Nemesis1983 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2007 Θελω να στησω ενα δικτυο ασυρματο μεταξυ του λαπτοπ μου και του ντεσκτοπ μου. Εχω αγορασει ενα pci wireless kai ena pcmcia για το λαπτοπ.Το προβλημα ειναι μετα την εγκατασταση των συσκευων και στους 2 υπολογιστες δεν ανιχνευεται κανενα ασυρματο δικτυο!!!!Εχω βαλει τους τελευταιους οδηγους αλλα τπτ δεν εχει δουλεψει...Μηπως μου διαφευγει κατι βασικο?Firewall κτλ δεν εχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Φεβρουάριος 21, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2007 Πρέπει να διαλέξεις ad hoc mode. Συνήθως η default επιλογή είναι infastractured. Την infrastructured επιλογή την χρησιμοποιείς όταν θέλεις να συνδεθείς με κάποιο access point. Την ad hoc για να συνδέσεις δύο ή περισσότερους υπολογιστές μεταξύ τους. Φτιάξε στο ένα pc ένα καινούριο δίκτυο, όρισε ssid και δώσε ip. Μετα στο άλλο pc ψάξε για τα διαθέσιμα δίκτυα. Αφού βρείς το δίκτυο σου συνδέσου δίνοντας το ίδιο ssid (προσοχή πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο καθώς το ssid είναι key sensitive), βάλε ip και είσαι έτοιμος!! Πρόσεξε επίσης να την ασφάλεια!! Ότι ορίσεις στο 1ο Pc πρέπει να οριστεί και στο 2ο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 21, 2007 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2007 Καμια φορα μερικα routers εχουν επιλογη τυπου Broadcast SSID. Δηλαδη αν θες να ειναι εμφανισημο το ασυρματο δικτυο. τσεκαρε το επισης...Ποια μηχανηματα πηρες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Φεβρουάριος 21, 2007 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από YDinopoulos [Σήμερα, στις 15:09] Καμια φορα μερικα routers εχουν επιλογη τυπου Broadcast SSID. Δηλαδη αν θες να ειναι εμφανισημο το ασυρματο δικτυο. τσεκαρε το επισης...Ποια μηχανηματα πηρες ? Απ'όσο κατάλαβα δεν έχει ούτε ρουτερ ούτε access point! Το παλικάρι αναφέρει ότι θέλει ασύρματο δίκτυο μεταξύ labtop k pc. Δεν θα την βρει πουθενά αυτή την επιλογή!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis1983 Φεβρουάριος 21, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2007 Ναι ακριβώς! Δε θέλω να συνδεθώ στο Ιντερνετ, απλά lan μεταξύ pc και laptop!Οι κάρτες είναι της Level 1:PCI PCMCIA Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Φεβρουάριος 22, 2007 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2007 Έκανες αυτά που σου πρότεινα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis1983 Φεβρουάριος 22, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2007 Δεν έγινε τίποτα! Ακόμη δε βρίσκει το ένα το άλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Φεβρουάριος 22, 2007 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2007 Τότε δοκίμασε να φτιάξεις δύο ίδια profile. Ένα σε κάθε καρτα. Μερικές φορές το παθαίνει και η δική μου κάρτα και δεν βρίσκει το ασύρματο δίκτυο που έχω σπίτι! Αν φτιάξω όμως ένα profile και επιχειρήσω να κάνω "manual connection" (έτσι το έχει η κάρτα μου) συνδέεται κανονικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.