Jump to content

Δορυφορικο πιατο..

GoMaR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια δεν ξερω αν ειναι το καταληλο section στο forum ,απλως θα θελα να μαθω επειδη βρηκα ενα πιατο αλλα ειναι σκουριασμενο...Υπαρχει τροπος να το διορθωσω ? Μηπως σε καποιο ειδικο να το περασει μια στρωση απο πανω ;

Επισης τι απωλεια μπορει να εχω με την σκουρια που εχει ; Ετσι οπως ειναι το πιατο , δεν ειναι στημ μεση η σκουρια αλλα στην ακρη..Να το επιχειρησω να το στησω να δω η δεν αξιζει τον κοπο και ολη η διαδικασια ? Ειμαι ασχετος σε αυτο τον τομεα...Και θελω να μου πειτε την γνωμη σας..Μιας και γυρισα τωρα απο τον φιλο μου και μου μπηκε το μικροβιο , δεν ειχα τον χρονο να ψαξω για το που πρεπει να αναφερθω και σκεφτηκα εσας..

H αν πρεπει να αγορασω καινουργια ολα απο την αρχη...Τι πρεπει να προσεξω;

Αυτο το LΝB που ειναι 0,2db h 0,3db ποια η διαφορα τους; Για δορυφορικη καρτα μου προτεινε ο φιλος μου (και εχει κιολας) την skystar 2 technichs.

Τι μου συμβουλετε ;

Ευχαριστω..

Υ.Γ Αν πρεπει να μεταφερθει αλλου...Συγνωμη για το "ακυρο ποστ"

skystar 2 rolox, μπορείς πανεύκολα να "δεις" κ πράγματα που είναι "κρυφά"

το 0.2 ή 0.3 dB στο lnb έχει να κάνει με το θόρυβο που ανέχεται, κοινώς με την ποιότητα του, εγώ με ένα humax 0.3 είμαι πολύ κομπλέ

αν δεν είναι μεγάλος κόπος στήσε το και δες, αλλίως απλά πέτα το, όταν με 40Ε παίρνεις πιατάρα 1.1-1.2μ δεν αξίζει ο κόπος να το διορθώσεις

Μαλιστα...rolox e? Η πρωτη μου δουλεια ηταν να ψαξω skroutz, τζιφος...μετα να το googlarw..Παλι τζιφος..Τι καρτα ειναι αυτη ωρε συ ; Απο αλλο πλανητη ; :p

Αληθεια, η technichs δεν κανει δουλεια ; Γιατι απο οτι ειδα και αυτη "ξεκλιδωνει"

Δηλαδη , χρειαζομαι lnb , πιατο , καρτα αποδ/ητης και καλωδιο ε?

Το lnb βρισκω απο εμαρκετ μεχρι 15Ε.Να το παρω μεταχ/μενο? Στο πιατο τι πρεπει να προσεξω ; Ολα ιδια ειναι ; 40Ε μονο ; Για 80αρη σκεφτομουν..

Η σκουρια στην ακρη δεν προκειται να αυξησει τις απωλειες σου. Μπορεις να ξυσεις το σκουριασμενο μερος με υαλοχαρτο και επειτα να το βαψεις με αντισκουριακο μονο αν εχεις το μερακι-χρονο-εξοπλισμο-ορεξη να το κανεις μονος σου! Αν ειναι να πληρωσεις μαστορα γι'αυτο αγορασε καινουριο!

Για τη skystar δες εδω

http://www.satleo.gr/forum/viewforum.php?f=16

Ενα LNB για το οποιο εχουν ακουστει πολυ καλα σχολια (χαμηλο επιπεδο θορυβου) ειναι το MTI AP8-T2NRC (σειρα white της MTI). Το αγορασα προσφατα καινουργιο με 17 ευραρια.

Μερικα fora εξειδικευμενα στα δορυφορικα ειναι

http://www.sdtv.gr/

http://www.satfreaks.net/

http://www.hellasat.net/

Παιδια , ωραια...Η πρωτη μου κινηση λοιπον ειναι να βρω lnb ( τι λετε για αυτο εδω ; http://www.emarket.gr/lot.cfm?lotID=7082588 )

Να παρω την skystar apo eshop.

Μετα να παρω το πιατο , Να το τριψω να το κανω να δω αν δουλευει , An οχι παω και παιρνω καινουργιο..80αρι η μεγαλυτερο ;

Απο καλωδιο τι θα χρειαστω? Καλωδιο τηλεορασης; Παιζει να το βαλω στο μπαλκονι οποτε σημαινει λιγοτερο απο 5 μετρα..Αν το βαλω ταρατσα πανω απο 20 :p

εγώ έχω πιάτο 1.1μ και με διπλό lnb πιάνω και astra και hotbird (αν οι δορυφόροι που στοχεύεις είναι μέσα σε 6-7 μοίρες και οι δύο, μπορείς να τους πιάσεις και τους 2 με ένα πιάτο). αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο θα στοχεύσεις τον άστρα σαν κεντρικό (το κύριο Lnb δηλαδή) και τον hotbird σαν παράκεντρο (το δεύτερο lnb)

20 μέτρα είναι οριακά αποδεκτό. αν έχεις πολύ μεγάλο μήκος στο καλώδιο θα χάνεις ποιότητα σήματος (λόγω μεγάλης ηλεκτρικής αντίστασης) και με αυτό τον τρόπο θα χάνεις κανάλια.

Σε περιπτωση που ειναι πανω απο 20 μετρα..Τι κανω σε αυτη την περιπτωση ? Ενισχυτη σηματος πριν απο την καρτα ; Η παιρνω αλλο καλωδιο πιο ακριβο ;

νομίζω με 20-25 μέτρα είσαι οκ, αλλά αλλίως υπάρχει κάποιος ενισχυτής σήματος. επειδή δε το χρειάστηκα δε ξέρω ακριβώς. κάνε ένα κόπο κ ψάξε/ρώτα σε κάποιο πιό εξειδικευμένο φόρουμ (πχ www.satleo.gr )

καταρχην φιλε μου προκειται για κατι που ασχολουμαι χρονια ετσι λοιπον

1.Δεν αξιζει να επισκευασεις το σκουριασμενο πιατο γιατι σιγουρα θα εχεις απωλειες στι δυσκολες συχνοτητες και επιπλεον τα σιδερενια πιατα ως 1.10μ διαμετρο ειναι παμφθηνα

2Σιγουρα πριν ξεκινησεις να ασχοληθεις πρεπει να αποφασισεις τι θελεις να δεις ,τι ειναι εφικτο να κατεβασεις και τι λεφτα διαθετεις.Περιμενω απαντηση για να σου δωσω κατευθυνσεις.

3 Οι "πονηροι" εμποροι δορυφορικων ειναι πολλοι για αυτο προσοχη.

Αυτα για τωρα

Καλά για το καλωδιο υπάρχουν αρκετοί σήματος, που τους συνδέεις αμέσως μετά το lnb. Πάντως τα 20 μέτρα καλώδιο είναι αρκετά για να πιάνεις οτιδήποτε είναι ικανό να πιάσει πιάτο και lnb. Βασικά, με πιάτο 1,2 μ. πιάνεις σχεδόν τα πάντα στην Ευρώπη αν είναι και περιστρεφόμενο το πιάτο. Το μοτεράκι δεν κάνει και πολλά λεφτά, αλλά για τον εξοπλισμό καθοδήγησης του θα δώσεις πάρα πολλά. Πάντως hotbird και astra πιάνεις και με ένα απλό πιάτο, τώρα με το κεντράρισμα θα ήμον λίγο επιφυλακτικός, απέχουν 7-8 μοίρες μεταξύ τους και είναι καλυτερα να διαλέξεις κάτι σίγουρο παρά να πιάνεις κάποια κανάλια και από τα δυό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.