Qparadox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 Πριν απο μηνες, αγορασα απο ebay ενα USB to IrDA Wireless Infrared Adapter , ιδιο με αυτο της φωτογραφιας, για επικοινωνια κινητου + pda με το κομπουτερ. Με τον καιρο ομως εχασα το (mini) cd με τους οδηγους (δεν ειναι plug n' play), οποτε η χρηση του δεν ειναι δυνατη :cry: Εχω ψαξει αρκετα και εχω δοκιμασει αρκετους οδηγους, αλλα κανεις δε φαινεται να κανει... :whistling Κι επειδη ο πνιγμενος απο τα μαλλια του πιανεται, ρωταω μηπως εχει καποιος την ιδια (???) συσκευη και μπορει να βοηθησει.Δυστυχως δε ξερω τι controller και ιστοριες χρησιμοποιει αυτο που εχω, αλλα ισως η φωτο να βοηθησει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
defiant Φεβρουάριος 15, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2007 Τί μάρκα είναι ξέρεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Φεβρουάριος 15, 2007 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2007 Ίσως αν το άνοιγες να κατάφερνες να βρεις κάποιο driver με βάση το chipset αλλιώς θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με τον πωλητή και να του ζητήσεις να σου τον στείλει με κάνα mail. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 15, 2007 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2007 Βάλε ένα live-cd και τρέξε την εντολή lspci ή lsusb.Βρες αυτό που ταιριάζει με την περίπτωσή σου και ψάχτο στο google.Το μεγαλύτερο μέρος των irda adapter είναι sigmatel compliant, δοκίμασε να βάλεις κάτι σε "sigmatel 4000" driver.http://list.driverguide.com/list/company1690/index.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Φεβρουάριος 15, 2007 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2007 Το ίδιο έχω αλλά δεν έχω driver... Μια απ' τα ίδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 15, 2007 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2007 Σορυ για το οφτοπικ, αλλα γιατι απο ebay ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Φεβρουάριος 15, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2007 Αρχική απάντηση από defiant Τί μάρκα είναι ξέρεις? Δεν εχω ιδεα για τη μαρκα.Ουτε το γραφει πανω.Στην πισω του πλευρα (η μπροστα ειναι οπως αυτη της φωτογραφιας) αναφερει σειριακο αριθμο, για την καταναλωση ρευματος κτλ.) Αρχική απάντηση από dubber Ίσως αν το άνοιγες να κατάφερνες να βρεις κάποιο driver με βάση το chipset αλλιώς θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με τον πωλητή και να του ζητήσεις να σου τον στείλει με κάνα mail. Αυτο θα ελεγα οτι ειναι η τελευταια λυση, μιας κι επειδη ειναι φτηνο-κατασκευη, φοβαμαι μη μου μεινει στο χερι..οχι οτι τωρα το χρησιμοποιω δηλ, αλλα λεμε τωρα... Η αγορα εχει γινει ποοολλυυυυ παλια....ουτε ξερω ποιος ειναι Αρχική απάντηση από sotiris Βάλε ένα live-cd και τρέξε την εντολή lspci ή lsusb. Βρες αυτό που ταιριάζει με την περίπτωσή σου και ψάχτο στο google. Το μεγαλύτερο μέρος των irda adapter είναι sigmatel compliant, δοκίμασε να βάλεις κάτι σε "sigmatel 4000" driver. http://list.driverguide.com/list/company1690/index.html Στο σκληρο δισκο μου υπαρχει εγκαταστημενο το Suse 9.3 .Θα το δοκιμασω συντομα να δω τι θα βγαλω.. Αρχική απάντηση από YDinopoulos Σορυ για το οφτοπικ, αλλα γιατι απο ebay ? Ebay γιατι τοτε ειχε αρκετη διαφορα στην τιμη σε σχεση με Ελλαδα (τωρα δεν ξερω τι γινεται...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Φεβρουάριος 15, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2007 Νεωτερα εκ του μετωπου.... τελικα μετα απο ΠΟΛΥΥΥΥ ψαξιμο βρηκα το αρχικο cd με τους οδηγους.. οι αλλες λυσεις που προτεινανε τα παιδια παραπανω, δε δουλεψαν (λινουξ [suse 9.3] και στο site http://list.driverguide.com/list/company1690/index.html).Οποιος χρειαζεται τους οδηγους, μπορω να τους του στειλω . Το συνολικο μεγεθος ειναι 72κβ. Το cd-ακι γραφει πανω mid-62, που φανταζομαι ειναι και το μοντελο που εχω.Ευχαριστω ολους για τη συμπαρασταση!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minus Φεβρουάριος 17, 2007 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 Qparadox, στο device manager του controlpanel δεν υπηρχε το μοντελο της συσκευης, ωστε μετα να κανεις ενα σχετικο search στο google? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Φεβρουάριος 17, 2007 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 Αν υπήρχε θα είχε αναγνωριστεί από το σύστημα και δεν θα χρειαζόντουσαν drivers... Link to comment Share on other sites More sharing options...
minus Φεβρουάριος 17, 2007 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 δεν ειναι παντα ετσι, γιατι πολλες φορες υπαρχει μεν, αλλα με κιτρινα ερωτηματικα που σημαινει οτι δεν εχει εγκατασταθει καλα. Εστω κι ετσι ομως, βλεπεις το μοντελο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.