Jump to content



Επιτέλους,ποιό???


michailovits

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αύριο θα κάνω format,όμως τελικά δεν ξέρω ποιον Browser Να βάλω.

Είμαι ανάμεσα στους εξής:

1ος: Mozilla FireFox (νεότερη έκδοση)

2ος: Opera (νεότερη έκδοση)

3ος: Internet Explorer 7 (με updates, επειδή έχω Original windows)

Τώρα έχω firefox,αλλά έχω δει κάποια προβληματάκια,το ίδιο και για τον Opera,

τώρα για Internet explorer 7,νομίζω πως είναι ποιό γρήγορος, και το ίδιο ασφαλής.

Εσείς τι λέτε,ακουώ συνέχεια mozilla,opera κτλ ,και έχω μπερδευτεί.

Πείτε μου το καλύτερο

Α!και κάτι ακόμα.αν πάω στον πίνακα ελέγχου,στις επιλογές ιντερνετ,στην καρτέλα γενικά λέει ισορικό περιήγησης,εκεί έχει ένα κουμπί ρυθμίσειςτο πεδίο χώρος δίσκου για χρήση,ξέρω οτι είναι για τον internet explorer.Αν το πειράξω θα ισχύουν οι αλαγές μόνο για τον Internet explorer ή και για οποιον δήποτε browser βάλω?

Ευχαριστώ

εγω δεν εχω προχωρησει σε Firefox 2.0 ακομα.εχω την 1.5.0.9 και ολα πανε πολυ καλα.

ουτε κολληματα,καθυστερησεις κλπ κλπ.

βαλτα ολα και επιλεγεις απο την χρηση του ποιος σου κάνει.

εγω εχω οπερα, δοκιμασα firefox αλλα δεν με βολεψε καθόλου.

Firefox ftw!Εγω συγκεκριμενα εχω την εκδοση 2.0 και μεχρι στιγμης δν ειχα καποιο προβλημα!Θα σου ελεγα να τον προτιμησεις γιατι πολυ απλα εχει απιστευτα πολλα plug-in!

Οpera γιατί, εκτός όλων των άλλων, είναι και ασφαλέστερος του Firefox (o oποίος FF το έχει παραχ3σει με τα vulnerabilities τώρα τελευταία).

Firefox, αλλά με συγκεκριμένες ρυθμίσεις για να μην τρώει πολύ μνήμη!

Αλλιώς opera, η πιο ασφαλής εναλλακτική!

opera 7.53 Οτι πιο γρηγορο εχω χειριστει μερι στιγμης! Απο 8 και μετα βαρυνε..

Βαλε και τα τρια.. εχω και τα τρια .. και οταν σκαλωνει το ενα το κλεινω και χρεισημοποιο το αλλο..

ας πουμε οι τραπεζες (e-banking)θελουν μονο ΙΕ..

webhunter τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στον firefox?Aν μπορείς πες μου κανα δυό ρυθμισούλες,εκτός και αν είναι μεγάλη ιστορία.

Plug-ins που θξα βρώ για τον firefox,και τι κάνουν?

Φέρτε τον FIREFOX 2 στα μέτρα σας σε 10 βήματα!!!

Λόγω της ομοιότητας της 2ης έκδοσης του Firefox με τις προηγούμενες, ο χρήστης ίσως δεν σκεφτεί να ελέγξει τα πλαίσια επιλογών της. Επιπλέον, αρκετές από τις σημαντικότερες επιλογές σχετικά με την λειτουργία είναι κρυμμένες στο μενού about:config του Firefox, ενώ το τι επηρεάζουν δεν είναι άμεσα εμφανές. Ας δούμε μαζί της 10 σημαντικότερες παραμέτρους που μπορείτε να "πειράξετε" και - το σημαντικότερο- που βρίσκονται και πως να τις τροποποιήσετε, προκειμένου να προσαρμόσετε τον Firefox 2 στις δικές σας προτιμήσεις.

Οι περισσότερες ρυθμίσεις βρίσκονται σε ένα κρυφό πλαίσιο του Firefox, το οποίο εμφανίζεται όταν γράψουμε στην γραμμή διευθύνσεων "about:config" (χωρίς τα εισαγωγικά). Στο ανώτερο σημείο που βρίσκεται η γραμμή "Filter", στην οποία μπορεί να εισαχθεί το κείμενο. Μέσω αυτής μπορείτε να φιλτράρετε το ... χάος παραμέτρων του πλαισίου about:config. Έτσι, αν, για παράδειγμα, γράψετε στο πεδίο Filter τη λέξη "connection", η λίστα παραμέτρων θα περιοριστεί παρουσιάζοντας μόνο αυτές που περιέχουν αυτήν τη λέξη στο όνομα τους. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να ψάχνετε να βρείτε κάθε επιλογή που αναφέρουμε: απλώς γράψτε τμήμα ή ολόκληρο το όνομα της στην γραμμή filter, για να την εντοπίσετε άμεσα.

Ασφάλεια

Πως μπορείτε να διαγράψετε τα προσωρινά αρχεία, να απλοποιήσετε τη διαδικασία μελλοντικού καθαρισμού της και να αυξήσετε την ασφάλεια σας; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους.

1. Θέλετε να κάνετε τον Firefox να διαγράφει όλα τα προσωρινά αρχεία αυτόματα, κάθε φορά που τερματίζεται την λειτουργία του; Πηγαίνετε ToolsOptionsPrivacy, ενεργοποιήστε τη δεύτερη από το τέλος καταχώρηση Always clear my private data when I close Firefox, και από το πλήκτρο Setting επιλέξτε τους τύπους στοιχείων που θέλετε να διαγράφονται αυτόματα.

2. Μειώστε τον αριθμό των σελίδων που διατηρούνται στην προαναφερθείσα λίστα ιστορικού, επισκεπτόμενοι το about:config, κάνοντας διπλό κλικ στην παράμετρο browser.sessionhistory.max_entries και δηλώνοντας για πόσες μέρες θα διατηρούνται οι σελίδες.

Ταχύτητα

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο Firefox δεν αποδίδει εξαρχής στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Έτσι, η παρέμβαση σε ορισμένες παραμέτρους μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση επιδόσεων. Ποιες είναι αυτές;

3. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας Pipelining του Firefox, μέσω του ορισμού της παραμέτρου network.http.pipelining του about:config ως True, καθορίζει ότι ο browser δεν θα περιμένει απάντηση από το site σε κάθε αίτημα του για να ζητήσει τα επόμενα στοιχεία , αλλά θα ζητά τα στοιχεία της σελίδας παράλληλα, με αποτέλεσμα σημαντικό κέρδος σε ταχύτητα. Αν έχετε πρόσβαση σε proxy, ενεργοποιήστε αντί αυτής την επιλογή network.http.proxy.pipelining.

4. Η παράλληλη αίτηση στοιχείων μιας σελίδας είναι χρήσιμη λειτουργία, αλλά δεν σταματά στην ενεργοποίηση της. Μεταβείτε στην επιλογή network.http.pipelining.maxrequests του about:config και αυξήστε τον αριθμό των παράλληλων αιτημάτων για στοιχεία, ώστε να εκτελούνται περισσότερες μεταφορές τμημάτων σελίδας παράλληλη. Η μέγιστη τιμή που μπορεί να δοθεί είναι «8».

5. Κάντε δεξί κλικ σε ένα σημείο του about:config. Διαλέξτε NewInteger για να δημιουργήσετε μια νέα παράμετρο και ονομάστε την nglayout.initialpaint.delay (χωρίς τα εισαγωγικά). Κατόπιν, κάντε διπλό κλικ και δώστε της την τιμή «0». Έτσι, θα έχετε αλλάξει την προκαθορισμένη τιμή των 250 ms, χρόνο που ο Firefox καθυστερεί να εκκινήσει την απεικόνιση των στοιχείων μιας σελίδας που έχει λάβει, ώστε να είναι πιο ομαλή η παρουσίαση της.

Μνήμη

Αν, παρά τις αρκετές μικρότερης απαιτήσεις της δεύτερης έκδοσης σε σχέση με τις προηγούμενες, θέλετε να μειώσετε περαιτέρω τη μνήμη που θα παγιδεύει για την λειτουργία της, μπορείτε να αλλάξετε τις παρακάτω παραμέτρους.

6. Ο Firefox διατηρεί στη μνήμη στοιχεία από τις σελίδες που έχουν ήδη παρουσιαστεί, ώστε, αν τις ξαναεπισκεφθείτε, να είναι ταχύτερη η εμφάνιση τους. Αν σπάνια επισκέπτεστε πάλι και πάλι της ίδιες σελίδες κάθε φορά που ανοίγετε τον browser, αλλάξτε την τιμή browser.sessionhistory.max_total_viewer στο about:config σε 0 για να κερδίσετε τμήμα της χαμένης μνήμης.

7. Κερδίστε ένα σημαντικό ποσοστό της μνήμης που αναλώνει ο Firefox, κάνοντας δεξί κλικ στον χώρο του about:config, προσθέτοντας με δεξί κλικNewBoolean την παράμετρο config.trim_on_minimize και δώστε της την τιμή true. Από εδώ και έπειτα, όποτε κάνετε minimize τον Firefox, θα απελευθερώνει το μεγαλύτερο ποσοστό της μνήμης που χρησιμοποιεί.

8. Πέρα από τα παραπάνω, αν θέλετε ακόμη περισσότερο την ποσότητα μνήμης που θα χρησιμοποιεί ο Firefox, μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς την χρήση cache κάτι που όμως δεν σας συνιστούμε. Γι αυτό, γράψτε cache στη γραμμή φιλτραρίσματος του about:config και αλλάξτε το browser.cache.memory.enable και browser.cache.disk.enable σε false.

Tabs

Κλείνουμε με δυο παραμέτρους που επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο παρουσίασης και συμπεριφοράς των tabs. Επειδή όμως δεν έχουν όλοι τις ίδιες προτιμήσεις και αρκετοί θεωρούν καλύτερο τον τρόπο που φέρονταν τα tabs σε παλαιότερες εκδόσεις, ορίστε πως θα το αλλάξετε:

9. Γράψτε tabs στη γραμμή φίλτρου του about:config και προσέξτε την τιμή browser.tabs.closebuttons. Η τιμή 1, που ήδη έχει, αντιστοιχεί στην νέα λογική, όπου κάθε tab έχει το δικό του πλήκτρο κλεισίματος. Αν θέλετε, όπως στις παλαιότερες, ένα κοινό πλήκτρο κλεισίματος όλων των tabs στο δεξί άκρο, αλλάξτε την τιμή σε 3. Αν θέλετε μεν το πλήκτρο σε κάθε tab, αλλάξτε την τιμή σε 0. Τέλος, αν θέλετε να εξαφανίσετε εντελώς το πλήκτρο κλεισίματος, και να κλείνετε τα tabs με μεσαίο κλικ πάνω τους, με το συνδυασμό Ctrl+W ή από το μενού FileClose Tab, δώστε την τιμή 2.

10. Ο Firefox 2 δεν «στριμώχνει» τα tabs σε μια γραμμή συγκεκριμένου μήκους, όπως οι παλαιότερες εκδόσεις. Αντίθετα, όταν αυτή γεμίσει τοποθετεί τα πλεονάζοντα tabs «έξω» από αυτήν και επιτρέπει μετάβαση σε αυτά είτε μέσω 2 βελών, στα άκρα της γραμμής, είτε από ένα pop-up μενού στο δεξί τμήμα. Αν θέλετε να χωρέσετε περισσότερα tabs στην ίδια γραμμή, μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος τους από το browser.tabs.tabMinWidth του about:config δοκιμάστε την τιμή 70. Εναλλακτικά, απενεργοποιήστε εντελώς το scrolling, δίνοντας την τιμή 0.

Πηγή: PC world

Αυτά έχω πρόχειρα τώρα, είχα δει και κάτι ρυθμίσεις για την έκδοση 15.0.9.

Για Plugins πήγαινε https://addons.mozilla.org/firefox/plugins/ εδώ. Το καθένα περιγράφετε και μπορούν να κάνουν την δουλειά σου πιο έυκολη στον firefox.

πω!!!

Μπράβο ρε φίλε webhunter, χίλια μπ΄ραβο :) :) :)

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας

και πάλι μπράβο

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:) :) :) :) :) :) :)

Και γιατι να επιλεξεις? Βαλε τους και τους 3! Ο καθενας καπου χρησιμευει, πιστεψε με. Πχ. το hotmail καποιες στιγμες δεν μπορω να το ανοιξω παρα μονο με ie.

και εγω και τους 3 τους εχω!

τον Firefox τον εχω για βασικο,

τον ΙΕ για οσα σιτε ανοιγουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με αυτον

και τον Opera για να δω αν φαινεται εκει καλα το σιτε μου! :D

Αρχική απάντηση από sakis_the_fraud

και εγω και τους 3 τους εχω!

τον Firefox τον εχω για βασικο,

τον ΙΕ για οσα σιτε ανοιγουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με αυτον

και τον Opera για να δω αν φαινεται εκει καλα το σιτε μου! :D

Ποια site ανοίγουν αποκλειστικά από τον ie???Πέρα από της m$

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.