Jump to content

Firewall

Γιάννης Ν

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από CrazyAnt

εχεις ρουτερ ή μοντεμ?

εαν εχεις ρουτερ τοτε δεν το χρειαζεσαι το fw

Δεν υπαρχει δηλαδη περιπτωση καποιος επιδοξος χακερ (κοινως καποιος μ@λακας) να σου κανει ζημια, αν ΔΕΝ εχεις fw και απλα εχεις ενα router στο ολο δικτυο σου ?

@Γιαννης Ν

Δοκιμασε το Sygate. Απο τα καλυτερα κ πιο ελαφρια...

Γνώμη μου είναι ότι αν ξέρεις, μπορείς να κάνεις τα πάντα

όποτε δεν είσαι ποτέ σίγουρος.

.......

Λοιπον το βρήκα το Sygate αλλα........... εγω "μακριά" απο Norton.....

@Ydinopoulos

παντα υπαρχει αυτη η πι8ανοτητα ακομα και εαν εχεις 48 χιλιαδες software για προστασια.το 8εμα ειναι οτι ο κα8ε επιδοξος hacker χτυπαει εκει που του ειναι ευκολο να εχει προσβαση.εαν του παρει πολυ ωρα δεν κα8εται να ασχχολη8ει γιατι απλουστατα υπαρχουν χιλιαδες χρηστες που ειναι τελειως αφυλακτοι και μπορει να κανει την πλακα του ανετα.

εκτος αυτου τα περισσοτερα ρουτερ εχουν ενσωματωμενο fw και ως γνωστον το hardware fw ειναι πολυ καλυερο του software.

εγω προσωπικα χρησημοποιω αυτο του ρουτερ αν και σκεφτομαι να το απενεργοποιησω ξανα (εδω και κανα 2μηνο το εχω ενεργο) και κανενα software fw.ενα antivirus και ενα antispyware και τελος.ποτε μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα με εξαιρεση μια και μοναδικη φορα απο δικη μου λ@λ@κια που νω το antivirus μου εβγαλε μνμ εγω το ψιλο αγνοησα γιατι εκεινη την ωρα μιλουσα στο τηλεφωνο και εκανα κατι αλλο στο PC

κοινως πιστευω τι το ΝΑΤ απο μονο του ειναι9 αρκετο σε συνδοιασμο με ενα antivirus και ενα antispyware

Δεν διαφωνω καθολου! Απλα δεν ξερω κ πολλα περι δικτυων κ μου φανηκε περιεργο που λες καλο το fw, αλλα αν εχεις router δεν χρειαζεσαι...

Και ποσο καλο θα ειναι το fw(το ΝΑΤ μονο δηλαδη)?

το ΝΑΤ δεν ειναι το fw του ρουτερ.ειναι μια αλλη λειτουργεια.τα περισσοτερα ρουτερ εχουν και fw.το ΝΑΤ ειναι σχεδον σε ολα παρον

αλλα σου ξαναλεω.εαν πιστευεις οτι εχεις τοσο σημαντικα δεδομενα τα οποια δεν 8α πρεπει κατω απο οποιαδηποτε περιπτωση να διακυνδυνεψεις τοτε 8α παρεις οτι μερο προστασιας μπορεις.επειδη εγω ομως 8εωρω οτι ο μεγαλυτερος κινδυνος που εχω ειναι να μου κανουν το PC ζομπυ και να μου τρωνε το bandwith 8εωρω πως οσα προανεφερα με καλυπτουν στο 99%.αν καποιος τωρα εχει τοσο μεγαλο νταλκα να δει τις τσοντες,τα anime και τις ταινιες που εχω ε ας κατσει να τα δει.χεστηκα

επομενως καταληγουμε στο τι 8εωρει ο κα8νενας μας σημαντικο και τι οχι.

κατι τελευταιο.εανς απο τους λογους που οι περισσοτεροι απενεργοποιουν το fw του ρουτερ τους ειναι οτι σε πεδευει παρα πολυ να το σεταρεις καλα και σου δημιουργει διαφορα χαζοπροβληματα που σου σπανε τα @@.οποτε το απενεργοποιηεις και τελος.στο zyxel που εχω τωρα ειναι πολυ ευκολοτερο το σεταρησμα του fw σε σχεση με το Microcom που ειχα πριν οποτε και το εχω αφησει.8ελω ομως να δω εαν 8α κατεβαζω πιο γρηγορα εαν απενεργοποιησω τελειως το fw και μετα 8α εχω ολοκληρωμενη αποψη για το εαν το εχω σεταρει καλα και εαν μου χρειαζεται.αν λειτουργει σωστα και δεν μου κανει κορδελακια το αφηνω μιας και κακο δεν κανει εφοσον ηδη εχω σπαταλησει καποιο χρονο στο σεταρησμα ;)

Αναλογως το router που εχει. Αλλα routers εχουν firewall που κοβει μόνο την εισερχομενη κινηση ενω αλλα και εισερχόμενη και εξερχομενη.

Εγω θα σου προτεινα να κοιταξεις και το Outpost Firewall Pro αν εισαι διατεθειμενος να πληρωσεις, αλλιως σε freeware και γω το Comodo θα προτεινα..

Το να εισαι πίσω από ΝΑΤ είναι ένα επιπρόσθετο μέτρο ασφαλείας, σε εξασφαλίζει από το να

μπει κάποιος από έξω(εφόσον δεν το έχεις ρυθμίσει λάθος) αλλά δεν σε προστατεύει από μέσα, π.χ αν μέσω του browser κολλήσεις κάποιο trojan και δεν έχεις κάποιο firewall το

ΝΑΤ δεν κάνει τίποτα. firewall + NAT > NAT

Αρχική απάντηση από Γιάννης Ν [Σήμερα, στις 15:59]

θα δοκιμάσω και θα σας πω.....

Μιας και αναφερθηκε και το antispyware, τι προτείνετε?

Για freeware το Spybot:

http://www.spybot.info/

συνδοιασμο.τα περισσοτερα προγραμματα του ειδους λειτουργουν κατα βαση με ondemand scan ενω καποια εχουν και την δυνατοτητα monitoring οπως το Spybot και το Spyware Doctor

εγω χρησημοποιω το Avast Home Edition που ναι μεν ειναι antivirus αλλα εχει και antispyware το οποιο ειναι πολυ αποτελεσματικο.εχω και το Ad-Aware SE (που ειναι antispyware) και το μονο που περναει ειναι τα cookies τα οποια δεν σου κανουν και κανα ιδιαιτερο κακο.

κοιως δλδ εχω το ρουτερ με/χωρις το fw ενεργοποιημενο + Avast + Ad-Aware και τελος

επειδη ομως οπως σου ειπα τα περισσοτερα antispyware προγραμματα δουλευουν με on demand scan μπορεις να εχεις καμια 3-4 διαφορετικα και να σκαναρεις οποτε 8ελεις με οποιο 8ελεις για να εχεις πιο ησυχο το κεφαλι σου ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.