Jump to content



Πρόβλημα κατά την εκκίνηση


Jasim

Recommended Posts

Σύντροφοι αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: τις περισσότερες φορές που ανοίγω τον υπολογιστή αν δεν περιμένω κανά 5λεπτο και πάω ν ανοίξω οποιοδήποτε πρόγραμμα, το pc κολλάει και είμαι αναγκασμένος να κάνω restart και απ το κουτί παρακαλώ όχι μέσω windows.

Γεγονός είναι ότι κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να κάνω και 4-5 restart μέχρι να δουλέψει σωστά ο υπολογιστής ενώ και κάποιες φορές μπορεί να μη συναντήσω κανένα πρόβλημα.

Μη φανταστείτε ότι το start up είναι φουλ,μόνο τα πολύ βασικά(για μένα), 3-4 τον αριθμό.

Με λίγα λόγια στα windows βρίσκομαι μέσα σε κανά λεπτό και περιμένω,γιατί έχω παρατηρήσει ότι πιάνει, κανά 5λεπτο μέχρι ν ανοίξω κάποιο πρόγραμμα(και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα πιάσει).

Να σημειώσω ότι το πρόβλημα αυτό ξεκίνησε από τότε που έκανα μια αναβάθμιση στο BIOS της μητρικής μου( GIGABYTE GA-8N-SLI ROYAL)μόνο που τώρα τελευταία το συναντώ σχεδόν καθημερινά.

Τα υπόλοιπα μέρη του υπολογιστή είναι:

cpu: Intel pentium D 960 3.6GHz

ram:ocz 4x512 533

psu:tagan 580W

vga:2x7900GTX sli

Η αναβάθμιση στο bios έγινε γιατί ο προηγούμενος επεξεργαστής (intel pentium 4 650 3,4) δεν "σήκωνε" τις δύο κάρτες που έχω και ο τωρινός δεν έμπαινε στην μητρική χωρίς αναβάθμιση,αναγκαίο κακό δηλαδή.

Οποιαδήποτε ιδέα θα ήταν χρήσιμη παιδιά!

Link to comment
Share on other sites

Format έχω κάνει 3-4 φορές αλλά αυτό εκεί το χαβά του.

Όσο για τις διεργασίες εκτός από το antivirus (Panda suite)που "τρώει" κάμποσο,τίποτα άλλο δεν είναι άξιο προσοχής.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Dem [22-03-2007 22:22]

Αν δεν ήταν το Lan προφανώς έχει να κάνει με τις vga. Tώρα έχεις δηλαδή το τελευταίο bios της m/b?

Έχεις δοκιμάσει με μια vga?

Ναι έχω το τελευταίο bios αλλά το θέμα είναι ότι το επίσημο site της Gigabyte αναφέρει ότι ο επεξεργαστής μου(D960) δεν υποστηρίζεται από τη μητρική μου:

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1898&ProductName=GA-8N-SLI%20Royal

Επίσης,το bios που έχω αυτή τη στιγμή(F6),πάλι δεν φαίνεται πουθενά στην παραπάνω λίστα!

Βέβαια να σημειώσω ότι η αναβάθμιση στο bios έγινε από ανθρώπους έμπειρους από το μαγαζί που πήρα τον υπολογιστή και τους οποίους εμπιστεύομαι και έγινε υπό την διαβεβαίωση από μέρους τους ότι όλα θα είναι εντάξει και ότι αυτό το έχουν κανει αρκετές φορές χωρίς προβλήματα.

Τα προβλήματα υπάρχουν όμως και δεν ξέρω τι συμβαίνει. :(

Όσον αφορά τη μία vga δεν θα μπώ στη διαδικασία να δοκιμάσω για το λόγο ότι είμαι φανατικός στα παιχνίδια και θέλω όσο το δυνατόν καλύτερα γραφικά που σημαίνει ότι δε θα συμβιβαστώ με κάτι λιγότερο από ένα σύστημα SLI και ας δουλέψει σωστά η μητρική μου με μία κάρτα.Να σου πω την πίκρα μου θα προτιμούσα να πάρω άλλη μητρική με SLI.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.