Jump to content

Δημιουργία αθόρυβου και λιλιπούτειου PC!

Death

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά παιδιά.

Τώρα τελευταία σκέφτομαι να φτιάξω κομμάτι-κομμάτι ένα μικρό σε μέγεθος και ταυτόχρονα αθόρυβο PC, το οποίο θα χρησιμοποιώ για έναν κυρίως λόγο, downloading.

Θέλω να είναι αθόρυβο γιατί θα το έχω συνέχεια ανοιχτό και βρίσκεται στο δωμάτιο μου και ήδη μου έχει πάρει τα αυτιά ο desktop υπολογιστής μου. Επίσης σκέφτομαι να δώ και τον τομέα της κατανάλωσης, δηλαδή να "τρώει" λιγότερο από τον desktop.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα την βοήθεια για τα κομμάτια που μπορώ να επιλέξω γιατί δεν γνωρίζω και πολλά επι του θέματος. Έβλεπα κάτι micro atx motherboard και αναρωτιώμουν να υπάρχουν ακόμα μικρότερες!

κοίτα ένα παράδειγμα εδω

με 60 watt κατανάλωση σε load

για μικρότερο από microΑΤΧ κοίτα σε VIA Epia και το πρόσφατα ανακοινωθεν DTX της AMD

Αφου τον θέλεις μόνο για downloading, πάρε έναν amd sempron64, μια φτηνή Motherboard με On-board γραφκά και ήχο, και ένα καλό και silent τροφοδοτικό,αφού θα λειτουργεί συνέχεια

Death ποσα λεφτα θες να δωσεις? Αν δεν υπαρχει πολυ πιεση κι εφοσον το θες για κατεβαστηρι, υπαρχει τιποτε πιο καλο και λιλιπουτειο απο ενα mac mini? Ας μην ειναι Pc, τα κατεβασματα θα τα κανει(και πολλα αλλα αν ποτε χρειαστει).

Το σκέφτηκα το Mac Mini (είχα το πρώτο μοντέλο παλαιότερα και το πούλησα), αλλα δυστυχώς κοστίζει αρκετά ακριβά! 500+ ευρώ είναι πολλά λεφτά, αν και ομολογώ είναι σχεδόν η τέλεια λύση.

Το πιο σημαντικό είναι το κουτί και το τροφοδοτικό, για το υπόλοιπα passive coolers (vga, mobo και ίσος και επεξεργαστή αν πάρεις κάποιον πολύ μικρό.

Καλή ιδέα ακόμα είναι και 2,5άρης δίσκος SATA

παρε καποια μητρικη σε socket 478 και καποιον Northwood που ειναι απο τους σχετικα κρυους επεξεργαστες, αρα δεν θα χρειαστεις και την τελεια ψυξη.

ενα mobo σε micro ATX πιστευω θα σε βοηθησει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.