mefistofelis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Εχω εναν raptor 74γβ και εναν seagate 300.Για καλυτερες επιδοσεις που πρεπει να εγκαταστησω τα windows που να ειναι το swap file και που τα λοιπα αρχεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 16, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Windows -> raptorSwap -> Seagate, 1o partition 4-5 GB ολο το partitionστην αρχή του δίσκου. Μονο το swapfile εκειΥπολοιπα -> Segate, 2o partition Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Φεβρουάριος 16, 2007 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 επειδη ενδιαφέρομαι και εγώ για κάτι τέτοιο, λίγες περισσότερες πληροφορίες για το swap file disk partition και πως αυτό γίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Φεβρουάριος 16, 2007 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Αρχική απάντηση από tifozif1 [Σήμερα, στις 15:59] Windows -> raptorSwap -> Seagate, 1o partition 4-5 GB ολο το partitionστην αρχή του δίσκου. Μονο το swapfile εκειΥπολοιπα -> Segate, 2o partition +1 Ακριβως το ιδιο θα ελεγα!!Τα partitions εννοεις? Με το partition magic ή πολυ πιο απλα με το cd των windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Φεβρουάριος 16, 2007 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 αναφερόμουν στο τι είναι τa swap files των Windows και γιατί πρέπει να είναι σε ξεχωριστό δίσκο-partition. Ποια είναι τα settings για να ορίσω τα swap files?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Φεβρουάριος 16, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Ειμαι δηλαδη για φορματ μιας και τα windows τα εχω στον seagate.Μπορω να τα μεταφερω και να ειναι λειτουργικα με κανενα acronis?To εχει κανει κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purple_Haze Φεβρουάριος 16, 2007 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Ελα μωρέ... τι ψυχή έχει ένα φορματάκι. Μέχρι να ψάξεις άλλους τρόπους θα το χεις κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Φεβρουάριος 16, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 3 μερες θελω να τα ρυθμισω ολα πλακα με κανεις???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purple_Haze Φεβρουάριος 16, 2007 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Με crystal xp και τα χεις όλα έτοιμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Φεβρουάριος 16, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Crystl xp???Τι ειναι παλι αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Φεβρουάριος 17, 2007 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 Αρχική απάντηση από sstav [Χθες, στις 17:59] αναφερόμουν στο τι είναι τa swap files των Windows και γιατί πρέπει να είναι σε ξεχωριστό δίσκο-partition. Ποια είναι τα settings για να ορίσω τα swap files?? γραψε στο google what is swap file και θα βρεις πολυ περισσοτερες πληροφοριες απο οσες μπορουμε να σου δωσουμε εδω. Προκειται για την virtual memory των windows (my computer-properties-advanced-performance) και πως μπορεις να την κανεις πιο αποδοτικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis861416003225 Φεβρουάριος 17, 2007 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 Αρχική απάντηση από mefistofelis 3 μερες θελω να τα ρυθμισω ολα πλακα με κανεις???? τι λες μωρε?! ποσες φορες το εχεις κανει? εγω θελω 3 ωρες μεχρι να βαλω και το τελευταιο προγραμμα/παιχνιδι... το οφελος βαζοντας το swap στο seagate ειναι οτι δε θα απασχολειται ο πρωτεβων δισκος παρα μονον για τα των παραθυρων. εγω θα ελεγα στο ραπτορα να εβαζες και τα παιχνιδια σου μιας και το οφελος θα ειναι συμαντικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Φεβρουάριος 17, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 Προφανως εχεις πολυυυυυυυυυ λιγα προγραμματα...Και πιστεψε με εχω κανει φορματ τοσες φορες που ξερω τον 25ψηφιο κωδικο των windows και του office απεξω...στην κυριολεξια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis861416003225 Φεβρουάριος 17, 2007 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 εχω ενα dvd 5 γεματο...δεν ειναι και λιγα. καθως και 5,6 παιχνιδια. α και εγω ξερω και του οφις και των παραθυρων τα σεριαλ οχι απολυτα βεβαια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Φεβρουάριος 17, 2007 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 Αρχική απάντηση από mefistofelis [Χθες, στις 17:36] Εχω εναν raptor 74γβ και εναν seagate 300.Για καλυτερες επιδοσεις που πρεπει να εγκαταστησω τα windows που να ειναι το swap file και που τα λοιπα αρχεια? Τα Windows και το swap file στον Raptor, και τα δεδομένα στον Seagate. Το swap file δεν είναι ανάγκη να βρίσκεται σε χωριστό partition, αρκεί να μην είναι πολυκερματισμένο. Η τοποθέτησή του σε χωριστό partition εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό, ώστε να εκτείνεται σε ενιαία, συνεχή περιοχή του δίσκου, είτε στην κατάτμηση συστήματος, είτε σε άλλη, ιδιαίτερη κατάτμηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Φεβρουάριος 17, 2007 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 Ναι,αλλα οχι στον πιο συχνα χρησιμοποιουμενο δισκο..δηλαδη σε αυτον με τα windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 17, 2007 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 Τα windows θέλουν το SwapFile στο ίδιο παρτίτιον με αυτά για να μπορούν να γράψουν το memory.dump αρχείο σε περίπτωση BlueScreen. Λες και μπορεί ο οποιοσδήποτε να "καταλάβει" γιατί κρασάρανε, διαβάζοντας το dump αρχείο (το οποίο σύνήθως έχει μέγεθος όσο η φυσική μνήμη). Τεσπα στον δίσκο που είναι το partition των Win ποτέ δεν βάζω swap file, φτιάχνω ένα μικρό partition 4-5 GB στην ΑΡΧΗ του δεύτερου δίσκου και το βάζω εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Φεβρουάριος 17, 2007 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 Αρχική απάντηση από gaig [Χθες, στις 21:22] Ναι,αλλα οχι στον πιο συχνα χρησιμοποιουμενο δισκο..δηλαδη σε αυτον με τα windows. Δεν διαφωνώ, αλλά εφ' όσον ο δίσκος συστήματος είναι πολύστροφος, το πρόβλημα μάλλον δεν υφίσταται. Βέβαια, καλύτερα σε άλλον, τρίτο δίσκο, αλλά αυτά δεν τα ακούει κανένας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Φεβρουάριος 17, 2007 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 Αρχική απάντηση από tifozif1 Τα windows θέλουν το SwapFile στο ίδιο παρτίτιον με αυτά για να μπορούν να γράψουν το memory.dump αρχείο σε περίπτωση BlueScreen. Λες και μπορεί ο οποιοσδήποτε να "καταλάβει" γιατί κρασάρανε, διαβάζοντας το dump αρχείο (το οποίο σύνήθως έχει μέγεθος όσο η φυσική μνήμη). Τεσπα στον δίσκο που είναι το partition των Win ποτέ δεν βάζω swap file, φτιάχνω ένα μικρό partition 4-5 GB στην ΑΡΧΗ του δεύτερου δίσκου και το βάζω εκεί. Oταν λες στην αρχη του δισκου πως ακριβως το δημιουργω εκει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Φεβρουάριος 17, 2007 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 για μενα το εξειςOS => raptorSWAP => raptor max 4gbsDATA => seagateτο swap δεν δουλειει και πολυ αν δεν τιγκαρεις το pc αλλα κρατατο σρο raptor για να ειναι πιο γρηγορο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.