Jump to content

Windows Vista Tips

mariosalice

Recommended Posts

Παίδες, μια ερώτηση. Όταν έκανα την αναβάθμιση από XP σε Vista Premium x86, έβαλα απλά το συμπαγή δίσκο και περάστηκαν από πάνω, δίχως να χάσω κανένα πρόγραμα το οποίο είχα εγκατεστημένο στα XP.

Τώρα που θέλω να πάω σε Vista Ultimate x64 ( από Vista Premium x86 ), μπορώ να πράξω το ίδιο; Να βάλω το δίσκο και θα περαστεί η αναβάθμιση από πάνω, δίχως παράπλευρες απώλειες;

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply

Δεν μου αρέσει να βλέπω παράξενες ορολογίες γιατί ψάχνομαι να τις καταλάβω.

Ο συμπαγής δίσκος μου ακούγεται για σκληρός δίσκος.

Κάπου θα τον είδες αυτό τον όρο. Ίσως και να είναι καθιερωμένος στα σχολικά βιβλία, αλλά δεν τον ξέρω.

Μου τη δίνουν οι δήθεν διανοούμενοι, που είναι άσχετοι με την τεχνολογία και προσπαθούν να καθιερώσουν νεολογισμούς στα σχολικά βιβλία.

Δεν είναι ανάγκη να μεταφράζουμε τα πάντα. Κάποιες ορολογίες έχουν παραμείνει έτσι διεθνώς.

Και Κινέζικα κείμενα να δεις DVD γράφουν. Ούτε συμπαγής δίσκος ούτε άλλες σαχλαμάρες.

Έχω την εντύπωση ότι θα σε καταλάβαινα αν έλεγες οπτικός δίσκος εγκατάστασης των Βίστα (αν ήθελες να γράφεις αποκλειστικά Ελληνικά, χωρίς να χρησιμοποιήσεις Αγγλική γραμματοσειρά).

Έτσι που το έγραψες δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι ρωτάς.

Προφανώς εννοείς το DVD. Δεν γίνεται αναβάθμιση από 32 σε 64bit.

Θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις ξανά όλα σου τα προγράμματα, αλλά δεν θα χάσεις δεδομένα και αρχεία.

Επίσης υπάρχει τρόπος να σώσεις πιο πριν όλες σου τις ρυθμίσεις και τα αγαπημένα σε ένα αρχείο και να τα επαναφέρεις.

Παιδια...θα κανω μια αθλια noob ερωτηση...αλλα δεν ξερω..και θελω να μου πειτε..αν γινεται..

Λοιπον..θελω να εχω το pc ανοιχτο..και να κατεβαζει 24/7..

με το hybrid sleep(ποστ23)..θα κατεβαζει αρχεια εφοσον το εχω θεσει σε λειτουργια ? δηλαδη εαν το ανοιξω με τα απο Χ ωρες..θα κατεβαζει ακομα ? η θα σταματισει ?

Θελω οσο το δυνατον να μην καιει ρευμα...για υσυχια δεν με νοιαζει γιατι ειναι αθορυβος..δεν με ενοχλει...

Απλα βρε παιδια....η ΔΕΗ θα μας καταστρεψει...:rant: ειδικα τωρα το καλοκαιρι...:flag:

Παρακαλω πολυ να μην με βρισετε...με τις ερωτησεις που κανω :o

Το πισί σου θα είναι σβυστό, οπότε η λύση είναι να φτιάξεις ένα πολύ φτηνό και περιβαλλοντολογικά φιλικό κατεβαστήρι.

Ευχαριστω παρα πολυ......Περιμενω τοτε το cherrypal..:weep:

• 5 weeks later...

ρε με κουφαναν τα βιστα λεμε...μπουταρα σημερα με αυτα μετα απο 1 μηνα και πεταει ποπ-απ :το ταδε προβλημα με μπλε οθονη λυθηκε,κατεβαστε τους καινουριους ντριαιβερς για την καρτα ηχου.Και οντως ειχανε βγει νεοι ντραιβερς για την XFI...μπας και ειναι κανα τυποποιημενο ποπ απ και ειναι μουφα?

ΥΓ:Ultimate 32

Είναι ένας τρόπος επίλυσης των προβλημάτων στα Vista.

Κατά τη γνώμη μου δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος και δεν λέει την πραγματική αιτία που κόλλησε ένα πρόγραμμα. Αλλά δεν ενοχλεί.

Αν θέλεις να δεις όλα τα προβλήματα που αναφέρθηκαν στη M$ στα Ελληνικά Vista πήγαινε

Πίνακας ελέγχου, Σύστημα και συντήρηση, Αναφορές και λύσεις προβλημάτων.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επέλεξε από αριστερά την Προβολή ιστορικού προβλημάτων. Θα καταλάβεις.

Αν θέλεις πραγματικά να δεις τα προβλήματα που έχει ο υπολογιστής σου, θα κάνεις δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι να δεις στο πρώτο ποστ πώς ελέγχουμε τη μνήμη και να το κάνεις (πατάς tab όταν ξεκινάει ο υπολογιστής ή επιλέγεις από τον πίνακα ελέγχου τον έλεγχο μνήμης).

Το δεύτερο είναι να δεις με δεξί κλικ στον Υπολογιστή, τη διαχείριση - προβολή συμβάντων - προσαρμοσμένες προβολές - συμβάντα διαχείρισης.

Εκεί όπου λέει σφάλμα, με εξαίρεση τα σφάλματα για το Kerberos και την υπηρεσία καταγραφής συμβάντων (αντιμετώπισε ένα σφάλμα κτλ), πατάς στις πληροφορίες (θα το δεις κάτω κάτω) την ηλ. βοήθεια.

Αν υπάρχουν τέτοια σφάλματα καλό είναι να ζητήσεις βοήθεια είτε από τη Μ$ είτε από εμάς.

• 3 weeks later...

Μια εντολή που είναι αρκετά χρήσιμη για benchmarks ή για παιχνίδια στα Vista είναι η ProcessIdleTasks

C:\Windows\System32\rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks

Τρέχει από τη γραμμή εντολών ή αν τη βάλουμε ως target σε shortcut (με δεξί κλικ στο desktop, new - shortcut).

Με αυτή την εντολή, κάθε εργασία που είναι προγραμματισμένη να γίνει στο παρασκήνιο, εκτελείται άμεσα.

Το πρόβλημα είναι ότι κάνει και ένα γρήγορο defragmentation.

Αν φτιάξουμε ένα μικρό partition και το επιλέξουμε για defragmentation, ενώ απενεργοποιήσουμε το defrag στα υπόλοιπα, ξεπερνάμε την καθυστέρηση του defrag.

Τι κερδίζουμε.

- Πολλές διεργασίες, εκτελούνται άμεσα, οπότε δεν ξεκινάμε όταν τρέχουμε bench ή όταν παίζουμε παιχνίδια, όπου χρειαζόμαστε όλη τη δύναμη του υπολογιστή.

- Καθαρίζει η μνήμη από άχρηστες σελίδες.

Για να δούμε τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο και κλείνουν, πατάμε ctr-shift-esc και βλέπουμε το tab Processes.

Εν όψει των Seven που όπως φαίνεται θα δούμε σύντομα σε beta (στο PDC 27 - 30 Οκτωβρίου), είπα να ασχοληθώ με το virtualization.

Για τα vista κατέβασα το Microsoft Virtual PC 2007 SP1.

Στο πρόγραμμα δήλωσα ένα εικονικό δίσκο 26GB και 512MB μνήμη. Δημιουργήθηκαν δύο αρχεία στο Documents\My Virtual Machines\WinMe. Το "WinMe Hard Disk.vhd" που είναι ο εικονικός δίσκος και το WinMe.vmc. Ξεκίνησα την εικονική μηχανή, μπούταρα από DOS δισκέτα, έκανα fdisk, δήλωσα όλο το δίσκο ως ένα πρωτεύον partition, φορμάρισα το δίσκο και εγκατέστησα τα Millennium. Μπήκα Internet, έκανα updates, έτρεξα διάφορα προγράμματα, έπαιξα παιχνίδια και γενικά ξέχασα ότι είχα Vista από πάνω. Όλα δούλεψαν άψογα.

Το σημαντικότερο είναι ότι δεν διακινδύνευσα τίποτα. Ούτε φορμαρίστηκε κάποιος δίσκος πραγματικά, ούτε έχασα 26GB. Μόνο το αρχείο "WinMe Hard Disk.vhd" μεγάλωσε στα 700MB. Δηλαδή όσα bytes εγκατέστησα, τόσο ήταν το μέγεθος του εικονικού δίσκου.

Τώρα πλέον, μπορώ να κρατήσω αντίγραφο του εικονικού δίσκου όπου θέλω, σε όποιον υπολογιστή θέλω και να δουλέψω με τα Millennium, με ότι ρυθμίσεις έχω ήδη κάνει και όποια προγράμματα και αρχεία έχω σώσει εκεί μέσα.

Κάπως έτσι θα γίνονται και οι "εγκαταστάσεις" των προγραμμάτων μας στα Seven. Θα αντιγράφουμε στο σκληρό μας δίσκο ένα αρχείο, που στην πραγματικότητα θα είναι ένας εικονικός δίσκος και θα τρέχει το πρόγραμμα, χωρίς εγκατάσταση. Αλλά ούτε η αντιγραφή είναι απαραίτητη. Αν βρίσκεται στο δίκτυο ή στο Internet, το ίδιο κάνει.

Welcome to the future.

attachment.php?attachmentid=32232&stc=1&d=1221353253

Το Microsoft Virtual PC 2007 SP1 είναι δωρεάν, αλλά έχει δύο περιορισμούς. Δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε 64bit λειτουργικά και κάθε μηχανή εκμεταλλεύεται ένα μόνο πυρήνα. Για παράδειγμα, μπορούμε να εγκαταστήσουμε 32bit Linux, με υποστήριξη ενός πυρήνα, αλλά όχι 64bit Linux.

Mariosalice

post-2226-1416073645,7622_thumb.jpg

Πολλοί ίσως δεν ξέρουν ότι υπάρχουν virtualization προγράμματα όπως το VMware και το Virtual PC, που μπορούν να εγκατασταθούν πάνω στα Vista SP1 32 ή 64 και να χρησιμοποιηθούν με τον τρόπο που έγραψα. Δίνουν τη δυνατότητα να τρέχουμε άλλα λειτουργικά μέσα από τα Vista. Έτσι δεν πάνε χαμένα παλιά μας 16bit προγράμματα και παιχνίδια και παλιές συσκευές. Από την άποψη αυτή είναι ένα από τα καλύτερα tip για όσους έχουν Vista.

Έγραψα για το Virtual PC, γιατί το δοκίμασα και λειτουργεί σωστά. Περίπου τα ίδια φαίνεται ότι ισχύουν και από την έκδοση 6.0.4 και μετά (που εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα) και για το vmware workstation αλλά με κόστος.

Το Virtual PC είναι δωρεάν και έχει ωριμάσει μετά από πολλά χρόνια εξέλιξης. Νομίζω ότι δεν έχουμε πλέον καμιά δικαιολογία οι end users να μην τo βάλουμε σε home PCs και ιδίως σε Vista 64 (με τους περιορισμούς που έχουν σε παλιό hardware - 16bit software).

Δωρεάν είναι επίσης και το vmware player, αλλά δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε μια εικονική μηχανή (είναι palyer, δηλαδή παίζει έτοιμες μηχανές), δεν το έχω δοκιμάσει, ούτε ξέρω αν δουλεύει στα Vista64 SP1.

• 2 weeks later...

Θυμάστε παλιά στα XP που βλέπαμε τις συνδέσεις δικτύου και μπορούσαμε να δούμε στα γρήγορα πληροφορίες?

Στα Vista έπρεπε να ανοίξουμε το Network and Sharing center και να επιλέξουμε Manage Network Connections.

Το network and Sharing center όμως καθυστερεί.

Για άμεση πρόσβαση στο Manage Network Connections αντιγράψτε το παρακάτω (copy - paste), είτε σε γραμμή εντολής είτε στη διεύθυνση ενός link.

%Windir%\explorer.exe ::{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}\::{7007ACC7-3202-11D1-AAD2-00805FC1270E}

attachment.php?attachmentid=32395&stc=1&d=1222751577

post-2226-1416073661,6574_thumb.jpg

Εχοντας ενεργοποιημενο το Αερο, μου προκαλουνται "παρασιτα" οταν ακουω π.χ. μουσικη.. Αν για παραδειγμα ακουω μεσω του Winamp η WIndows media player και κανω scroll σε σελιδα, ακουγονται κατι παραξενα "κρατς κρατς". Αν το απενεργοποιησω ολα καλα...

Επισης το dreamScene λειτουργει χωρις το Aero??

Στα Vista δεν χρειάζεσαι οδηγούς ήχου.

Αν έχεις βάλει έξτρα, βγάλε τους και δες αν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Το dreamScene παλιά ήταν buggy.

Αν θυμάμαι καλά δεν λειτουργεί αλλά δες το.

Το aero δεν έχει προβλήματα.

Στα Vista δεν χρειάζεσαι οδηγούς ήχου.

Αν έχεις βάλει έξτρα, βγάλε τους και δες αν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Το dreamScene παλιά ήταν buggy.

Αν θυμάμαι καλά δεν λειτουργεί αλλά δες το.

Το aero δεν έχει προβλήματα.

Το εκανα αλλα δεν ειχε αποτελεσμα. Απλα δεν χρησιμοποιω Αερο...

Το dreamScene λειτουργει μια χαρα.

Το search σε δεξι κλικ πως το εμφανιζουμε?

Τα παράσιτα στον ήχο ίσως είναι από την CPU/GPU (π.χ. σε φτηνή υλοποίηση VGA ή κυκλώματος ήχου). Χωρίς aero παίζει πιό χαλαρά.

Δεν παίρνω όρκο βέβαια, αλλά μου έχει τύχει PC που όταν σε IE παράδειγμα κρατούσα το scrollbar και το τραβούσα σιγά-σιγά, καταλάβαινα τη CPU που γκάζωνε και έκανε ένα ανεπαίσθητο φύσημα στο κύκλωμα του ήχου που το άκουγα στα ακουστικά. Αναφέρομαι βέβαια σε παλιό μηχάνημα, εποχής 2000 με Athlon 2000+ και VIA Apollo ΚΤ333 chipset.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.