Jump to content

Καλώδιο από DVI σε HDMI!!

Saber_Rider

Recommended Posts

φιλε μου απο προσοπικη εμπειρια η hdmi συνδεσει σε οτι και αναλυση να ειναι ειναι πολυ ανωτερει απο dsub.Κοιτα ενα video που εχει για την HD εικονα και θα καταλαβεις εδω:http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/tree/el/gr/consumer/tv_gr_gr_consumer/ce/%ce%a4%ce%b7%ce%bb%ce%b5%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b7.

με την συνδεση δεν θα εχεις κανενα προβλημα γιατι και εγω την ιδια οθονη εχω μονο που ειναι 26". καλυτερα παρε το ποιο ακριβω καλωδιο γιατι υπαρχει περιπτωση με το φτηνω να εχεις καποια κολληματα στην εικονα σου.

ok παιδια, no problem. Στην συγκεκριμενη ομως ειμαι ανενδοτος γιατι δοκιμασα και τα δυο και πεταξα τσαμπα τα λεφτα μου σε καλωδια...

ΗDMI μονο με DVD player η xbox. Yπολογιστης με DSUB. Το γραφει και το manual.

Edit:

http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/545027.html

κι αλλοι με το ιδιο προβλημα..

Δυστυχώς εδώ που είμαι τώρα δεν έχω internet σπίτι, ήρθα τώρα στο cafe και είδα τις πολλές απαντήσεις! Σας Ευχαριστώ όλους!

Πριν λίγο ήρθε η tv, πάρα πολύ καλή, έπαιξα μια ταινία από το PS2 και ήταν μια χαρά!

Στο manual της tv λέει πως υποστηρίζονται και οι δύο συνδέσεις με pc (hdmi και dsub).

Τώρα με αυτά που άκουσα περί ελατωματικής εικόνας με hdmi δεν ξέρω τι να κάνω!

Δηλαδή λες jogi πως άμα την συνδέσω με dvi-hdmi καλώδιο και ρυθμίσω και μια widescreen ανάλυση στο pc θα μου κόβει εικόνα; Έχεις ακριβώς την ίδια tv;; Μήπως παίζει τπτ με την κάρτα σου;

Βάσικα δεν βρήκα εδώ σε μαγαζί καλώδιο dvi-hdmi( μόνο ένα philips με 50 ευρώ, και δεν είμαι τρελός να τα δόσω), σκέφτομαι λοιπόν τώρα να πάω να πάρω ένα απλό dsub (μιας και είναι φτηνό) και αργότερα να παραγγείλω από internet κάποιο φτηνό dvi-hdmi!!

Υπάρχει κανένας που να του δούλεψε σωστά η tv με hdmi-dvi καλώδιο;;

Απ' όσο ξέρω η κάρτα μου έχει πιστοποίηση για HDTV οπότε αν κάτι δεν πάει καλά με την σύνδεση dvi-hdmi θα είναι θέμα tv!

Επίσης τι είανι το powerstrip;;:banging:

Εμένα δούλεψε με μια SAMSUNG LE40F71B full HD .

Ένα θα σου πω , με το d-sub η εικόνα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ! , τρεμοπαίζει , είναι ξεθωριασμένη , θολή , ξεπλυμένα χρώματα , σαν παλιά CRT.

Όταν πήρα το καλώδιο dvi-hdmi της e-quip . με 25 ευρώ , είδα άλλη TV . Ενώ έβλεπα ταινίες HD με d-sub και δεν ήμουν ευχαριστημένος , έβαλα το hdmi είδα απλό dvd και έπαθα πλακά! ούτε full HD να ήταν !

Μην σου πω για τον Gladiator 1920x1080 p που είδα , μπήκα μέσα!

( Και εμένα το manual λέει ότι δεν μπορεί να συνδεθεί με PC μέσω HDMI αλλά όπως καταλαβαίνεις , μπορεί και με το παραπάνω )

Αρχική απάντηση από kunoobidi [Σήμερα, στις 00:14]

Αναφέρεσαι σε hdmi dvd player angel_f;

Οχι στο PC που βλεπεις απο την υπογραφη , και στο αλλο που εχω , ενα athlon 64 3000+ με 7800GT κτλπ

Οπως τα λεει ο angel_f ειναι τα πραγματα .ειναι σαν εχεις μειωπια και οταν βαλεις γυαλα τα βλεπεις ολα πεντακαθαρα.μην το σκεφτεσε καθολου πανε παρε ενα καλωδιο hdmi-dvi εχει και στο e-shop με 8Ε και αργοτερα παρε και ενα ποιο ποιοτικο.

Δεν ξέρω από που έβγαλε τα συμπεράσματα ο jogi , αλλά εγώ που έχω συνδέσει την SAMSUNG LE40F71B με το DVI-HDMI καλώδιο , σας λέω ότι και όλες τις αναλύσεις πιάνει και είναι μονόδρομος για ποιοτική εικόνα

Το συμπερασμα το εβγαλα γιατι το δοκιμασα σπιτι μου. Η τηλεοραση ειναι η ακολουθη:

http://www.amazon.co.uk/Samsung-LE32R74BDX-Widescreen-Ready-Freeview/dp/B000F4TC3C/ref=sr_1_1/203-9641037-2684703?ie=UTF8&s=electronics&qid=1173311919&sr=1-1

Samsung LE32R74BDX

Συνεδεσα το Mac μου με DVI -> HDMI και επαιζε κανονικα. Την αναγνωριζε σαν 1280 * 720 και εδινε 720p σημα. Το προβλημα ήταν ότι

1. Η εικονα δεν επιανε όλη την οθόνη

2. είχε πολυ έντονο κόκο και contrast και ότι και να δοκίμασα δεν έφτιαχνε.

Mε dsub και μπολικο tweeking καταφερα ναι έχω 1360 x 768 αναλυση, χανοντας μόνο 6 πιξελ και 1 προς 1 απεικόνιση στα pixels. Τοσο καλύ ευκρίνεια που καθομαι στον καναπε και μπορώ να σερφάρω ίντερνετ ανετα...

Και μερικές εικόνες απο την συσκευή σε ώρα λειτουργείας με DSUB:

cimg1992gl5.th.jpg

cimg1993en2.th.jpg

...εχει απολυτο δικιο ο jogi σε αυτο που λεει με το καλωδιο dvi->hdmi για την συγκεκριμενη TV..την εχει παρει κολλητος και προσπαθουσα μερες να βρω ακρη αλλα τελικα καταληξαμε σε d-sub και παιζει αψογα...ειναι γνωστο το προβλημα παιδες ψαχτε το λιγο και θα δειτε ;)

• 7 months later...

ξερεις κανεις τι γινεται με την καινουρια σειρα της samsung r8 ποιο ειναι ο καλυτερος τροπος να συνδεσεις το pc με καρτα 8600gt

Αρχική απάντηση από COSTELLO [Σήμερα, στις 18:47]

ξερεις κανεις τι γινεται με την καινουρια σειρα της samsung r8 ποιο ειναι ο καλυτερος τροπος να συνδεσεις το pc με καρτα 8600gt

Για σενα και ολους παραπανω: θα συνδεσετε με dvi>hdmi στην HDMI 2 (για ολες τις

LE(32,37,40)R86 και θα εχετε 1360Χ768 που σημαινει 1:1 πιξελ mapping και 100% ψηφιακο σημα που ειναι και η καλυτερη συνδεση (και αρκετα καλυτερη απο vga...)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.