emm_stra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2007 καλησπερααντιμετωπιζω το εξης προβλημα.Εχω στον Η/Υ και τα Vista και τα XP εγκατεστημενα σε διαφορετικους δισκους (dual boot).εκει που εχω τα ΧΡ ειναι και ο boot manager των VISTA για να μπορω να επιλεξω με ποιο συστημα θα συνδεθω καθε φορα και αυτο εγινε γιατι αρχικα ειχα τα ΧΡ και μετα εβαλα τα VISTA.Χθες εκανα Restore τον δισκο που εχω τα ΧΡ με το acronis και επανεφερα ενα image που ειχα με τα ΧΡ.Μαλλον εχει σβηστει αυτος ο boot manager και δεν εχω προσβαση σε επιλογη για συνδεση με τα VISTA.Ενω τα VISTA υπαρχουν στον δικο τους δισκο δεν μπορω να συνδεθω αφου δεν υπαρχει η επιλογη στην αρχη..Ξερει καποιος να με βοηθησει σε αυτο το προβλημα?Ξερω οτι τα windows XP εχουν καποιες επιλογες για να διορθωσουν τον δικο τους boot manager (ntldr) με το cd εγκαταστασης.Υπαρχει κατι αντιστοιχο με τα VISTA ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 21, 2007 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2007 Οταν στηνεις dual boot συστημα πρεπει παντα πρωτα να περνας το παλιοτερο λειτουργικο.Αν δεν κανω λαθος σε οποιο patition και να βαλεις ενα λειτουργικο microsoft αυτο παντα βαζει τα boot files στο C.Εσυ πως εχεις τα γραμματα στα drives????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emm_stra Μάρτιος 21, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2007 στο c: εχω τα windows xp και στο e: εχω τα vista... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emm_stra Μάρτιος 21, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2007 τελικα την βρηκα την λυση και το διορθωσα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 21, 2007 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2007 Για πες μας....τι βρηκες????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Μάρτιος 21, 2007 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2007 Αρχική απάντηση από kallileoΑν δεν κανω λαθος σε οποιο patition και να βαλεις ενα λειτουργικο microsoft αυτο παντα βαζει τα boot files στο C.Εσυ πως εχεις τα γραμματα στα drives????? Βάζει το boot file στο "c:" του καινούριου λειτουργικού. Τα γράμματα έχουν νόημα μόνο μέσω του OS. Το C: των Vista μπορεί να είναι το F: των XP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emm_stra Μάρτιος 21, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2007 Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 11:31] Βάζει το boot file στο "c:" του καινούριου λειτουργικού. Τα γράμματα έχουν νόημα μόνο μέσω του OS. Το C: των Vista μπορεί να είναι το F: των XP. Συμφωνω με αυτο που ειπες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emm_stra Μάρτιος 21, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2007 Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 11:12] Για πες μας....τι βρηκες????? Ξεκινησα τον Η/Υ με το dvd των vista και επελεξα να κανω repair το συστημα...Εκει υπαρχει δυνατοτητα να διορθωσεις προβληματα εκκινησης του λειτουργικου και αυτο επελεξα...Μετα την επανεκκινηση ειδα οτι δεν ειχε διορθωθει ακομη...Ετσι ξαναεκανα την ιδια διαδικασια για αλλη μια φορα και μετα το restart ειδα οτι λειτουργησε αλλα δεν μπορουσα να μπω τωρα στα XP...Στα vista εμπαινα κανονικα χωρις μενου επιλογης για XP.Παρατηρησα οτι ο Boot manager εγκατασταθηκε παλι στον δισκο που εχω τα XP αλλα παρολα αυτα δεν μπορουσα να μπω στα ΧΡ.Ετσι εγκατεστησα στα vista το προγραμμα VistaBootPRO 3.1 για να μπορω να διαχειριστω καλυτερα τον Boot manager των vista . Εκει απλα προσθεσα και τα ΧΡ και ολα εγιναν οπως παλια!!Τωρα δουλευουν ολα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akiss Μάρτιος 21, 2007 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2007 επεισης μπορουσες να το κανει απευθειας απο τα xp, με το easybcd edit.Με εσωσε. http://neosmart.net/dl.php?id=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.