Jump to content

Windows Vista Tips

mariosalice

Recommended Posts

Πηγαίντε στην ώρα στο menu bar και πατήστε ένα κλικ πάνω της.

Μετά πατήστε το change date and time settings.

Στην συνέχεια πηγαίνετε στην καρτέλα additional clocks και μετά διαλέγετε πόσα θέλετε με τα κουτάκια που λένε show this clock.

Βάζετε το όνομα που θέλετε του ρολογιού και την ζώνη στην οποία θέλετε να είναι η 2η ή η 3η ώρα.

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply

μου επιτρεπεις να σου κανω μια ερωτηση; τι σε εχει πιασει σημερα και εχεις βαλθει να κανεις οσα ποστ δεν εκανες εναμιση χρονο που εισαι γραμμενος; κοιταζοντας τα σημερινα θεματα ειδα παντου το ονομα σου στο τελευταιο ποστ...επαθα πλακα ολιγον τι !!! :D :D

Αρχική απάντηση από hayabusa [Σήμερα, στις 00:31]

μου επιτρεπεις να σου κανω μια ερωτηση; τι σε εχει πιασει σημερα και εχεις βαλθει να κανεις οσα ποστ δεν εκανες εναμιση χρονο που εισαι γραμμενος; κοιταζοντας τα σημερινα θεματα ειδα παντου το ονομα σου στο τελευταιο ποστ...επαθα πλακα ολιγον τι !!! :D :D

Είχα πολύ χρόνο σήμερα και επίσης δεν έχω σχολείο αύριο. Γι' αυτό δεν ήξερα τι να κάνω και άρχισα να γράφω... Ωραία δεν είναι αυτά τα tips?

Αρχική απάντηση από bkbilly

Ωραία δεν είναι αυτά τα tips?

μωρε μια χαρα ειναι αλλα αν πεσουν παρατηρησεις απο την ΔΟ για τα συνεχη ποστ δεν θα ειναι και τοσο ....:D

anyway, good work :T:

Αρχική απάντηση από hayabusa [Σήμερα, στις 00:36]

μωρε μια χαρα ειναι αλλα αν πεσουν παρατηρησεις απο την ΔΟ για τα συνεχη ποστ δεν θα ειναι και τοσο ....:D

anyway, good work :T:

Μπορεί να μου τα σβήσουν επειδή έγραψα τόσα πολλά; επι την ευκαιρία τι είναι η ΔΟ?

οχι να στα σβησουν βεβαια (δεν ειναι σπαμ), απλα να σου πουν να μην κανεις ποστ κατα αυτον τον τροπο...

Btw ΔΟ ειναι η Διοικητικη Ομαδα.

PS: ας μην λεμε ασχετα πλεον....σπαμαρουμε και χαλαμε το θεμα. Αν θελεις κατι αλλο pm me :T:

Ξερει κανεις εαν γίνεται να κάνω backup προγράμματα και ρυθμίσεις στα vista, ωστε αν κανω format να τα ξαναρίξω μετα το format και να ειμαι ετοιμος ?

Αρχική απάντηση από mariosalice

Ισχύει στα Vista 64.

Αλλά σταδιακά προσαρμόζονται τα προγράμματα στις απαιτήσεις των Vista.

Τελευταία παραδείγματα το πρόγραμμα memset και το RivaTuner205, που αν επιλέξεις αναβάθμιση κατά την εγκατάσταση μέσω Internet λειτουργεί.

Πρεπει να πληρωσεις καποιο ποσο για να παρεις αδεια Driver Signature ετσι δεν ειναι?

Αρχική απάντηση από Trooper [Σήμερα, στις 09:36]

Ξερει κανεις εαν γίνεται να κάνω backup προγράμματα και ρυθμίσεις στα vista, ωστε αν κανω format να τα ξαναρίξω μετα το format και να ειμαι ετοιμος ?

Αυτό γίνεται με το Backup and Restore Center. Νομίζω οτι δεν υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις των vista αλλά δεν είμαι και σίγουρος:dots:

Αρχική απάντηση από Trooper

Start > Programs > Accessories > System Tools > Files and Settings Transfer Wizard

Αν δε μεταφέρει προγράμματα, μόνο τις ρυθμίσεις. Θα πρέπει δηλαδή να εγκαταστήσεις κανονικά τα προγράμματα, και μετά να κάνεις restore τις ρυθμίσεις τους για να μην τα κάνεις από την αρχή.

Αν όταν ανοίγει ο υπολογιστής σας τρέχει ένα πρόγραμμα αυτόματα και δεν το θέλετε τότε πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες:

Πηγαίντε στο Control Panel και στο search που υπάρχει πάνω πληκτρολογείτε το "stop a program from running at startup" και αυτό που βρήκε το ανοίγετε.

Μετά θα σας βγάλει ένα παράθηρο που θα σας έχει όλα τα προγράμματα που ξεκινούν με τον υπολογιστή. Για να τα σβήσετε θα πατήσετε ένα κλικ πάνω τους και μετά θα πατήσετε ή Remove ή Disable.

Για να το ενεργοποιείσετε θα πρέπει να πάτε να κάνετε δεξί κλικ στο computer και μετά properties.

Μετά στο πλάι του παραθήρου πατήστε το remote settings.

Εκεί που γράφει Remote Desktop διαλέξτε το δεύτερο κικλάκι.

Στην συνέχεια πατήστε το Select Users και εκεί προσθέστε τον χρήστη που θέλετε να συνδεθεί σε εσάς.

Για να συνδεθεί σε εσάς κάποιος θα πρέπει να έχετε κωδικό αλιώς δεν γίνεται με τίποτα να συνδεθεί...

:rip:

Αν δεν έχετε καλό υπολογιστή και δεν σας πολυενδιαφέρουν τα γραφικά που έχουν τα vista τότε μπορείτε να απενεργοποιείσετε μερικά πράγματα για να γίνουν καλήτερα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με τις παρακάτω οδηγίες:

Κάντε δεξί κλικ στο computer και μετά πατήστε το properties

Στο πλάι του παραθήρου πατήστε το Advanced system settings.

Στο performance πατήστε το settings.

Στη λίστα που θα σας εμφανήσει με διάφορα κουτάκια που είναι επιλεγμένα όποια από αυτά δεν θέλετε μπορείτε να τα αποεπιλέξετε. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα τα vista.

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα όπως το να μην βλέπετε καλά την οθόνη, αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πληκτρολόγιο, αν δεν ακούτε καλά, αν δεν σας καταλαβαίνουν όταν μιλάτε και αν δεν μπορείτε να θυμόσαστε κάποια πράγματα τότε ο υπολογιστής με έναν οδηγό μπορεί να σας βοηθήσει να λειτουργείτε στον υπολογιστή πιο εύκολα.

Πηγαίντε στο start και πληκτρολογίστε το ease of access center

Μετά πατήστε το Get recommendations to make your computer easier to use που βρίσκαιτε σε ένα κίτρινο πλαίσιο.

Μετά θα σας έχει κάποιες επιλογές που πρέπει να απαντήσετε έτσι ώστε ο υπολογιστής να κάνει κάποιες ριθμήσεις για να σας βοηθήσει στο να εργάζεστε σε αυτόν πιο εύκολα.

Αρχική απάντηση από anthis [Σήμερα, στις 13:06]

Μια ακυρη ερωτηση στα γρηγορα. . :tomato: Το DirectX10 που μπορω να το κατεβασω?

Το έχουν ενσωματομένο τα vista. Για τα XP δεν μπορείς να τα βάλεις.

Ok thanks. . Για τα vista εννοουσα. . :)

Παντως 3d mark 06 δεν εχω καταφερει να τρεξω. . Μου λεει κατι για το openal32.dll

(παλι για vista μιλαω. . )

Σχετικά με το 3DMark06 το έχουμε γράψει ξανά ότι θέλει το διορθωτικό για Vista από τη Futuremark.

Αρχική απάντηση από bkbilly [Σήμερα, στις 12:33]

Αν δεν έχετε καλό υπολογιστή και δεν σας πολυενδιαφέρουν τα γραφικά που έχουν τα vista τότε μπορείτε να απενεργοποιείσετε μερικά πράγματα για να γίνουν καλήτερα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με τις παρακάτω οδηγίες:

Κάντε δεξί κλικ στο computer και μετά πατήστε το properties

Στο πλάι του παραθήρου πατήστε το Advanced system settings.

Στο performance πατήστε το settings.

Στη λίστα που θα σας εμφανήσει με διάφορα κουτάκια που είναι επιλεγμένα όποια από αυτά δεν θέλετε μπορείτε να τα αποεπιλέξετε. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα τα vista.

Πολύ ωραία τα tips που μας έδωσες.

Edit

Οκ το βρήκα τι έλεγες.

advanced system settings - advanced - performance -settings

Ο δικός μου τρόπος για να έχω γρήγορα Vista για benches είναι ο εξής.

1. Γρήγορος τρόπος

Τρέχω το msconfig και επιλέγω diagnostic startup ή ο σύνθετος τρόπος είναι ο παρακάτω.

2. Σύνθετος τρόπος

Απενεργοποιώ όλα τα συστήματα ασφαλείας.

Επιλέγω το classic theme

Από το advanced - performance -settings (αυτό έννοείς?) επιλέγω performance για να σβήσουν όλα τα κουτάκια (είναι για οπτικά εφέ).

Πατάω exit στο Windows sidebar και σταματάω το antivirus.

Κόβω όλα τα startup προγράμματα.

Αυτά σε χοντρικές γραμμές.

Αν θέλω σταματάω και κάποιες διεργασίες, από start - comuter - manage - services and applications - services.

Αρκεί να προσέχει κανείς σε κάθε service το τι κάνει και με διπλό κλικ πάνω του ποια είναι τα dependencies.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.