Jump to content

Windows Vista Tips

mariosalice

Recommended Posts

How does it work?

Microsoft is aware that developers can’t submit every beta build they are testing. Microsoft has provided a mode inside Windows Vista that will allow developers to test their software before they submit it to Microsoft’s labs. Unfortunately even in that test mode drivers and system files must have a certificate before they will install.

The good thing is that it doesn’t have to be digitally verified. This means we can load drivers by creating our own unverified certificates. Don’t worry; you don’t have to do anything as our Driver Signature Enforcement Overrider will do everything for you.

Are there any risks involved?

There really isn’t any risk. Our small tool will allow you load any system file, driver which driver signature enforcement is preventing us from running. Unlike other workarounds, you don’t have to mess with your boot files or remove security updates that may degrade security and stability of the Windows Vista operation system.

However, there is only a single annoyance, you will have a “Test mode” and “Windows Vista Build verbose” appears on the desktop. A good thing is that if you happen to be using the classic mode theme, it won’t be there.

So how do I use it?

First and foremost; you’re using this software at your own risk, we do not take responsibility for any damages to your system, but I don’t believe it can harm anyone in anyway. Secondly, User Account Control (UAC) must be disabled in-order to use this tool as well.

1. Go ahead download and launch the application from the link below. Inside its main menu, press on the “Enable Test Mode” button and follow the instructions on the screen. This will enable TESTSIGNING mode, which allows unverified system files to be loaded.

2. Now all you have to do is to add the unverified signature to the required system files. To do so press on the “Sign a System File” button from the main menu, and enter specific filename including full path. For example: if ATITool64.sys from C:\Windows\System32\drivers refuses to load due to driver signature enforcement, you should type: “C:\Windows\System32\drivers\ATITool64.sys”, and if you would like to sign more than a single file, just repeat this procedure until you’re done, and finally reboot.

After you enabled Test Mode and added signatures to the required system files, they should bypass Vista’s driver signature enforcement and load without any issues. However, if for some reason you’re interested to revert it, you can re-launch the application, and choose “Disable Test Mode” from the main menu, and reboot.

Read more

Get it

Υ.Γ.:

Δε το δοκίμασα γιατί δε μου χρειάζεται. Απλά το βρήκα και το postαρα εδώ.

• 2 weeks later...
  • Replies 748
  • Created
  • Last Reply

1) Τα vista έχουν αυτόματο defragmentation?

Αν ναι, μπορώ να το απενεργοποιήσω γιατί έχω στήσει raid και όσο να' ναι υπάρχει καταπόνηση στους δίσκους?

2) Αυτό είναι λογικό (να μην μπορώ να πατήσω τo change settings), από την στογμή που έχω περάσει drivers της κάρτας?

post-6133-1416073476,0936_thumb.jpg

1) Τα vista έχουν αυτόματο defragmentation?

Αν ναι, μπορώ να το απενεργοποιήσω γιατί έχω στήσει raid και όσο να' ναι υπάρχει καταπόνηση στους δίσκους?

έχουν αυτόματο

μπορείς να το απνεργοποιήσεις

Έναρξη->defrag.exe-> ξετικάρεις το κουτάκι :T:

Ευχαριστώ Teo.

Κάτι άλλο, έχω τα ultimate, ξέρεις αν κάποια services που ξεκινάνε με το άνοιγμα των vista είναι "άχρηστα" και χρειάζονται απενεργοποίηση? υπάρχει κάποιος guide?

είχα βρεί παλιότερα και είχα κάνει τη δουλειά μου

ψάξε στο γούγλη

υπάρχουν πολλοί

• 3 weeks later...

H Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα μια μελέτη σχετικά με τα Windows Vista με τίτλο

Five Misunderstood Features in Windows Vista

Understanding Their Rationale and How to Make Them Work for You

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, οι πέντε πλέον παρεξηγημένες δυνατότητες των Vista κατά τη Microsoft είναι:

1. User Account Control
  2. Image management
  3. Display Driver Model
  4. Search
  5. 64 bit architecture

Τα παραπάνω μου θύμισαν ότι αν και τόσο καιρό γλίτωσα από το UAC και το καταστρεπτικό virtualization, είχα ξεχάσει την περίπτωση του Windows Defender. Σύμφωνα λοιπόν με τη Microsoft, το πρόγραμμα αυτό όχι μόνο επιβαρύνει πολύ τη μνήμη του συστήματος, αλλά σε περίπτωση που έχουμε εγκαταστήσει και άλλο malware - spyware πρόγραμμα, είναι περιττό.

Several new capabilities in Windows Vista do result in a larger memory footprint, such as Search and Windows Defender. If you have third-party

Tip: While running as an administrator is more convenient than running as a standard user, it’s a best practice to move users to a standard user (non -administrator) profile to reduce risk and increase manageability. The Application Compatibility Toolkit can also help to troubleshoot and remediate applications that fail to run under standard user privileges in Windows Vista tools for desktop search or malware protection, it is recommended that you select one tool per function to avoid a redundant drain on system resources.

Αν λοιπόν έχετε άλλο πρόγραμμα για προστασία malware - spyware, βγάλτε το windows Defender.

Προσέξτε ότι η Microsoft έχει βάλει σκόπελους ώστε να μην μπορέσετε εύκολα να το απενεργοποιήσετε.

Απλά ή δεν θα το βρείτε ή θα επιλέξετε Control Panel\Security\Defender και θα απενεργοποιήσετε ότι βλέπετε.

Αλλά δεν προσέξατε την μπάρα στα δεξιά. Η πραγματική επιλογή είναι κάτω κάτω στην ενότητα Administrator options, όπου πρέπει να βγάλετε το τικ στο "Use Windows Defender"

attachment.php?attachmentid=30988&stc=1&d=1211529630

Το απεγκατέστησα λοιπόν και ορίστε. Έχω προστασία πλέον μόνο από το Avast και όχι και από τα δύο μαζί.

attachment.php?attachmentid=30987&stc=1&d=1211529490

post-2226-1416073515,8214_thumb.jpg

post-2226-1416073515,8629_thumb.jpg

LOL, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πραγματικά το χάρηκα αυτό το ποστ.

Πώς μας είχε ξεφύγει αυτή η τόσο σημαντική λεπτομέρεια τόσο καιρό?

Και να σκεφτείς ότι κάποια "κακά" προγράμματα, χωρίς να είναι malware ή spyware, το Defender τα έκοβε, απλά και μόνο επειδή δεν άρεσαν στη Microsoft.

Το ξέραμε και το έχουμε γράψει κάπου αυτό το γεγονός, αλλά θεωρούσαμε δεδομένο ότι απαιτείται το defender και δεν σκεφτήκαμε να το ξηλώσουμε.

Νάναι καλά η Microsoft που μας θύμισε την ύπαρξη του.

Βρήκα κάτι περίεργο στα vista...

Αν πατήσεις εκεί που έχω κοκκινίσει στην εικόνα τότε βγάζει σε κάθε υπολογιστή διαφορετικά πράγματα... σε εμένα μου βγάζει το Windows Defender ενώ στον αδελφό μου του βγάζει το safely remove hardware

post-5096-1416073517,3098_thumb.jpg

έχουν αυτόματο

μπορείς να το απνεργοποιήσεις

Έναρξη->defrag.exe-> ξετικάρεις το κουτάκι :T:

:sorry:

Οταν λες: Έναρξη->defrag.exe-> εννοεις απο μεσω Run?

Δηλ.:Έναρξη->RUN->defrag.exe->?

Αν ναι - εμενα δεν κανει κατι οταν παω στο Run...?

Στη μπαρα της εναρξης γραφτο οπως ειναι και πατα ENTER.

Sorry ρε παιδια - αλλα δε σκαμπάζω....

Δε το καταφερνω να εμφανιστει!

(Και μου εχει σπασει να νευρα να ακουω συνεχεια να δουλεβουν οι δισκοι...!)

Βαζω το ποντικι ετσι απλως πανω απο το Start δηλ. και γραφω?

Όταν πατήσεις το "start button" θα σου εμφανιστεί κάτω κάτω ένα κουτί άσπρο που λέει "Start Search"

Εκεί θα γράψεις το "defrag.exe" και θα πατήσεις "enter"

Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό τότε γράψε στο ίδιο σημείο και πατάς "run" στην συνέχεια πατάς την εντολή σου στο κουτί που θα εμφανιστεί!!!

μαλλον στο πλαισιο του start search εννοει !!

Βρήκα κάτι περίεργο στα vista...

Αν πατήσεις εκεί που έχω κοκκινίσει στην εικόνα τότε βγάζει σε κάθε υπολογιστή διαφορετικά πράγματα... σε εμένα μου βγάζει το Windows Defender ενώ στον αδελφό μου του βγάζει το safely remove hardware

Στέκει αυτό που λες, εμένα μου εμφανίζει τον defender :hmm:

εχθές περασα και γω τα 64, έτσι για να πειραματιστώ, σήμερα έκατσα και διαβασα ολο το thread.

τα tips που υπαρχουν εδω μέσα δουλευουν με το sp1? πάντως ότι πρόγραμμα έτρεξα δεν ειδα καποιο πρόβλημα, το θεμα που μου ξινησε είναι η μνήμη που δεσμεύουν! Στο pc που εχω σπίτι δεν έχω Internet, γενικώς όλες τις διεργασίες που εχουν σχεση με Internet,network,printers,firewalls, restore,windows update κτλ κτλ τις σβήνω όλες.

Στα xp με το που μπουτάρει το μηχάνημα η μνήμη που δεσμεύεται ειναι 120-130ΜΒ, στα vista εκει που ξεκινούσε με 900ΜΒ :confused: έσβησα πάλι όλες τις διεργασίες που δεν με ενδιαφέρουν αλλα το μονο που κατάφερα ειναι να φθάσω στα 580-600ΜΒ! Τι σ@τα ρε παιδια που δεσμεύεται όλη αυτη η μνήμη? :giveup:

εχθές περασα και γω τα 64, έτσι για να πειραματιστώ, σήμερα έκατσα και διαβασα ολο το thread.

τα tips που υπαρχουν εδω μέσα δουλευουν με το sp1? πάντως ότι πρόγραμμα έτρεξα δεν ειδα καποιο πρόβλημα, το θεμα που μου ξινησε είναι η μνήμη που δεσμεύουν! Στο pc που εχω σπίτι δεν έχω Internet, γενικώς όλες τις διεργασίες που εχουν σχεση με Internet,network,printers,firewalls, restore,windows update κτλ κτλ τις σβήνω όλες.

Στα xp με το που μπουτάρει το μηχάνημα η μνήμη που δεσμεύεται ειναι 120-130ΜΒ, στα vista εκει που ξεκινούσε με 900ΜΒ :confused: έσβησα πάλι όλες τις διεργασίες που δεν με ενδιαφέρουν αλλα το μονο που κατάφερα ειναι να φθάσω στα 580-600ΜΒ! Τι σ@τα ρε παιδια που δεσμεύεται όλη αυτη η μνήμη? :giveup:

Άμα λέγαμε το ίδιο και για τα 130Mb των ΧΡ σε σύγκριση με τα 15Mb των 98, ακόμα Windows 95 θα είχαμε ρε μάστορα...

Πάτα ctrl-shift-esc και στο tab performance πάτα resource monitor.

Εδώ τώρα πάτα το memory.

Θα δεις ακριβώς τι συμβαίνει.

Άθροισε τώρα κάθε κατηγορία και θα καταλάβεις τι συμβαίνει.

Τα Vista χρησιμοποιούν όση μνήμη και να τους δώσεις ως cache, αλλά την αποδεσμεύουν αν χρειαστεί.

Γιατί θέλεις πολύ ελεύθερη μνήμη? Τι φοβάσαι?

Δεν είναι λειτουργικό για κινητά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.