Saber_Rider Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Γειά σας, επειδή βιάζομαι τρομερά ανοίγω thread!! Αύριο έρχεται καινούρια τηλεόραση 32'' http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=69975779&product=857491 αγορασμένη από expert όμως στα 999 ευρώ και μιας και έχει και είσοδο hdmi θα την συνδέσω στο pc για να απολαύσω gaming στις 32 ίντσες! :cool: Ερωτήσεις λοιπόν: 1ον Χρειάζομαι ένα φτηνό καλώδιο για μετατροπή dvi σε hdmi, βρήκα αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751579 στο e-shop, με αυτά όμως που λέει στα χαραχτηριστικά φαίνεται ότι συνδέει συσκευές με hdmi έξοδο σε συσκευές με dvi είσοδο και όχι το αντίθετο που θέλω εγώ( δηλαδή από την έξοδο dvi της 7900gt στην είσοδο hdmi της samsung!) Σίγουρα γίνεται η σύνδεση που θέλω ή θα έχω πρόβλημα ή πτώση ποιότητος με αυτό το καλώδιο;;; 2ον: Υπάρχει μεγάλη και αισθητή διαφορά ανάμεσα σε ένα φτηνό καλώδιο όπως το παραπάνω και σε ένα ακριβό της τάξεως των 40 ευρώ ας πούμε;; 3ον: Πείτε και την γνώμη σας για την τηλεόραση που πήρα! Ευχαριστώ!! :blink: :banging: :banging:
greekfragma Μάρτιος 6, 2007 #2 Μάρτιος 6, 2007 η τηλεοραση ειναι ζουπερ το καλωδιο σου κανει. υπαρχει αισθητη διαφορα απο ενα φτηνο καλωδιο σε ενα ακριβο.(αν και η διαφορα ειναι υποκειμενικο θεμα)
kunoobidi Μάρτιος 6, 2007 #3 Μάρτιος 6, 2007 Ώπα! Περίμενε! Επιβεβαίωσε πρώτα ότι θα δουλέψει. Στην Samsung LE32R32Β, που έχω, στο εγχειρίδιο αναφέρει πως δεν μπορείς να συνδέσεις pc μέσω hdmi-dvi καλώδιο...θα σου πετάξει λευκή οθόνη! Μόνο μέσω vga καλώδιο...
Saber_Rider Μάρτιος 6, 2007 Author #4 Μάρτιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από kunoobidi [Σήμερα, στις 22:14] Ώπα! Περίμενε! Επιβεβαίωσε πρώτα ότι θα δουλέψει. Στην Samsung LE32R32Β, που έχω, στο εγχειρίδιο αναφέρει πως δεν μπορείς να συνδέσεις pc μέσω hdmi-dvi καλώδιο...θα σου πετάξει λευκή οθόνη! Μόνο μέσω vga καλώδιο... Λές και σε αυτή που πήρα εγώ να μην κάνει;; :blink: Γκαντεμιά!!! Κοίτα όταν είπα στο μαγαζί ότι θα την συνδέσω με pc μου έδειξε ο ίδιος ένα πανάκριβο καλώδιο της philips, λογικά θα μου έλεγε αν δεν γίνεται, αλά από αυτούς όλα να τα περιμένεις! Θα δω αύριο αν λέει κάτι στα χαρτιά! Όταν λες vga καλώδιο το sub 15 δεν ενοείς;;;:banging:
kunoobidi Μάρτιος 6, 2007 #5 Μάρτιος 6, 2007 Δε σε πρόλαβα! Στις υπόλοιπες συσκεύες θα δουλέψει (πχ hdmi dvd player), αλλά όχι σίγουρα και ως οθόνη pc!Ναι D-sub εννοούσα...
jogi Μάρτιος 6, 2007 #6 Μάρτιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από kunoobidi Ώπα! Περίμενε! Επιβεβαίωσε πρώτα ότι θα δουλέψει. Στην Samsung LE32R32Β, που έχω, στο εγχειρίδιο αναφέρει πως δεν μπορείς να συνδέσεις pc μέσω hdmi-dvi καλώδιο...θα σου πετάξει λευκή οθόνη! Μόνο μέσω vga καλώδιο... Iσχυει, δεν δουλευει σωστα. Δουλευει αλλα οχι σε πληρη αναλυση. παρε ΜΟΝΟ VGA καλωδιακι.
_K_Marios_ Μάρτιος 6, 2007 #7 Μάρτιος 6, 2007 Αν βάλω το ps3 στην οθώνη του υπολογιστη μου με αυτο το καλλώδιο τι αναλύσεις θα σηκώνει(720,1080 κλπ) η οθόνη ειναι η viewsonic VE710s!
greekfragma Μάρτιος 6, 2007 #8 Μάρτιος 6, 2007 συγγνωμη εαν βγαινω οφτοπικ αλλα γνωριζει κανεις γιατι δεν θα δουλευει σωστα ενα τετοιο καλωδιο και ειναι απαραιτητη η συνδεση μονο με το d-sub?
jogi Μάρτιος 6, 2007 #9 Μάρτιος 6, 2007 Kανενας λογος. Η μαλ...κια των κατασκευαστών... Ισως για να χρειαζεται να υποστηριξει 2 προτοκολα (720/1080) και οχι οσα ναναι. Αλλα απο την αλλη τα υποστηριζει στο DSUB. Mε HDMI παιζει κανονικα, αλλα μονο σε 720/1080.
_K_Marios_ Μάρτιος 6, 2007 #10 Μάρτιος 6, 2007 Δλδ θα παιζει με 1080 στην οθόνη μου ?θα ειναι ιδια η ποιοτητα όπως σε μια τηλεόραση πχ της sony με HD ?
CaptainMilo Μάρτιος 6, 2007 #11 Μάρτιος 6, 2007 Με το Hdmi νομίζω κλειδώνει σε 720 κάθετη ανάλυση , ενώ με το DSub πάει 768 , όσο δηλαδή είναι και η Native κάθετη ανάλυση της τηλεόρασης Όσων αφορά την συγκεκριμένη που αγόρασες , είναι απλά κορυφή Τέλος , επειδή τα καλώδια συνήθως τα αγοράζουμε μια φορά , καλύτερα να επενδύσεις σε κάποιο ποιοτικό παρά την φτηνή λύση Δεν μιλάμε για επαγγελματικά καλώδια της τάξης 70 φεύγα , αλλά 30 με 40 είναι αρκετά για ένα καλό καλώδιο Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με τα Hama που φέρνει το mediamarkt
jogi Μάρτιος 6, 2007 #12 Μάρτιος 6, 2007 Η τηλεοραση ειναι καλη. Υπαρχουν φυσικα καλυτερες αλλα για τα λεφτα της ειναι κορυφη. ΜΗΝ παρεις DVI -> HDMI. Παρε DSUB. ετσι θα παιξει σίγουρα και στην native αναλυση. ;-) ακου και εμενα που την επαθα και εδωσα τοσα λεφτά στο DVI -> HDMI....
kontak Μάρτιος 6, 2007 #16 Μάρτιος 6, 2007 Παιδιά τα καλώδια τα ακριβά έχουν μεγάλη διαφορά με τα φθηνά και αυτό φάνηκε όταν βάλαμε ένα φθηνό καλώδιο hdmi(15 μέτρα) με αντάπτωρα φθηνό dvi to dhmi από Pc σε projector panasonic με αποτέλεσμα να κάνει πολλές διακοπές η εικόνα και φυσικά να μην δείχνει και καλά.Οταν μπήκε καλώδιο Hama(δεν είμαι σίγουρος,αύριο μπωρό να ξέρω) όπως αναφέρθηκε πιο πάνω και καλύτερος αντάπτωρας όλα παίξαν μιά χαρά.Ρε παιδιά το D-sub είναι το 15Pin ; γιατί άμα είναι έτσι δεν θα είναι hd μιάς και η 15πινι είναι αναλογική και όχι ψηφιακή.
jogi Μάρτιος 6, 2007 #17 Μάρτιος 6, 2007 E KAI? Τι σχεση εχει η αναλογική σύνδεση με το HD? Η αναλυση παιζει ρολο... Και το monitor σου αν ειναι widescreen HD einai...
kontak Μάρτιος 6, 2007 #18 Μάρτιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από jogi E KAI? Τι σχεση εχει η αναλογική σύνδεση με το HD? Η αναλυση παιζει ρολο... Και το monitor σου αν ειναι widescreen HD einai... Για διάβασε εδώ The first issue regarding high definition is the connectors used with the computer. PCs use two primary connectors: DSUB or DVI. The DSUB is the traditional analog VGA connector that allows for high resolution, but it lacks any form of digital security. If the system uses this type of connector at all for the display, all high definition content will be down sampled to a lower resolution such as 720x480. This defeats the purpose of high resolution video. Από εδώ http://compreviews.about.com/od/general/a/HDParadox.htm
jogi Μάρτιος 6, 2007 #19 Μάρτιος 6, 2007 εχεις ΗD-DVD στο PC σου? Aυτό ειναι το κλείδωμα κατα των αντιγραφών και το HDCP αν δεν κανω λαθος...Most monitors on the market have the DVI connectors but lack the HDCP feature. A few do exist on the market. Consumers are more likely going to be able to use their HDTVs hooked up to their computers to watch the content than to use their own computer monitor.Την εχω την οθόνη και ο ΜΟΝΟΣ τροπος να δουλέψεις σε πλήρη αναλυση και οχι 720 pixel με μαυρες μπάρες πανω κατω ειναι το DSUB. Oταν πάρεις HD-DVD η blue ray τοτε βάλε hdmi και αλλαξε κάρτα γραφικών να υποστηριζει HDCP (αν δεν υποστηριζει ηδη)
kontak Μάρτιος 6, 2007 #20 Μάρτιος 6, 2007 Φίλε μου μπερδέυτηκα λίγο τώρα,εγώ αναφέρομε εκεί που λέει ότι αν βάλεις d-sub σου πηγαίνει την ανάλυση στο 720χ480 και παύει να είναι Hd.Οπότε αναγκαστκά πρέπει να το βγάλεις από την dvi,τουλάχιστον έτσι κατάλαβα,ειμαι λάθος;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.