metalmike Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2007 Καλησπερα σε ολους!Αυτο τον καιρο ειμαι σε αναζητηση αγορας ποδηλατου mountain γυρω στα 250 ευρω!Τα ποδηλατα που εχω δει ειναι τα εξης:Mongoose Rockadile(250 ευρω),GT Aggressor(250 ευρω),Field Apolon Double Disc(250 ευρω) και Ideal Spark(270 ευρω)!Θα ηθελα τη γνωμη σας για τα παραπανω ποδηλατα,θα ειναι πολυ σημαντικη για την επιλογη μου!Εγω ειμαι προς spark μερια αλλα σκεφτομαι και το field λογω των 2 μηχανικων δισκοφρενων που εχει αλλα δεν ξερω κατα ποσο εχει καλα πραγματα επανω και αν ειναι αξιοπιστο!Ευχαριστω
ΓιαγκΤ Μάρτιος 14, 2007 #2 Μάρτιος 14, 2007 Καταρχάς δεν είναι ο δικτυακός τόπος κατάλληλος για τις ερωτήσεις σου.Αν και τα 250 δεν είναι ποσόν για ποδήλατο βουνού αξιώσεων εντούτοις είναι μια καλή αρχή.Το κυριότερο που πρέπει να προσέξεις είναι να είναι ο σκελετός στα μέτρα σου. Όχι θα σηκώσουμε τι σέλα , η θα σου βάλλω κοντύτερο λαιμό, για να σου κάνει. Να είναι ακριβός στα μέτρα σου όπως τα παπούτσια που φοράς .Σε γενικές γραμμές το αλουμίνιο έχει λιγότερες στρεβλώσεις και μεταφέρει με λίγες απόλυες την δύναμη που εξασκείς στο πετάλι, σε σχέση με το χρομολιβδενιο , αλλά απορροφά λιγότερο τους κραδασμούς από τις ανωμαλίες του δρόμου.Τα ανταλλακτικά μην σε απασχολούν, γιατί αν ασχοληθείς αρκετά με την ποδηλασία σιγά σιγά θα τα αλλάξεις όλα.Ένας χρήσιμος τόπος http://www.xsystems.co.uk/machinehead/cycling.html
YDinopoulos Μάρτιος 14, 2007 #3 Μάρτιος 14, 2007 Mongoose πηρα πριν απο 6-7 χρονια γυρω στα 110 χιλ δρχ. Σκεψου οτι ειμουν ενα αρκετα υπερβαρο παιδι και το ποδηλατο ακομα ειναι σαν καινουργιο!Αλλα οπως ειπε ο Γιαγκος. Πρεπει να τα σκασεις...Αν το θες για mount trekking, ο σκελετος ειναι το 1ο πραγμα που κοιτας. Τα αλλα ειναι δευτερα!
ΝTG Μάρτιος 14, 2007 #4 Μάρτιος 14, 2007 [mini off topic]μου εκανε εντυπωση το "απόλυες" και το "χρομολιβδένιο" του ΓιαγκΤ. [/mini off topic]
GoMaR Μάρτιος 14, 2007 #5 Μάρτιος 14, 2007 Μιας και το ποδηλατο ειναι η τρελα μου..Ημουν σε ομαδα παλιοτερα , εχω τρεξει σε αγωνες , καταβασεις , mountain bike και ολα τα συναφη.. Μπορω να πω μια αποψη. Ειμαι κατοχος ενος GT palomar 7 χρονων και δεν με εχει προδωσει ποτε..Αυτο που πρεπει να κοιταξεις ειναι ο σκελετος.Με τετοια αγρια χρηση που του κανω..(πετρες , βραχια , σκαλια κλπ - εδω και 7 χρονια ) δεν εχει στραβωσει ουτε χιλιοστο..! Πανω απολα λοιπον ειναι ο σκελετος στο ποδηλατο και ολα τα αλλα ειναι δευτερευον. Μη κανεις το λαθος και παρεις πισω αναρτηση..Οι προπονητες μας ελεγαν οτι πρεπει να μαθουμε με το σωμα μας να κανουμε την αναρτηση του ποδηλατου εμεις.. Αν ειναι ολο ελατηρια το ποδηλατο δεν μαθαινεις. Οποτε θα σου προτεινα μονο μπροστα αναρτηση..Δισκοφρενα δεν υπαρχει λογος..Πολυ ακριβα για το τιποτα..Εγω προσωπικα δεν χρειαστηκα να βαλω.Δεν προσφερουν και τπτ. Εγω για το ποδηλατο δινω λεφτα για ζαντες..λαστιχα πανακριβα ( να σε κρατησουν ) και τα πιο ακριβα τακακια.. Ζαντες γιατι ; As i said καταβαινω σκαλια πετρες τα παντα.Μη κανω αλμα και γινει 90 μοιρες η ροδα.. Τακακια επειδη τρεχω. Λαστιχα οχι για κολιες.Αλλα επειδη τρεχω παλι Αλλα πανω απολα πρεπει να το αγαπας το ποδηλατο και να το κανεις συχνη συντηριση Ειναι η τρελα μου παιδια το ποδηλατο..Εχω ψυχωση..Το αγαπαω.Αχχχ Εν ολιγης : προτεινω GT και οχι δισκοφρενα και οχι πισω αναρτηση.Αυτα. Καλες κατεβασιες.
Snips Μάρτιος 14, 2007 #6 Μάρτιος 14, 2007 Καταρχήν γιατί το θες το ποδήλατο; Πραγματικά για mountain ή απλώς θες να πάρεις ένα καλό ποδήλατο που θα το έχεις για την πόλη;
Athens2004 Μάρτιος 14, 2007 #7 Μάρτιος 14, 2007 Πολύ καλο μοντέλο ήταν και αυτό . Με πολύ καλα περιφεριακά - και άριστη ποιότητα κύλισης , ειναι λίγο παλαιότερο μοντέλο βέβαια , αλλα το θετικό ειναι πως αν το βρείς θα το βρείς πολύ φθηνά.
metalmike Μάρτιος 14, 2007 Author #8 Μάρτιος 14, 2007 Παιδια,για να ξεκαθαρισω τα πραγματα (επρεπε να το ειχα κανει πιο πριν,το ξερω)!Πρεπει να πω οτι ειναι η πρωτη φορα που παιρνω ποδηλατο (κι ομως...εκτος βεβαια απο κατι παλαια που ειχα μικρουλης) οποτε προσπαθω να βρω το καλυτερο σε αυτα τα λεφτα για το παρον,αργοτερα ισως να σκασω και αρκετα χρηματα για πολυ καλο ποδηλατο!Τωρα ομως αυτα τα λεφτα εχω και θα ηθελα αν γινεται η βοηθεια σας να παραμεινει σε αυτα τα πλαισια και κυριως στα ποδηλατα που σας εδειξα,πιστευω για αυτα τα λεφτα ειναι τα αντιπροσωπευτικοτερα που ειδα!To ποδηλατο το θελω για την πολη,για χωματοδρομο αντε και καμια φορα για κανα βουνο αλλα οχι για καταβαση και πολυ extreme καταστασεις!Οσο για τα δισκοφρενα ειστε δηλαδη της αποψης καλυτερα πολυ καλα v-brakes παρα μετρια ή και κατω του μετριου δισκοφρενα ε;Επισης εχω ακουσει οτι τα μηχανικα δισκοφρενα παρουσιαζουν προβληματα,ισχυει;Επισης διαβασα μια αποψη απο εναν φιλο που ειπε το εξης:"Ειχα ποδηλατο με v-brakes και καποια στιγμη το 2001 μεταπηδησα σε 2 μηχανικα δισκοφρενα. Το πρωτο πραγμα που διαπιστωσα τοτε ηταν οτι τοσα χρονια με το v-brake πολυ απλα ΔΕΝ ΦΡΕΝΑΡΑ. Απλα νομιζα οτι ειχα φρενα.Δεν ξερω ποσοι απο εσας εχετε δισκοφρενα μπρος-πισω, για οσους ομως δεν εχετε, να τα δοκιμασετε και ειναι βεβαιο οτι θα ειναι και η μονη σας επιλογη πλεον."!Βασικα θα με ενδιεφερε παρα πολυ να ακουσω καμια γνωμη για τα field και ειδικοτερα για το συγκεκριμενο (το οποιο βεβαια πρεπει να ειναι αλουμινιου 7005-χωρις να ειμαι και σιγουρος-και οχι 6061 οπως πχ το spark) και τα εξαρτηματα του για οποιον ξερει και αν διαφερουν πολυ με αυτα των υπολοιπων ποδηλατων (γιατι απ'οτι ξερω κυριως τα εξαρτηματα κανουν ενα ποδηλατο ακριβο ή φθηνο,εκτος βεβαια για τον σκελετο που σας ειπα πιο πανω!Γενικα οτι και ποδηλατο να παρω τωρα πιστευω σε τετοια λεφτα δεν αξιζει να του αλλαξεις πραγματα παρα μονο να παρεις καινουργιο αργοτερα!Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις που μου δωσατε και περιμενω κι αλλες
GoMaR Μάρτιος 14, 2007 #9 Μάρτιος 14, 2007 Αφου λοιπον δεν διαθετεις πολλα για ποδηλατο , γιατι να παρεις δισκοφρενα εξαρχης ... ; Και να ξερεις οτι υπαρχουν δισκοφρενα και δισκοφρενα...Εγω σε καταβασεις χρησιμοποιω μονο μπροστα φρενο..Αλλιως δεν μπορω να κουμανταρω το ποδηλατο... Παντως μιας και λες οτι ειναι η αρχη , μην παρεις με δισκοφρενα και δωσε βαση σε αλλο σκελετο πιο καλο ωστε να μπορεις να τον αναβαθμισεις.. Και οσο για τα δισκοφρενα , η γενικως για τα φρενα του ποδηλατου πρεπει να ξερεις κ να φρεναρεις Καθως πηγαιναμε βαρκιζα στην ποσειδωνος ενας επεσε πανω στο λεοφωριο . αχχααχαχχααχ..Το θυμαμαι κ γελαω..Βεβαια με την κουρσα δεν φρεναρεις τοσο γρηγορα οσο με το mountain..
metalmike Μάρτιος 14, 2007 Author #10 Μάρτιος 14, 2007 Αρχική απάντηση από GoMaR [Σήμερα, στις 13:51] Αφου λοιπον δεν διαθετεις πολλα για ποδηλατο , γιατι να παρεις δισκοφρενα εξαρχης ... ; Και να ξερεις οτι υπαρχουν δισκοφρενα και δισκοφρενα...Εγω σε καταβασεις χρησιμοποιω μονο μπροστα φρενο..Αλλιως δεν μπορω να κουμανταρω το ποδηλατο... Παντως μιας και λες οτι ειναι η αρχη , μην παρεις με δισκοφρενα και δωσε βαση σε αλλο σκελετο πιο καλο ωστε να μπορεις να τον αναβαθμισεις.. Οπως ξαναειπα πιο πανω αυτα τα λεφτα διαθετω,σε αυτα θα κυμανθω και πιστευω πως δεν αξιζει να κανεις αναβαθμιση σε ποδηλατο ~250 ευρω αγοραζοντας πχ μηχανικα δισκοφρενα των 100 ευρω,καλυτερα ειναι να παρεις ενα πολυ καλο καινουργιο που θα τα εχει ηδη τα καλα πραγματα επανω του και που θα αξιζει να το αναβαθμισεις αργοτερα!Το γιατι να παρω δισκοφρενα εξαρχης ειναι πολυ λογικο και θα στο εξηγησω!Πες οτι τα δισκοφρενα του field δεν ειναι πολυ καλα ετσι;Αποκλειεται ομως να ειναι χειροτερα απο τα v-brakes του spark ( οσον αφορα την αποδοση ) και εφοσον τα v-brakes υστερουν σε νερο,χωμα,λασπη κτλ γιατι να μην παρω ενα ποδηλατο που να εχει μηχανικα δισκοφρενα;Ξερω οτι σε σκελετο θα ειμαι μειον εφοσον το field εχει αλουμινιο 7005 και οχι 6061 ( η διαφορα ειναι μεγαλη;και που εστιαζεται;στο βαρος και στην αντοχη; ) αλλα επιλογες ειναι αυτα ( ειδικοτερα οταν δεν θα χρησιμοποιω το bike και δεν θα το καταπονω σε καταβασεις,απλα για βολτες στη πολη,στη φυση,σε χωματοδρομους κτλ )!Αν ειναι λαθος το σκεπτικο μου πες το μου ή αν δεν συμφωνεις σε κατι
metalmike Μάρτιος 16, 2007 Author #11 Μάρτιος 16, 2007 Τελικα εκανα την επιλογη μου,ειπα να δωσω μερικα χρηματα παραπανω,μου εφυγε το κολλημα με τα δισκοφρενα (που αμα γουσταρω βαζω μετα) και θα παρω αυτο!Θελω να πιστευω πως εκανα την καλυτερη επιλογη
killer1024 Μάϊος 8, 2007 #12 Μάϊος 8, 2007 εγω εχω το field appolon και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος εινια ενα πολυ καλο ποδηλατο και ελαφρυ το μονο κακο του εινια οτι δεν εχει ρυθμιζομενι αναρτηση
Snips Νοέμβριος 14, 2007 #13 Νοέμβριος 14, 2007 Οι simpex ή impex ή όπως λέγονται είναι καλές; Δηλαδή αντέχουν-κρατάνε σε ένα ποδήλατο τον 120 ευρώ; (για δουλειες σε πόλη δλδ)
darthtony Νοέμβριος 16, 2007 #14 Νοέμβριος 16, 2007 εχε υπόψιν σου όμως οτι το ποδήλατο ΔΕΝ είναι μηχανή και κατά τη γνώμη μου τα δισκόφρενα είναι άχρηστα. εγώ με τα κανονικά φρένα, πιάνει τέλεια τη ρόδα σε βροχη, δε όλα. άσε που με μίσα σαβούρα, αν σου στραβώσει ο δίσκος, τα σκάσ για καινούργιο!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.