geogeoland Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2007 Ας μπω κετευθείαν στο ψητό: Ο υπολογιστής μου έχει την παρακάτω σύνθεση: Μοbo: Asrock ConroeXfire eSata II, CPU C2D 6400, GPU 7600GT, RAM: 2x 1GB, PSU 560W Chieftech, HD: 1 Sata II WD 500GB συνδεδεμένο στη μπλέ θύρα της motherboard (0), Ide drives: 1 DVD-RAM. Στα καλά του καθουμένου λοιπών, αυτό σημαίνει οτι μπορεί να βγάλει ενα ολόκληρο checkdisk απο την WD, μια μερα σερφάρισμα στο internet, ώρες ατελείωτες αναπαραγωγής μουσικής κλπ και να κολήσει με τη μια στα games, ή μπορεί να πατήσω "έναρξη" π.χ μόλις έχω ανοίξει το PC και να μου εμφανίσει το πρόβλημα που έχω. Το πρόβλημα είναι οτι ο υπολογιστής κολάει, με μόνο το ποντίκι να κινείται, μετά απο λίγο ξεκολάει για 1-2 δευτερόλεπτα και ξανακολάει. Μέχρι το hard reset. Αν δεν τον κλείσω και τον ξαναανοίξω μου το ξαναεμφανίζει 100%. Καμία φορά πάλι στην εκίνηση αμέσως μετά το bios check μου βγάζει μήνυμα "A disk error occured, press Ctrl+Alt+Del to restart" το οποίο φυσικά δν έχει κανένα αποτέλεσμα καθώς και την επόμενη φορά μου το εμφανίζει. Επίσης το windows log όταν κολάει ο υπολογιστής γεμίζει "Προειδοποιήσεις" disk Με αναγνωριστικό συμβάντος 51 που γράφουν "Εντοπίστηκε σφάλμα στη συσκευή \Device\Harddisk0\D κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας σελιδοποίησης" καθώς και μερικά "σφάλματα" iaStor με αναγνωριστικό 9 που γράφουν "Η συσκευή, \Device\Ide\iaStor0, δεν αποκρίθηκε μέσα στο χρονικό όριο". Ο δίσκος όμως είναι καθαρός, τον έχω ελέγξει με τεστ απο της WD ως και του Speedfan!!! Μου βγάζει "You are the boss" και με αφήνει με τον πόνο μου. Τί μπορεί να φταίει??? Συγνώμη για το τεράστιο post, αλλά κοντέβω να τρελαθώ!!!!!!!!! :rip: :rip: Υ.Γ. Software δν είναι. Έχω κάνει καμια 20αριά φορμάτ και το πρόβλημα παραμένει. Στο φορματ τα έχω δοκιμάσε ολα. Και με διαφορετικά CD. Αντιγραμένα, αυθεντικά, τίποτα. Δν νιώθει!!!
GeorgeVasil Φεβρουάριος 22, 2007 #2 Φεβρουάριος 22, 2007 1)Δοκίμασε να κανείς κανένα ΒΙΟS Update.2)Δοκίμασε να τον βαλεις σε άλλη SATA θύρα.3)Αποσύνδεσε και τον οδηγό DVD-RAM,και δες αν κάνει τα ιδία.4)Δοκίμασε τον σκληρό σε άλλο pc.5)Τέλος τσέκαρε και τις μνήμες.Ελπίζω να βοήθησα.
geogeoland Φεβρουάριος 22, 2007 Author #3 Φεβρουάριος 22, 2007 Αρχική απάντηση από $George Vasil$ 1)Δοκίμασε να κανείς κανένα ΒΙΟS Update.2)Δοκίμασε να τον βαλεις σε άλλη SATA θύρα.3)Αποσύνδεσε και τον οδηγό DVD-RAM,και δες αν κάνει τα ιδία.4)Δοκίμασε τον σκληρό σε άλλο pc.5)Τέλος τσέκαρε και τις μνήμες.Ελπίζω να βοήθησα. Το 3,4,και 5 τα εχω ήδη δοκιμάσει με θετικά αποτελέσματα.Τώρα, όσων αφορά το 1 και το 2.... το BIOS update έπεται, και.... θα είναι το ίδιο σε όποια θύρα κι αν το βάλω????
panos2k Φεβρουάριος 22, 2007 #4 Φεβρουάριος 22, 2007 Μάλλον δεν κάνει καλή επαφή το SATA καλώδιο, δοκίμασε να βάλεις ένα που να κουμπωνει πιο καλά
GeorgeVasil Φεβρουάριος 22, 2007 #5 Φεβρουάριος 22, 2007 To αυτο^Βάλτον σε άλλη θύρα,δεν θα υπάρξει πρόβλημα.Το καλύτερο θα ήταν να τον βάλεις σε μια θύρα που να τον βλέπει σαν Master.(ή να τον ρυθμίσεις από το ΒΙΟS).
Chosen Φεβρουάριος 22, 2007 #6 Φεβρουάριος 22, 2007 Επίσης, να ξέρεις ότι αν τα Windows εντοπίσουν παραπάνω από 5-6 CRC errors (είτε από διάβασμα CD είτε από σκληρό) σε ένα μικρό διάστημα (μέσα σε 1 λεπτό, αν δεν κάνω λάθος), θα γυρίσουν όλες τις IDE συσκευές σε PIO mode (από Ultra DMA) και θα πρέπει να επανεγκαταστήσεις τους οδηγούς του chipset για να μπορέσεις να τα ξαναγυρίσεις.
geogeoland Φεβρουάριος 22, 2007 Author #7 Φεβρουάριος 22, 2007 Αρχική απάντηση από Chosen Επίσης, να ξέρεις ότι αν τα Windows εντοπίσουν παραπάνω από 5-6 CRC errors (είτε από διάβασμα CD είτε από σκληρό) σε ένα μικρό διάστημα (μέσα σε 1 λεπτό, αν δεν κάνω λάθος), θα γυρίσουν όλες τις IDE συσκευές σε PIO mode (από Ultra DMA) και θα πρέπει να επανεγκαταστήσεις τους οδηγούς του chipset για να μπορέσεις να τα ξαναγυρίσεις. Χμμμμ... απο πού μπορώ να το τσεκάρω αυτο??? Το σε τι mode λειτουργούν οι συσκευές δηλαδή...
geogeoland Φεβρουάριος 22, 2007 Author #8 Φεβρουάριος 22, 2007 Πάντως το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε. Ενεργοποίησα το SMART του δίσκου, "έπεξα" και λίγο το καλώδιο του δίσκου και δν έχει ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα απο τότε... Αν επανέλθει θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε να είστε σίγουροι!!! :) 10000000 ευχαριστώ σε όλους για τις απαντήσεις σας παιδιά!!!
Chosen Φεβρουάριος 22, 2007 #9 Φεβρουάριος 22, 2007 Αρχική απάντηση από geogeoland [Σήμερα, στις 18:33] Χμμμμ... απο πού μπορώ να το τσεκάρω αυτο??? Το σε τι mode λειτουργούν οι συσκευές δηλαδή... Από την Διαχείριση Συσκευών (Device Manager)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.