ΟΕW1999 Μάρτιος 12, 2007 #21 Μάρτιος 12, 2007 Και τα δυο δεν μου αρεσει να πληρωνω για να γινομαι πειραματοζωο για να δοκιμασουν οι εταιριες αν μπορουν να περασουν κατι καινουργιο ως κατι το τοσο καλο ενω αυτο δεν το εχει δοκιμασει κανενας και ουτε ξερει να μας πει κατι.Μια υποθεση κανω χωρις εταιριες απο παιχνιδια και προγραματα να λενε κατι ουσιαστικο για DX10 αν αυριο οι 8800 δεν μπορουν να υποστηριξουν DX 10 τι θα γινει θα βγει μηπως η nvidia να πει << Ξερετε δοκιμασαμε σε εσας αν η καρτα μας μπορει να υποστηριξει DX10 ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ >> και οτι φταιει κατι αλλο. Δεν νομιζω
Dem Μάρτιος 13, 2007 #22 Μάρτιος 13, 2007 Αρχική απάντηση από Nikki_Sixx [Χθες, στις 21:43] Kαταλαβατε γιατι λεω οτι δεν ξερω τι γινεται με τις 8800 και το dx10?O mariosalice λεει οτι θα παιζουν μια χαρα ενω ο dem λεει οτι δεν θα υποστηριζονται πληρως.Τελικα ρε παιδια ποια ειναι πραγματικα η ακρη?@dem Φιλε αν παρω τη δικη σου εκδοχη ομως τοτε ποιος ο λογος να παρει καποιος την 8800 αφου δεν θα υποστηριζει πληρως τα directX10 παιχνιδια?Για να παει αλοιφη στα directX9? Η απλα επειδη ειναι κ@βλωμενος και τη θελει που θα δουλεψει με o/c και τετοια?Γιατι δεν νομιζω να βγηκαν στο εμποριο ετσι απλα ,γι αυτο και τα specs λεει οτι υποστηριζουν directX10. Εχω δικιο ή αδικο?Τεσπα η συνεχεια δικη σας... Νομίζω δεν έχεις καταλαβει τι λέει ουτε ο Dem ούτε ο Mariosalice.:...: Eγω δεν είπα οτι δεν θα υποστηρίζει dx10 η 8800 και μάλιστα το έγραψα και μεσα σε παρενθεση..άλλο υποστηριξη Dx10 και άλλο WDDM 2.0. Είπα ότι ΝΟΜΙΖΩ, δεν είμαι μαντης, ότι η 8800 οταν θα βγουν τα dx10(D3D10 για τα παιχνιδια) δεν θα μπορει να ανταποκριθει (δηλ δεν θα ειναι αρκετα γρήγορη στις απαιτησεις αυτών, θα μπορουσε να είναι, γιατι παλι ΠΙΣΤΕΥΩ ότι δεν γίνεται αξιοποιηση απο το software αλλα μην το προχωρησουμε άλλο αυτό). To WDDM 2.0 έχει να κάνει με την διαχείρηση των πόρων της gpu σε 3d περιβαλλον και πολλαπλες εφαρμογές που τρεχουν παραλληλα στον υπολογιστή.(και αυτό είναι δεδομένο μέχρι στιγμης) Γιαυτό ίσως και κάπου ο Mariosalice ισχυρίζεται ότι.. "η 8800 θα παιζει dx10 παιχνιδια άλλα όχι τοσο γρήγορα όσο οι καρτες με το 2.1"... ή "...το DX-10 απαιτεί WDDM 2.X για να παίξει κανονικά και να αποδώσει."(αυτό είναι ισχυρισμός, υποθεση, αλλα μπορει να σταθει και γω απο αυτα που εχω διαβασει κατι τετοιο πιστευω). Όσο αναφορά την καθηστερηση του dx10 , έχω την αισθηση ότι για να υποστηριχθει με αξιοπρεπεια θα πρεπει να βγάλουν καρτες 1 μετρου που θα καινε πολλα amp.με το υπαρχον WDDM 1.0 στα Vista. Για αυτό και τώρα μιλάνε για WDDM 2.0 και 2.χ κτλ για να αξιοποιησουν καλυτερα την gpu. Kατα συνέπεια υπάρχει και μια αναδιοργάνωση όσο αναφορά το hardware. Γεγονός είναι οτι βιαστηκαν πολυ να ανακοινωσουν το DX10, ψάχνονται ακομα για το πως θα μπορέσει να πάρει μια εμπορικη μορφή τα επομενα χρονια.Απο εκει και περα οτι και να λεμε τώρα δεν εχει νοημα η ιστορια έχει πολυ ακόμα. Eπισης πιστευω ότι όταν μιλούσαν στην αρχη για dx10 δεν εννοουσαν αυτό που θα υποστηριζει η 8800 με patch ή δεν ξερω γω τι άλλο, γι αυτο και αρχιζουν να λένε dx10.1, παιζουν με τις λεξεις γιατι αν πουνε ότι η 8800 δεν θα υποστηριζει τελικα dx10 θα πεσει κραξιμο και μυνησεις.Τα παραπονα είναι ηδη παρα πολλα. Εξακολουθω να εχω απορια με την σιγουρια που εχει ο Marioscalice όταν μιλάει για patch!? και συμαβατοτητα 8800 και WDDM 2.0. Μπορει τελικα να γινει έτσι στο μελλον,αλλα τωρα που μιλάμε τα συμπερασματα είναι άλλα. Αν έχεις βρει κάποιο Link μπορεις να μας το δωσεις? Έκτως αν ξερεις πραγματα μέσα απο την nvidia οπότε ok.
Dem Μάρτιος 13, 2007 #23 Μάρτιος 13, 2007 Αρχική απάντηση από Nikki_Sixx [Χθες, στις 16:54] Μαλλον ολο το θεμα ειναι στο κατα ποσο μπορει ο αλλος να περιμενει και ειναι υποκειμενικο.Ετσι δεν ειναι ρε guys? Aκριβώς. Αν θες την γνώμη μου, αν έχεις μια πολυ αδυναμη καρτα τωρα και δεν μπορεις να περιμένεις άλλο για τους δικους σου λόγους, πάρε την πιο φθηνη GTS με 320 mb. Γνωμη μου είναι οτι αυτή με τα 640 δεν αξιζει τον κοπο αφου με 480 βρισκεις GTX. Αλλα και πάλι εξαρταται απο σενα, το πως θα την αξιοποιησεις τον καιρο που θα περιμενες, τι καρτα έχεις τωρα και τι απαιτησεις έχεις..κτλ κτλ.
mariosalice Μάρτιος 13, 2007 Author #24 Μάρτιος 13, 2007 Αρχική απάντηση από Dem [Σήμερα, στις 04:46] Νομίζω δεν έχεις καταλαβει τι λέει ουτε ο Dem ούτε ο Mariosalice.:...: Eγω δεν είπα οτι δεν θα υποστηρίζει dx10 η 8800 και μάλιστα το έγραψα και μεσα σε παρενθεση..άλλο υποστηριξη Dx10 και άλλο WDDM 2.0. Είπα ότι ΝΟΜΙΖΩ, δεν είμαι μαντης, ότι η 8800 οταν θα βγουν τα dx10(D3D10 για τα παιχνιδια) δεν θα μπορει να ανταποκριθει (δηλ δεν θα ειναι αρκετα γρήγορη στις απαιτησεις αυτών, θα μπορουσε να είναι, γιατι παλι ΠΙΣΤΕΥΩ ότι δεν γίνεται αξιοποιηση απο το software αλλα μην το προχωρησουμε άλλο αυτό). To WDDM 2.0 έχει να κάνει με την διαχείρηση των πόρων της gpu σε 3d περιβαλλον και πολλαπλες εφαρμογές που τρεχουν παραλληλα στον υπολογιστή.(και αυτό είναι δεδομένο μέχρι στιγμης) Γιαυτό ίσως και κάπου ο Mariosalice ισχυρίζεται ότι.. "η 8800 θα παιζει dx10 παιχνιδια άλλα όχι τοσο γρήγορα όσο οι καρτες με το 2.1"... ή "...το DX-10 απαιτεί WDDM 2.X για να παίξει κανονικά και να αποδώσει."(αυτό είναι ισχυρισμός, υποθεση, αλλα μπορει να σταθει και γω απο αυτα που εχω διαβασει κατι τετοιο πιστευω). Όσο αναφορά την καθηστερηση του dx10 , έχω την αισθηση ότι για να υποστηριχθει με αξιοπρεπεια θα πρεπει να βγάλουν καρτες 1 μετρου που θα καινε πολλα amp.με το υπαρχον WDDM 1.0 στα Vista. Για αυτό και τώρα μιλάνε για WDDM 2.0 και 2.χ κτλ για να αξιοποιησουν καλυτερα την gpu. Kατα συνέπεια υπάρχει και μια αναδιοργάνωση όσο αναφορά το hardware. Γεγονός είναι οτι βιαστηκαν πολυ να ανακοινωσουν το DX10, ψάχνονται ακομα για το πως θα μπορέσει να πάρει μια εμπορικη μορφή τα επομενα χρονια.Απο εκει και περα οτι και να λεμε τώρα δεν εχει νοημα η ιστορια έχει πολυ ακόμα. Eπισης πιστευω ότι όταν μιλούσαν στην αρχη για dx10 δεν εννοουσαν αυτό που θα υποστηριζει η 8800 με patch ή δεν ξερω γω τι άλλο, γι αυτο και αρχιζουν να λένε dx10.1, παιζουν με τις λεξεις γιατι αν πουνε ότι η 8800 δεν θα υποστηριζει τελικα dx10 θα πεσει κραξιμο και μυνησεις.Τα παραπονα είναι ηδη παρα πολλα. Εξακολουθω να εχω απορια με την σιγουρια που εχει ο Marioscalice όταν μιλάει για patch!? και συμαβατοτητα 8800 και WDDM 2.0. Μπορει τελικα να γινει έτσι στο μελλον,αλλα τωρα που μιλάμε τα συμπερασματα είναι άλλα. Αν έχεις βρει κάποιο Link μπορεις να μας το δωσεις? Έκτως αν ξερεις πραγματα μέσα απο την nvidia οπότε ok. Συμφωνώ με αυτά που λες. Αν και φαίνονται διαφορετικά από πρώτη ματιά, ουσιαστικά είναι τα ίδια με αυτά που λέω.Το πας λίγο παραπέρα στη σκέψη και μου άρεσε.Ναι, ίσως με μια κάρτα ενός μέτρου, θα έπαιζε και το directX-10 με WDDM 1.0.Αλλά πρακτικά δεν έχει νόημα.Με μια κάρτα WDDM 2.1 που θα έχει τις μισές δυνατότητες της 88000, θα έχουμε 5πλάσιες επιδόσεις όταν υποστηριχθεί το WDDM 2.1 από τα Vista.Τουλάxιστον αυτό ισχυρίστηκε η M$.Ότι το Direct-X 10 με WDDM 2.1 θα δώσει δεκαπλάσια ταχύτητα στις κάρτες γραφικών, σε σχέση με τα Windows XP.
mariosalice Μάρτιος 13, 2007 Author #25 Μάρτιος 13, 2007 Να εξηγήσω το παραπάνω.Βάζω το WDDM 2.1 γιατί αυτό υποστηρίζει 100% το D3D-10 και όχι το WDDM 2.0.To WDDM 1.0, δεν υποστηρίζει το DX-10 παρά μόνο σε compatibility mode DDI 9EX.Ουσιαστικά είτε έχουμε XP είτε Vista με WDDM 1.0 είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα, όσον αφορά την ταχύτητα. Υπάρχουν διαφορές στην δυνατότητα πολυεπεξεργασίας με υποστήριξη πολλαπλών 3D συσκευών αλλά πρακτικά παίζουν όλες οι κάρτες.Η 8800 αποδίδει στα Vista με WDDM 1.0 περίπου όσο και στα XP.Με WDDM 2.0 θα αποδίδει περίπου 6-7 φορές περισσότερο.Με WDDM 2.1 θα αποδίδει το ίδιο.Η ATI R600 (WDDM 2.1) θα αποδίδει το ίδιο περίπου με την 8800 και με τα XP σε WDDM 1.0, 7φορές πιο γρήγορα σε WDDM 2,0 και δέκα φορές πιό γρήγορα σε WDDM 2.1.Αν μετρούσαμε την επεξεργαστική δύναμη μια κάρτας γραφικών με το μέτρο (το μήκος της κάρτας), τότε μια κάρτα WDDM 2.1 μισή σε μήκος από την 8800, θα αποδίδει 5 φορές πιό γρήγορα από σε WDDM 2.1 από ότι η 8800 σε XP ή WDDM 1.0.
mariosalice Μάρτιος 13, 2007 Author #26 Μάρτιος 13, 2007 Παλιότερα η M$ έλεγε ότι τα Vista ΔΕΝ θα υποστηρίζουν τις υπάρχουσες κάρτες γραφικών.Στο δρόμο το άλλαξε. Αποφάσισε να βγάλει τα Vista με υποστήριξη για όλες τις σύγχρονες κάρτες μετά την 6600.Τι εννοούσε?Τι δεν θα ήταν συμβατό?Το Direct-X ή το WDDM ?Είναι διαφορετικά πράγματα?Και ναι και όχι.Στην πραγματικότητα δεν ήταν.Ένα πράγμα ήταν.Ένα σύνολο κώδικα με προδιαγραφές για κάρτες γραφικών με ενοποιημένα shaders κτλ.Μετά και για μια μεταβατική περίοδο χάριτος μας έδωσαν το WDDM 1.0.Οι προδιαγραφές αυτού του ενοποιημένου συνόλου θα υλοποιηθούν με τον σημερινό κώδικα DirectX-10 με κάποιες βελτιώσεις επεκτάσεις και προσθήκες, σε συνδυασμό με το WDDM 2.1.Αυτό που έδωσε τη συμβατότητα με τις παλιές κάρτες ΔΕΝ ήταν το D3D-10 αλλά το WDDM 1.0.Αυτό που θα καταργήσει την συμβατότητα με τις παλιές κάρτες γραφικών ΕΙΝΑΙ το WDDM 2.X.Τότε φυσικά θα υπάρξει και κάποιο update στο D3D-10.Αλλά μόνο του δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά.Χωρίς WDDM 2.X δεν παίζει αύξηση επιδόσεων ούτε κατάργηση της προς τα πίσω συμβατότητας.Αυτά δεν είναι τα ζητούμενα?
Wizard! Μάρτιος 13, 2007 #27 Μάρτιος 13, 2007 Δηλαδή ουσιαστικά το WDDM 2.1 θα "ξεμπουκώσει" τις κάρτες γραφικών που τώρα δε μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα? Γιατί 7-10 φορές περισσότερο είναι απίστευτη διαφορά, δεν είναι 5-10% που έχουμε συνηθίσει σε κάθε αναβάθμιση
tarasque Μάρτιος 13, 2007 #28 Μάρτιος 13, 2007 άρα το ερώτημα μου θα έπρεπε να είναι: τελικά θα απολαμβάνουμε με το G80 πολύ γρηγορότερα (7-10 φορές) και ποιοτικότερα 3d γραφικά στα vista, ανεξαρτήτως αν αυτό θα λέγετα dx10, wddm 2.x κλπ κλπ ? α. Ναί β. Όχι, θέλουμε κάρτες με τεχνολογία R600 και πάνω (δηλαδή τον ήπιαμε) γ. Κανείς δεν ξέρει! που απ'ότι κατάλαβα (και με δάκρυα στα μάτια ) το σωστό μάλλον είναι το β... φυσικά μόνο ο χρόνος θα δείξει. και το λέω αυτό γιατί αν κάτι τέτοιο ίσχυε στα σίγουρα η nvidia θα είχε κάνει τεράστια λαλακία και κοροϊδία και η ati δεν νομίζω να το άφηνε να περάσει έτσι, θα πατούσε πάνω σε αυτό για να δείξει ανωτερότητα. το γεγονός ότι κρατάνε σιγή ιχθύος και πάνε από αναβολή σε αναβολή με ανησυχεί αλλά και με τρομάζει
Dem Μάρτιος 13, 2007 #29 Μάρτιος 13, 2007 Αρχική απάντηση από tarasque [Σήμερα, στις 13:21] άρα το ερώτημα μου θα έπρεπε να είναι: τελικά θα απολαμβάνουμε με το G80 πολύ γρηγορότερα (7-10 φορές) και ποιοτικότερα 3d γραφικά στα vista, ανεξαρτήτως αν αυτό θα λέγετα dx10, wddm 2.x κλπ κλπ ? α. Ναί β. Όχι, θέλουμε κάρτες με τεχνολογία R600 και πάνω (δηλαδή τον ήπιαμε) γ. Κανείς δεν ξέρει! που απ'ότι κατάλαβα (και με δάκρυα στα μάτια ) το σωστό μάλλον είναι το β... φυσικά μόνο ο χρόνος θα δείξει. και το λέω αυτό γιατί αν κάτι τέτοιο ίσχυε στα σίγουρα η nvidia θα είχε κάνει τεράστια λαλακία και κοροϊδία και η ati δεν νομίζω να το άφηνε να περάσει έτσι, θα πατούσε πάνω σε αυτό για να δείξει ανωτερότητα. το γεγονός ότι κρατάνε σιγή ιχθύος και πάνε από αναβολή σε αναβολή με ανησυχεί αλλά και με τρομάζει Το ότι καθυστερει η ATI μην νομιζεις οτι έχει να κάνει μόνο με το WDDM. Έχει και αλλα προβλήματα. Mε το G80 έχει χάσει ήδη πολλά απο το μερίδιο αγοράς. θα μπορουσε να είχε βγάλει κάτι αντιστοιχο και ειδικά αν το G80 υποστηρίζει WDDM 2.0. Θα έμπαινε στην αγορά με αυξημένο κόστος σε σχέση με το G80 και ίσως να μην συμφερερε, γι αυτό θέλει να παρουσιασει κατι διφορετικό μπας και κερδίσει τις εντυπώσεις. Αν ισχυουν αυτα που λέει ο Mariosalice (περι συμβατότητας g80 και WDDM 2.0) τότε εισαι ok. Aν όχι τοτε ναι ισχύει το β. και ειδικά αυτό μέσα στην παρενθεση αλλα ισχύει και λίγο απο το γ) γενικά γιατί όπως καταλαβαινεις έχει πολύ ακομα η ιστορία.
NoDsl Μάρτιος 13, 2007 #30 Μάρτιος 13, 2007 Αρχική απάντηση από Dem [Σήμερα, στις 13:54] Έχει και αλλα προβλήματα. Όπως;
Dem Μάρτιος 13, 2007 #31 Μάρτιος 13, 2007 Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 14:03] Όπως; Nαι έχεις δικιο το πρβληματα είναι λάθος διτυπωση, εννοω πως ετοιμάζει και δινει σημασία στους drivers περισσότερο απο ότι έκανε η nvidia στην αρχή με την παρουσίαση της G80. Aν έμαπινε στην αγορα με WDDM 1.0 κάρτες (και ήδη καθηστερημένα) δεν θα είχε να κερδίσει τιποτα σε σχέση με τις 8800. Για αυτό και ετοιμάζει 2.Χ κάρτες απο την αρχή(και άλλες τεχνολογιες βλέπε πχ Vcam memory manager κτλ). Οι επιδόσεις της επόμενης γενιάς gpu με το WDDM 1.0 δεν φαίνονται. H ATI μπορεί να σκέφτεται ότι είναι σωστότερο επιχειρηματικά (και όχι ηθικά) να παρουσιασει πλέον μια πιο ολοκληρωμένη λυση(απο την στιγμή μαλιστα που αργησε σε σχέση με το G80) με κόστός τις συνεχόμενες αναβολές Εδώ θέλω να προσθέσω και κάτι στα παραπάνω και να υποστηρίξω αυτα που έχει πει ο marioscalice σε ένα άλλο thread σε σχέση με την συμαβατότητα προς τα πίσω. Τα windows ΧP έχουν το XPDM το οποίο κάνει χρήση 2d accelarated drivers στο OS και 3d σε εφαρμογές που το απαιτουν(όπως τα παιχνιδια). Με τα Vista οι 2d drivers πλέον δεν χρειάζονται.(είναι σχεδιασμένα με direct 3d API). Έτσι όμως δημιουργείτε ένα άλλο θέμα. Και αυτό έχει να κάνει με την σταθερότητα, την σωστή διαχείρηση και εξοικονόμηση πόρων των 3d επιταγχυνόμενων χαρακτηριστικών των VIsta και των 3d προγραμματων/εφαρμογών. Εν μέρη αυτό επιτυγχανεται με το WDDM 1.0. Aλλά αυτός ο driver model είναι σε νηπιακό στάδιο, και περισσότερο έχει να κάνει με την σταθερότητα παρά με την αυξηση των επιδόσεων. Για αυτό και ο Marioscalice μιλάει για αυξηση επιδόσεων με την αφηξη του WDDM 2.X και 8800(τώρα ενταξει δεν ξέρω αν είναι χ6 ή χ7). Αυτή είναι γενικά η σχέση μεταξυ DX10 και WDDM. Στο μόνο που έχω αμφιβολίες είναι στην συμβατότητα της 8800 με το WDDM 2.0. :...: @Nikki_Sixx δεν είπε κανείς οτι η 8800 δεν είναι dx10 κάρτα γραφικών.
mariosalice Μάρτιος 13, 2007 Author #32 Μάρτιος 13, 2007 Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 12:38] Δηλαδή ουσιαστικά το WDDM 2.1 θα "ξεμπουκώσει" τις κάρτες γραφικών που τώρα δε μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα? Γιατί 7-10 φορές περισσότερο είναι απίστευτη διαφορά, δεν είναι 5-10% που έχουμε συνηθίσει σε κάθε αναβάθμιση Περίπου.Θα έλεγα ακριβώς αν έλεγες WDDM 2.0. H διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη ανάμεσα στο WDDM 2.0 και στο WDDM 2.1. Αντίθετα είναι τεράστια ανάμεσα στο WDDM 1.0 και στο WDDM 2.X. Γι αυτό βάζω το Χ και δεν το ορίζω με 0 ή 1.Αρχική απάντηση από tarasque [Σήμερα, στις 13:21] άρα το ερώτημα μου θα έπρεπε να είναι:τελικά θα απολαμβάνουμε με το G80 πολύ γρηγορότερα (7-10 φορές) και ποιοτικότερα 3d γραφικά στα vista, ανεξαρτήτως αν αυτό θα λέγετα dx10, wddm 2.x κλπ κλπ ?α. Ναίβ. Όχι, θέλουμε κάρτες με τεχνολογία R600 και πάνω (δηλαδή τον ήπιαμε)γ. Κανείς δεν ξέρει!που απ'ότι κατάλαβα (και με δάκρυα στα μάτια ) το σωστό μάλλον είναι το β...φυσικά μόνο ο χρόνος θα δείξει. και το λέω αυτό γιατί αν κάτι τέτοιο ίσχυε στα σίγουρα η nvidia θα είχε κάνει τεράστια λαλακία και κοροϊδία και η ati δεν νομίζω να το άφηνε να περάσει έτσι, θα πατούσε πάνω σε αυτό για να δείξει ανωτερότητα. το γεγονός ότι κρατάνε σιγή ιχθύος και πάνε από αναβολή σε αναβολή με ανησυχεί αλλά και με τρομάζει Η απάντηση είναι το α.Ο χρόνος θα το δείξει φυσικά.Η Nvidia και η ΑΤΙ (AMD) συνεργάζονται με τη M$ για την προώθηση του WDDM 2.X.H σειρά 8 έχει επιλεγεί από τη M$ ως πιλοτική για την εξέλιξη και ανάπτυξη του DirectX-10, όπως έχουν δηλώσει η Μ$ και η Nvidia.Θα βρείτε τη δήλωση αυτή στην ιστοσελίδα της Nvidia.Οπότε η Nvidia δεν έκανε λαλακία όπως γράφεις.Σε λίγο όλες οι κάρτες θα είναι WDDM 2.ΧΉδη η Nvidia έχει καταργήσει τα περισσότερα παλιά μοντέλα και τη σειρά 7950.Θα βγάλει φθηνές WDDM 2.0 κάρτες πολύ σύντομα (σειρά 8).
ΟΕW1999 Μάρτιος 13, 2007 #33 Μάρτιος 13, 2007 Μαριε με αυτο που λες επιβεβαιωνεις αυτο που ειπα παραπανω για τα πειραματζωα ( H σειρά 8 έχει επιλεγεί από τη M$ ως πιλοτική για την εξέλιξη και ανάπτυξη του DirectX-10, όπως έχουν δηλώσει η Μ$ και η Nvidia. )Καθως επισης και οτι μηπως δεν υπαρχει DX 10 και ηξεραν οτι δεν θα ειναι ετοιμο για τωρα αλλα απλα το ειπαν για να μας οδηγησουν ολους προς τα εκει??
Dem Μάρτιος 13, 2007 #34 Μάρτιος 13, 2007 Αρχική απάντηση από ΟΕW1999 [Σήμερα, στις 15:27] Μαριε με αυτο που λες επιβεβαιωνεις αυτο που ειπα παραπανω για τα πειραματζωα ( H σειρά 8 έχει επιλεγεί από τη M$ ως πιλοτική για την εξέλιξη και ανάπτυξη του DirectX-10, όπως έχουν δηλώσει η Μ$ και η Nvidia. ) Καθως επισης και οτι μηπως δεν υπαρχει DX 10 και ηξεραν οτι δεν θα ειναι ετοιμο για τωρα αλλα απλα το ειπαν για να μας οδηγησουν ολους προς τα εκει?? Πανω κατω κατι τέτοιο ισχύει, δεν είναι καινουριο φαινόμενο. @ΝοDsl πιστεύω ότι η ΑΤΙ θα ήθελε να είναι στη θέση της Nvidia την συγκεκριμένη χρονική περιοδο , έστω και πιλοτικά. (αυτο δεν έχει να κάνει με το ποια είναι καλύτερη έτσι )
NoDsl Μάρτιος 13, 2007 #35 Μάρτιος 13, 2007 Αρχική απάντηση από Dem [Σήμερα, στις 15:16] Nαι έχεις δικιο το πρβληματα είναι λάθος διτυπωση, εννοω πως ετοιμάζει και δινει σημασία στους drivers περισσότερο απο ότι έκανε η nvidia στην αρχή με την παρουσίαση της G80. Aν έμαπινε στην αγορα με WDDM 1.0 κάρτες (και ήδη καθηστερημένα) δεν θα είχε να κερδίσει τιποτα σε σχέση με τις 8800. Για αυτό και ετοιμάζει 2.Χ κάρτες απο την αρχή(και άλλες τεχνολογιες βλέπε πχ Vcam memory manager κτλ). Οι επιδόσεις της επόμενης γενιάς gpu με το WDDM 1.0 δεν φαίνονται. H ATI μπορεί να σκέφτεται ότι είναι σωστότερο επιχειρηματικά (και όχι ηθικά**) να παρουσιασει πλέον μια πιο ολοκληρωμένη λυση(απο την στιγμή μαλιστα που αργησε σε σχέση με το G80) με κόστός τις συνεχόμενες αναβολές Εγώ δεν είδα απο εποχής R520, οπου ήδη είχανε πει οτι δουλεύουν το R600, να δηλώσουν οτι αλλάζουν κάτι στην αρχιτεκτονικήτου R600. Το πλάνο της ATi ηταν εξαρχής Dx10 Full support όπως έγινε και στο Dx9. Πάντα έβγαζε προιόντα που εναρμονίζωνταν στο πρότυπο του Dx. κανονικά, όχι εν μέρη. Η nvidia έβγαζε κάρτες οι οποίες ουσιαστικά έβγαιναν για bench λόγους(7800-7900 και HDR γιοκ). Όπως έχει ξαναειπωθεί δεν μπορεί ένα παιχνίδι που δεν παίζει στην Χ1900 να παίζει στην 7900. Ιδια γενιά, παρόμοιες επιδόσεις αν και η κάθε μία κερδίζει σε σημεία.Επίσης οταν λές οτι δίνει πλέον σημασία στους drivers απο τι άποψη το λές? γιατί εξαπανέκαθεν, που λένε και στο μιζούρι, η nvidia ηταν o king of optimization(μιας και σε απόδοση αναφερώμαστε μέχρι τώρα απότι έχω καταλάβει). Και διόρθβωσέ με αν κάνω λάθος.Το αν βιαζόταν ή όχι στο να γβάλει το R600 οταν βγήκε το G80 θα το δούμε αν βγεί 8900...το ηθικά** που λές τι εννοείς? lol
mariosalice Μάρτιος 13, 2007 Author #36 Μάρτιος 13, 2007 Αρχική απάντηση από ΟΕW1999 [Σήμερα, στις 15:27] Μαριε με αυτο που λες επιβεβαιωνεις αυτο που ειπα παραπανω για τα πειραματζωα ( H σειρά 8 έχει επιλεγεί από τη M$ ως πιλοτική για την εξέλιξη και ανάπτυξη του DirectX-10, όπως έχουν δηλώσει η Μ$ και η Nvidia. )Καθως επισης και οτι μηπως δεν υπαρχει DX 10 και ηξεραν οτι δεν θα ειναι ετοιμο για τωρα αλλα απλα το ειπαν για να μας οδηγησουν ολους προς τα εκει?? Ναι. Συμφωνώ με τις απόψεις σου.Θέλουν να οδηγήσουν όλη την αγορά προς το DX-10, όσο πιο γρήγορα γίνεται.Θα γίνει είτε μας αρέσει είτε όχι.Μόνο που μελλοντικά υπάρχει η πιθανότητα να δούμε πολύ φθηνές WDDM 2.Χ κάρτες που θα είναι ασύμβατες με το DX-9 και ίσως και με το Direct Draw. Κάτι σαν τα φθηνά winmodem αν θυμάστε οι παλιότεροι, που παίζαν μόνο σε Windows.Οι WDDM 2.X κάρτες γραφικών δεν απαιτείται να έχουν μηχανή 2D, έχουν ενοποιημένα shaders και είναι πολύ απλούστερες στην κατασκευή.Όλα τα αναλαμβάνει το λειτουργικό.Σκεφτείτε αυτό.Αν όλη η αγορά στηριχθεί σε κάρτες γραφικών που παίζουν μόνο στο DirectX-10 της M$, τι θα γίνει με τα άλλα λειτουργικά?Θα πρέπει να αναπτύξουν οδηγούς WDDM 2.X αντίστοιχους του DX-10 ή να πληρώνουν στη M$ το DX-10, για να μείνουν στο παιχνίδι.Χώρια που τα DX-10 παιχνίδια θα παίζουν όπως είναι και στην κονσόλα της M$.Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια λοιπόν.Πλήρης υποδούλωση στη M$. Προσκυνάμε τα μυαλά της. :worship:
davarisx Μάρτιος 13, 2007 #37 Μάρτιος 13, 2007 εγω ρε παιδια παρηγγηλα μια asus 8800gts 640mb.αυριο την περνω.τρεχω os windows vista gr.θα μπορεσω να παιξω αξιοπρεπως το fsx deluxe η εκανα πατατα που την αγορασα?ολοι λετε οτι εχετε προβληματα τι να κανω για πειτε μου?
mariosalice Μάρτιος 13, 2007 Author #38 Μάρτιος 13, 2007 Η σειρά G80 θα είναι κατά τη γνώμη μου η τελευταία που θα υποστηρίζει και XP και Vista.Συνήθως κάθε νέα σειρά της Nvidia είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη.Τι νομίζεται ότι θα είναι η G90?Διαβάστε παρακάτω την απάντηση.Η νέα σειρά G90 θα είναι μια συρρικνωμένη έκδοση του G80.Nvidia is working hard on two chips. The next one in line is G90, just a shrinked version of G80 while the next real chip is codenamed G100.We dont know much details but we know that it is expected in Q1 2008 roughly a year from now it all goes well. This is the chip to compete AMD's R700. http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=125&Itemid=1
ΟΕW1999 Μάρτιος 13, 2007 #39 Μάρτιος 13, 2007 Μαριε <<Θέλουν να οδηγήσουν όλη την αγορά προς το DX-10, όσο πιο γρήγορα γίνεται.>> ειναι ετσι ομως?ή ακομα DX10 δεν υπαρχει και ειναι ακομα ενα εξυπνο κολπο των εταιριων,Δεν ειπε κανενας οτι δεν θελει να παει σε DX10 ολοι εκει θα παμε καποια στιγμη, αλλα απο την εμπειρια μου και οπως κινειται η αγορα οταν ενα προιον ερχεται ολες οι εταιριες θελουν να γινεται ντορος για το προιον τους γιατι αυτο θα φερει πωλησεις σε αυτες κατι το οποιο δεν γινεται με το DX10 τωρα. ολοι ελεγαν οτι τα νεα VISTA θα εχουν DX10 κατι το οποιο ουτε ειδαμε και ουτε ακουσαμε επισημα ποτε θα δουμε.
Dem Μάρτιος 13, 2007 #40 Μάρτιος 13, 2007 Nα και μερικά άλλα προβλήματα της ATI και το έχουμε ξαναγράψει εδώ. Το R600 θα εβγαινε στη αγορα καθηστερημένα σε σχέση με το G80 και μάλιστα με μεγαλυτερη τιμή εκκινισης, υποθέτω Οι αναβολές του r600 δεν έχουν να κάνουν μόνο με το WDDM 2.x αλλα και με την επιδοσή του που δεν θα έκανε την διαφορά απο το G80. Aπο το ίδιο site....."The performance as we learned was too close to G80 and it was even losing in some tests to Nvidia's high end G80." Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 21:34] Η σειρά G80 θα είναι κατά τη γνώμη μου η τελευταία που θα υποστηρίζει και XP και Vista. Συνήθως κάθε νέα σειρά της Nvidia είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Τι νομίζεται ότι θα είναι η G90? Διαβάστε παρακάτω την απάντηση. Η νέα σειρά G90 θα είναι μια συρρικνωμένη έκδοση του G80. http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=125&Itemid=1 E ναι μια compact περισσοτερο εμπορικη καρτα που λέγαμε (μικροτερη απο 1 μετρο) που όμως μπορει να μην είναι συμβατή με το XPDM.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.