MasterX Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2007 Πρώτο ποστ... Καλώς σας βρήκα...Σκεφτομαι να κάνω κάποιες αλλαγές για να μειώσω το θόρυβο.. Η σύνθεση:- AMD ATHLON 64 3000+ VENICE SOCKET 939 BOX- MSI K8N Neo4 Platinum- GEIL GE1GB3200BHDC VALUE RAM 1024MB PC3200 400MHz DUAL CHANNEL KIT- LEADTEK WINFAST PX6600 GT TDH Extreme- 2x SEAGATE BARRACUDA ST3200826AS 200GB 8MB 7200rpm SATA (σε RAID0 stripping)- SEAGATE BARRACUDA 250GB 7200rpm SATA (εσωτερικός)- 2x SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3320620AS 320GB 16MB SATA2 NCQ σε 2 εξωτερικά κουτιά INNOVATOR BY AKASA 3.5'' COMBO ENCLOSURE BLACK (USB 2.0, ESATA)- PLEXTOR DVD PX-130A 16X50 ATAPI BULK BLACK- NEC DVD+/-R/RW ND-3540Α 16X BLACK- HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK (2 FAN 12cm, έναν στο εμπρός μέρος με fan filter και έναν στο πίσω μέρος)- ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKER (με 2 Fan)- CREATIVE SOUNDBLASTER AUDIGY- ZyXEL G-360 PCI Wireless Adapter- ZYXEL PRESTIGE 660HW 802.11G ADSL 2+ OVER ISDN 4-PORT GATEWAY- SONY TRINITRON G220 17'' CRT- MUSTEK UPS 800 USBΤα πιο θορυβώδη φαν, από τα 7 που έχει το PC μου, είναι μητρικής, CPU και VGA.Για το NorthBridge της μητρικής αγόρασα την Zalman ZM-NB47J.. Πιστεύω θα λύσει το πρόβλημα της μητρικής, καθώς το φαν της πιάνει 7500-8500 στροφές και κάνει πολύ θόρυβο.Για την CPU θέλω κάτι που να μειώνει αρκετα το θόρυβο και (προτιμότερο) να μην είναι πανάκριβο...Με ενδιαφέρει να μειώσω πολύ το θόρυβο και ίσως κάποια στιγμή δοκιμάσω και o/c, αλλά όχι τρελά πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Φεβρουάριος 21, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2007 Χτυπα μια sonic tower.28-30 εχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Dragon Φεβρουάριος 21, 2007 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από steve_m [Σήμερα, στις 02:52] Χτυπα μια sonic tower.28-30 εχει. Την έχω δοκιμάσει και εγώ, όπως επίσης και τη Zalman 9500 στα 39 Ε. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα στα χρήματα -εγώ προτείνω Zalman. Με το ρυθμιστή στροφών που δίνει μαζί, θα μπορείς να χαμηλώνεις στροφές και θόρυβο όταν δεν χρειάζεσαι έξτρα ψύξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστάκης Φεβρουάριος 21, 2007 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2007 Η sonic tower χωρίς φουρφούρι τα κλάνει! με πατέντα και εισαγωγή του φουρφουριού στο κέντρο κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. ενδεικτικά σε northy 2.4@2.8 idle έχει γύρω στους 35,με το stock ανεμιστήρι την 45άρα την είχα και πάντα με καλό airflow...Σε full πανω απο 40-42 δέν πάει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterX Φεβρουάριος 21, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2007 Μου πρότειναν και αυτές τις 2...COOLERMASTER RR-DCH-S9U1-GP HYPER TX 18.30 καιSCYTHE NINJA PLUS 37.66 Ποια η γνώμη σας γι αυτές;Η δεύτερη έχει τη διπλάσια τιμή και απ'ότι καταλαβα είναι πολύ καλή.. Τώρα αν οι απαιτήσεις που έθεσα πιο πάνω καλύπτονται άνετα και απο την πρώτη, ίσως δεν υπάρχει λόγος να δώσω περισσότερα χρήματα...Ακούω τη γνώμη σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Φεβρουάριος 21, 2007 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2007 H Ninja ειναι η ψυκτρα που προτεινετε απο την πλειοψηφεια των χρηστων για αθορυβα συστηματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterX Φεβρουάριος 21, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2007 Πως ρυθμίζουμε τις στροφές; Με το SpeedFan? Αν θέλω π.χ. να δουλέυω τον ανεμιστήρα του στο πιο αργο λεω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterX Φεβρουάριος 21, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2007 Τελικά ένα απο αυτά τα 2 θα πάρω... Πρέπει να αποφασίσω και να το παραγγείλω απόψε για να το έχω το Σαββατοκύριακο...Μάλλον θα πάω στη NINJA για να είμαι σίγουρος...Λέω να πάρω και ένα τέτοιο ρυθμιστή στροφών ZALMAN FAN MATE 2 - FAN CONTROLLER για να το δοκιμάσω... το έχει στους ανεμιστήρες κουτιού... κάνει και για το φαν της CPU? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterX Φεβρουάριος 24, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2007 εχω στα χέρια μου την NINJA και είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!!!!δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.... στις φωτο φαινόταν μικρότερη..Αναρωτιέμαι αν θα χωρέσει στο κουτί μου, και πως την κρατάει η μητρική χωρίς πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Φεβρουάριος 24, 2007 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2007 Αρχική απάντηση από MasterX [21-02-2007 23:41] Λέω να πάρω και ένα τέτοιο ρυθμιστή στροφών ZALMAN FAN MATE 2 - FAN CONTROLLER για να το δοκιμάσω... το έχει στους ανεμιστήρες κουτιού... κάνει και για το φαν της CPU? κανει για ολα τα fan. για ολα που συνδεονται με την μητρικη με το 3πινο για την ακριβεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybernaut Μάρτιος 1, 2007 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2007 Αρχική απάντηση από MasterX [24-02-2007 18:12] εχω στα χέρια μου την NINJA και είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!!!!δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.... στις φωτο φαινόταν μικρότερη..Αναρωτιέμαι αν θα χωρέσει στο κουτί μου, και πως την κρατάει η μητρική χωρίς πρόβλημα... εγω πηρα αυτο > http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806521κ επαθα το ιδιο ακριβως πραγμα που ειπες. το προτιμησα λογω των 17dBA κ του σχηματος του ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterX Μάρτιος 2, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2007 Τελικά σήμερα αξιώθηκα να ασχοληθώ με το στήσιμο του PC... Ουσιαστικά να βάλω τις 2 ψύκτρες πάνω στη μητρική και στη συνέχεια θα εγκαθιστούσα την μητρική μέσα στο κουτί όπου περιμένουν τα υπόλοιπα εγκατεστημένα εξαρτήματα.. Ξεκίνησα με την Zalman ZM-NB47J που προορίζονταν για το Northbridge. Εκεί τρώω το πρώτο ξενέρωμα.. Έβρισκε πάνω σε ένα πυκνωτή της κάρτας γραφικών!!! Αναγκάστικα και την τοποθέτησα λοξά τελικά.. Η μεγάλη πίκρα ήρθε αμέσως μετα, όταν διαπίστωσα ότι η SCYTHE NINJA PLUS έβρισκε και αυτή σε έναν πυκνωτή της μητρικής, που ήταν σχεδόν δίπλα από τη βάση του επεξεργαστή!!! Συγκεκριμένα τα heatpipes στο σημείο που καμπυλώνουν, ήταν αυτά που έβρισκαν πάνω στον πυκνωτή.. Προσπάθησα να βάλω την ψύκτρα πιέζοντας τον πυκνωτή προς στην αντιθετη κατεύθυνση, αλλά και αυτός δεν μπορούσε να λυγίσει πολύ γιατί βρήκε πάνω σε ένα άλλο εξάρτημα ( ένας μικρός κύβος, δεν ξέρω τι είναι..). Από την τσαντίλα μου τελικά πίεσα την ψύκτρα πάνω στην βάση και τον πυκνωτή αρκετά, ώσπου στο τέλος κατάφερα να τον λοκάρω στα 2 πιαστράκια της βάσης του επεξεργαστή... Τώρα αν τελικά κατέστρεψα την CPU, τον πυκνωτή ή αν η CPU δεν έχει καλή επαφή με την ψύκτρα δεν το ξέρω ακόμη, καθώς δεν πρόλαβα να το τελειώσω απόψε, μάλλον αύριο θα δω... Είναι πάντως πιθανό να μην έχουν κάνει καλή επαφή από την μια μερια η CPU και η ψύκτρα (δεν μπορώ να δω καθώς η βάση της CPU μου κόβει το οπτικό πεδίο), οπότε το βλέπω να ψήνεται η CPU όταν θα ανοίξω το PC.. Κωλοπυκνωτές.... Τελικά αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις... Στην επόμενη μητρική θα τις ψάξω πολύ καλά αυτές τις λεπτομέρειες.. (που μπορεί να την πάρω και πολύ σύντομα άμα έχω καταστρέψει τα υπάρχοντα...) :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Μάρτιος 2, 2007 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2007 Αρχική απάντηση από MasterX [Σήμερα, στις 21:16] Τελικά σήμερα αξιώθηκα να ασχοληθώ με το στήσιμο του PC... Ουσιαστικά να βάλω τις 2 ψύκτρες πάνω στη μητρική και στη συνέχεια θα εγκαθιστούσα την μητρική μέσα στο κουτί όπου περιμένουν τα υπόλοιπα εγκατεστημένα εξαρτήματα.. Ξεκίνησα με την Zalman ZM-NB47J που προορίζονταν για το Northbridge. Εκεί τρώω το πρώτο ξενέρωμα.. Έβρισκε πάνω σε ένα πυκνωτή της κάρτας γραφικών!!! Αναγκάστικα και την τοποθέτησα λοξά τελικά.. Η μεγάλη πίκρα ήρθε αμέσως μετα, όταν διαπίστωσα ότι η SCYTHE NINJA PLUS έβρισκε και αυτή σε έναν πυκνωτή της μητρικής, που ήταν σχεδόν δίπλα από τη βάση του επεξεργαστή!!! Συγκεκριμένα τα heatpipes στο σημείο που καμπυλώνουν, ήταν αυτά που έβρισκαν πάνω στον πυκνωτή.. Προσπάθησα να βάλω την ψύκτρα πιέζοντας τον πυκνωτή προς στην αντιθετη κατεύθυνση, αλλά και αυτός δεν μπορούσε να λυγίσει πολύ γιατί βρήκε πάνω σε ένα άλλο εξάρτημα ( ένας μικρός κύβος, δεν ξέρω τι είναι..). Από την τσαντίλα μου τελικά πίεσα την ψύκτρα πάνω στην βάση και τον πυκνωτή αρκετά, ώσπου στο τέλος κατάφερα να τον λοκάρω στα 2 πιαστράκια της βάσης του επεξεργαστή... Τώρα αν τελικά κατέστρεψα την CPU, τον πυκνωτή ή αν η CPU δεν έχει καλή επαφή με την ψύκτρα δεν το ξέρω ακόμη, καθώς δεν πρόλαβα να το τελειώσω απόψε, μάλλον αύριο θα δω... Είναι πάντως πιθανό να μην έχουν κάνει καλή επαφή από την μια μερια η CPU και η ψύκτρα (δεν μπορώ να δω καθώς η βάση της CPU μου κόβει το οπτικό πεδίο), οπότε το βλέπω να ψήνεται η CPU όταν θα ανοίξω το PC.. αραξε ειναι ψιλοαπιθανο να χαλασες τον πυκνωτη εκτος αν τον ζορισες παρα πολυ και εισαι και πολυ χεροδυναμος... Κωλοπυκνωτές.... Τελικά αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις... Στην επόμενη μητρική θα τις ψάξω πολύ καλά αυτές τις λεπτομέρειες.. (που μπορεί να την πάρω και πολύ σύντομα άμα έχω καταστρέψει τα υπάρχοντα...) :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterX Μάρτιος 2, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2007 ναι δεν λέω για τον πυκνωτή... πιο πιθαννό είναι να έχω ζορίσει τη CPU, ή και να μην έχει καλή επαφή με τη ψύκτρα οπότε και θα έχω πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Μάρτιος 3, 2007 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2007 Βγάλτη την ψύκτρα καλύτερα... Θα πάθεις καμμιά ζημιά αν δεν βρίσκει καλά.... Κρίμα πάντως.... Μην τις πουλήσεις τις ψύκτρες... Κράτα τες για μελλοτικό σύστημα.. Αν σου χάλασε η μητρική πούλα τον AMD και πάρε ένα Conroe 6300 με μια Gigabyte 965P S3, βάλε πάνω τις ψύκτρες σου, βάλε και στην ninja έναν δυνατό δωδεκάρη ανεμιστήρα και υπερχρόνισέ το... Φοβερές επιδόσεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterX Μάρτιος 13, 2007 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2007 Τελικά έφτιαξα το PC και το δοκίμασα. Παρακολούθησα τη θερμοκρασία του επεξεργαστή στο BIOS ανοιγοντάς το για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Όντως η θερμοκρασία του ήταν ΟΚ.Τώρα το παρακολουθώ στα Windows με το Speedfan το οποίο μου δείχνει 7 σένσορες θερμοκρασίας... Σε idle η CPU είναι γύρω στους 29 βαθμούς και η υψηλότερη είναι ο σένσορας Remote Temp γύρω στα 36.Δοκιμάζω να ανεβάσω θερμοκρασίες παίζοντας λίγο NFS Underground 2.Με ελάχιστα λεπτά παιχνιδιού (λιγότερο από 5) η θερμοκρασία της CPU ανεβαίνει στους 32-35. ΟΚ δηλαδή...Αλλά η Remote Temp έφτασε μέχρι και τους 71!!! (τόσο πρόλαβα να δω γυρίζοντας απότομα από το παιχνίδι στο Speedfan). Δίπλα το Speedfan εμφανίζει ένα εικονίδιο φωτιάς σημάδι ότι η θερμοκρασία αυτή είναι πολύ υψηλη. Αν παραμείνω στο desktop η Remote Temp σε λίγα δευτερόλεπτα πέφτει στους 38...Επίσης μετά από μισή ώρα με κάποιο screensaver με σχετικά απλά 2D γραφικα και χωρίς να κάνει κάποια άλλη εργασία ταυτόχρονα, η Remote Temp είχε πάει στους 46!Ξέρει κανείς τι μετράει η Remote Temp.. θα πρέπει να βρώ πληροφορίες για το Speedfan μάλλον..Μήπως είναι το Northbridge? Έχω ακούσει ότι το nForce 4 είναι αρκετά θερμό τσιπ και με παθητική ψύξη ζεσταίνεται αρκετα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterX Μάρτιος 18, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2007 Λοιπόν έβαλα το Everest αλλά και το CoreTemp..H CPU πραγματικά δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τίποτα, αφου παίζοντας πάλι με το NFS Underground 2 δεν παει πάνω απο 32 βαθμούς.. Αυτό δείχνουν και τα 3 προγράμματα ταυτόχρονα...Αλλά, η Remote Temp μάλλον δείχνει την θερμοκρασία της GPU!!!Στο Everest έδειχνε 3 σχετικές θερμοκρασίες: GPU, GPU Diode και GPU Ambient.. και οι 3 εκτοξεύτηκαν με το NFS στους 70+ βαθμούς, πλησιάζοντας την Remote Temp ουσιαστικά...Επίσης παρατήρησα κάποια στιγμιαία παγώματα στο NFS που δεν τα έκανε πριν την αλλαγή της μητρικής...Αυτό που φαντάζομαι είναι ότι ίσως δεν έχω συνδέσει το φαν της GPU, αν και λογικά δεν θυμάμαι να το είχα αποσυνδέσει... Έτσι δικαιολογείται και το screensaver με απλά 2D γραφικα και χωρίς να κάνει κάποια άλλη εργασία ταυτόχρονα, που ανέβαζε την Remote Temp στους 46!Τι λέτε? Αν τυχόν έχω συνδεμένο το φαν μήπως έχει κολλήσει και δεν ξεκινά? Είχα καθαρίσει και τα πτερύγια του με μια μπατονέτα και οινόπνευμα...Θα το τσεκάρω αργότερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Μάρτιος 18, 2007 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2007 Aν θες φόρα στην κάρτα γραφικών μια zalman VF900cu.. Εγγυημένα πράγματα σε θερμοκρασία, ησυχία και μέγιστο υπερχρονισμό... Έχω και εγώ 6600GT με αυτή την ψύκτρα σε 616/1232 από 500/1000 stock... Θερμοκρασία δεν ανεβάζει πάνω από 54-55 σε full load... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterX Μάρτιος 18, 2007 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2007 πολλά μου φαίνονται τα 27 ευρώ που κοστίζει, ενώ η κάρτα γραφικων μου δεν θα αξίζει πλέον πάνω από 100 ευρώ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterX Μάρτιος 19, 2007 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2007 Τελικά το φαν της κάρτας γραφικών δουλεύει... Τότε τι φταίει??? Δεν μπορώ να καταλάβω.... Δεν ξέρω τι άλλο να κοιτάξω..Πάντως σε video transcoding με το DVD Shrink η θερμοκρασία της CPU είναι στα 34-35!!! Δεν καταλαβαίνει τίποτε!!! :-D :-D :-D Αλλά η Remote Temp στα 40... :-| Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.