ikariwths Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2007 παιδιά όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο μου post σε ένα laptop hp500 εγκατέστησα το ουμπούντου 6.10,βρήκε τα πάντα εκτος από το touchpad(το οποιο δε βρίσκει καμια έκδοση linux),μετά από πολύ ερευνα βρέθηκε μια λύσητο link με τη λύση είναι το παρακάτωhttp://hp500.xf.cz/us/Main.htmlαν και αρχάριος στο linux κατάλαβα ότι κατεβάζει νέο kernel ,τον κάνει compile έτσι ώστε να ταιριάζει με τον pentium m ,και διορθώνει και κάποιο bug.πολλοί είπαν πως δούλεψε αλλα μετά δε τους δούλευε το wifi.μια λύση για το wifi που βρήκα είναι η παρακάτω:I got the wifi card working! The problem is that after recompiling the kernel, the firmware for the card and other hardware is not copied to a directory with the same name as the new kernel.In order to fix this, you just need to make a symlink in the /lib/firmware directory that points to the firmware files of the old kernel.For example, my old kernel was called "2.6.20-8-generic" and my new kernel is called 2.6.20-ubuntu1hp500. In that case, I did the following (as root):# cd /lib/firmware# ln -s 2.6.20-8-generic 2.6.20-ubuntu1hp500Reboot and voilá!από εσάς θέλω να μου απαντήσετε σε 3 πράγματα που πιστεύω δε θα σας φανούν δύσκολα:1)θέλω να μου πείτε με απλά βήματα πως θα ενεργοποιήσω το wifi(είμαι αρχάριος)2)τι διαφορα έχει ένας kernel που είναι ακριβώς για τη cpu μου(pentium m)από έναν generic?επιδόσεις?διάρκεια μπαταρίας?3)αν διαβάσατε το link που δίνει ο φίλος μας θέλω να μου πείτε αν η διαδικασία είναι swsth.nai μεν θέλω να βάλω ουμπούντου ΚΑΙ στον φορητό,όμως δε θα ήθελα σε καμια περίπτωση να κάνω format χωρίς αποτέλεσμα και μετά να παλεύω πάλι να βάλω τα χρ.σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και περιμένω ανυπόμονα απαντήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 27, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2007 1) Λογικά πρέπει να υπάρχουν κάποια tools στο γραφικό περιβάλλον για να χειρίζεσαι την ασύρματη κάρτα σου. Αλλιώς από command line και ως root (με sudo δηλαδή) χρησιμοποιείς τις εντολές iwconfig και ifconfig. Μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στο synaptic για να κατεβάσει κάποια πακέτα που περιέχουν τέτοια tools αν δεν τα έχεις.2)επιδόσεις σίγουρα και εκμεταλλεύεται πλήρως όλες τις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής σου.3)Ο 2.6.17 πυρήνας που αναφέρει αυτός είναι σχετικά παλιός, μιας και τώρα έχουμε 2.6.20, οπότε μάλλον θα έχουν διορθώσει το πρόβλημα και μπορείς να τον κατεβάσεις έτοιμο χωρίς να χρειάζεται compile. Επιπλέον να έχεις κατά νου ότι τα προβλήματα στο linux λύνονται όλα χωρίς format. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.