Jump to content

Windows Vista Tips

mariosalice

Recommended Posts

Τα παράσιτα στον ήχο ίσως είναι από την CPU/GPU (π.χ. σε φτηνή υλοποίηση VGA ή κυκλώματος ήχου). Χωρίς aero παίζει πιό χαλαρά.

Δεν παίρνω όρκο βέβαια, αλλά μου έχει τύχει PC που όταν σε IE παράδειγμα κρατούσα το scrollbar και το τραβούσα σιγά-σιγά, καταλάβαινα τη CPU που γκάζωνε και έκανε ένα ανεπαίσθητο φύσημα στο κύκλωμα του ήχου που το άκουγα στα ακουστικά. Αναφέρομαι βέβαια σε παλιό μηχάνημα, εποχής 2000 με Athlon 2000+ και VIA Apollo ΚΤ333 chipset.

Σωστα!Αυτο σκεφτομουν και εγω γιατι το ξαναεκανε οταν επεξεργαζομουν ενα βιντεο...Αντε τωρα να βρω τι φταιει...

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply

neuromancer

Έστω ότι θέλεις να βλέπεις thumbnails στα αρχεία PDF σε κάποιους συγκεκριμένους φακέλους.

Πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα με τα PDF αρχεία, πιθανόν και να μην υπάρχει. Νομίζω ότι το πρόβλημα εμφανίζεται στα 64bit μόνο, αλλά δεν το έχω ψάξει.

Ανοίγεις ένα PDF αρχείο και File - Save a Copy. Δεν χρειάζεται να το σώσεις, απλά να δεις τα αρχεία σε όλα τα μεγέθη και σε όσους φακέλους θέλεις προεπισκόπηση thumbnail και υπάρχουν ήδη αρχεία PDF.

Αν είναι καινούργιο το αρχείο που έφτιαξες, θα σου βγάλει το παράθυρο του φακέλου που θέλεις να το σώσεις και το save. Κατάλαβες γιατί λέω save as. Για να σου βγάλει το δικό της παράθυρο η κάθε εφαρμογή που υποστηρίζει thumbnails.

Θα ανοίξει ένα κουτί διαλόγου, για να σώσεις το αρχείο σου.

Στο κουτί αυτό θα δεις όλα τα αρχεία ενός Φακέλου.

Μάλιστα, μπορείς να επιλέξεις με ποιο τρόπο θέλεις να τα βλέπεις, πχ με Ctrl και scrolling τη ρόδα του ποντικιού.

Απλά και μόνο που θα τα δεις τα αρχεία που έχει ένας φάκελος, αυτόματα θα δημιουργηθούν στην cache εικόνες προεπισκόπησης και μετά θα τα βλέπεις και στους κανονικούς φακέλους.

Κανονικά θα έπρεπε τα pdf αρχεία να αναγνωρίζονται αυτόματα, αφού περιέχουν εικόνα προεπισκόπησης.

Αυτό όμως δεν γίνεται πάντα, γιατί το πρόγραμμα δεν χρησιμοποιεί το παράθυρο των Vista για σώσιμο, αλλά XP ή δικό του. Δηλαδή δεν έχουν στο save και στο save as τον κλασικό τρόπο εμφάνισης των φακέλων των Vista. Επίσης καλό είναι όταν σώζεις ένα αρχείο να το βλέπεις σε προβολή εικονιδίων.

Το συγκεκριμένο tip δεν θα το βρείτε αλλού. Ελπίζω να γίνει γνωστό, γιατί αν το ήξεραν όσοι φτιάχνουν προγράμματα, θα βλέπαμε αυτόματα τα thumbnails των αρχείων τους, χωρίς να χρειάζεται αυτό το τρυκ. Αρκεί τα αρχεία να περιέχουν thumbnail και να δηλώνονται ότι ανοίγουν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Θάνο

Σίγουρα δεν φταίει ούτε η κάρτα ήχου της ASUS, γιατί έχω ακριβώς ίδια και δεν μου κάνει παράσιτα, ούτε η κάρτα γραφικών, εκτός και αν είναι χαλασμένο κάποιο από τα δύο.

Δοκίμασε να τα αλλάξεις ένα ένα.

Παλιά που είχα τέτοιο πρόβλημα, έφταιγαν οι οδηγοί.

Είχα κάνει πλήρη εγκατάσταση των οδηγών chipset της Nvidia, που περιέχουν και οδηγούς ήχου.

Αυτά όμως για άλλη μητρική.

Έκτοτε εγκαθιστώ μόνο τους οδηγούς SATA και μάλιστα από το αποσυμπιεσμένο φάκελο και όχι από το πρόγραμμα της Nvidia.

Πριν που εκανα render ενα βιντεο δεν εκανε τιποτα, εβαλα και αερο παλι και ολα καλα..Αμα το ξανα κανει θα το ψαξω.Ομως πιστευω οτι θα ειναι ο επεξεργαστης..Τους οδηγους της καρτας τους ειχα βγαλει κ παλι το ιδιο εκανε..

Μαριε αυτο που ρωτησα πιο πανω, δηλαδη το search με δεξι κλικ μπορουμε να το εμφανισουμε?, ωστε π.χ να κανουμε δεξι κλικ σε ενα φακελο και να ψαχνουμε?

Ενα καλο που εχουν τα Vista ειναι πως αμα πατησεις αριστερο κλικ μια φορα σε ενα αρχειο ωστε να κανεις rename, αυτο σου BOLDαρει μονο το ονομα και οχι και την καταληξη του αρχειου.

Π.χ: αν το αρχειο ειναι thelab.exe θα σου κανει Bold μονο το thelab!

Το DreamScene παιζει και ηχο!!

Παλια ηξερα οτι μονο το βιντεο επαιζε ενω τωρα ακουγεται και ο ηχος.Καλο...

Αφού υπάρχει το search παντού. Τι θέλεις να σου το βγάζει και με δεξί κλικ. Δεν έχει νόημα.

Δες στο τέλος τι γράφω εδώ και θα καταλάβεις.

Μπορείς να κάνεις πολλαπλές αναζητήσεις σε πολλά folder ή σε ένα, όποιο θέλεις.

Μπορείς να τα επιλέξεις. Με WIN+F πατάς advanced search (δεξιά), Location, Choose Search Locations.

Θα σου βγάλει ένα παράθυρο με δενδριτική κατανομή όλων των δίσκων, όπου κάνεις tick σε όποιους φακέλους θέλεις να ψάξεις.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Shell Icons]
"29"="C:\\Windows\\Transparent.icl"

Αυτή η εγγραφή δεν υπάρχει στα Vista. Προστίθεται το κομμάτι από το Shell Icons και μετά.

Με αυτό τον τρόπο, ορίζουμε να εμφανίζεται το εικονίδιο Transparent.icl στη θέση του arrow που βλέπουμε στα link αρχεία. Το βελάκι που βλέπουμε κανονικά, είναι το εικονίδιο με νούμερο 16769 που υπάρχει μέσα στο shell32.dll.

Έτσι ανάλογα με το περιεχόμενο του εικονιδίου Transparent.icl, βλέπουμε και διαφορετικό arrow στα link.

Έφτιαξα ένα κενό εικονίδιο (έχει μια τελεία), το έσωσα ως C:\Windows\Transparent.icl, έτρεξα το αρχείο transparent.reg με τα περιεχόμενα του code, έκανα log off - log on και το βελάκι εξαφανίστηκε.

Το ίδιο εικονίδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όσα link files, θέλουμε να είναι διάφανα.

Προσπάθησα να αλλάξω το νούμερο 16769 που υπάρχει στο .lnk στη registry με 50 μέχρι 54, που είναι blank αλλά δεν δουλεύει έτσι.

Για να επανέλθει, το βελάκι σβήστε την εγγραφή Shell Icons.

Tο αρχείο transparent.zip περιέχει το εικονίδιο transparent.icl

Transparent.zip

Τα animation των Vista είναι πολύ όμορφα και βελτιώνουν την αίσθηση που μας δίνει το desktop.

Δυστυχώς όμως εκτελούνται πολύ γρήγορα και δεν τα καταλαβαίνουμε.

Για να δούμε λοιπόν την κίνηση που κάνει ένας φάκελος όταν ανοίγειή όταν κλείνει, χωρίς να χάσουμε την σπιρτάδα του λειτουργικού, κάνουμε τα παρακάτω.

• Start. Στο "Start Search" γράφουμε "regedit" και Enter.
  • Στο HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM δεξιά, κάνουμε δεξί click σε άδειο χώρο, επιλέγουμε "New > DWORD (32-bit) Value".
  • Δίνουμε το όνομα AnimationsShiftKey
  • Με διπλό click στο "AnimationsShiftKey" του δίνουμε την τιμή 1.
  • Κλείνουμε τη Registry.
  • Κάνουμε Log off και log on.

Τα animation των Vista είναι πολύ όμορφα και βελτιώνουν την αίσθηση που μας δίνει το desktop.

Δυστυχώς όμως εκτελούνται πολύ γρήγορα και δεν τα καταλαβαίνουμε.

Για να δούμε λοιπόν την κίνηση που κάνει ένας φάκελος όταν ανοίγειή όταν κλείνει, χωρίς να χάσουμε την σπιρτάδα του λειτουργικού, κάνουμε τα παρακάτω.

• Start. Στο "Start Search" γράφουμε "regedit" και Enter.
  • Στο HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM δεξιά, κάνουμε δεξί click σε άδειο χώρο, επιλέγουμε "New > DWORD (32-bit) Value".
  • Δίνουμε το όνομα AnimationsShiftKey
  • Με διπλό click στο "AnimationsShiftKey" του δίνουμε την τιμή 1.
  • Κλείνουμε τη Registry.
  • Κάνουμε Log off και log on.

με ζαλίζουν απίστευτα και τα βρίσκω άκρως ενοχλητικά

τα απενεργοποιώ απο την πρώτη στιγμή απο:

δεξί κλικ ο υπολογιστής μου -> ιδιότητες -> advanced system settings->Advanced καρτέλα->Performance settings

με ζαλίζουν απίστευτα και τα βρίσκω άκρως ενοχλητικά

τα απενεργοποιώ απο την πρώτη στιγμή απο:

δεξί κλικ ο υπολογιστής μου -> ιδιότητες -> advanced system settings->Advanced καρτέλα->Performance settings

Vista για όλα τα γούστα. Κι εμένα δεν μου αρέσουν τα πολλά μπιχλιμπίδια.

Τα animation του rocketdock δεν σε ζαλίζουν?

καμία σχέση (το μέγεθος του animation είναι πολύ μικρότερο απο αυτού ενός παραθύρου για παράδειγμα)

δεν παίζω με το ροκετ ντοκ όλη τη μέρα

ενώ η ελαχιστοποίηση/μεγιστοποίηση γίνεται άπειρες φορές ανα ώρα

Εγώ δε σκοτίζομαι... Win Explorer δε χρησιμοποίησα ποτέ. Από τότε που γεννήθηκα το πρώτο πράγμα που τρέχει και το τελευταίο που κλινει είναι ...guess what! ...Commander. Βάζω και κόντρα αν θέλετε ότι σε Total Commander θα γίνει πιό γρήγορα η δουλειά.

Διορθώνω..! Μόνο το search είναι πιό αργό γιατί δεν βασίζεται στο indexing service όπως το win search.

Αλλα πάλι, ο σωστός Commander user δε χρειάζεται search γιατί ξέρει το δίσκο σαν την τσέπη του. :cool:

χρήση 3d party προγραμμάτων για περιήγηση σε σκληρούς, πιστεύω χρειάζεται μόνο αν το κάνεις πολύ συχνά

για τραγούδια έχω το winamp, για ταινίες το movie collector, για φωτογραφίες το photoshop elements :)

neuromancer

Χε χε, από Norton Commander για DOS ξεκίνησες?

Teodor_ch

Μπα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται τίποτα έξτρα. Αν σώζεις αναζητήσεις στα Vista το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.

Δες λίγο πιο πάνω το link για το σχετικό ποστ με τις αναζητήσεις.

Έχω και παράδειγμα για video.

Switcher.

Δωρεάν, απομιμιση του Expose των Mac και Linux για Windows.

Δουλεύει μόνο σε Vista με ενεργό Aero και είναι συμβατό με 64αμπιτα συστήματα. ( δουλεύει σε μένα).

Υποστηρίζει πολλαπλές οθόνες και έχει πολλές επιλογές ρύθμισης.

Αξίζει, try it.

http://insentient.net/

Download

neuromancer

Χε χε, από Norton Commander για DOS ξεκίνησες?

v.4 παρακαλώ, 1987 (τον έχω ακόμη κάπου σε δισκέτα)

...Αν σώζεις αναζητήσεις στα Vista το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.

Αυτο το κάνουν τα Vista? Το είχα διαβάσει παλιά, πριν κυκλοφορίσουν.

Είναι όντως ωραίο χαρακτηριστικό αλλά θεωρώ ότι αν ποντάρεις/επαναπαυτείς πάνω του και δεν κάνεις σωστό file managment αργά ή γρήγορα θα γίνει της .....άνας στο δίσκο σου. Για τον αδαή όμως είναι καλό feature ή όταν τρελένεσαι γιατί δεν βρίσκεις το αρχείο...!

Εγώ δε χρησιμοποιώ το win search και για τον ίδιο λόγο έχω κομμένο και το indexing service.

Είναι λάθος σου που δεν χρησιμοποιείς το search.

Κάνει καταπληκτικά πράγματα.

Το καλό είναι ότι ανανεώνονται αυτόματα οι πληροφορίες που σου δείχνουν οι σωσμένες αναζητήσεις με κριτήρια.

Δεν θέλει πολύ κόπο και καλό είναι να το μάθεις.

Πάτα WIN+F advanced search, από το Location - "Indexed Locations" διάλεξε δυο τρεις φακέλους με τικ και μετά άρχισε να παίζεις με αυτά που γράφεις στο search.

Έχε μαζί σου και τον οδηγό με τις εντολές πώς λειτουργούν στο search (δες προηγούμενο ποστ για link).

Θα πάθεις πλάκα με το τι κάνει.

Το καλό είναι ότι μπορείς να σώσεις την αναζήτηση που έκανες.

Δες μια εικόνα 300KB στα 1920x1200 από το desktop μου, όπου έχω τρία ανοικτά παράθυρα με αποτελέσματα των αναζητήσεων των προγραμμάτων που έχω εγκαταστήσει κατά κατηγορίες.

Έτσι τα βρίσκω πολύ πιο εύκολα.

Οι αναζητήσεις των αρχείων lnk (είναι link αρχεία) έγιναν σε επιλεγμένους φακέλους σε δύο θέσεις.

C:\Users\Marios\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu

Εδώ βρίσκονται οι εφαρμογές που εγκατέστησε ο user Marios

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu

Εδώ βρίσκονται οι εφαρμογές που εγκαταστάθηκαν για όλους τους Users.

Η αναζήτηση έγινε με ενεργοποιημένη τη φυσική γλώσσα και στο παράθυρο search έγραφα

lnk NOT help NOT readme NOT uninstall και ότι άλλο δεν μου άρεσε.

Στην παρακάτω εικόνα που αποτελεί ένα κομμάτι του link που έδωσα παραπάνω, φαίνονται κάποιες σωσμένες αναζητήσεις που με σύρε άσε έβαλα αριστερά, ώστε να τις έχω σε όλα τα παράθυρα πρόχειρες.

Με κίτρινα είναι σημειωμένα τα ονόματα των εικονικών φακέλων αναζητήσεων, ώστε να καταλάβεις στην μεγάλη εικόν τι δείχνουν τα περιεχόμενα σε κάθε φάκελο.

Κάπου θα δεις δυο καταχωρήσεις το ίδου προγράμματος. Είναι επειδή το έχει και στο all users και στο user. Μπορούμε να σβήσουμε την καταχώρηση από τον user.

attachment.php?attachmentid=32564&stc=1&d=1223791954

post-2226-1416073672,8289_thumb.jpg

Είναι λάθος σου που δεν χρησιμοποιείς το search. Κάνει καταπληκτικά πράγματα.

Δηλαδή αν έρθω και σου πώ: "Είναι λάθος σου που δεν οδηγείς Ferrari για να πας στη δουλειά το πρωί, είναι καταπληκτικό αυτοκίνητο!" πώς θα το πάρεις? Δεν είναι ότι το search δεν κάνει παπάδες! Απλά δεν έτυχε να το χρειαστώ πραγματικά ποτέ μέχρι τώρα καθώς έχω μάθει να δουλεύω περισσότερο συστηματικά στο file managment με αποτέλεσμα οι ανάγκεσ για search να είναι περιορισμένες.

Δες μια εικόνα 300KB στα 1920x1200 από το desktop μου, όπου έχω τρία ανοικτά παράθυρα με αποτελέσματα των αναζητήσεων των προγραμμάτων που έχω εγκαταστήσει κατά κατηγορίες. Έτσι τα βρίσκω πολύ πιο εύκολα.

Αυτό είναι ευκολία!! ? :slap: Κατάργησες το μενού Start και την οργάνωση που μπορείς να κάνεις εκεί (που είναι και το προβλεπόμενο σημείο για αυτή τη δουλειά που δείχνεις) και κάνεις missuse μιας δυνατότητας (του search δηλαδή) για να καλύψεις την ανάγκη σου.

Η αναζήτηση έγινε με ενεργοποιημένη τη φυσική γλώσσα και στο παράθυρο search έγραφα

lnk NOT help NOT readme NOT uninstall και ότι άλλο δεν μου άρεσε.

Υποτείθεται εσύ κάνεις install τα προγράμματα του H/Y σου, άρα ξέρεις που είναι και ποιά είναι. Χώρια που κάθε πρόγραμμα στο install του βάζει και ένα entry στο Start μενού. Προς τί όλα αυτά?

Anyway, ξεφύγαμε. Καλό το search, απλά δεν το χρειάζομαι.

Εγώ τυχαία έγραψα cmd στο start search και μου βγήκε !

Μα ναι. Και προγράμματα ψάχνει αυτόματα και κάνει παπάδες. Μου έμειναν οι παλιές συνήθειες από τα XP ....

Δηλαδή αν έρθω και σου πώ: "Είναι λάθος σου που δεν οδηγείς Ferrari για να πας στη δουλειά το πρωί, είναι καταπληκτικό αυτοκίνητο!" πώς θα το πάρεις? Δεν είναι ότι το search δεν κάνει παπάδες! Απλά δεν έτυχε να το χρειαστώ πραγματικά ποτέ μέχρι τώρα καθώς έχω μάθει να δουλεύω περισσότερο συστηματικά στο file managment με αποτέλεσμα οι ανάγκεσ για search να είναι περιορισμένες.

Αυτό είναι ευκολία!! ? :slap: Κατάργησες το μενού Start και την οργάνωση που μπορείς να κάνεις εκεί (που είναι και το προβλεπόμενο σημείο για αυτή τη δουλειά που δείχνεις) και κάνεις missuse μιας δυνατότητας (του search δηλαδή) για να καλύψεις την ανάγκη σου.

Υποτείθεται εσύ κάνεις install τα προγράμματα του H/Y σου, άρα ξέρεις που είναι και ποιά είναι. Χώρια που κάθε πρόγραμμα στο install του βάζει και ένα entry στο Start μενού. Προς τί όλα αυτά?

Anyway, ξεφύγαμε. Καλό το search, απλά δεν το χρειάζομαι.

Είναι προτροπή η έκφραση "είναι λάθος σου που δεν δοκίμασες να οδηγήσεις Φερράρι".

Θα μπορούσε να είναι "χάνεις που δεν δοκίμασες ..." κτλ.

Εκτός θέματος δεν είμαστε γιατί όλα αυτά που έγραψα είναι tips στα Vista.

Η εικόνα δείχνει πώς λειτουργούν οι σωσμένες αναζητήσεις, πώς φαίνονται, τι περιέχουν και ότι μπορούμε να φτιάξουμε link στο πλάι για άμεση χρήση.

Την taskbar με το Start δεν τα κατάργησα. Εκεί είναι στη φωτογραφία και τη χρησιμοποιώ.

Απλά γλυτώνω κλικ.

Οι σωσμένες αναζητήσεις που έβαλα είναι παραδείγματα οργάνωσης.

Κανονικά δεν επιτρέπεται να αλλάζουμε τη θέση των link, γιατί αν αφαιρέσουμε κάποιο πρόγραμμα θα μας μείνει το link.

Αν προσθέσουμε νέο πρόγραμμα, η αυτόματη αναζήτηση που φτιάξαμε θα ενημερωθεί άμεσα.

Μπορούμε να σκεφτούμε ότι άλλο θέλουμε για οργάνωση.

Έδειξα ένα τρόπο που μπορούμε να το κάνουμε.

Η απάντηση είναι ανοικτή για όλους και όχι προσωπική.

Take it or leave it, για όποιον ενδιαφέρεται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.