gdp77 Αύγουστος 5, 2007 #121 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 04:32] ισως οι "πελατες" να μη θελουν να πληρωσουν 2.5 το προιον φτιαχνεται για να καλυψει συγκεκριμενες αναγκες με συγκεκριμενη τιμη. δε φτιαχνεται προκαταβολικα και μετα ψαχνουν τροπο να το πλασαρουν. Κοροϊδευόμαστε τώρα? Το 1.2Β που είχαν απώλειες τα τελευταία 4 τετράμηνα ήταν επειδή οι "πελάτες" προτιμούσαν Core chip. Η ΑΜD ήταν κερδοφόρα όταν τα προϊόντα της υπερείχαν του ανταγωνισμού σε απόδοση. Αυτό θέλουν οι πελάτες. Ας μην βαφτίζουμε λοιπόν την ανικανότητα σαν "πελατειακή απαίτηση". Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Αύγουστος 5, 2007 #122 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 Να κάνω μια ερώτηση?Πριν πάς σε C2D δεν ήσουν φανατικός με την AMD και έλεγες ότι θα φάει την Ιντελα?{απλη απορεία} Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Αύγουστος 5, 2007 #123 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 Αρχική απάντηση από fotme [Σήμερα, στις 03:50] δεν θα μπω στην κουτοβλαχοσεντρα πατριδα, προσωπικα δεν δηλωσα καπου κατι vague, απορια δεν εχω, νομιζω οτι εσυ δηλωσες κατι θεωρητικο οχι εγω.. "περισσοτεροι αν οχι ολοι οι quad πανε 4G με αερα":banging: :banging: :worship: αν καποιος πρεπει να αποδειξει κατι σιγουρα δεν ειμαι εγω..σκεψου ποιος ισως να ειναι..σκεψου..ισως το βρεις.. τωρα το τι μπορω να αγορασω-εχω εγω ειναι αααααλλο θεμα...leap ahead... Mάλιστα...δεν θες να μπεις στο παιχνίδι αλλά ως δια μαγείας μπαίνεις...και απαντάς και μου κάνεις και ντεμεκ μάθημα εξυπνάδας... Και για να σου πω επειδή εσύ έχεις μια απορία δεν θα στην λύνουν πάντα οι άλλοι μπορείς κάλλιστα να ψάξεις και να δοκιμάσεις και μόνος σου...εγώ αυτά διάβασα,αυτά ειδα...εσύ αμα τα αξιολογείς όπως θες δικαίωμά σου... Περιμένεις τι να δοκιμάσω εγώ καμιά 20αριά G0 και να σου πώ μετά πάνε πάρε? Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα γιατί βγαίνουμε και offt opic αν δεν το έχεις καταλάβει ήδη... Κάνε ότι νομίζεις,πίστεψε ότι νομίζεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Αύγουστος 5, 2007 #124 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker Να κάνω μια ερώτηση?Πριν πάς σε C2D δεν ήσουν φανατικός με την AMD και έλεγες ότι θα φάει την Ιντελα?{απλη απορεία} απορια ειναι . και προς τι η ερωτηση αυτη , που αποσκοπει|? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Αύγουστος 5, 2007 #125 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 Αρχική απάντηση από ea6gka απορια ειναι . και προς τι η ερωτηση αυτη , που αποσκοπει|? Το ότι την λέει ανίκανη,στείνει κώλο για δάνεια,με βλαμένους εργαζόμενους και τα άλλα κοσμητικά.@ObiΡε σύ δείξε κανένα λινκ.Εγώ δεν έχω δεί πάνω από 2-3 αποτελέσματα άντε να είναι 5 αυτοί που πλησίασαν τα 4g.Πιστεύεις είναι αντιπροσωπευτικό?Ειδικά αυτά τα λίγα αποτελέσματα στο XS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotme Αύγουστος 5, 2007 #126 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 Αρχική απάντηση από obijuan1983 [Σήμερα, στις 14:40] Mάλιστα...δεν θες να μπεις στο παιχνίδι αλλά ως δια μαγείας μπαίνεις...και απαντάς και μου κάνεις και ντεμεκ μάθημα εξυπνάδας... Και για να σου πω επειδή εσύ έχεις μια απορία δεν θα στην λύνουν πάντα οι άλλοι μπορείς κάλλιστα να ψάξεις και να δοκιμάσεις και μόνος σου...εγώ αυτά διάβασα,αυτά ειδα...εσύ αμα τα αξιολογείς όπως θες δικαίωμά σου... Περιμένεις τι να δοκιμάσω εγώ καμιά 20αριά G0 και να σου πώ μετά πάνε πάρε? Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα γιατί βγαίνουμε και offt opic αν δεν το έχεις καταλάβει ήδη... Κάνε ότι νομίζεις,πίστεψε ότι νομίζεις αγορακι μου χρυσο, ειδες καπου καποιος να εχει απορια ποσο πανε τα G0 σε αυτο το thread????? arrogantly βγαινεις γενικολογεις κ λες κατι αναληθες, σε αυτο εμμενω. τελος Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Αύγουστος 5, 2007 #127 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 GDP77... αλλά άμα δεν διαβάζεις ποστ αλλων αυτά παθαίνεις...Αγοράκι χρυσό? απο που κι ως που?Με ξέρεις και απο χτες?Επαναλαμβάνω,αναληθές για σένα...To πες μια φορά,τέλος.Έχει ξεφύγει αυτή η κάτάσταση με τον κάθε ένα που νομίζει οτι είναι προστάτης και οτι αυτός έχει πάντα το δίκιο και την λέει στον καθένα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Αύγουστος 5, 2007 #128 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 14:20] Κοροϊδευόμαστε τώρα? Το 1.2Β που είχαν απώλειες τα τελευταία 4 τετράμηνα ήταν επειδή οι "πελάτες" προτιμούσαν Core chip. Η ΑΜD ήταν κερδοφόρα όταν τα προϊόντα της υπερείχαν του ανταγωνισμού σε απόδοση. Αυτό θέλουν οι πελάτες. Ας μην βαφτίζουμε λοιπόν την ανικανότητα σαν "πελατειακή απαίτηση". προφανως απο την ιδια ανικανοτητα επασχε η Intel επι εποχης A64/P4; ή θα το ονομασεις αλλιως αυτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotme Αύγουστος 5, 2007 #129 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 κοιμησου man... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Αύγουστος 5, 2007 #130 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 αν συνεχισετε στο ιδιο στυλ, φυγατε και οι δυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Αύγουστος 5, 2007 #131 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 Με συγχωρείς 38.45αλλά δεν ξεκίνησα εγώ τα ''κουτοβλαχοπαρτίδα'', ''αγόρι μου χρυσο'', ''κοιμήσου man''όπως νομίζεις όμως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 5, 2007 #132 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 Να κάνω μια ερώτηση?Πριν πάς σε C2D δεν ήσουν φανατικός με την AMD και έλεγες ότι θα φάει την Ιντελα?Φανατικός με AMD ποτέ δεν ήμουν. Υποστήριζα και υποστηρίζω ότι αρχιτεκτονικά είναι πολύ μπροστά και ότι οδηγεί τις εξελίξεις (ακόμα και τώρα η Intel την αντιγράφει) εδώ και 5 χρόνια. Προφανώς όλα αυτά εσύ τα μετέφραζες στο ότι είμαι "φανατικός με AMD" επειδή ήσουν Intel pro και δε σου άρεσαν όσα έγραφα. Δεν έχει αλλάξει κάτι στην επιχειρηματολογία μου.Η AMD αρχιτεκτονικά είναι χρόνια μπροστά. Οι οικονομικές απώλειες θα την οδηγήσουν στην πτώχευση. Η ανικανότητα πάει στο ότι δεν μπορούν να βγάλουν barca πάνω από 2.0 GHz atm. Δεν είναι υποτιμητικό... Δεν είπα ότι οι μηχανικοί τους είναι άχρηστοι. Απλά είναι ανίκανοι (με τη ρεαλιστική ερμηνεία της λέξης) να παράγουν κάτι το οποίο θα έβγαζε την ΑΜD από το οικονομικό τέλμα (και αυτό είναι barca @ 2.4GHz). Οι απόψεις μου ίσχυαν και ισχύουν πριν και μετά την αγορά C2D.Το ότι την λέει ανίκανη,στείνει κώλο για δάνεια,με βλαμένους εργαζόμενους και τα άλλα κοσμητικά.Για το πρώτο δες από πάνω. Για το δεύτερο, δεν το έγραψα έτσι ακριβώς. Απλά εννοώ ότι οι φήμες που διαδίδονται για τους phenom είναι απλά "στημένες" για να μπορέσει η εταιρεία να δείξει προφίλ ανάκαμψης και να δανειστεί με ευνοϊκούς όρους. "Βλαμένους" δε χαρακτήρισα ποτέ τους εργαζόμενους στην AMD. Στον Hector καταλογίζω ευθύνες που de facto έχει, ως CEO. ’λλα κοσμητικά δεν έχω χρησιμοποιήσει και σε παρακαλώ να διαβάζεις προσεκτικότερα όσα γράφω και να μην τα παραφράζεις. προφανως απο την ιδια ανικανοτητα επασχε η Intel επι εποχης A64/P4; ή θα το ονομασεις αλλιως αυτο;Δε διαφωνώ. Απλά η ανικανότητα των μηχανικών της Intel να παρουσιάσουν κάτι ανταγωνιστικό στην αρχιτεκτονική K8 δεν της στοίχισε τόσο όσο στοιχίζει αυτή τη στιγμή στην AMD η αδυναμία να παρουσιάσει ανταγωνιστικό chip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Αύγουστος 5, 2007 #133 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 Αρχική απάντηση από gdp77 Φανατικός με AMD ποτέ δεν ήμουν. Υποστήριζα και υποστηρίζω ότι αρχιτεκτονικά είναι πολύ μπροστά και ότι οδηγεί τις εξελίξεις (ακόμα και τώρα η Intel την αντιγράφει) εδώ και 5 χρόνια. Η Intel αν αντέγραψε τεχνολογία από την AMD, την παρουσίασε μόνο στα laptop γιατί στα desktop απλά εξάντλησε τα όρια της δικιάς της Ρ3-Ρ4 αρχιτεκτονικής. Και επίσης αν η Intel αντιγράφει, πού είναι ο IMC? Ή είναι άχρηστος και στην Intel ξέρουν καλύτερα? Αρχική απάντηση από gdp77Η AMD αρχιτεκτονικά είναι χρόνια μπροστά. Οι οικονομικές απώλειες θα την οδηγήσουν στην πτώχευση. Η ανικανότητα πάει στο ότι δεν μπορούν να βγάλουν barca πάνω από 2.0 GHz atm. Δεν είναι υποτιμητικό... Δεν είπα ότι οι μηχανικοί τους είναι άχρηστοι. Απλά είναι ανίκανοι (με τη ρεαλιστική ερμηνεία της λέξης) να παράγουν κάτι το οποίο θα έβγαζε την ΑΜD από το οικονομικό τέλμα (και αυτό είναι barca @ 2.4GHz). Οι απόψεις μου ίσχυαν και ισχύουν πριν και μετά την αγορά C2D. Δε θεωρώ ότι είναι χρόνια μπροστά. Αν ήταν χρόνια μπροστά θα έβγαζαν κάτι που θα το αποδείκνυε. Είτε αυτό λέγεται barca στα 2.0 είτε στα 2.4. Δεν είμαστε χαζοί, θα το καταλαβαίναμε. Ειλικρινά εκτός από εσένα, δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει για την τεράστια υπεροχή αρχιτεκτονικής που έχει η AMD. Μπορεί να βγάζουν καλούς επεξεργαστές και όντως να έχουν καλύτερη από την Intel αρχιτεκτονική, αλλά η "χρόνια μπροστά" καλύτερη - όπως λες - αρχιτεκτονική θα έβαζε κάτω την "raw power", σωστά? Επίσης τονίζω ότι η AMD κοντεύει να πάθει ότι και η 3DFX. Μεγάλες ιδέες και φιλόδοξα σχέδια τα οποία όμως δεν βγήκαν στο σωστό χρόνο. Η 3DFX την πάτησε από την nV επειδή δεν πρόλαβε - έτσι πάει να την πατήσει και η AMD. Δεν είναι ότι είναι χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό, είναι ότι απλά έπρεπε να έχει απαντήσει στους Core από τον Ιούνιο. Και πάλι όμως αυτά που λες περί κλεισίματος και λουκέτου...Εδώ με 5% της αγοράς η AMD στεκόταν καλά και είδες που έφτασε, όχι με 15%... Αρχική απάντηση από gdp77Δε διαφωνώ. Απλά η ανικανότητα των μηχανικών της Intel να παρουσιάσουν κάτι ανταγωνιστικό στην αρχιτεκτονική K8 δεν της στοίχισε τόσο όσο στοιχίζει αυτή τη στιγμή στην AMD η αδυναμία να παρουσιάσει ανταγωνιστικό chip. Η AMD έχει πρόβλημα απλά γιατί δεν έχει: 1) Την προβολή που έχει πετύχει η Intel μέσω της διαφήμισης - νόμιμης και μη 2) Το κεφάλαιο της Intel Και οι δύο παραπάνω λόγοι είναι η αιτία που η Intel κατάφερε και επί 4 χρόνια με υποδεέστερους (λίγο ή πολύ) επεξεργαστές να χάσει μικρό ποσοστό της αγοράς, το οποίο ανέκτησε τώρα με τους Core. Και εννοείται και η τιμολογιακή πολιτική της AMD η οποία για μένα έπρεπε από τους Α64 να έχει τις τιμές στο 80% - όχι FX-53 με 1000Ε. Θεωρώ πως θα πουλούσε περισσότερο και θα είχε μεγαλύτερα κέρδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 5, 2007 #134 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 Και επίσης αν η Intel αντιγράφει, πού είναι ο IMC? Ή είναι άχρηστος και στην Intel ξέρουν καλύτερα?Αμέσως μετά τους penryn θα δεις τους nehalem με imc. 64bit, ipc design centric cpu, imc, multicore, torrenza (geneseo).... Να συνεχίσω?Ειλικρινά εκτός από εσένα, δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει για την τεράστια υπεροχή αρχιτεκτονικής που έχει η AMD. Μπορεί να βγάζουν καλούς επεξεργαστές και όντως να έχουν καλύτερη από την Intel αρχιτεκτονική, αλλά η "χρόνια μπροστά" καλύτερη - όπως λες - αρχιτεκτονική θα έβαζε κάτω την "raw power", σωστά?Λυπάμαι που δεν μπορώ να σου δώσω Link για τεχνικές αναλύσεις που εξηγούν πόσο πιο κομψή είναι η προσέγγιση των K8, Κ9 και K10 σε σχέση με τους conroe και penryn. Δεν μπορώ να τα βρω , πάντως να είσαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος που το λέει. Αν και εσύ μόνος σου δεν το βλέπεις συγκρίνοντας τις τεχνολογίες που ενσωματώνει η μία αρχιτεκτονική και τις τεχνολογίες που ενσωματώνει η άλλη... Αγοράζεις core και το περισσότερο από το μισό chip είναι cache ffs...Η πιο προηγμένη αρχιτεκτονική δεν μπορεί από μόνη της να υπερισχύσει της "raw power" εκ των πραγμάτων. Η intel έχει τα φράγκα, καλύτερο manufacturing, 18 μήνες προβάδισμα στο die process κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Αύγουστος 5, 2007 #135 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 καλα μη τρελαθουμε τωρα οτι η ιντελ πλατφορμα ειναι πιο προηγμενη απο την ΑΜΔ , στην ΑΜΔ το μισο motherboard ειναι στον επεξεργαστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Αύγουστος 5, 2007 #136 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 Τι να το κάνεις ρε ξάδερφε . Δεν πανα ρίξουν και phase change μέσα στο die. Αφου δεν πάνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Αύγουστος 6, 2007 #137 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2007 Αρχική απάντηση από gdp77 επειδή ήσουν Intel pro και δε σου άρεσαν όσα έγραφα. OMG.Να ξαναπώ ότι είμαι AMDας ώς το κόκκαλο?’σχετα αν έχω τώρα C2D..αν η AMD βγάλει κάτι έστω και 2% καλύτερο και κάνει για αυτό που θέλω εννοείται θα προσπαθήσω να ξανα γυρίσω πίσω.Τώρα όλα τα άλλα που λές περι επειχηρηματολογιών...είναι το λιγότερο για γέλια γιατι πουθενά δεν τοποθετείσαι με επειχηρήματα παρα μόνο με εικασίες δικές σου που έχεις οργανώσει στο μυαλό σου απ την κάθε τατιάνα του Νετ.Η ιντελ έχει ανακοινώσει πολύ καιρό τώρα ότι θα βάλει IMC.Το γιατί δεν το έκανε ακόμα δεν ξέρω,ίσως για να μην κάνει μπαμ ότι ακολοθεί τέτοιες εξελίξεις και πέσει στα "ματια" του κοινού.(?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Αύγουστος 6, 2007 #138 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2007 Αρχική απάντηση από Athens2004 Τι να το κάνεις ρε ξάδερφε . Δεν πανα ρίξουν και phase change μέσα στο die. Αφου δεν πάνε. δεν ειπα οτι πανε , αλλα δε θα βγαλουμε τα 2+2 και το FSB πιο μπροστα απο ΗΤΤ και IMC αλλωστε φαινεται και απο αποτελεσματα στο θρεντ με τους quad, σε 2Μ οταν τρεχει 4 instances ειναι 10 δευτερολεπτα κατω. :whistling παραυτα πιστευω οτι η ιντελ δεν εβγαλε ακομα IMC γιατι διαφορετικα θα πουλουσε παντουφλες τωρα η πρασινη κυρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
fusion Αύγουστος 6, 2007 #139 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2007 Το ζητημα ειναι οτι η Intel οταν εχει μια αρχιτεκτονικη την ξεζουμιζει μεχρι να παρει και το τελευταιο dollar που μπορει να της δωσει... Τα ιδια εκανε με τους P4 που τους εφτασε μεχρι 3,8 η αθεοφοβη, τα ιδια θα κανει και με τους core 6x00-->6x20-->6x50-->penryn B2-->G0 1066FSB-->1333FSB. Ετσι θα παρει οσα περισσοτερα φραγκα μπορει, θα σας τα πρει και απο penrynους και μετα θα πλασαρει IMC με τον nehalem. Tick-tock remember?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris74 Αύγουστος 6, 2007 #140 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2007 το θεμα ειναι οτι η ιντελ εχει πολλούς διαφορετικούς τρόπους να έχει έσοδα. πχ onboard vga, centrino η santa rosa platform, chipset για μητρικές που τροφοδοτουν τα ταμεία της για να κάνει την πολιτική της.απλα τωρα εχει εναν καλό επεξεργαστή και πουλάει τρελά ολο το πακέτο.αυτο ειναι το προβλημα της amd. ρισκαρει να φτιάξει κατι πολυ καλό αλλα χωρίς το backup των εσόδων απο άλλες πηγές. κάτι πηγε να κάνει με την ati αλλα με την καθυστέρηση και εκεί, αντι να τους βοηθήσει οικονικά τους εστειλε στον πάτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.