sebastian Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Λοιπον παιδες εχω ενα pcaki :1. ATHLON 64 3700 apo 2200 me overclock (2700 MHZ) 1 MB CAcHE2. 1 GB (2*512MB) KINGSTON HYPERX PC 3200 CL23. 6200 TC NVIDIAΑυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν βαζω να δω HDDVD ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ στην εικονα.....Τι λετε να φταει ???? Μαλλον η καρτα γραφικων???? Τι προτεινεται να κανω??????????
Vadergr Μάρτιος 6, 2007 #2 Μάρτιος 6, 2007 κανε o/c για αρχη.Εγω που ειχα τον 3800+ χ2 , οταν τον πηγαινα απο τα 2000μηζ στα 2400, εβλεπα τρελλη διαφορα
kontak Μάρτιος 6, 2007 #3 Μάρτιος 6, 2007 Στα HD υτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι να έχεις τους σωστούς codecs Και έπειτα ειναι κάποια video Που για να παίξουν σωστά θέλουν c2d.Η κάρτα γραφικών πάντως δεν φταίει.
kallileo Μάρτιος 6, 2007 #4 Μάρτιος 6, 2007 Οταν λες HD DVD????? Εννοεις εχεις drive...ή απλα HD video? Και αν ειναι videakia τι ειναι mov ή avi?????http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2923http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2890
spc Μάρτιος 6, 2007 #5 Μάρτιος 6, 2007 Καταρχήν τα περισσότερα από όσα γράφτηκαν παραπάνω ή απλώς θα σε οδηγήσουν σε χάσιμο χρόνου ή είναι και τελείως αποπροσανατολιστικά (πχ ότι δεν φταίει η VGA).Το πρόβλημα είναι σίγουρα η VGA και πιθανότατα και η CPU.Οι κωδικοποιήσεις που χρησιμοποιούν οι HD ταινίες (είτε HD DVD είτε BLU RAY), ήτοι VC1, H264, MPEG2 HD, απαιτούν πολύ ισχύ από το σύστημα και στην πράξη απαιτούν VGA που να υποστηρίζει hardware acceleration για τα παραπάνω καθώς και δυνατή (συνήθως διπύρηνη) CPU.Καταρχήν λοιπόν χρειάζεται σίγουρα η αλλαγή VGA σε μία της τάξης 7600GT min (αν μπορείς να πας σε μία 1950PRO 256αρα είναι το καλύτερο) και μετά κοιτάς και για CPU αν χρειαστεί (συνήθως πάντως τα min requirements λένε παντού για C2D 6300).
panos2k Μάρτιος 6, 2007 #6 Μάρτιος 6, 2007 Αυτά ειναι τα minimum requirements του powerdvd ultrahttp://www.cyberlink.com/multi/products/require_112_ENU.html
kontak Μάρτιος 6, 2007 #7 Μάρτιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από spc Καταρχήν τα περισσότερα από όσα γράφτηκαν παραπάνω ή απλώς θα σε οδηγήσουν σε χάσιμο χρόνου ή είναι και τελείως αποπροσανατολιστικά (πχ ότι δεν φταίει η VGA).Το πρόβλημα είναι σίγουρα η VGA και πιθανότατα και η CPU.Οι κωδικοποιήσεις που χρησιμοποιούν οι HD ταινίες (είτε HD DVD είτε BLU RAY), ήτοι VC1, H264, MPEG2 HD, απαιτούν πολύ ισχύ από το σύστημα και στην πράξη απαιτούν VGA που να υποστηρίζει hardware acceleration για τα παραπάνω καθώς και δυνατή (συνήθως διπύρηνη) CPU.Καταρχήν λοιπόν χρειάζεται σίγουρα η αλλαγή VGA σε μία της τάξης 7600GT min (αν μπορείς να πας σε μία 1950PRO 256αρα είναι το καλύτερο) και μετά κοιτάς και για CPU αν χρειαστεί (συνήθως πάντως τα min requirements λένε παντού για C2D 6300). Φίλε μου έχεις δεί Hd σε 64 Mb vga; Βλέπω εγώ στο laptop Μου οπότε μην δίνεις λάθος συμβουλές αν δεν ξέρεις επί του θέματοςΤο αρχείο που θέλεις να δείς αν είναι HD DVD όπως λές είναι αρχείο EVO και παίζει με power dvd 6.5,7,2 hd dvd ή με media player classic Και τους κατάλληλους codecs φυσικά.Ενα φιλαράκι μου έχει γύρω στα 8 ΤΒ HD και τα έχω δουλέψει τα περισσότερα από αυτά όχι μόνο στο να τα βλέπω αλλά και σε επίπεδο rendering.To HD θέλει τους σωστούς codecs και σωστά ρυθμισμένους, και ορισμένα video θέλουν c2d λόγω cpu.
Lied Μάρτιος 6, 2007 #8 Μάρτιος 6, 2007 O Codec κατα κυριο λογο χρισημοποιει το CPU για να δουλεψει και το h264 codec ειναι πολυ βαρυ. Βεβαια και η καρτα παιζει τον ρολο της οσο μεγαλωνει η αναλυση του HD. Οι καινουριες καρτες γραφικων υποστιριζουν Η.264 decoding και το περισοτερο βαρος φευγει απο το CPU.Αντι λειπον να κατσεις να αλλαξεις CPU/Mobo etc etc δοκιμασε καμια 7600GT(υποστιριζει Η.264 decoding και αλλα) και αμα δεις βελτιωση, αγορασε μια αφου θα εισαι σιγουρος οτι θα σου λυσει το προβλημα.
kontak Μάρτιος 6, 2007 #9 Μάρτιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από Lied [Σήμερα, στις 16:55] O Codec κατα κυριο λογο χρισημοποιει το CPU για να δουλεψει και το h264 codec ειναι πολυ βαρυ. Βεβαια και η καρτα παιζει τον ρολο της οσο μεγαλωνει η αναλυση του HD. Οι καινουριες καρτες γραφικων υποστιριζουν Η.264 decoding και το περισοτερο βαρος φευγει απο το CPU.Αντι λειπον να κατσεις να αλλαξεις CPU/Mobo etc etc δοκιμασε καμια 7600GT(υποστιριζει Η.264 decoding και αλλα) και αμα δεις βελτιωση, αγορασε μια αφου θα εισαι σιγουρος οτι θα σου λυσει το προβλημα. 7900 gs με 630 cpu@4000 mhz δεν μπορούσε να παίξει κάποια βιντεο λόγω cpu και με το που έβαλε c2d λύθηκαν όλα.Κάλο είναι να βάλει μία καρτούλα 128 Mb για καλύτερη απεικόνιση χρωμάτων αλλά δεν θα του λύσει το πρόβλημα.Μπορώ να σας πώ ένα συγκεκριμένο βίντεο να το κατεβάσετε και να βάλετε ότι κάρτα γραφικών θέλετε αλλά όχι με c2d και άμα το παίξει φωνάξτε με να το δώ και εγώ.
spc Μάρτιος 6, 2007 #10 Μάρτιος 6, 2007 Μετά από δηλώσεις όπως:Αρχική απάντηση από kontak Φίλε μου έχεις δεί Hd σε 64 Mb vga; Βλέπω εγώ στο laptop Μου Αρχική απάντηση από kontakΕνα φιλαράκι μου έχει γύρω στα 8 ΤΒ HD και τα έχω δουλέψει τα περισσότερα από αυτά όχι μόνο στο να τα βλέπω αλλά και σε επίπεδο rendering.Αρχική απάντηση από kontakTo HD θέλει τους σωστούς codecs και σωστά ρυθμισμένους, και ορισμένα video θέλουν c2d λόγω cpu. Αρχική απάντηση από kontak [Σήμερα, στις 17:01] Κάλο είναι να βάλει μία καρτούλα 128 Mb για καλύτερη απεικόνιση χρωμάτων αλλά δεν θα του λύσει το πρόβλημα.Αρχική απάντηση από kontakμην δίνεις λάθος συμβουλές αν δεν ξέρεις επί του θέματος Η αλήθεια είναι ότι κατέχοντας καμιά 50αρια δισκάκια HD DVD και BLU RAY, έχοντας δοκιμάσει όλα πιθανά προγράμματα αναπαραγωγής αλλά και ripping και έχοντας καταναλώσει πολλές ώρες επί του θέματος ψάχνοντας, δοκιμάζοντας αλλά και γράφοντας σε Ελληνικά και ξένα φόρα εξειδικευμένα στο θέμα AV και HD (και όχι γενικού χαρακτήρα όπως το Thelab το οποίο επίσης ανακάλυψα τις τελευταίες ημέρες) νοιώθω πράγματι πολύ μικρός και άσχετος και παραιτούμαι του θέματος αφού όντως δεν θα ήθελα να δίνω λάθος συμβουλές για ένα θέμα που προφανώς δεν γνωρίζω.
sebastian Μάρτιος 6, 2007 Author #13 Μάρτιος 6, 2007 HD DVD CHRONNICLE OF RIDDICK 24.8 GB arxeia EVO.......To etreksa me POWER DVD 7.2 .....και πηγαινε κανονικα σε ταχυτητα αλλα σπαστα....Δεν μπορω να καταλαβω ρε παιδια ΑΤHLON 64 BIT me 1MB CASHE sta 2700 πραγματικη συχνοτητα δεν μπορει να κανει σωστη κωδικοποιηση......Θα αλλαξω καρτα γραφικων θα παρω μαλλον την 8800 gts 320 mb mallon to θεμα ειναι οτι δεν θελω να δωσω και 600 ευρω για να δω HD DVD....παντως 1080p video se AVI μου το παιζει σφαιρα.......
kontak Μάρτιος 6, 2007 #14 Μάρτιος 6, 2007 Δανείσου μία κάρτα γραφικών για να σου φύγει η απορία,.Ασχολίσου λίγο με τους codecs,έχουν γραφτεί αυτά σε πολλά ξένα φορουμ που ασχολούνται με το hd,μην τα γράφω εδώ google it και θα λυθούν όλες σου οι απορίες με το υπάρχον σύστημα.
papatsonis Μάρτιος 6, 2007 #15 Μάρτιος 6, 2007 παντως απο την αρκετα μικρη μου εμπειρια , νομιζω οτι η vga κανει τρελη διαφορα στο αν θα βοηθαει με hardware acceleration.Ενα μικρο τρειλερ 1920χ1080 απο το ice age2 σε ενα sempron64 με 128 cache και την 6800gt πανω, επαιζε ΑΨΟΓΑ , και μου ειχε κανει και εντυπωση ποσο καλα επαιζε , οταν του εβαλα επανω μια gf2 mx 64mb.. εκει ξεροκαταπια.. η μερα με τη νυχτα , απλα κολαγε σχεδον σε ολη τη διαρκεια του video (και ειχα χαρει οτι ο sempron ειναι τοσοο καλος )
kontak Μάρτιος 6, 2007 #16 Μάρτιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από papatsonis παντως απο την αρκετα μικρη μου εμπειρια , νομιζω οτι η vga κανει τρελη διαφορα στο αν θα βοηθαει με hardware acceleration.Ενα μικρο τρειλερ 1920χ1080 απο το ice age2 σε ενα sempron64 με 128 cache και την 6800gt πανω, επαιζε ΑΨΟΓΑ , και μου ειχε κανει και εντυπωση ποσο καλα επαιζε , οταν του εβαλα επανω μια gf2 mx 64mb.. εκει ξεροκαταπια.. η μερα με τη νυχτα , απλα κολαγε σχεδον σε ολη τη διαρκεια του video (και ειχα χαρει οτι ο sempron ειναι τοσοο καλος ) Φίλε μου αν λές αυτό Ice.Age.II.Scrat.Short ή αυτό Scart No Time For Nuts το βίντεο παίζουν κανονικά στο laptop μου με 64 mb vga. Οταν ένα pc είναι δυνατό από άποψη cpu,vga,ram θα παίζει οτιδήποτε χώρις κόπο,όταν όμως είναι αδύναμο πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεσε με τους codecs πλήν κάποιων video που παίζουν μόνο σε c2d σωστά.
kontak Μάρτιος 6, 2007 #17 Μάρτιος 6, 2007 Μπορεί να είμαι υπερβολικός που λέω ότι παίζει με 64 Mb αλλά τυχαίνει να έχω το λαπτοπ που έχει τόση μνήμη στη vga και μάλιστα shared όχι αυτόνομη.Μάλιστα τα υπό λοιπα χαρακτηριστικά του είναι για να μην ακούσω και κάνα άλλο τρελό...ibm r50e:intel centrino 1.80 ghz 2 mb cache512 ddr64 mb vga80 gb hdd
JohnG85 Μάρτιος 6, 2007 #18 Μάρτιος 6, 2007 Να κάνω και εγώ μια ερώτηση που μου γεννήθηκε διαβάζοντας το thread. Γιατί λέτε για C2D και ότι είναι καλύτεροι σε αυτό τον τομέα ? Είναι η επεξεργαστική τους δύναμη ? Η αρχιτεκτονική τους ? Δηλαδή όντως είναι καλύτεροι και γιατί ?? Ευχαριστώ !
papatsonis Μάρτιος 6, 2007 #19 Μάρτιος 6, 2007 @kontak , τι να σου πω δε το εχω καν στο δισκο πλεον αυτο το τρειλερ :ρ , αν σε βοηθαει , ηταν 100μβ περιπου , και ειχε σκηνη που πεφτει το "ζωακι" με το βελανιδι μεσα στα πιραχνας , , μπορει οντως να μην ειναι απαιτητικο το συγκεκριμενο βιντεο , αλλα μαλλον δεν "επιασες" το point.. οτι η καρτα γραφικων μπορει να κανει τη διαφορα(ΑΡΚΕΤΗ μαλιστα) σε ενα συστημα που ειναι στο οριο ομαλης αναπαραγωγης..
kontak Μάρτιος 6, 2007 #20 Μάρτιος 6, 2007 @papatsonis κατάλαβα τι θέλεις να μου πείς και ενοείτε ότι μία κάρτα 64 Mb είναι πολύ μικρύ γενικά αλλά και για hd αλλά δεν σημαίνει ότι για να δουμε hd πρέπει να πάμε να πάρουμε 7600gt ή 1950 pro κλπ διότι άυτό που χρειάζετε πλήρως ένα hd είναι το cpu και μετά η μνήμη και τελευταία η vga.@johnG85 υπάρχουν κάποια video που είναι αρκετά απαιτητικά σε cpu και εγώ προσωπικά αυτά τα video τα έχω δει να παίζουν σωστά μόνο σε c2d.Αυτό που τους κάνει καλύτερους είναι ότι είναι διπύρηνοι και με τον coreavc 1.1(codec) που χρησιμοποιεί και τους 2 πυρήνες ή τους 4 για τετραπύρινους(1.2 version) τότε βλέπεις τι διαφορά.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.