Jump to content

πειραιως ή alpha bank?

magicman

Recommended Posts

θελω να ανοιξω εναν λογαριασμο σε μια απο τις δυο αυτες τραπεζες. ποια θεωρειτε καλυτερη? γενικα εχω διαβασει οτι η πειραιως εχει ποιο καλη ασφαλεια και help desk.+σε ενημερωνουν με μηνυμα στο κινητο για διαφορες κινησεις του λογαριασμου. αλλα και για την alpha δεν εχω ακουσει ασχημα.

βασικα ο λογος ειναι το paypal. για να πληρωνω απο εκει οτι θελω και για να κανω λογαριασμο στο rapidshare.

για πειτε τπτ. γιατι θα παω αυριο σε μια απο τις δυο τραπεζες. :)

Alpha bank διαλέγω προσωπικά, έχω και τράπεζα πειραιώς, αλλά προτιμώ την άλφα γιατί έχει τα τζάμπα εμβάσματα στο εξωτερικό με 0,3 ευρά.Και μόνο για αυτό, αν στέλνεις συχνά χρήματα στο εξωτερικό αξίζει. Επίσης, κάτι εκνευριστικό στην Πειραιώς, αν καταθέσεις χρήματα, τα εμφανίζουνε την επόμενη μέρα, για να κρατήσουνε στοκ για τα ταμεία τους.Στην άλφα μόλις τα βάλεις τα έχεις μέσα στο λογαριασμό σου στο λεπτό.Επίσης, από άποψη ασφάλειας η άλφα με εμπνέει μια χαρά. :)

Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 20:18]

Alpha bank διαλέγω προσωπικά, έχω και τράπεζα πειραιώς, αλλά προτιμώ την άλφα γιατί έχει τα τζάμπα εμβάσματα στο εξωτερικό με 0,3 ευρά.Και μόνο για αυτό, αν στέλνεις συχνά χρήματα στο εξωτερικό αξίζει. Επίσης, κάτι εκνευριστικό στην Πειραιώς, αν καταθέσεις χρήματα, τα εμφανίζουνε την επόμενη μέρα, για να κρατήσουνε στοκ για τα ταμεία τους.Στην άλφα μόλις τα βάλεις τα έχεις μέσα στο λογαριασμό σου στο λεπτό.Επίσης, από άποψη ασφάλειας η άλφα με εμπνέει μια χαρά. :)

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=44411

εισαι σιγουρος? γιατι αυτος στο πρωτο ποστ λεει ακριβως το αντιθετο...

Alpha και εθνική έχουνε και τρελές ουρές όχι τόσο η άλφα... να το σκεφτείς αυτό αν θα έχεις συχνές συναλαγές με τα ταμεία, προσωπικά πειραιώς εδώ και 1 χρόνο περίπου όλα καλά όσο για έμβασμα περίπου στα 12 ευρώ αν θυμάμαι που είναι εντελώς "αλλού" σε σχέση με της άλφα...

Ι αμ α χαπι Cyprus user. Ειχε πρόβλημα με Paypal το οποιο εχει λυθεί εδώ και κάποιους μήνες και έκτοτε την έχω χρησιμοποιήσει αρκετά. ’νοιγμα λογαριασμού και έκδοση κάρτας αυθημερόν χωρίς ελάχιστο ποσό κατάθεσης!

Αρχική απάντηση από ergotelis

Επίσης, κάτι εκνευριστικό στην Πειραιώς, αν καταθέσεις χρήματα, τα εμφανίζουνε την επόμενη μέρα, για να κρατήσουνε στοκ για τα ταμεία τους.

αυτο που λες δεν ισχυει , τοσα χρονια στη πειραιως τα χρηματα τα παιρνεις αμεσως μετα τη καταθεση

δεν πηγα σημερα για να το κοιταξω λιγο καλυτερα το θεμα.

@ergotelis

δουλευει το banking της αλφα μετα της 11-12 το βραδυ? γιατι στο adslgr λενε οτι δεν δουλευει. αυτο τι κουλο ειναι παλι?

Αρχική απάντηση από ea6gka

αυτο που λες δεν ισχυει , τοσα χρονια στη πειραιως τα χρηματα τα παιρνεις αμεσως μετα τη καταθεση

:hmm: πάλι λαλακία είπα?! Είσαι σίγουρος?Μήπως μπερδεύω άλλη τράπεζα? :blink:

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=44411

εισαι σιγουρος? γιατι αυτος στο πρωτο ποστ λεει ακριβως το αντιθετο...

Σε ποιο ακριβώς σημείο υπάρχει αντίρησση? :)

Γνώμη του είναι πάντως αν δε του αρέσει της ’λφα, εμένα μου φαίνεται κυριλέ και οκ το σύστημά της!

Αρχική απάντηση από kender

Alpha και εθνική έχουνε και τρελές ουρές όχι τόσο η άλφα... να το σκεφτείς αυτό αν θα έχεις συχνές συναλαγές με τα ταμεία, προσωπικά πειραιώς εδώ και 1 χρόνο περίπου όλα καλά όσο για έμβασμα περίπου στα 12 ευρώ αν θυμάμαι που είναι εντελώς "αλλού" σε σχέση με της άλφα...

12 ευρώ κοστίζει να κάνεις έμβασμα στην Ε.Ε. από κατάστημα χωρίς να τηρείς λογιαριασμό στην άλφα.Αν έχεις web banking/alpha phone κοστίζει 0,3ευρώ.

@ergotelis

δουλευει το banking της αλφα μετα της 11-12 το βραδυ? γιατι στο adslgr λενε οτι δεν δουλευει. αυτο τι κουλο ειναι παλι?

Μια χαρά δουλεύει παιδιά....

Αυτό που δε σε αφήνει να κάνεις 11βράδυ-8το πρωί, είναι να δεσμεύεις ποσά κτλ, δλδ εκτελούνται από το πρωι, καθαρά για λόγους ασφαλείας από όσο ξέρω(αν χρειαστεί να ακυρώσεις μια εντολή ή περίπτωση απάτης). Κάνεις τις διαδικασίες, αλλά δε τις εκτελεί, τις βάζει στο πρόγραμμα να εκτελεστούν την επόμενη μέρα.

Πάντως σεβαστές οι απόψεις άλλων μελών, αλλά γιατί ο κόσμος σύμφωνα με αυτό εδώ να προτιμάει συνολικά το alpha web banking?

https://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=875

lol το κάνω edit επειδή είδα 2003 ότι λεει μας δουλεύουνε ή ιδέα μου ,πάω να το ξαναψάξω....

αναφερομαι στην δευτερη παραγραφο που λεει:

Η Alpha έχει πολύ δρόμο ακόμα να κάνει για να χαρακτηρίζεται εξαιρετικό.

Έχει φυσικά όλες τις βασικές λειτουργίες που μπορεί να χρειαστεί ένας απλός χρήστης αλλά άμα περασουμε στον επαγγελματία και στην ευκολία που χρειάζεται τοτέ εκεί ειναι που δυστυχως τα πράγματα είναι πολύ ΦΤΩΧΑ!!!

Σημαντικό μειωνέκτημα η μη άμεση (online) ενημέρωση των τραπεζικών συναλλαγών.Δεν δικαιλογείται 2006 και οι συναλλαγές ακόμα και μέσα στην ίδια τραπεζα να "περνιούνται" manual μετά της 11 το βράδυ -ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ-

Σαν βαθμολογία θα τις έβαζα 6/10 και τίποτα παραπάνω.

απο το site copy/paste.

και φυσικα ο καθενας λεει την γνωμη του. για να το επαληθευσω ρωταω.

αναφερομαι στην δευτερη παραγραφο που λεει:

Η Alpha έχει πολύ δρόμο ακόμα να κάνει για να χαρακτηρίζεται εξαιρετικό.

Έχει φυσικά όλες τις βασικές λειτουργίες που μπορεί να χρειαστεί ένας απλός χρήστης αλλά άμα περασουμε στον επαγγελματία και στην ευκολία που χρειάζεται τοτέ εκεί ειναι που δυστυχως τα πράγματα είναι πολύ ΦΤΩΧΑ!!!

Σημαντικό μειωνέκτημα η μη άμεση (online) ενημέρωση των τραπεζικών συναλλαγών.Δεν δικαιλογείται 2006 και οι συναλλαγές ακόμα και μέσα στην ίδια τραπεζα να "περνιούνται" manual μετά της 11 το βράδυ -ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ-

Σαν βαθμολογία θα τις έβαζα 6/10 και τίποτα παραπάνω.

απο το site copy/paste.

και φυσικα ο καθενας λεει την γνωμη του. για να το επαληθευσω ρωταω.

Ναι οκ, έκανα 2-3 Edit δες πιο πάνω. Η ενημέρωση των τραπεζικών συναλλαγών είναι άμεση, απλά δε τις εκτελεί επιτόπου.Έχει συγκεκριμένες ώρες, ανάλογα και την εντολή, που τις εκτελεί.Για παράδειγμα, για να πληρώσεις το σταθερό(άτιμε ΟΤΕ), εκτελούνται εντολές στις 5 το απόγευμα και στις 10 το βράδυ.Τώρα θα μου πείτε, γιατί το κάνει έτσι και όχι άμεσα, θα σου απαντήσουν για λόγους ασφαλείας, να έχει και ο χρήστης το περιθώριο ακύρωσης της εντολής του.

Ερώτηση προς άλλους χρήστες άλλων webbanking: Αν κάνετε μια εντολή, για παράδειγμα από ένα λογαριασμό στην Πειραιώς σε ένα άλλο, εκτελείται άμεσα?Δλδ άμεσα εξαφανίζεται το ποσό και φεύγει?Στην άλφα απλά δεσμεύεται,δε μπορείς δλδ να το κάνεις ανάληψη, και εκτελείται σε κάποιες συγκεκριμένες χρονικές στιγμές της ημέρας, ανάλογα την εντολή. Αν μεταφέρω ένα πόσο με το Winbank, σε ένα άλλο λογαριασμό winbank στις 6 το απόγευμα για παράδειγμα, το ποσό θα μεταφερθεί άμεσα από τον ένα λογαριασμό στον άλλο?Αυτό ναι, είναι ένα σοβαρό πλεονέκτημα, αλλά βοηθάει μόνο στη περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε συναλλαγή στης ίδιας τράπεζας λογαριασμούς. Η μεταφορά σε άλλη τράπεζα θα καθυστερήσει σίγουρα 2-3 μέρες.

• 1 month later...

Τραπεζα Πειραιώς ανάμεσα στις 2....

Η Alpha ακόμα χαλάσμενο έχει το σύστημα αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης εδώ και ένα 3μηνο + όσο για την Eurobank.... ΟΥ μπλεξεις... ΑΙΣΧΡΗ, μέσα στην εκμετάλλευση και στην εξαπάτηση των πελατών της.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.