Jump to content



νεο pc επιτελους..


poki

Recommended Posts

Γεια σε ολους

εδω και καιρο παρακολουθω το forum και τωρα ειπα να γινω και μελος.

Αρχιζω λοιπον το 1ο μου post :)

ετοιμαζομαι για καινουργιο pc ( δε την παλευω αλλο με τον pIII στα 800 :( ) και σκεφτομαι να τα δωσω καλα... κατ'αρχας το οριο : 2-2.5 χιλιαριακα λεω να πεσουν:)

αυτα που σκεφτομουνα ειναι:

μητρικη asus P5N32 (δε ξερω ακομα μοντελο αλλα κοιτουσα αυτο με το chipset i680)

αξιζει το chipset ή να ψαξω για κατι αλλο;

socket σιγουρα 775 γιατι σκεφτομαι να παρω τον quad core Q6600 (καμια αποψη για αυτον; )

RAM 2 x 1gb ocz 800 mhz

VGA 8800 gts ποια ομως;

τροφοδοτικο δε ξερω καθολου

ψυξη ο quad θα συναγωνιζεται το καλοριφερ φανταζομαι .. αρα αν παρω νερακι σε ποιο να κοιταξω.

ειναι και αλλα ... οθονες δισκοι κτλ.. αλλα σ'αυτα πιστευω εχω καταληξει.

Τιποτα δε ειναι stadar ολες οι προτασεις ευπροσδεκτες :D

ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

με τα λεφτα που δινεις κανεις ενα παρα πολυ καλο μηχανημα!για 8800 να παρεις την πιο φτηνη,μνημες δεν ξερω αν σε ενδιαφερει ο υπερχρονισμος,παντος για cpu εκανες μεν καλη επιλογη αλλα με την προυποθεση οτι ασχολεισαι με επεξεργασια εικονας συμπιεση αρχειων ωστε να εκμεταλευσαι και τους 4 πυρινες αν οχι θα σου εφτανε με το παραπανω ο 6600 για τροφοδοτικο μην λυπηθεις τα χρηματα να παρεις ενα πολυ καλο τουλαχιστον 750αρι

και αν εχεις στο μυαλο σου για sli αργοτερα παρε ενα 850αρι

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από tolis86 [Σήμερα, στις 14:25]

thb_64648.gif

οι cellshock ο 6600 και η μητρικη χαραμι θα πανε μιας και δεν νομιζω να ενδιαφερει το oc το παλικαρι,καλυτερα ενας 6400 με 2gb μνημη του κιλου και καμια προχειρη μητρικουλα, το olympia ολα τα χει εκτος απο αποσπωμενα (αμα δεν τον ενδιαφερουν τα modular παω πασο μια χαρα psu φαινεται ) , το mx400 δεν κανει με την καμια για σοβαρο gaming ( 17χρονων παιδι ειναι ολο και καποιο fps θα παιζει :p ) οθονη προτεινω να κρατησει την ιδια αμα ειναι ευχαριστημενος και vga καμια 8800gts 320mb, για σκληρους αμα εχει dsl κατεβαζει αβερτα και εχει συλλογη με μπολικα βαρια παιχνιδια τοτε η καλυτερη λυση ειναι 2 raptor 74αρηδες σε raid 0 και 2 WD 320gb σε raid 1 :)

Link to comment
Share on other sites

και εγω κατι τετειο θα ελεγα αλλα αφου λεει θελει να δωσει 2,5κ τοτε εγω λεω να παρει κατι τετειο...παντως η διαφορα ενος συστηματος των 1000-1500 με ενα σαν αυτο που δινω πιο πανω δεν ειναι και μεγαλη...για καποιον που δε τρελενεται για το καλυτερο και στη πραξη κιολα δε νομιζω να φενεται.... για καποια δευτερολεπτα λιγοτερο ή 10-20 φραμς παραπανω που λεει ο λογοςνα δωσεις αλλα τοσα....δεν κανει το ποντικι??? ναι ε? λασερ ειναι ρε μαμωτο...γιατι οχι? εγω που παιζω με το inteli mouse optical 1.1 (με καλο mousepad) μια χαρα παιζω παντως..βεβαια εκτος απο μπιλια δε ξερω πως αλλιως ειναι...:tomato::p

Link to comment
Share on other sites

αλλο optical αλλο laser, πιστεψε με το intelimouse optical που αναφερεις μπορει να ειναι 6 χρονων + αλλα ειναι 433094598 φορες καλυτερο απτο mx400 που προτεινεις,απο αποψη αξιοπιστιας στο tracking τουλαχιστον, εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να θαβω τα laser τσεκαρε καποια απτα προηγουμενα μου ποστ, για σοβαρο gaming απο logi mx518/510/500/300( κλοκαρισμενα στα 250hz τουλαχιστον ) και κανενα αλλο :)

Link to comment
Share on other sites

2,5k νομιζω πως ειναι υπερβολικο ποσο.. Αλλα αφου απο οτι φαινεται αλλαζεις υπολογιστη καθε 5-6 χρονια(βλεπε PIII 800) συμφωνω σε εναν quad.Και σιγουρα μελλοντικα λετουργικα και εφαρμογες θα τον εκμεταλλευονται καλυτερα! Επισης μια καλη wide oθονη 22" ειναι αυτη που θα σου μεινει..

Link to comment
Share on other sites

8800 gts ειναι μια χαρα , μην τα σκας ετσι για κατι που αλλαζει στο εξαμηνο, αν οχι oc πηγαινε σε μια καλη μητρικη των 100 ευρω και μνημες αυτες που ειπαν τα παιδια.

Το 500αρι APC δεν φτανει ουτε για cdrom.., για πολλα ‘Βατ τροφοδοτικο το 1000αρι το θελεις.

Η οθονη μενει..

Την P5N32 αστη, αν θες easy o/c p5b, commando, quad GT.

Αν θες να την ψαξεις 975

αν SLI striker.

απλα εχε υποψιν οτι σε λιγο θα ερθουν νεα cpu kai chipsets, μην τα δωσεις χοντρα σαν αντιδραση της στασιμοτητας που ειχες τοσο καιρο. :)

Link to comment
Share on other sites

δλδ μια μητρικη ανω των 100 εχει να προσφερει επιπλεον μονο στο oc ?

το oc με ενδιαφερει σε μικρο επιπεδο.

το pc θα το χρησιμοποιησω και σε βαριες εφαρογες με υποστηριξη πολυπηρινων.

στη συνθεση που μου προτηνες tolis86 νομιζω ειναι ακριβη η VGA ,οθονη δε ψαχνω κατι παραπανω απο 20', σκληρους αυτους ακριβως ειχα στο μυαλο μου.

για καινουργια cpu ακουω απο το καλοκαιρι. βασικα περιμενα και καμια κινηση της amd αλλα ολο αναβολες.. τον K8L αν δε κανω λαθος δε ανακοινωσαν για Q2 2007ε

ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.

Link to comment
Share on other sites

Για κάτι δοκιμασμένο με απόλυτη συμβατότητα...η πρόταση μου

Intel Core 2 Duo 6600,

ZALMAN 9700 NT,

EVGA NForce 680i SLI,

ENERMAX GALAXY 850W,

2 GB Memory OCZ KIT (2x1GB) DDR2 800 MHz GOLD - OCZ2G8002GK,

EVGA 8800 GTX

Πρώτα από όλα ΒΡΑΧΟΣ, πας πολύ ψηλά στο O/C, γονατίζει μπροστά σου οποιδήποτε παιχνίδι και γενικά κάνεις παπάδες. Αν τώρα θες και ταχύτητα στους δίσκους η λύση είναι μονόδρομος RAID 0.

Για τα άλλα....ότι νομίζεις.

Link to comment
Share on other sites

Το seasonic που εχω μου το προτειναν τα παιδια εδώ και είμαι απολυτα ευχαριστημένος. Αθορυβο, και με ένα search στο net θα διαπιστώσεις ότι είναι και πολύ ποιοτικό.

Συμφωνώ με τους παραπάνω ότι θα χρειαστείς παραπάνω από 550Watt.

Aφού λες οτι δεν ψάχνεις για παραπάνω από 20inch οθόνη μια GTS 320/640 mb φαινεται το καλύτερο deal αυτήν την στιγμή με όλα τα φιλτρα ενεργοποιημένα και λιγοτερο ενεργοβορα.

Η GTX θα σου προσφέρει παραπάνω fps σε ένα ήδη πολύ smooth gaming με μια GTS.

Θεωρώ πολλα τα λευτα για την GTX η οποια δεν έχει δοκιμαστεί σε dx10 περιβαλλον ακόμα.

Όταν με το καλο περπατήσει το dx10 και δεις ότι δεν σε ικανοποιει η GTS (1xrono απο τωρα μπορει και παραπάνω) την πουλάς και παιρνεις μια άλλη την οποία θα δεις και ο ιδιος πως παει με το dx10. (ATI/Nvidia).

Tην διαφορα στα χρήματα δωστην σε κατι που θα εκμεταλευτείς αμεσα (cooling,raptors)

Γνώμη μου.:)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από cranky [Χθες, στις 19:16]

Προσοχή στην επιλογή ιντσών της οθόνης !!!. Κανένα εργοστάσιο δεν δίνει εγγύηση zero pixel πάνω απο τίς 19 ίντσες.

ενταξει .. τι να κανουμε τωρα ομως ?? δε μπορουμε να κατσουμε στις 19' τωρα που έχουν πεσει οι 20αρες.. τόσα χρονια περιμεναμε ;)

PS: τωρα περιμένω πτωση και στις 24' :rolleyes: :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.