Jump to content

SUNBEAM TOWER T-120 στο E-shop ???

gprhellas

Recommended Posts

και τι να κανω,να "φαω" το cpu ή την ψυκτρα?δηλαδη παιζει οντως να ειναι στραβο το cpu?μου φαινεται θα παρω το παχυμετρο δευτερα να μετρησω το cpu και μετα παμε για polishing/lapping αν χρειαζεται...

οσο για γυαλοχαρτα,εχουμε στο εργαστηριο κατι τετοιο

polishpt7.jpg

για να λειενουμε τα δοκιμια για μετρησεις φασματοσκοπιας..

:D

απο θορυβο μεχρι την μεση αν εχεις στροφες,δεν ακουγεται..μετα την μεση ακουγεται κ ενοχλει λιγο..αλλα διαφορα δεν βλεπω στην αποδοση αν βαλω τις στροφες τερμα..οποτε το αφησα στη μεση.

Οχι απλως παιζει, κανει πρωταθλητισμο. Ενα μεγαλο ποσοστο απο τα hs της intel εχουν τα μαυρα τους τα χαλια, φαινεται τσιγκουνευτηκαν τα 0,001 ανα κομματι παραπανω που θα ηταν η επομενη προσφορα.

Πολύ εύκολα... δεν είναι καν βιδωμένος στη θέση του όταν τον πάρεις. Πάντως νομίζω ότι είναι αρκετά καλός και δε θέλει αλλάγή. Έχει και ρυθμιστή αν θέλεις να βρεις τη χρυσή τομή απόδοσης-θορύβου...

Γενικά η tuniq είναι πολύ καλή...

Αρχική απάντηση από sofix [21-04-2007 21:45]

λεπον ηρθε σημερα η tuniq απο e-shop..

εντυπωσεις:ειναι γομαρι..γεμισε το case (hec 6A19),χωραει ομως ανετα..εχει αρκετο υψος μεχρι εκει που αρχιζουν τα fins ωστε να χωρανε απο κατω πυκνωτες,μεχρι και ολο το παθητικο συστημα της abit ab9..

απαιτει βγαλσιμο μητρικης..τοποθετηθηκε σχετικα ευκολα..ομως οι 4 βιδες με τα ελατηριακια,πρεπει να βιδωθουν με το χερι καθως δεν δεχονται κατσαβιδι..εχουν flat κεφαλι.επισης η παστα ΤΧ-1 που περιεχει ειναι ξεραμενη σχεδον,δεν απλωνεται με τιποτα και εβαλα AS 5..

μπαινω windows και εκπληκτος βλεπω σχεδον ιδιες θερμοκρασιες(-2 κερδος μονο) που ειχα με την glacialteck των 7 ευρω..τρεχω orthos και βλεπω τα 80αρια που εβλεπα..(vcore 1,5)

μπα λεω δεν παιζει,ξαναλυνω μητρικη, βγαζω tuniq κοιταω και απο το αποτυπωμα της παστας καταλαβαινω οτι παταγε μονο το μισο cpu..κοιταω καλυτερα το cpu και μενω: μου φαινεται να ειναι στραβο!εχει κλιση,ειναι πιο ψηλο απο αριστερα..(ειναι λογικο αυτο ή κανουν πουλακια τα ματια μου?)

ξαναβαζω πανω την tuniq και σκεφτομαι να βιδωσω περισσοτερο απο τη μια πλευρα μπας κ πατησει καλυτερα.εχω βιδωσει τη 3η βιδα μεχρι τα 3/4 και κλακ,μου μενει το κεφαλι της βιδας στο χερι(εχω αλλαξει 30 ψυκτρες,σε 4 διαφορετικα σοκετ στη ζωη μου,τετοια βιδα "βουτυρο" δεν εχω ξαναδει..)

οριστε και φωτο απο τον τυπο της βιδας..

hbrackettt3.jpg

βιδα αλλη δεν ειχα,την εβαλα ετσι με 3 βιδες και θερμοκρασιες τωρα εχω

37 idle(οσο και με glacialtech) kai ~70 orthos priority 9(1,5vcore)..ουσιαστικα με τις 3 βιδες εχω ιδιο idle και -10 @orthos σε σχεση με πριν..

θερμοκρασιες μετραω παντα με guru της abit ωστε να εχω μετρο συγκρισης..

αποτελεσμα: μια σπασμενη βιδα..και -10 βαθμους σε orthos σε σχεση με glacialtech των 7 ευρω..

θα βρω αλλη μια βιδα και θα δοκιμασω αλλο τροπο βιδωματος,μπας και δω φως..

any tips?κανω μαμακια στη τοποθετηση ή παιζει κατι αλλο?

σορυ για το μακροσκελες ποστ...

edit

εβαλα coretemp 0.95 και δειχνει 46 idle k 80-82 orthos(μετραει καμια 10αρια βαθμους πανω απο speedfan-guru..)

και μενα που εφυγε το καπακι της μιας βιδας την πρωτη φορα που εκανα mounting την ΤΤ (προ 5μηνου) αλλα fear not!

δεν χρειαζεται να αλλαξεις καμια βιδα,ουτε να αντικαταστησεις τις υπαρχουσες

πι της ουσιας η βιδα δεν εχει σπασει,απλα εχει "ξεκολησει" το κεφαλι της.η βιδα ειναι φιξαρηστη οποτε το μονο που εχεις να κανεις ειναι να ξαναβαλεις το κεφαλι και να την πατησεις με δυναμη για να κουμπωσει καλα.εναλλακτικα μπορεις να βαλλεις και ελαχιστη ποσοτητα κολλας.

εγω δεν εβαλλα κολλα και εκτοτε,μετα απο αλλες 2 επανατοπο8ετησεις δεν εχει δημιουργη8ει το παραμικρο προβλημα ;)

η βιδα οντος μοιαζει "φιξαριστη",αλλα μαλλον εσπασε..οσο και αν προσπαθησα δεν ξαναμπηκε το κεφαλι(μπαινει κ αφηνει "μποσικα"..)..θα το κολλησω αυριο μπας και κανω δουλεια...

για την ωρα ειναι με 3 βιδες και απο θερμοκρασιες:

idle 32-33 & orthos ~65 (guru,speedfan,riva cpu plug-in συμφωνουν..αντιθετα το coretemp 0.95 μετραει idle 42-orthos~75..ποιο να πιστεψω?)

vcore 1,45 ΒΙΟS (during orthos drop @1.39) 370x9=3330MHz

system temp 31

και μια παρατηρηση ακομα..αν βαλω στο τερμα το fan(2000rpm),δεν κερδιζω πανω απο 1-2 βαθμους σε σχεση με το αν το αφησω τερμα χαμηλα(1000rpm).θυμιζω,μεχρι τις 1500 δεν ακουγεται τιποτα...

Η ψυκτρα δεν κάνει καλό buffer [επειδη δεν παταει καλα] και ετσι εξηγω εγω το μικρό κέρδος απο χαμηλές σε full στροφες .

Ρίξε ένα lapping , θα χάσεις την εγγύηση αλλά πλέον 100e κάνει ο 4300 και δύσκολα να τον κάψεις οποτε δεν χάνεις και κάτι ουσιαστικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.