Jump to content

How to : Home Streaming Music Server

Vatos_locos

Recommended Posts

έχετε μαζεμένα πολλά mp3 και θέλετε να τα ακούτε στη δουλειά αλλά να μην τα κουβαλάτε σε flashάκια κλπ κλπ;

θα γράψω ένα περιληπτικό how to

θα χρειαστείτε ένα pc στο σπίτι που θα έχει όλη τη συλλογή σας

μία σύνδεση στο internet με 1mbit upload ( με 50kbps μπορείτε να streamάρετε άνετα ένα mp3 στα 320 )

το free Vibe Streamer

και ξεκινάμε.

βήμα 1 : εγκατάσταση και ρύθμιση Vibe Streamer

αφού τελειώσει η εγκατάσταση κάνουμε τα εξής για να δουλέψει σωστά

πατάμε δεξί κλικ κάτω από το Users ή στο Groups ανάλογα τι θέλουμε να φτιάξουμε και πατάμε add

usersn.jpg

στο general έχει διάφορες ρυθμίσεις που μπορούμε να κάνουμε και να πειραματιστούμε

αφού τελειώσουμε με users και groups...

βήμα 2 : Add Sharing folders

πάμε στο tab sharing και πατάμε δεξί κλικ και add

στο path βάζουμε το πραγματικό path που έχουμε τα αρχεία που θέλουμε να δει και να streamάρει ο server

εμένα είναι

D:\Music

ένας φάκελος που έχει υποφακέλους ταξινομημένα με όνομα καλλιτέχνη > άλμπουμ > τραγούδια

το virtual name είναι ο τίτλος που θα φαίνεται το share στον Vibe

usersa.jpg

στο permissions έχει πάλι διάφορες επιλογές να κάνουμε πειράματα κλπ κλπ

βήμα 3 : Settings στο Vibe για να παίζει ο server

πάμε στο tab settings και ρυθμίζουμε ανάλογα

στο server settings

βάζουμε για ip την Ip που έχει το pc που τρέχει το vibe

εδώ ένα note αν τρέχετε dhcp και παίρνει άλλη ip κάθε φορά καλό είναι να βάλετε static ip ή να βάλετε το dhcp να δίνει static leases με βάση τη mac της κάρτας δικτύου

στο port την πόρτα που θέλουμε να ακούει ο server

usersi.jpg

στο ίδιο Tab έχει εκτός από το general διάφορες επιλογές να παίξουμε πάλι οπότε κάνετε τα πειράματά σας :)

βήμα 4 : Start the Vibe

πάμε στο Tab Status και πατάμε το start

αν όλα πάνε καλά όταν θα ανοίξετε ένα browser και θα δώσετε να μπει στ

http://myipaddress:port ( όπου myip είναι η ip του pc που τρέχει τον vibe και όπου port η πόρτα που δώσατε να ακούει ο vibe )

θα πρέπει να σας ανοίξει το web interface του vibe και να σας ζητάει user name & password

βάζετε αυτά που φτιάξατε στο βήμα 1

usersk.jpg

κάτω αριστερά θα βλέπετε τα shares που έχετε πει στο vibe να streamάρει και θα παίζει κανονικά αν όλα είναι σωστά

τώρα για να παίξει ο vibe από το internet

θα πρέπει να έχετε ένα dynamic dns ( dyndns, noip κλπ κλπ )

και να κάνετε forward στο pc που τρέχει τον vibe από τον ρούτερ σας την πόρτα που δώσατε να ακούει ο Vibe

αυτό είναι το web interface του Vibe

usersp.jpg

αυτά τα ολίγα ότι βοήθεια χρειαστείτε αν μπορώ και ξέρω απαντάω

καλά σχετικό είναι :) εγώ πχ έχω ενα που τρέχει windows 2008 και είναι πάντα ανοιχτό

από το να έχω τα πράγματα διάσπαρτα σε όλα τα pc προτιμώ να είναι μαζεμένα σε ένα

συν το awmn

διαφορά στο ρεύμα δεν είδα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.