Jump to content

Περίεργο πρόβλημα με δεδομένα...

B@b!s

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους! (Ελπίζω να έβαλα στο στο σωστό forum το θέμα αυτο γιατί ήμουν μεταξύ Windows και Hard Disks :...: )

Έχω έναν δίσκο με τα εξής 2 partitions:

C Windows

D Αποθήκη

Αποφάσισα να κάνω μέσω partition magic, resize στο D. Μόλις επέλεξα το νέο μέγεθος του D, το πρόγραμμα έκανε επανεκκινηση το pc και ξεκίνησε να κάνει resize πριν την είσοδο στα windows (όλα καλά ως τώρα...). Ξαφνικά μου πετάει ένα error και κάνει επανεκκίνηση τον H/Y. Από τότε δεν μπορούσα να μπώ στα windows (όποτε εμφανιζόταν το to splash screen για την εκκινηση τους, ο υπολογιστής έκανε αυτόματα επανεκκίνηση!).

Δοκίμασα τα εξής:

1. Επανεκκίνηση με τελευταίες ρυθμίσεις που λειτούργησαν---> τζίφος

2. Εκκίνηση με το cd των windows και επιδιόρθωση προηγούμενης εγκατάστασης---> τζίφος (δεν μπορούσα να κανω ούτε dir μεσω dos στο C που ήταν εγκατεστημένα τα windows!)

Σημείωση: Στο D μπορούσα να μπώ κανονικά μέσω dos και να δω τα περιεχόμενα του και όχι δεν έίχα δημιουργήσει rescue disks... :tomato:

Μετά απο όλα αυτά, αποφάσισα να κάνω νέα εγκατάσταση windows στο C που έχει το πρόβλημα. Η εγκατάσταση γίνεται κανονικά, με τo format της και με τα όλα της και φτάνει η πολυπόθητη στιγμή που βλέπω ξανά την επιφάνεια εργασίας. Η πρώτη κίνηση ήταν να δώ αν το D ήταν εντάξει (μέσα σε αυτό είχα μόνο έναν φάκελο με το όνομα "My Files" αλλά με πολλούς υποφακέλους). Ανοίγοντας λοιπόν το My Computer και επιλέγοντας το D, μου το ανοίγει κανονικά με τα εξής όμως προβλήματα:

1. Το εικονίδιο του φακέλου που είχα εκεί ήταν το εικονίδιο του Control Panel αλλά με την ονόμασία "My Files" (ίδια με την αρχική δλδ) και κλικάροντάς το με έβγαζε στο Control Panel!

2. Μπαίνοντας στις ιδιότητες του φακέλου, ο φάκελος είχε το ίδιο μέγεθος και τον ίδιο αριθμό αρχείων και υποκαταλόγων όπως και πριν την δημιουργία του προβλήματος.

3. Το αξιοπερίεργο όμως είναι πως δοκιμάζοντας να κάνω όλα τα περιεχόμενα του "My Files" "Read Only" μου εμφάνισε την μπάρα προόδου εργασίας και κατά την διάρκεια της μετατροπής περνούσαν απο μπροστά μου τα ονόματα των αρχείων που είχα αποθηκευμένα στο D !!!! Το θέμα είναι πώς εγώ δεν έχω πρόσβαση στα αρχεία αυτα!!!

Can somebody help me please?!?! :cry:

Μονο μια λεξη θα σου πω: Easyrecovery pro (ενταξει ειναι δυο λεξεις :p)

Το partition magic ειναι ενα πολυ ωραια προγραμματακι αλλα ειναι θεμα χρονου να την παθεις καλη ωρα!

Βρες κανενα σκληρο απο κανενα φιλαρακι σου και κανε εκει ανακτηση των δεδομενων σου μεσω του Easyrecovery pro!

Αντε και καλη τυχη!

Αρχική απάντηση από pigassos19 [Σήμερα, στις 14:24]

Μονο μια λεξη θα σου πω: Easyrecovery pro (ενταξει ειναι δυο λεξεις :p)

Το partition magic ειναι ενα πολυ ωραια προγραμματακι αλλα ειναι θεμα χρονου να την παθεις καλη ωρα!

Βρες κανενα σκληρο απο κανενα φιλαρακι σου και κανε εκει ανακτηση των δεδομενων σου μεσω του Easyrecovery pro!

Αντε και καλη τυχη!

Και όπως φαίνεται την έπαθα...καλή ώρα! Υπάρχει κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα απο το partition magic? Να ξέρω να μην την ξαναπάθω άλλη φορά! Βέβαια όποιος καίγεται απο τον χυλό φυσάει και το γιαύρτι (δλδ απο εδώ και πέρα backup disks!!!). Ο σκληρός που θα βρώ μπορεί να είναι και εξωτερικός?

Ναι μια χαρα ειναι ο εξωτερικος!

Βασικα δε φταει ακριβως το προγραμμα!Απλα ειναι καλο να παιρνεις back up πριν κανεις ο,τιδηποτε εχει να κανει με σκληρο!

Παντως μην ανησυχεις θα τα βρεις ολα!

Φίλε μου με έσωσες!

Την δουλειά βέβαια δεν την έκανε το easyrecovery pro, αλλά ένα άλλο πρόγραμμα που βρήκα τυχαία μαζί με αυτό από ένα torrent, αλλά εσύ ήσουν η αφορμή! Λέγεται Getdatabank και μου έλυσε τα χέρια! Το πρόβλημα με το easyrecovery pro ήταν πως ενώ έβρισκε τα αρχεία, όταν έκανα ανάκτηση τα έβγαζε με την ίδια μορφή που τα έβλεπα κι εγώ, παρόλο που είχα δοκιμάσει όλους τους τρόπους ανάκτησης. Όταν δοκίμασα και την ανάκτηση raw mode τότε ναι μεν τα εμφάνισε με την κανονική τους μορφή, αλλά όλα χύμα, χωρίς καταλόγους και filenames! Με το getdatabank τα βρήκε με την μία όπως ακριβώς ήταν όπως όταν χάθηκαν!!

Ευχαριστώ man! :D

Εγω παντως που εκανα ανακτηση των δεδομενων μου με το easyrecovery pro μου τα εβγαλε μια χαρα οπως τα ειχα!

Βεβαια το αποτελεσμα μετραει και αφου εσυ εκανες δουλεια ολα καλα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.