Jump to content

Ποιος είναι καλύτερος ?

Recommended Posts

1) Αυριο θα πάω να πάρω έναν εκτυπωτή μέχρι 60. Εχω καταλήξει σε αυτούς:

HP D2360 και Canon iP 1700. Παρόμοιες τιμές οι ίδιοι παρόμοιες τιμές και τα μελάνια τους. Το ερώτημά μου είναι πιος έχει την καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης ? (Φωτογραφία και γραφικά κυρίως). Σε άλλα threads η πρόταση είναι ο Canon αλλά δεν έχει αναφερθεί πουθενά ο HP. Μήπως δεν είχε κυκλοφορίσει ? Βλέπω έχει και photo μελάνι για όποιον θέλει.

2) Αλλη ερώτηση ο HP 5940 είναι καλύτερος ποιοτικά από τους άλλους δύο ? Από τον Canon iP 3300 είναι καλύτερος ?(Μην προτείνεται άλλους σε παρόμοια χρήματα, απλά ρωτάω)

3) Αυτός που έχω τόσο καιρό και με έχει βολέψει απίστευτα είναι ο HP 990 Cxi. Τώρα πια όμως εκτυπώνει 1 στις 10. Τις υπόλοιπες 9 τραβάει το χαρτι και το βγάζει. Η το τσαλακώνει (πολύ άσχημα) μέσα του. Η τυπώνει σα να έχουν πάρκινσον οι κεφαλές και μάλιστα δύο φορές την κάθε γραμμή. Επίσης κατά τη διάρκεια όλου αυτού του θέατρου του παραλόγου βγάζει ήχους από την κόλαση :devil: (χωρίς πλάκα!) λες και έχουν σπάσει όλα του τα γρανάζια (χωρίς να έχει σπάσει κανένα) Τη μια φορά όμως που θα τυπώσει τα βγάζει τέλεια και αθόρυβα. Να το πάρω απόφαση οτι χάλασε ετσι ? Δεν πιστεύω να φταίει κάποιος driver ? (Πολύ θα το ήθελα μάλλον...)

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις, ξέρω ρωτάω πολλά και επίσης να πω ότι είναι επείγον γιατί η αγορά πρέπει θα γίνει μέχρι αυριο το μεσημέρι.

Επειδή υπήρξα κάτοχος φθηνών εκτυπωτών και από τις δύο εταιρείες, θα επέλεγα τον Canon χωρίς συζήτηση! Οι ΗΡ είναι πιο ευαίσθητοι σε φθορές και έχουν πολύ χειρότερο λογισμικό. Τώρα για ποιότητα... δεν ξέρω αλλά σε αυτά τα λεφτά μην περιμένεις θαύματα!

Από το λογισμικό των HP είμαι ικανοποιημένος. Για τη φθορά αν κρίνω από το προβλημα που έχω τώρα με τον 990cxi συν ότι παλαιότερα τον είχα επισκευάσει δίνοντας 95 έχεις ένα δίκιο. Βέβαια τον είχα αγοράσει 107 χιλιάρικα ! Πόσο είναι αυτό 300 κάτι ευρώ ?! Και χάλασε ! Θα μου πεις 8 χρόνια είναι αυτά.Ξέρω ότι δεν μπορώ να έχω απαιτήσεις στην ποιότητα απλά μια που θα τα δώσω ας πάρω το καλύτερο. (Παίζει λόγω του ότι ο canon iP 1700 είναι 7-8 χρόνια νεότερος από τον HP που έχω τώρα να βγάζει καλύτερη ποιότητα ?! Ο καταραμένος...με είχε βολέψει η εκτύπωση διπλής όψης...)

Αρχική απάντηση από JohnG85 [Χθες, στις 02:32]

1) Αυριο θα πάω να πάρω έναν εκτυπωτή μέχρι 60. Εχω καταλήξει σε αυτούς:

HP D2360 και Canon iP 1700. Παρόμοιες τιμές οι ίδιοι παρόμοιες τιμές και τα μελάνια τους. Το ερώτημά μου είναι πιος έχει την καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης ? (Φωτογραφία και γραφικά κυρίως). Σε άλλα threads η πρόταση είναι ο Canon αλλά δεν έχει αναφερθεί πουθενά ο HP. Μήπως δεν είχε κυκλοφορίσει ? Βλέπω έχει και photo μελάνι για όποιον θέλει.

Kαι ο Canon παίρνει photo μελάνι. Δεν τους έχω δοκιμάσει "δίπλα-δίπλα", εκτίμησή μου είναι ότι είναι σχεδόν ίδιοι σε ποιότητα, με ελαφρό προβάδισμα στον Canon (και σε ποιότητα κατασκευής επίσης).
2) Αλλη ερώτηση ο HP 5940 είναι καλύτερος ποιοτικά από τους άλλους δύο ? Από τον Canon iP 3300 είναι καλύτερος ?(Μην προτείνεται άλλους σε παρόμοια χρήματα, απλά ρωτάω)
O HP 5940 είναι προτεινόμενος από εμένα σε σχέση με τους άλλους δύο. Αν δεν είναι μεγάλη η διαφορά η γνώμη μου είναι προτίμησέ τον. Μην περιμένεις εξαιρετική διαφορά στην ποιότητα εκτύπωσης. Αλλά σε ταχύτητα, ποιότητα κατασκευής, κόστος μελανιών είναι προτιμότερος. Μόνο το παραπάνω μελάνι που υπάρχει στη συσκευασία του σχεδόν καλύπτει τη διαφορά τιμής.
3) Αυτός που έχω τόσο καιρό και με έχει βολέψει απίστευτα είναι ο HP 990 Cxi. Τώρα πια όμως εκτυπώνει 1 στις 10. Τις υπόλοιπες 9 τραβάει το χαρτι και το βγάζει. Η το τσαλακώνει (πολύ άσχημα) μέσα του. Η τυπώνει σα να έχουν πάρκινσον οι κεφαλές και μάλιστα δύο φορές την κάθε γραμμή. Επίσης κατά τη διάρκεια όλου αυτού του θέατρου του παραλόγου βγάζει ήχους από την κόλαση :devil: (χωρίς πλάκα!) λες και έχουν σπάσει όλα του τα γρανάζια (χωρίς να έχει σπάσει κανένα) Τη μια φορά όμως που θα τυπώσει τα βγάζει τέλεια και αθόρυβα. Να το πάρω απόφαση οτι χάλασε ετσι ? Δεν πιστεύω να φταίει κάποιος driver ? (Πολύ θα το ήθελα μάλλον...)
Δεν είναι θέμα driver, απ' ότι καταλαβαίνω η κεφαλή χτυπά στο όριο κινησης κάνοντας αυτό το θόρυβο.

Ψήφο από εμένα για τον HP5940 το θέμα είναι ότι δεν θα τον χαρακτήριζα οικονομικό και σίγουρα ξεπερνάει τα όρια των 60Ε δέν ξέρω αν σε αυτά τα λεφτά μπορείς να πείς ότι θα αγοράσεις καλό "φωτογραφικό" εκτυπωτή καλά καλά ακόμα και τα 100Ε μπορεί να είναι λίγα για εκτύπωση σε μέγεθος 20X30 οπότε... Πάρε κάτι να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με σχετική αξιοπρέπεια γιατί η ποιότητα σε αυτά τα λεφτά δεν μπορεί να είναι αντικειμενικά καλή δεδομένου με το τί κυκλοφορεί. Για value for money μόνο εσύ μπορεις να κρίνεις...

Αρχική απάντηση από Sapelas [Σήμερα, στις 15:08]

Ψήφο από εμένα για τον HP5940 το θέμα είναι ότι δεν θα τον χαρακτήριζα οικονομικό και σίγουρα ξεπερνάει τα όρια των 60Ε

Το πόσο οικονομικός είναι ένας εκτυπωτής είναι σχετικό. Εξαρτάται κύρια από την ποσότητα εκτυπώσεων που κάνει κάποιος. Αλλά αν δει κάποιος τα πραγματικά δεδομένα, είναι πολύ οικονομικότερος από τους άλλους δύο στα ορίτζιναλ μελάνια.

ΗΡ 3940 [black 21ml, color 14ml, η ΗΡ δεν αναφέρει το μελάνι που περιέχουν αλλά πόσο θα καταναλωθεί (περιέχουν ουσιαστικά 25ml και 17ml αντίστοιχα)]

Canon 1700 [black 12ml, color 12ml, και μάλλον η ποσότητα που περιέχουν και όχι το πόσο θα καταναλωθεί. Ο εκτυπωτής αυτός δέχεται τα μισής χωρητικότητας μελάνια, ο 2300 και τα μεγάλης]

ΗΡ D2360 [black 5ml, color 5ml, πάλι αναφέρεται στην ποσότητα που θα καταναλωθεί), ο εκτυπωτής αυτός δέχεται τα 1/4 χωρητικότητας μελάνια)]

Η ποσότητα σε ml δεν είναι απαραίτητα και αναλογία σελίδων, αλλά ενδεικτικά προσεγγίζει την αναλογία. Επίσης σε όλους τους εκτυπωτές αναφέρω την ποσότητα που περιέχουν τα μεγαλύτερης χωρητικότηας μελάνια που μπορεί να δεχθεί ο κάθε εκτυπωτής (π.χ. ένας ΗΡ που δέχεται το 344 -14ml- μπορεί να δουλέψει και με το 343 -7ml- και με το 342 -5ml?-. Και τα περισσότερα από αυτά όταν ξαναγεμίζονται μπορούν να γεμιστούν στη μέγιστη χωρητικότητα και ακόμα περισσότερο (ακόμα και τα μικρής χωρητικότητας). Π.χ. εγώ γεμίζω το 339 του ΗΡ 5940 με 35ml μελάνι αντί 21(ή 25) που περιέχει το ορίτζιναλ (αντιστοιχεί σε 50% περισσότερο).

To θέμα είναι ακόμα πιο πολύπλοκο απ' ότι φαίνεται από τις χωρητικότητες που δίνω (και οι χωρητικότητες είναι αποτέλεσμα του τι έχω μετρήσει χωρίς να είναι απόλυτα ακριβείς)...

Αρχική απάντηση από Sapelas [Σήμερα, στις 15:08]

Ψήφο από εμένα για τον HP5940 το θέμα είναι ότι δεν θα τον χαρακτήριζα οικονομικό ...

Στο έγχρωμο χρησιμοποιείς τα #343 (ο κωδικός του μελανιού που περιλαμβανόταν στην αρχική συσκευασία)?. Αν όχι βάζε το 344...!

Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σχεδόν συνονόματε :p όπως επίσης και τα υπόλοιπα παιδιά ! Και εγω τελικά κατέληξα στον ΗP 5940 σε σχέση με τον Canon iP 1700 γιατί η διαφορά είναι 20 μόνο. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα. Το μόνο που με κρατάει και δεν πάω να τον αγοράσω ακόμα και αυτή τη στιγμή είναι μήπως δεν έχει κάτι σοβαρό ο παλιός με δεδομένο ότι που και που εκτυπώνει. Θα το κοιτάξω λίγο ακόμα το θέμα όσο μπορώ και μετά θα πραγματοποιήσω την αγορά! Θα το ψάξω λίγο στο net γιατί όπως είπα και σε προηγούμενο post μου είχαν πάρει 90κάτι για προηγούμενο πρόβλημα!

Δεν είναι θέμα driver, απ' ότι καταλαβαίνω η κεφαλή χτυπά στο όριο κινησης κάνοντας αυτό το θόρυβο.

Οταν κάνει αυτό τον ελεεινό ήχο δεν εκτυπώνει. Δεν κουνάει η κεφαλή. Προσπαθεί να εκτυπώσει. Τραβάει το χαρτι και το πετάει. Μετά τραβάει άλλο και κάνει το ίδιο. Αλλες φορές μαζεύει μέσα ένα δυο φύλλα και τα τσαλακώνει σε σημείο που πρέπει να τα βγάλω χειροκίνητα. Επίσης όταν τα κάνει αυτά έχω παρατηρήσει (δεν είμαι σίγουρος) ότι όλα κινούνται πιο γρήγορα. Κεφαλή, κύλινδροι και γενικότερα όλα τα κινητά μέρη. Δεν ψεκάζει καν μελάνι. Αλλες φορές τραβάει ένα χαρτί, βγάζει το μισό και σταματάει. Τέλος όπως προείπα μερικές φορές τυπώνει π.χ τις γραμμές του κειμένου δύο δύο...Τεσπα ελπίζω να ήμουν αρκετά περιγραφικός! Το εξοργιστηκό όμως είναι ότι μπορεί να τυπώσει μερικές φορές και ένα βιβλίο 100 σελίδων με έγχρωμες φωτογραφίες χωρίς κανένα πρόβλημα...

P.S Μόλις τέλειωσε τελείως (βγάζει αέρα!) το μελάνι (έγχρωμο, μαύρο) αλλά δε νομίζω να είναι θέμα...

Αρχική απάντηση από JohnG85 [Σήμερα, στις 17:42]
Οταν κάνει αυτό τον ελεεινό ήχο δεν εκτυπώνει. Δεν κουνάει η κεφαλή. Προσπαθεί να εκτυπώσει. Τραβάει το χαρτι και το πετάει. Μετά τραβάει άλλο και κάνει το ίδιο. Αλλες φορές μαζεύει μέσα ένα δυο φύλλα και τα τσαλακώνει σε σημείο που πρέπει να τα βγάλω χειροκίνητα.
Mην ασχοληθείς με το θέμα δεν αξίζει να φτιαχτεί. Ο εκτυπωτής δεν προσπαθεί να τυπώσει! Αν κατάλαβα καλά η κεφαλή χτυπά όταν βρίσκεται στο δεξιό μέρος του εκτυπωτή (από εκεί και ο θόρυβος, οι παλιότεροι εκτυπωτές είχαν δυνατότερα μοτέρ!!). Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε τρεις διαφορετικές αιτίες. Δες πόσες σελίδες έχει τυπώσει ο εκτυπωτής, αν έχει ξεπεράσει τις 20.000-30.000 σελίδες ξέχασέ τον...

Συνονόματος! Σωστό ;)

Kαι επειδή παρατηρώ να υπάρχει σύγχιση με τα μελάνια και τις χωρητικότητες, παραπέμπω σε μια σελίδα που αναλύει κάπως το θέμα...

HP cartridges

(Το δεύτερο λινκ που εμφανίζεται στο search).

Ωραίο link thanx ! :T:

Περίμενα να βγει κάποιο μήνυμα στην οθόνη αλλά μου το τύπωσε σε χαρτί. Παράξενο πάλι λειτούργησε κανονικά! Τεσπα τι να πω! Ετσι και αλλιώς τελικά πάω για καινούριο οπότε ας κάνει ότι θέλει ! Για την ιστορία 11,307 σελίδες...

Edit: By the way είπες τρεις διαφορετικές αιτίες. Ποιές μπορεί να είναι αυτές ?

Αρχική απάντηση από JohnG85 [Σήμερα, στις 02:43]

Ωραίο link thanx ! :T:

Περίμενα να βγει κάποιο μήνυμα στην οθόνη αλλά μου το τύπωσε σε χαρτί. Παράξενο πάλι λειτούργησε κανονικά! Τεσπα τι να πω! Ετσι και αλλιώς τελικά πάω για καινούριο οπότε ας κάνει ότι θέλει ! Για την ιστορία 11,307 σελίδες...

Edit: By the way είπες τρεις διαφορετικές αιτίες. Ποιές μπορεί να είναι αυτές ?

Oι σελίδες δεν είναι εξαιρετικά πολλές για γενική χρήση, εκτός αν μεγάλο ποσοστό είναι φωτογραφίες που καταναλώνουν πολύ μελάνι, αλλά δεν νομίζω, σωστά?

1.. αν η κεφαλή (το όλο σύστημα που κινείται όταν τυπώνει) χτυπά προς τα δεξιά και αυτό δημιουργεί το θόρυβο.

2.. αν η κεφαλή δεν μπορεί να κινηθεί καθόλου προς τα αριστερά γιατί μαγκώνει (πάλι αυτό δημιουργεί θόρυβο)

3.. αν ο θόρυβος είναι από το αριστερό μέρος του εκτυπωτή σαν να τρίβονται πλαστικά γρανάζια

4.. αν ο θόρυβος προέρχεται από το δεξιό τμήμα, και η κεφαλή κινείται κανονικά

Εκτίμησή μου είναι ότι πρέπει να είναι το 3.

Ναι η πλειονότητα των εκτυπώσεων ήταν κείμενο αλλά οι φωτογραφίες ήταν και αυτές πολλές!

Νομίζω και εγώ ότι το 3 περιγράφει καλύτερα απ΄όλα τον ήχο...

Οπως και να έχει ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τις συμβουλές ! :T::)

Αρχική απάντηση από JohnG85 [Σήμερα, στις 04:22]

Ναι η πλειονότητα των εκτυπώσεων ήταν κείμενο αλλά οι φωτογραφίες ήταν και αυτές πολλές!

Νομίζω και εγώ ότι το 3 περιγράφει καλύτερα απ΄όλα τον ήχο...

Οπως και να έχει ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τις συμβουλές ! :T::)

To 3 είναι η καλύτερη περίπτωση!! Δες μέσα στον εκτυπωτή, στο αριστερό τμήμα ακριβώς μετά τον μικρό κύλινδρο που γυρίζει για την βοήθεια προώθησης του χαρτιού. Εκεί υπάρχει ένα άσπρο γρανάζι και ένα άσπρο πλαστικό (με ένα περίεργο "δόντι") που κινείται δεξιά-αριστερά. Αυτό το πλαστικό με τον καιρό καταστρέφεται και χάνει τη σωστή του θέση. Μετακίνησέ το με το χέρι. Κάποια στιγμή θα ξέρεις πότε είναι σε σωστή θέση και πότε όχι, και όταν είναι σε σωστή θα τυπώνει εντάξει.

Πες μου αν κατάφερες και είναι αυτό.

Αρχική απάντηση από nik92 [Χθες, στις 21:16]

canon πάρε , είχα και HP , xerox , αλλά με τον canon είμαι πολύ ικανοποιημένος . δεν καταναλώνει τόσο μελάνι , πολύ καλή ποιότητα και φτηνά μελάνια .

Mε την ευκαιρία να πω ότι το πολυμηχάνημα Canon MP160 είναι επίσης συνιστώμενο (δέχεται και τα μεγάλης χωρητικότητας cartridge σε αντίθεση με τον ip1700), ενώ η τιμή του είναι μόνο 20 ευρώ ακριβότερη από τον 1700 (80 ευρώ βλέπω στο Πλαίσιo).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.