darkCount Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2007 Είναι καιρός που σκέφτομαι να κάνω μια κατασκευούλα...με τρώνε τα χέρια μου...με τρώει η τσέπη μου...πάνε μαζί αυτά. Έχει περάσει και αρκετός καιρός απο την τελευταία κατασκευή. ΟΚ προχωράμε αλλά τι να φτιάξουμε? Αέρα....μπααααα! Νερό....μπάαααα! TEC.....επίσης μπάαααα! Είναι πολλά τα watt του Conroe γιέ μου!!!!! Phase SS λοιπόν. Πρώτη φορά θα φτιάξω κάτι τέτοιο οπότε να είστε επιεικής!!!!! Συμβουλές tips και προμήθεια βασικών συστατικών απο τον Unseen. Evap απο Μιχάλη....και τα μυαλά στα κάγκελα. Έχω ενα κόλλημα με τους Rotary οπότε είναι δύσκολο να βρεις και κουτί να τους στεγάσεις. Και τότε μου ήρθε η ιδέα. Ιδού το υποψήφιο θύμα Πωπωπω πολλά συμπράκαλα έχει μέσα αυτό....αρχίζει το ξήλωμα Ο τελικός σκοπός είναι να μπεί κάτω απο το μεγάλο Armor στη θέση του Freezepack. Μεγάλο και μικρό armor θα δέσουν καλά πιστεύω Μετά απο καμιά ώρα μάχης έμεινε μόνο το κόκκαλο Κάπως έτσι είχα στο μυαλό μου να μπούν τα εξαρτήματα μέσα Από την άλλη πλευρά Εντομεταξύ...η μάχη των κολλήσεων έχει ξεκινήσει. Ασημοκόλληση με βόρακα και έτοιμος ο έυκαμπτος πάνω στην επιστροφή. Το ίδιο το εβαπ ήταν κολλημένο απο Unseen(tnx bro ) Έτοιμο το desuperheater....και η συνδεσμολογία γενικά. Πολύ στενάχωρα τα πράγματα αλλά θα γίνει δουλειά τελικα. Πήραμε φόρα λέμεεεε. Τρύπα στην οροφή να περάσει ο ευκαμπτος και οι κολλήσεις δίνουν και πέρνουν. Η πρώτη μου κόλληση ήταν και η μόνη που έχανε στο 1ο leak test. H είσοδος στο condeser...φαίνεται ελλεϊνή κιόλας. Μετά το έπιασα καλύτερα το κόλπο με τις κολλήσεις και είμαστε leak free. Όσο περιμένουμε το σύστημα για το 24ώρο pressure test ας κάνουμε τα ηλεκτρονικά του συστηματος. Μέσα μπήκε ένα τροφοδοτικό και ένας ρελες 12ν για να ξεκινάει ο κομπρέσσορας μαζί με το τροφοδοτικό. Εξωτερικός διακόπτης σχεδόν αόρατος στην πρόσοψη και είμαστε έτοιμοι. Σκοπός είναι εξωτερικά να μην φαίνεται τίποτα παρά ένα απλό κουτί armor. Μαζί με το τροφοδοτικό μπήκε και ένας ροοστάτης που θα ρυθμίζει τον Delta του condeser και τον YsTech της εξόδου αέρα απο το κουτί. Ο μπροστά ανεμηστήρας του κουτιού θα παίρνει 12ν κατευθείαν απο το PSU γιατί είναι εντελώς αθόρυβος. Delta και YsTech (190cfm και 125cfm) δεν παλεύονται στα 12ν συνέχεια. Στις θέσεις για τα drive έχουν στριμωχτεί όλα τα καλώδια και τα ηλεκτρονικά στην οροφή. Μπροστά φαίνονται τα λαμπάκια λειτουργίας του ροοστάτη και ο ρυθμιστής του. Όταν θα μπει η πρόσοψη δεν θα φαίνεται παρά μόνο τα φωτάκια απο πίσω. Εδώ ο Delta στερεωμένος στο condeser. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Το κακό είναι οτι τελίωσε το r410a....αναμονή για προμήθεια μπουκάλας ή γέμισμα της ήδη υπάρχουσας. Με ελάχιστο αέριο μέσα έπεσα κάτω απο το 0 οπότε να θεωρήσω ότι δεν παίζει πρόβλημα με βουλωμένο τριχοειδή ε Χρήστο? Το μόνο που με άγχωνε ήταν ο τριχοειδής αλλά όταν είδα να βυθίζεται κάτω απο τους 0 μου έφυγε κάπως. Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Μόλις έχω αέριο και μονώσω την επιστροφή θα ποστάρω αποτελέσματα. Προς το παρόν enjoy the pics Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Φεβρουάριος 28, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 Πολυ καλη δουλεια....Welldone mate Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Φεβρουάριος 28, 2007 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 θειο δεν σου λεω μπραβο γιατι δεν βλεπω τις εικονες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Φεβρουάριος 28, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 Βάλε Opera ραααα Μια χαρά μου παίζουν εμένα και σε 1-2 άλλους εδώ στο γραφείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 28, 2007 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 Ωραιο projectακι. ΥΓ Μια χαρα οι φωτο με ΙΕ 6 στο γραφειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimanast Φεβρουάριος 28, 2007 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 ουτε Firefox 2 ουτε ΙΕ6 ... οταν ανοιγω μονο την photo μου λεει "no ID selected" ακουγετε καλο παντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 28, 2007 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 Τις φώτοοοοοοο ρεεεεε! (με Φίφη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Φεβρουάριος 28, 2007 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 no id κι εδω. To imageshack.gr ειναι για κλαματα. Και αλλες φορες ειχα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Φεβρουάριος 28, 2007 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 Μια χαρα μου τις ανοιγει εμενα σε firefox :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Φεβρουάριος 28, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 Τις ανέβασα imageshack.us Παίζουν τώρα????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Φεβρουάριος 28, 2007 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 yeap Well done bro! Ολα καλα φαινονται να τα εχεις φτιαξει. Και ο τριχοειδης φαινετε οκ. Να ξερεις και για επομενες φορες οτι δεν θελει να τον ζεσταινεις πολυ. Αντε βρε και με cascade! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 28, 2007 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 Κανονικότατα !! Πολύ καλή δουλειά. Μιά απορία μόνο... Έπρεπε να το κάνεις σε Armor? Πιό φθηνό κουτί δε θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα? :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Φεβρουάριος 28, 2007 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 ! Woot ! ωραίο . [ πως τα πάει ο συγκεκριμένος rotary απο θόρυβο - ? ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Φεβρουάριος 28, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 Αφού έχω armor το κανονικό μου βρε. Και αυτο θα μπει απο κάτω του για να είναι ίδια.Καθαρά για ομορφιά και ομοιομορφία έγινε η επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Φεβρουάριος 28, 2007 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 Πολύ ωραίο!Καλή η επιλογή σου να το στήσεις μέσα σε armor.Πολύ όμορφο (άσχετο: που μπορώ να βρω ανεμιστήρα delta στην Ελλάδα?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Φεβρουάριος 28, 2007 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 Ο Rotary απο θόρυβο....εεε δεν θα τον ελεγες αθόρυβο.Delta απο Ελλάδα αν θυμάμαι καλά είχα δει στο HAC κάποια στιγμή...τώρα δεν ξέρω. Εγώ τους πήρα απο έξω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Φεβρουάριος 28, 2007 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 @Αποστοληςαν εισαι 8εσσαλονικη πανε Ε8νικης Αμυνης στην Τεχνοραση (μετα το Silver Dollar)στα 25 ευρα ο 12αρης και 20 ο 9αρης....αν παλι οχι παρε ενα τηλεφωνο στην checkmate.για ενα διαστημα εφερνε αλλα δεν ξερω τωρα.αμα τους παρεις τηλ 8α σου πουν.παντως φανταζομαι να εχεις ακτα νου ποσο 8ορυβο κανουν οι Delta ετσι?καλα τα 190cfm αλλα και 8ορωβος σαν τρακτερ (κανονικα σαν τρακτερ ομως...)@darkCountαψογος!πολυ μερακι.ποτε δεν μπορουσα να φανταστω οτι ενα Armor (εστω και το junior) 8α μπορουσε να φαινεται μικρο!keep up the good work Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Φεβρουάριος 28, 2007 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 άψογη κατασκευη όπως και στα προηγούμενα project. Εύχομαι καλά αποτελέσματα στις θερμοκρασίες μετα από το tuning. Περιμένουμε αποτελέσματα θερμοκρασιών.Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν θα βάλεις κάποιον controller ώστε να ξεκινά το σύστημα όταν ο evaporator έχει μια θερμοκρασία πχ -30 και να κλείνει για προστασία όταν εχει πχ -10. Επίσης αν σκεφτεσε να βάλεις κάποιο μανόμετρο ώστε να βλέπεις πιέσεις ή κάποια θερμόμετρα εξωτερικά ώστε να βλέπεις θερμοκρασία Evaporator και Contenser. Αν βάλεις τελικά κάποιο controller τότε θα έχεις την δυνατότητα να κάνεις αλλαγές και επίβλεψη μέσα απο τα Windows. Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Φεβρουάριος 28, 2007 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 Controller για να ανοιγοκλείνει τον κομπρέσσορα δεν με ενδιαφέρει να βάλω. Μανόμετρα υψηλής και χαμηλής δεν έβαλα γιατί όπως έγραψα και στην αρχή είναι η πρώτη μου προσπάθεια στην κατασκευή SS οπότε ήθελα να το κρατήσω όσο πιο απλό γίνεται...just the basics. Αργότερα που θα έχω καλύτερη εικόνα και θα βελτιωθούν και οι κολλησεις μου θα προσθέσω μανόμετρα μόνιμα στο σύστημα. Θερμοκρασίες απο εβαπ και condesser θα παίρνω και τώρα, απλά δεν έχω τοποθετήσει τα θερμοζέυγη ακόμα Πάντα όταν έχω ανοιχτό το phase κοιτάω θερμοκρασία απο το evaporator και τώρα με το freezepack που έχω. Και να σου πω την αλήθεια τα μανόμετρα που έχει αυτό σπάνια τα κοιτάω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Φεβρουάριος 28, 2007 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 Πολυ καλή δουλειά.μπραβοΓια να καταλάβω...θα έχεις δυο Armor δίπλα δίπλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.