Jump to content

Lapping στον επεξεργαστή

Chosen

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πόσοι έχετε κάνει και τι βελτιώσεις είδατε;

Εδώ μια φωτό από τις θερμοκρασίες μου σε idle πριν/μετά και load μόνο μετά (είμουν σίγουρος ότι είχα screenshot με τις θερμοκρασίες σε full load αλλά έσφαλλα...)

lappinghg7.jpg

Και στις δυο περιπτώσεις η θερμοκρασία του δωματίου ήταν ίδια (23-24C), μόνο που μετά το lapping πήγα κατευθείαν στα 300Χ11 αντί για 266Χ12 που είχα πριν.

Δυστυχώς η διαφορά 8 βαθμών μεταξύ των 2 dies παραμένει, που σημαίνει ότι η στραβομάρα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το heatspreader και δεν οφείλεται στην στραβή επιφάνεια του από πάνω, η οποία ίσιωσε εντελώς με το lapping.

Μόλις βρω το card reader θα ανεβάσω και φωτό από το εγχείρημα.

Σε 2πύρηνο για τι διαφορές μιλάμε, αν το έχει κάνει κανείς γιατί μου μπαίνουν ιδέες και για το home theater pc τώρα :devil:

Chosen αυτή η διαφορά μεταξύ των 2 dies μπορεί να είναι και λόγω εφαρμογής....Σε μένα το TAT μου λέει 40 - 43 ενώ με το RIVA add on 40 - 40. Lapping είχα κάνει και εγώ παλία όταν αλάξα την Βig Typhoon σε Zalman 9700. Διαφορά δεν είδα στο idle αλλά στο Load κάπου 5 με 6 βαθμούς. Θυμάμαι πως το σύστημα όταν το πούσαρα με το TAT έφτανε στους 60 βαθμούς (χωρίς Lapping και με Big tyhpoon). Τώρα φτάνει βαριά στους 54 βαθμούς (με lapping + Zalman 9700). Με otrhos δεν ξεπερνά τους 51. Αυτά από μένα.

edit: Στα 3,3 GHz όλα τα παραπάνω

Εγγύηση έχεις πάντα αν αγοράζεις από μαγαζί που τους ξέρεις και σε ξέρουν και δεν κολάν σε τέτοια χαζά. Εγώ εδώ και δύο χρόνια αγοράζω ακόμα και τις βίδες από το ίδιο μαγαζί και ας πληρώνω και 10 παραπάνω. Εξαίρεση αποτελεί η μητρική μου. Δεν πάω ποτέ σε μαγαζί που η πελατιαή σχέση έχει τον πρωτεύοντα και μοναδικό ρόλο.

Αρχική απάντηση από Mainframe

Εγγύηση έχεις πάντα αν αγοράζεις από μαγαζί που τους ξέρεις και σε ξέρουν και δεν κολάν σε τέτοια χαζά. Εγώ εδώ και δύο χρόνια αγοράζω ακόμα και τις βίδες από το ίδιο μαγαζί και ας πληρώνω και 10 παραπάνω. Εξαίρεση αποτελεί η μητρική μου. Δεν πάω ποτέ σε μαγαζί που η πελατιαή σχέση έχει τον πρωτεύοντα και μοναδικό ρόλο.

Respect. ’ρα για μένα που αγοράζω από Πλαίσιο (Web κυρίως) δεν έχει εγγύηση μετά από CPU lapping. Αν και δεν έχω δείγματα "στραβου" heatspreader (και οι δύο πύρήνες έχουν ακριβώς την ίδια θερμοκρασία κάτω από Orthos, με CoreTemp & SpeedFan), ρώτησα από περιέργεια πιο πολύ.

δηλαδη καταλαβαινουμε αν εχουμε στραβο heatspreader μονο απο την διαφορα θερμοκρασιων στους 2 πυρηνες ;

Δηλαδη , αν αρχισω το lapping "ετσι" δεν θα δω διαφορα...; με την προυποθεση οτι δεν εχω στραβο HS

Από αυτά που έχω δεί σε δίαφορα forums, διαφορά ανάμεσα σε 2 ή 4 πυρήνες έχουμε συνήθως όταν το heatspreader είναι στραβό, ή δεν έχει γίνει καλή εφαρμογή ψύξης (πάστας ή/και βίδωμα wblock/aircooler). Φίλος με Infinity είδε την διαφορά 3-5 βαθμών σε 6400 να μηδενίζεται όταν έβαλε την σιδεράνια βάση στην πίσω μεριά του μοβο και βίδωσε με ελατήρια αντί για το Intel-type δέσιμο που είχε η Infinity πάνω στο ΜοΒο (μ'αυτό το δέσιμο κάποιες φορές μπορεί να λυγίσει ελάχιστα το ΜοΒο με αποτέλεσμα το να μην έχει καλό πάτημα η ψύκτρα).

Lapping κάνεις κι όταν δεις από την πάστα ότι το heatspreader σου είναι κύλο, δηλαδή οι τέσσερις γωνίες είναι κάπως πιο ανασηκωμένες από το κέντρο. Αυτό ίσχυε στην περίπτωση του δικού μου.

στον 640 μου ειδα διαφορα , αναζητείστε το θρεντ μου και θα δειτε.

αλλα νομιζω οτι μαζι με το γυαλισμα του επεξεργαστη ειναι απαραιτητη και της ψυκτρας

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.