Jump to content

Πότε έρχεται το WDDM 2.0 στα Vista?

mariosalice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Με τίτλο "WDDM 2.0 coming up" η Softpedia είχε προαναγγέλλει την υποστήριξη του WDDM 2.0 στα Vista.

http://news.softpedia.com/news/WDDM-Is-Good-But-Not-That-Good-25393.shtml

To WDDM 2.0 είναι ασύμβατo με τις σημερινές κάρτες γραφικών, με εξαίρεση τις 8800 της Nvidia και τη νέα σειρά R600 της ΑΤΙ, που για μια φορά ακόμα αναβλήθηκε η διάθεση της.

Ο λόγος της αναβολής αυτής σύμφωνα με την AMD είναι για να παρουσιάσουν ολοκληρωμένη σειρά από WDDM 2.X κάρτες.

http://www.nordichardware.com/news,5832.html

Κατά τη γνώμη μου μάλλον περιμένουν πρώτα το WDDM 2.0 από τη M$.

EDIT

Ήθελα να κάνω delete αυτό το ποστ γιατί δεν προσφέρει κάτι αλλά δεν μπορώ.

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Apc Magazine reports that the new revision, WDDM 2.0, will only run on a new, yet-to-be-released generation of GPUs.

αλλα καταλαβαινω εγω με αυτο

Sorry, ήθελα να το διαγράψω γιατί είναι παλιά η ημερομηνία της παραπομπής και δεν το είχα προσέξει.

Για κάποιο λόγο μου το έβγαλε η αναζήτηση του τελευταίου τριμήνου στο Google, ως σύγχρονο κείμενο, ενώ είναι από τον Ιούνιο του 2006.

τελικά είναι το G80 WDDM 2.0?

α. Ναί είναι :smoke:

β. Δεν είναι δηλαδή τον ήπιαμε! :boxed:

γ. Κανείς δεν ξέρει!

Σίγουρα? Ή πάλι παίζεται το επεισόδιο με το full Dx9 support κάποιων παλιότερων μοντέλων της nvidia (σειρά 5 νομίζω)

Το θέμα αυτό το παρακολουθώ πολύ καιρό και έχω σχηματίσει κάποια άποψη, που ίσως είναι σωστή, ίσως όμως και να είναι λάθος.

’ρχισα να γράφω, για αυτά τα πράγματα, πριν από τέσσερις μήνες, κρατώντας πάντα επιφυλάξεις.

Μέχρι τώρα φαίνεται να είναι σωστή η άποψη αυτή, αλλά δεν στηρίζεται σε ακλόνητα στοιχεία, ούτε σε γνώσεις ειδικού, που δεν είμαι.

Η 8800 έχει όλες τις προδιαγραφές WDDM 2.0.

Το R600 της ATI θα έχει προδιαγραφές WDDM 2.1, που είναι ανώτερες.

Πρακτικά όμως θα αργήσουμε να δούμε τόσο το WDDM 2.1 όσο και παιχνίδια που να υποστηρίζουν όλα αυτά τα ωραία.

Έχω ένα Power Point αρχείο, με παρουσίαση από ομιλία της M$, που λέει ότι το WDDM 2.0 αναμένεται για τον Μάιο του 2007.

Ίσως μέσα στο 2007, να προλάβουμε να δούμε και δύο τρία παιχνίδια αποκλειστικά για WDDM 2.X κάρτες γραφικών.

Πιστεύω ότι το πρώτο θα είναι το Flight Simulator της M$ σε έκδοση αποκλειστικά για WDDM 2.X.

Θα παίζει και με κάρτες WDDM 2.0 και με κάρτες WDDM 2.1.

Δεν θα παίζει όμως με τις WDDM 1.0.

Όταν μάλιστα θα έρθει το WDDM 2.1 update της M$, θα είναι ακόμα πιο γρήγορο από το WDDM 2.0.

Με τις τωρινές κάρτες (πλην των 8800) δεν θα μπορούμε ούτε καν να εγκαταστήσουμε το WDDM 2.Χ update των Vista.

Αντί να χρησιμοποιώ τις λέξεις WDDM 1.0, 2.0 και 2.1, θα μπορούσα να χρησιμοποιώ τα κατά τη γνώμη μου συνώνυμα τους, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον παντού και είναι τα DirectX-9EX, DirectX-10 και DirectX-10.1.

Δημιουργεί όμως σύγχυση, προδιαθέτει σε παραπληροφόρηση ή λάθος κατανόηση και έτσι το αποφεύγω.

Έχουμε για παράδειγμα στα Vista, directX-10 και με τις σημερινές κάρτες (όλες) που όμως λειτουργεί κουτσουρεμένα, σε software mode και με DDI 9EX (δηλαδή WDDM 1.0).

Ιδίως οι διαφορές μεταξύ DirectX-10 και DirectX-10.1 δεν είναι αντίστοιχες της υποστήριξης WDDM 2.0 και WDDM 2.1 απόλυτα.

Το DirectX-ΧΧ είναι υπερσύνολο του D3D-ΧΧ (για γραφικά) και περιλαμβάνει πολλές άλλες αλλαγές στις προδιαγραφές, όπως στον ήχο και στο video.

Για να λειτουργήσουν όμως αυτά πρέπει να έχουμε πλήρη υποστήριξη παράλληλης πολυεπεξεργασίας από τις κάρτες γραφικών, χωρίς να απαιτείται να σταματήσει μια διεργασία για να αρχίσει κάποια άλλη (βλέπε WDDM 2.X).

Διαβαζοντας ολα αυτα τα ωραια γενναται το εξης ηλι θιο ερωτημα το οποιο εχει εν μερη απαντηθει απο πολλα παιδια εδω μεσα αλλα εμενα παλι μπερδεμενο με αφηνει.

Στην τελικη αξιζει να παρεις τωρα μια VGA 8800 αφου ουτε πολλα παιχνιδια εχουν βγει στην αγορα ουτε τα vista πολυφοριουνται ακομη.Και απο οτι βλεπω μεσα στο 2007 δυσκολα θα εχουμε μεγαλες εξελιξεις.

Βεβαια θα μου πει ο αλλος οτι οι 8800 πανε σφαιρα στο directX 9.

Μπορει παλι σε 5-6 μηνες να πεσουν αρκετα οι τιμες τους και να λεμε μερικοι γιατι ο μ@λακας δεν εβαζα μια απλη να μου βγαλει ενα χρονο ωραι και μετα να παρω 8800?

Μαλλον ολο το θεμα ειναι στο κατα ποσο μπορει ο αλλος να περιμενει και ειναι υποκειμενικο.

Ετσι δεν ειναι ρε guys?

Ναι μεν, αλλά εδώ είναι forum για overclockers και οι περισσότεροι δεν κοιτάνε να τη βγάλουνε έτσι απλά.

Στον υπερχρονισμό δεν αρκεί μια 8800GTX.

Θέλουμε δύο σε SLI και να καίνε.

Είναι όπως μια ferrari, που δεν μπορείς να την τρέχεις με 400 στους Ελληνικούς δρόμους, αλλά τη θες.

Έτσι για μια άδεια ευθεία στην Εθνική και για μια φορά στη ζωή σου.

Ε οκ δικιο εχεις αλλα εισαι και λιγο υπερβολικος.

:p:

Ε δεν ειναι ειναι και ολοι overclockers!

Εγω παντως θα την χτυπησω την 8800 - 640mb κι ας περιμενω αρκετα για παιχνιδια dx10 κλπ. Τουλαχιστον θα παω αλοιφη... Σωστος?

Αρχική απάντηση από ea6gka [08-03-2007 10:06]

Apc Magazine reports that the new revision, WDDM 2.0, will only run on a new, yet-to-be-released generation of GPUs.

αλλα καταλαβαινω εγω με αυτο

Οι 8800 βγήκαν πριν ή μετά απο 1 Ιουνιου 2006? που γραφτηκε το αρθρο.

Δεν μπορω να καταλάβω την σιγουρια του Mariosalice (που όντως παρακολουθεί το θεμα) για την συμβατότητα της 8800 με το WDDM 2.0. Δεν έχω βρει πουθενά(σε κανένα site) κατι που να το υποστηρίζει.

Αντιθετα βγάζω το συμπερασμα ότι δεν θα είναι, και σε ένα αρθρο του το PC world λέει ότι δεν θα είναι.

Αρχική απάντηση από Nikki_Sixx [Σήμερα, στις 18:42]

Ε οκ δικιο εχεις αλλα εισαι και λιγο υπερβολικος.

:p:

Ε δεν ειναι ειναι και ολοι overclockers!

Εγω παντως θα την χτυπησω την 8800 - 640mb κι ας περιμενω αρκετα για παιχνιδια dx10 κλπ. Τουλαχιστον θα παω αλοιφη... Σωστος?

Φίλε μου μέχρι να βγουν τα dx10 παιχνιδια (κατι που είναι τελειως ασχετο με το WDDM 2.0 βεβαια έτσι για να μην μπερδευόμαστε) η 8800 που μπορει να είναι συμβατή με το dx10 δεν θα μπορει να τα παίξει. ΟΤΑΝ θα βγουν τα dx10 παιχνιδια η 8800 δεν θα μπορει να ανταποκριθει, τουλάχιστον πλήρως. Εδω με το συστημα της υπογραφής και στο oblivion που είναι dx9 στα 1280χ1024 παιρνω μερικές φορές κατω απο 30 fps.(με 3dmark 10900).

και πιστεύω οτι αυτό έχει να κάνει με το software των παιχνιδιών που δεν αξιοποιει την κάρτα στο μέγιστο.Και αυτό τους συμφερει. Και μην αρχισουμε πάλι το "ότι η τεχνολογία πηγαίνει μπροστα και είναι στο χέρι του καθενός τι θα επιλέξει και και και...άλλο λεω έγω

Αρχική απάντηση από Dem [Σήμερα, στις 19:02]

Οι 8800 βγήκαν πριν ή μετά απο 1 Ιουνιου 2006? που γραφτηκε το αρθρο.

Δεν μπορω να καταλάβω την σιγουρια του Mariosalice (που όντως παρακολουθεί το θεμα) για την συμβατότητα της 8800 με το WDDM 2.0. Δεν έχω βρει πουθενά(σε κανένα site) κατι που να το υποστηρίζει.

Αντιθετα βγάζω το συμπερασμα ότι δεν θα είναι, και σε ένα αρθρο του το PC world λέει ότι δεν θα είναι.

Φίλε μου μέχρι να βγουν τα dx10 παιχνιδια (κατι που είναι τελειως ασχετο με το WDDM 2.0 βεβαια έτσι για να μην μπερδευόμαστε) η 8800 που μπορει να είναι συμβατή με το dx10 δεν θα μπορει να τα παίξει. ΟΤΑΝ θα βγουν τα dx10 παιχνιδια η 8800 δεν θα μπορει να ανταποκριθει, τουλάχιστον πλήρως. Εδω με το συστημα της υπογραφής και στο oblivion που είναι dx9 στα 1280χ1024 παιρνω μερικές φορές κατω απο 30 fps.(με 3dmark 10900).

και πιστεύω οτι αυτό έχει να κάνει με το software των παιχνιδιών που δεν αξιοποιει την κάρτα στο μέγιστο.Και αυτό τους συμφερει. Και μην αρχισουμε πάλι το "ότι η τεχνολογία πηγαίνει μπροστα και είναι στο χέρι του καθενός τι θα επιλέξει και και και...άλλο λεω έγω

Βγήκε μετά.

Η 8800 θα παίζει άψογα τα DX10 παιχνίδια, όταν η M$ δώσει το WDDM 2.0.

Το D3D-10 θα δουλέψει πραγματικά μόνο με WDDM 2.X.

Μέχρι τότε θα δουλεύει σε compatibitily mode 9ΕΧ.

Kαταλαβατε γιατι λεω οτι δεν ξερω τι γινεται με τις 8800 και το dx10?

O mariosalice λεει οτι θα παιζουν μια χαρα ενω ο dem λεει οτι δεν θα υποστηριζονται πληρως.

Τελικα ρε παιδια ποια ειναι πραγματικα η ακρη?

@dem Φιλε αν παρω τη δικη σου εκδοχη ομως τοτε ποιος ο λογος να παρει καποιος την 8800 αφου δεν θα υποστηριζει πληρως τα directX10 παιχνιδια?Για να παει αλοιφη στα directX9? Η απλα επειδη ειναι κ@βλωμενος και τη θελει που θα δουλεψει με o/c και τετοια?

Γιατι δεν νομιζω να βγηκαν στο εμποριο ετσι απλα ,γι αυτο και τα specs λεει οτι υποστηριζουν directX10.

Εχω δικιο ή αδικο?

Τεσπα η συνεχεια δικη σας...

Η πραγματικη αληθεια ειναι οτι πρεπει να περιμενουμε να βγει το wddm 2 και να δοκιμαστει απο τους κατοχους των 8800GTX

Μαλλον καπως ετσι πρεπει να γινει...

Αλλα καποτε πρεπει να απαντηθει και η ουσιαστιακη ερωτηση που εκανα πιο πανω.

Μα πιο απλά δεν μπορεί να τα πει κανείς.

Διάβασε λίγο παραπάνω ή παλιότερα σχετικά ποστ (τα γράφουμε τα ίδια εδώ και 5 μήνες).

Η 8800 είναι DX-10 WDDM 2.0 κάρτα γραφικών.

Τα Vista είναι WDDM 1.0.

Tο DX-10 απαιτεί WDDM 2.X για να παίξει κανονικά και να αποδώσει.

Η M$ κάποια στιγμή θα βγάλει patch για τα VISTA και θα υποστηρίξει το WDDM 2.0.

To patch αυτό θα μπορεί να εγκατασταθεί μόνο αν υπάρχει WDDM 2.0 (σειρά 8 της Nvidia) ή WDDM 2.1 (R600 της ΑΤΙ) κάρτα γραφικών.

Αφού εγκατασταθεί το patch, τα directX-10 παιχνίδια (όταν εμφανιστούν) θα παίζουν πολύ καλύτερα από τα DirectX-9.

Μια προσθήκη μόνο.

Το DX-10 θα αποδώσει 100% μόνο με WDDM 2.1.

To WDDM 2.0 υστερεί αρκετά σε σύγκριση με το WDDM 2.1.

Από αυτή την άποψη κάποιος που θέλει να κρατήσει την κάρτα γραφικών του για δύο χρόνια θα ήταν καλύτερα να στραφεί προς την ΑΤΙ (R600) που αναμένεται σύντομα.

Μόνο που ακόμα δεν έχουμε δει ούτε το WDDM 2.0 και κανείς δεν ξέρει πότε θα εμφανιστεί το WDDM 2.1.

Τα παιχνίδια αρκεί να είναι DX-10.

Θα παίζουν και με τα δύο, αλλά πιο γρήγορα στις WDDM 2.1 κάρτες γραφικών.

Πανω κατω τα ιδια λεμε.

Ολο το θεμα δηλαδη ειναι υποκειμενικο και κατα ποσο καποιος διαθετει τα χρηματα αλλα και αν μπορει να περιμενει να κατεβουνε οι τιμες.

Ε ενταξει και την 8800 δεν νομιζω να την παρει καποιος τωρα και να την αλλαξει σε 1,5-2 χρονια.Καλα βεβαια ειναι και θεμα χρηματων.

Παντως thanx με καλυψες.

+ 1 και απο μενα

Το θεμα ειναι οτι κανενας επισημα δεν λεει τιποτα για το DX10 και αυτο ειναι το περιεργο στην ολη υποθεση

γιατι τα vista δεν το εχουν απο την αρχη?? μηπως ειναι και αυτο καποιο κολπο του μαρκετινκ για να πουλησουν παντως θα περιμεν πολυ πριν προβο σε οτιδηποτε αλλωστε οσες φορες περιμενα δεν βγηκα χαμενος

Αρχική απάντηση από ΟΕW1999 [Σήμερα, στις 20:56]

μηπως ειναι και αυτο καποιο κολπο του μαρκετινκ για να πουλησουν παντως θα περιμεν πολυ πριν προβο σε οτιδηποτε αλλωστε οσες φορες περιμενα δεν βγηκα χαμενος

Για τα vista εννοεις η για τις VGA 8800 H R600?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.