Jump to content

Windows Vista Tips

mariosalice

Recommended Posts

Το τελευταίο secure zip της PKware δίνεται δωρεάν και έχει αυτή τη δυνατότητα.

Επίσης το bitlocker που έχουν τα Vista κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά είναι προτιμότερο να συνδυάζεται και με το κατάλληλο DRM chip.

Θα το έχουν οι νεώτερες μητρικές.

Δεν θα το συνιστούσα ακόμα.

Δεν ξέρω αν μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα δεύτερο δίσκο και όχι στο δίσκο με το λειτουργικό.

Ίσως σε αυτή την περίπτωση να είχε ενδιαφέρον.

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply

Μπορείτε να αλλάξετε το πώς φαίνεται ο πίνακας ελέγχου των vista και να έχει εικονίδια αντί τις κατηγορίες που μπορεί κάποιος να μπερδευτεί.

Το μόνο που έχετε να πάτε στο control panel και μετά στην αριστερή στήλη πατάτε το Classic View.

Ορισμένες φορές διαπιστώνουμε ότι χάνονται τα εικονίδια από το notification area, ενώ θα έπρεπε να φαίνονται, αφού η υπηρεσία που αντιπροσωπεύουν, δουλεύει.

Για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα κάνουμε τα παρακάτω:

1. Στο Start Search box γράφουμε regedit και πατάμε ENTER.
  2. Βρίσκουμε το παρακάτω
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TrayNotify
  3. Επιλέγουμε την εγγραφή IconStreams και πατάμε delete.
  4. Επιλέγουμε την εγγραφή PastIconsStream και πατάμε delete.
  5. Κλείνουμε τον Registry Editor.
  6. Κάνουμε επανεκκίνηση του Explorer.
    [/list=1]Η επανεκκίνηση του Explorer γίνεται ως εξής:
  7. Πατάμε CTRL+SHIFT+ESC.
  8. Στην καρτέλλα Processes στο Windows Task Manager, επιλέγουμε τη διεργασία explorer.exe, και πατάμε το End process δύο φορές.
  9. Στο File menu, επιλέγουμε New Tasks (Run), πληκτρολογούμε explorer, και πατάμε το OK.
  10. Κλείνουμε το Windows Task Manager.
    [/list=1]Πηγή

Το memory test των Vista μου είναι εντελώς απαραίτητο σε υπερχρονισμό.

Δοκιμάστε το εξής για να πεισθείτε.

Ορισμένες φορές, υπερχρονίζουμε, μπαίνουμε μια χαρά στο BIOS και όταν πάμε να μπούμε στα Windows XP ή Vista τρώμε πόρτα.

Το κακό είναι ότι η πόρτα που τρώμε αν οφείλεται σε memory corruption, μας καταστρέφει όλη την εγκατάσταση των Windows.

Πριν μπείτε λοιπόν στα Windows XP ή Vista, τρέξτε το memory test από κάποιο bootable αντίγραφο του DVD των Vista.

Θα διαπιστώσετε ότι αρκούν δύο λούπες (τελειώνουν πολύ γρήγορα) χωρίς σφάλματα, για να μπείτε με ασφάλεια στα Windows.

Αν η μνήμη είναι χαλασμένη, θα διαπιστώσετε ότι στα default MHz, timing και vdimm, το memory test των Vista θα την τσιμπήσει αμέσως ακόμα και από την πρώτη λούπα.

Αρχική απάντηση από KoMM [15-11-2007 18:05]

Σχετικά με το διαγνωστικό, μπορείς να καθορίσεις πόσες λούπες θα κάνει. 2 είναι σχετικό :)

Ευχαριστώ πάντως και :T: :T: :T: :T: για το θρεντ!

Ναι, μπορείς να ορίσεις πόσες λούπες θα κάνει το memory test των Vista, πατώντας νομίζω το F1 (το γράφει τι πατάς για ρυθμίσεις).

Οι δύο λούπες όμως είναι αρκετές.

Πίστεψε με και δοκίμασε το μόνος σου.

Με το bootable memtest86+ από floppy ή CD, που το θεωρούσα το καλύτερο, θα χρειαστείς μια μέρα για να βρει σφάλματα και αν τα βρει.

Στις σύγχρονες μητρικές ΔΕΝ τα βρίσκει, εκτός και αν η μνήμη είναι εντελώς χαλασμένη.

Αν θέλετε να εκτυπώσετε ένα κείμενο και είναι πάνω από δύο σελίδες και θέλετε να το εκτυπώσετε και από τις δύο πλευρές τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι το εξής:

Εκτυπώστε το κείμενο και στο παράθυρο που θα σας εμφανίσει πατήστε το Manual duplex.

Μετά θα αρχίσει να εκτυπώνει την πρώτη σελίδα και θα σας εμφανίσει πότε είστε έτοιμοι να εκτυπώσετε την επόμενη πατώντας ok.

Μπορείτε αν έχετε φτιάξει κάποιον Server και δεν θέλετε να έχετε συνέχεια τον υπολογιστή σας ανοιχτό τότε μπορείτε από την κατάσταση sleep να τον κάνετε να ανοίγει μόνος του όταν κάποιος συνδεθεί στην σελίδα σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε δεξί κλικ στο computer και μετά properties.

Στην συνέχεια πατάτε το Device Manager και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί βρείτε το Network adapters και στην συσκευή που θέλετε πατήστε διπλό κλικ πάνω του.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πηγαίνετε στο tab που λέγεται Power Management.

Εκεί επιλέξτε το κουτάκι που λέει Only allow management stations to wake up the computer.

Πατήστε ok και τελειώσατε.

post-5096-1416073299,0711_thumb.jpg

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το μικρόφωνο σας έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας με διάφορες εντολές με το πρόγραμμα που έχουν ενσωματωμένο τα Vista σε όλες τις εκδώσεις τους.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στο start και εκεί να γράψετε "Windows Speech Recognition". Ακολουθείτε τις οδηγίες και έτσι το πρόγραμμα είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να το κάνετε να σας αναγνωρίζει πολύ πιο εύκολα πηγαίνοντας στο Control Panel - Ease of Access - Speech Recognition Options - Train your computer to better understand you. Εκεί μπορείτε να με το να διαβάζετε διάφορα κείμενα να κάνετε τον υπολογιστή σας να καταλαβαίνει πιο εύκολα την φωνή σας. Είναι αναγκαίο να το κάνετε αυτό αν θέλετε να καταλαβαίνει ο υπολογιστής περισσότερες εντολές.

Αρχική απάντηση από mariosalice

Ορισμένες φορές διαπιστώνουμε ότι χάνονται τα εικονίδια από το notification area, ενώ θα έπρεπε να φαίνονται, αφού η υπηρεσία που αντιπροσωπεύουν, δουλεύει.

Για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα κάνουμε τα παρακάτω:

1. Στο Start Search box γράφουμε regedit και πατάμε ENTER.
  2. Βρίσκουμε το παρακάτω
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TrayNotify
  3. Επιλέγουμε την εγγραφή IconStreams και πατάμε delete.
  4. Επιλέγουμε την εγγραφή PastIconsStream και πατάμε delete.
  5. Κλείνουμε τον Registry Editor.
  6. Κάνουμε επανεκκίνηση του Explorer.
    [/list=1]Η επανεκκίνηση του Explorer γίνεται ως εξής:
  7. Πατάμε CTRL+SHIFT+ESC.
  8. Στην καρτέλλα Processes στο Windows Task Manager, επιλέγουμε τη διεργασία explorer.exe, και πατάμε το End process δύο φορές.
  9. Στο File menu, επιλέγουμε New Tasks (Run), πληκτρολογούμε explorer, και πατάμε το OK.
  10. Κλείνουμε το Windows Task Manager.
    [/list=1]Πηγή Εμένα μου εξαφάνισε και αυτά που δουλεύανε!!!:confused:
    edit. άκυρο απλά δέν αρκεί η επανεκκίνηση του explorer. Θέλουν επανεκκίνηση τα win.

ρε παιδες ανα καιρους εχω δοκιμασει να κανω εγκατασταση μερικα updates μεσα απο microsoft στα Vista ultimate 64 και οταν παω να τα τρεξω μου σκαει ενα μηνυμα

'The update does not apply to your system'

συγκεκριμενα τωρα προσπαθω να εγκαταστησω το Windows6.0-KB932246-x64.msu

γιατι διαβασα σε ενα φορουμ οτι διορθωνει το compubility πολλων προγραμματων μαζι και του FABLE TLC που προσπαθω να κανω να δουλεψει και δεν μπορω...

εχει βρει κανενας κανα τροπο να γινοντε κανονικα τα standalone updates????

Θέλω να ενεργοποιήσω αν γίνεται το safe boot στα vista μου στη φάση του boot χωρίς να χρειάζεται να πατάω το F8 για να το εμφανίσει...

Το είχα κάνει στα xp, και στο boot εβγαζε επιλογή normal startup ή safe mode και αν δεν επέλεγα κάτι στα 10 δεύτερα που του'χα ορίσει, μπούταρε μόνο του σε normal xp....

Στα vista τώρα μέσω msconfig.exe και στη καρτέλλα boot, αν εισάγω μιά παράμετρο σχετική, θα μου εμφανίζει αυτό που θέλω, την επιλογή δηλαδή normal vista ή safe mode vista, και αν δεν πατήσω τίποτα να μπουτάρει σε normal vista στο προκαθορισμένο χρόνο που το θέλω...

Αν "τό'χει" κάποιος και θέλει να το μοιραστεί welcome...

Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 23:13]

Όταν το sidebar το έχουμε να είναι μόνιμα φανερό, γίνεται η μπάρα να είναι transparent;

Πάντα το sidebar είναι transparent. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις...

Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 23:21]

Μα αν το βάλω να είναι μόνιμα on top το transparency χάνεται και το background του είναι solid..

αυτό γίνεται όταν τα μεγιστοποιείς τα παράθυρα όπως γίνεται και στο πάνω μέρως του παραθύρου και στο start menu. Δεν νομίζω να μπορείς να το κάνεις να είναι διαφανές όταν κάποιο παράθυρο είναι μεγιστοποιημένο.

Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να τους αλάζεις μόνος σου το μέγεθος των παραθύρων...

Νομίζω ότι δε το βρήκα στην λίστα οπότε εδώ είναι:

Restore Show Desktop

Ανοίγετε το notepad και γράφετε:

[shell]

Command=2

IconFile=explorer.exe,3

[Taskbar]

Command=ToggleDesktop

Σώνετε το αρχείο ως "Show Desktop.scf" και μεγεία το νέο σας Show Desktop.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.