Jump to content



Σχόλια για σύνθεση 4300/8800GTS/GA-965P


Βίξ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, κατέληξα στο παρακάτω σύστημα και θα ήθελα γνώμες:

Κουτί: Arctic Cooling Silentium T2 Pro (ενσωματωμένο 500 watt τροφοδοτικό Seasonic)

Κάρτα γραφικών: 8800 GTS 320MB Albatron

Επεξεργαστής: Core 2 Duo 4300

Ανεμιστήρας: Arctic Cooling Freezer 7 Pro

Μητρική: Gigabyte GA-965P-S3

Μνήμη: Mushkin EM2-6400 5-5-5-12 2GB

Σκληρός δίσκος x2: Seagate 7200.9 120GB

Οθόνη: LG 19" L194WT

Οπτικός δίσκος: DVD+/-RW Samsung IDE

τελικό κόστος: περίπου 1250 ευρώ με ΦΠΑ.

Έχω ήδη αγοράσει την οθόνη (άψογη, 0 νεκρά πίξελς) και τον ανεμιστήρα και το κουτί (για το οποίο έγραψα ήδη εντυπώσεις στο μήνυμα για την επίδειξη κουτιών)

Τα υπόλοιπα τα παρήγγειλα σήμερα. (Τώρα μη με ρωτήσετε γιατί σας ρωτάω τώρα αφού τα αγόρασα ήδη, ξέρετε πως λειτουργούν οι παρορμητικοί άνθρωποι...)

Με απασχολεί πάντως το DVD που είναι IDE. Για λόγους δικιάς μου μανίας θα προτιμούσα να είναι SATA ωστε να είναι καθαρή λύση χωρίς IDE, αλλά υπάρχουν και θέματα συμβατότητας. Πιστεύετε οτι θα έπρεπε να είχα πάει σε SATA?

Για καποιο λογο δεν θα επαιρνα αυτη τη μητρικη αλλα μια με το 650 της NVIDIA(περιπου 120-150 Ε και SLI),δεν νομιζω οτι θα σου χρειαστει το μεγαλο fsb του 965 γιατι εχεις 9 πολλαπλασιαστη

Παντως...Καλοριζικο!

Aκόμη και μια 975χ ίσως είναι καλή λύση με τον 4300. Γενικά το σύστημά σου είναι ισσοροπημένο, αν δώσεις κάτι παραπάνω για μια καλύτερη ψύξη ίσως σε βοηθήσει στο oc. ΕΠίσης, ένας μεγαλύτερος δίσκος σίγουρα θα σου χρειαστεί, πόσο μάλλον τη στιγμή που με ελάχιστα ευρώ παραπάνω θα βρεις διπλάσιο και βάλε.

Ναι μια αλλαγη στους δισκους θα εκανα και εγω και ισως και κανα SATA DVDRW, κατα τα αλλα μια χαρα ειναι το συστημα που διαλεξες.

cptkoulis, σκέφτηκα αρκετά το θέμα του τσιπσετ και όντως ήταν δύσκολη η απόρριψη του 650 στην τιμή που αναφέρεις (νομίζω από Asus). Ο λόγος ήτανε οτι η Asus που είχα δει, έχει μόνο 2 απλές PCI και αυτή η σελίδα στην οποία φαίνεται οτι ο SATA controller της Intel είναι αρκετά καλύτερος (όχι πολύ καλύτερος φυσικά) και οτι το 965 δεν είναι τόσο ενεργοβόρο.

ergotelis, η λέξη "ισσοροπημένο" είναι μαγική :)

Το θέμα δεν ήταν το κόστος αλλά η ισσοροπία. Δεν πήγα σε GTX γιατί δεν μου αρέσει η ιδέα της κάρτας οθόνης που ζεματάει. Για την ψύξη του επεξεργαστή θα δούμε αργότερα, δεν σκοπεύω να κάνω τρελό πουσάρισμα πάντως. Οτιδήποτε πάνω από τα 3 Ghz είναι μάλλον εντάξει και η μνήμη δεν θα χρειαστεί να ανέβει πάνω από το όριο της, αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί.

Οι δίσκοι είναι διπλοί, δηλαδή στα 240 θα βρίσκομαι και μου υπεραρκεί. Είμαι οπαδός της τάξης και του συχνού backup -- ποτέ δεν αφήνω τεράστιους φακέλους MP3 και MOVIES στα μηχανήματα μου. Όχι για λόγους χώρου αλλά για οργάνωση του δικού μου μυαλού (φοβάμαι οτι είμαι λίγο obsessive-compulsive και δεν αντέχω πολλά αρχεία στα μηχανήματα μου)

Οι δίσκοι μπορεί να γίνουν RAID-0 αλλά μπορεί και να μείνουν απλά διπλοί, ο ένας με τα προγράμματα και ο άλλος με τα Documents and Settings. Συχνό ghost του πρώτου (μάλλον μέσα από DOS partition αν αυτό είναι εφικτό σε SATA) και τακτικό backup των αρχείων του δευτέρου.

unstoppable, μόλις τώρα διάβασα το μήνυμα σου και μπαίνω σε νέες σκέψεις. Δεν είχες προβλήματα συμβατότητας εσύ? Ίσως η πρώτη μου κίνηση πρωί Δευτέρας να είναι τηλέφωνο στο πλαίσιο για αλλαγή της παραγγελίας!

Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Λοιπόν σήμερα τα παρέλαβα και σε μια πρώτη ματιά όλα δουλεύουν τέλεια!

Η μνήμη έμεινε στα 800 Mhz αλλά οι χρονισμοί της κατέβηκαν στα 4-4-4-12 (υπενθυμίζω οτι μιλάμε για μια από τις φτηνότερες 800άρες της αγοράς) και ο επεξεργαστής διπλασιάστηκε.

Ακριβώς όπως το σχεδίαζα.

Η μητρική είναι η Gigabyte GA-965P-S3 3.3 και έχει εμφανείς διαφορές από την 2.0 και την 1.0. Η πιο σημαντική: η ψύκτρα της northbridge έχει αλλαχθεί σε μια ψύκτρα που θυμίζει πολύ αυτές που φοράνε η Asus και οι υπόλοιπες. Ακόμα περισσότεροι πυκνωτές είναι all-solid και γενικώς πολλά πράγματα φαίνονται διαφορετικά.

Θα στείλω φωτογραφίες αργότερα. Για την ώρα memtest και δοκιμές :)

Έτσι είχα διαβάσει στην GB κι εγώ. Το "D" στα μοντέλα της μπαίνει όταν έχουν solid capacitors.

Η S3 έχει πολλούς solid. Η DS3 είναι μόνο solid. (D=Durable) Αυτή είναι η διαφορά καθώς και ο ελεγκτής δικτύου. Στο προηγούμενο μήνυμα εσφαλμένα αναφέρω τον όρο all-solid ενώ θα έπρεπε να γράψω σκέτο solid.

ΟΚ, μετά από την τρέλλα της πρώτης στιγμής, κατέληξα σε συντηρητικές ρυθμίσεις (320Mhz system bus και η μνήμη στα 800 με 5-5-5-18) Οι διαφορές που είδα στις εφαρμογές που με ενδιαφέρουν σε σχέση με πιο καυτές ρυθμίσεις είναι μικρές και δεν αξίζουν τον κόπο της ψύξης του northbridge που ήδη ζεματάει.

Το κουτί αξιζει πραγματικά τον κόπο αν και είχε λίγη φασαρία λόγω του μικρού σχετικά μεγέθους του. Θα στείλω ξεχωριστό μύνημα για το κουτί -- πιστεύω οτι το αξίζει.

Η GTS 8800 είναι πολύ ισχυρή αλλά με παραξενεύει το οτι η nvidia δεν μειώνει συχνότητα και τάση όταν δεν απαιτούνται. Και ζεματάει. Τι νόημα έχει να υπάρχει ένα εξάρτημα που ζεματάει σε στιγμές που αξιοποιείται μόνο το 1% της ισχύος του? ATITools λοιπόν και το πρόβλημα, εν μέρει, λύνεται.

Η οθόνη, εξαιρετική αγορά. Επιμένω στις 19 ίντσες γιατί είναι το πιο βολικό μέγεθος σε απόσταση χεριού (δηλαδή τη στάνταρ απόσταση οθόνης υπολογιστή) όπως επιμένω και στην ανάλυση 1400x900 γιατί εξασφαλίζει ξεκούραστο μέγεθος πίξελ.

Οι δίσκοι τελικά μπήκαν σε RAID-0. Χάνω αξιοπιστία αλλά φρόντισα να σχεδιάσω έυκολα και γρήγορα backups (θα στείλω άλλο μήνυμα για το θέμα) οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Από ταχύτητα σκίζουν.

Το πληκτρολόγιο αγορασμένο από Αμερική (Unicomp) θα χρειαστεί και αυτό ένα δικό του μηνυματάκι.

Θα τα πούμε σύντομα. Ευχαριστώ Hohenstaufen και Τζώρτζη!

Θα στείλω σήμερα ή το πολύ αύριο. Πάντως και αυτός ζεματάει πολύ οπότε σκέφτομαι είτε αλλαγή της κατεύθυνσης του ανεμιστήρα του επεξεργαστή (ο A.C. freezer 7 pro έχει προβλέψει το θέμα και τα 3 κατώτατα φύλλα είναι καμπυλωμένα προς τα κάτω ωστε να στέλνουν αέρα στη northbridge) είτε κάτι άλλο. Πάντως ανεμιστηράκι δεν βάζω.

Τα νέα από το "μετωπο" είναι τα εξής:

Έχοντας φτιάξει τα πάντα και έχοντας σχεδιάσει τα partitions ωραία ωραία και έχοντας βρεί τους τελευταίους drivers μπήκαν όλα στη θέση τους.

Και είπα: τώρα ψυχή μου "κάτσε παίξε και ευφραίνου".

Και με το που έβαλα το πρώτο 3d mark, ο υπολογιστής έσβησε σε 5 λεπτά και μετά από τη διάγνωση προέκυψε οτι η 8800 GTS Albatron τα έφτυσε. Ούτε overclocking είχα κάνει ούτε τίποτα. Προβληματικό κομμάτι σίγουρα, αύριο θα συννενοηθώ με το Πλαίσιο.

Τώρα το μηχάνημα το δουλεύω με μία, κρατηθείτε, S3 VIRGE!!! Ναι αυτή που είχα πριν 10 χρόνια στον Cyrix 166+

Μια Κυριακή έχουμε για παιχνίδι, πάει και αυτή. Τέλος πάντων... το θέμα είναι το παιχνίδι με το μηχάνημα... και τα προβλήματα στην τελική ευπρόσδεκτα είναι.

Η παλιά ψύκτρα έδειχνε πιο εντυπωσιακή αλλά είχε δεχτεί αρνητικές κριτικές από πολλές εκδόσεις. Την προτιμώ στην παρούσα μορφή αλλά το θέμα μάλλον δεν έχει σημασία. Διαβάζοντας αυτό κατέληξα στο οτι δεν ευθύνεται η Gigabyte αλλά είναι θέμα σχεδιασμού της northbridge από την Intel και θέλει οπωσδήποτε σοβαρή προσοχή.

Σκέφτομαι τη λύση ενός μικρού φύλλου χαλκού το οποίο θα σφηνωθεί στην κάτω χαραμάδα της ψύκτρας της gigabyte και ανάμεσα στα φύλλα της ψύκτρας της arctic cooling ωστε να γίνεται εξισσορόπηση της θερμοκρασίας (η arctic cooling δεν έχει κανένα πρόβλημα να διώχνει τέτοιες θερμοκρασίες)

Κάτι τέτοιο εννοώ: 965solution1vp0.th.jpg

Βίδωσε πάνω ένα ανεμιστηράκι 4cm και καθάρισες.... Πιο εύκολο είναι... Πάρε ένα με led

Θα είναι και ωραίο.... Εγώ έτσι το έχω, αλλά θα πάω να πάρω μια Thermalright για να είμαι σίγουρος ότι θα αντέξει το 500fsb που θέλω να ανεβάσω....

Αρχική απάντηση από Βίξ [17-03-2007 16:38]

Κουτί: Arctic Cooling Silentium T2 Pro (ενσωματωμένο 500 watt τροφοδοτικό Seasonic)

Eπειδη ειχα στο νου μου μια σχεδον ιδια συνθεση(μονο με μεγαλυτερους σκληρους και οικονομικοτερη καρτα γραφικων)με προβληματιζε το τροφοδοτικο του συγκεκριμενου κουτιου...

Σιγουρα ειναι seasonic?

Γιατι εαν ειναι μου προκαλει εντυπωση πως και δεν το αναφερουν πουθενα...?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.