Panormitis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2007 Ψάχνω ένα συγκεκριμένο motherboard, το L1N64-SLI WS της Asus.Μήπως ξέρει κάποιος αν έχει έρθει στην Ελλάδα ή πότε θα έρθει;Στο εξωτερικό υπάρχει από τον περασμένο Δεκέμβρη αλλά δεν μπορώ να το βρω στην Ελλάδα. Προτιμώ να το αγοράσω από την Ελλάδα και όχι από το εξωτερικό. Μήπως ξέρετε κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα που το έχει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSTSIA Φεβρουάριος 13, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2007 Όχι ,δεν έχει έρθει μόνο από εξωτερικό μπορείς να την πάρεις. Πάντως στο σκρούτζ δε τη βρήκα.Αν όμως μπορέσεις και βρείς βάλε ένα και ενα λινκάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panormitis Φεβρουάριος 13, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2007 Αρχική απάντηση από PSTSIA [Σήμερα, στις 20:06] Όχι ,δεν έχει έρθει μόνο από εξωτερικό μπορείς να την πάρεις. Πάντως στο σκρούτζ δε τη βρήκα.Αν όμως μπορέσεις και βρείς βάλε ένα και ενα λινκάκι. Link μόνο για κατάστημα εξωτερικού βρήκα. Στο excaliberpc.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panormitis Φεβρουάριος 13, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2007 Κάποια άλλη μητρική που να βάζει δύο επεξεργαστές και να κοστίζει μέχρι 400 ευρώ ξέρει κανείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Φεβρουάριος 13, 2007 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2007 Βασικά θέλεις για κάποιο συγκεκριμένο λόγο αυτό το mobo?Την κατανάλλωση που έχει την ξέρεις?Την χαμηλότερη επίδοση από τα intel?Συγνώμη κιόλας δεν θέλω να σου πω τι να κάνεις αλλά σκέφτηκα ότι ίσως δεν τα γνωρίζεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panormitis Φεβρουάριος 13, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2007 Αρχική απάντηση από dark22 [Χθες, στις 23:54] Βασικά θέλεις για κάποιο συγκεκριμένο λόγο αυτό το mobo?Την κατανάλλωση που έχει την ξέρεις?Την χαμηλότερη επίδοση από τα intel?Συγνώμη κιόλας δεν θέλω να σου πω τι να κάνεις αλλά σκέφτηκα ότι ίσως δεν τα γνωρίζεις... Τα γνωρίζω όλα αυτά.Θέλω όμως να φτιάξω ένα workstation με δύο opteron χωρίς να είναι ανάγκη να βάλω registered ram. Επίσης θέλω να βάλω πολλούς δίσκους (λέω για 11) και με βολεύει αυτή η μητρική επειδή βάζει μέχρι 12 sata. Όλα αυτά θα μπουν σε ένα κουτί Thermaltake Armor.Τροφοδοτικό έχω ένα 1000 Watt αλλά μάλλον θα χρειαστεί να πάρω και δεύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panormitis Φεβρουάριος 13, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2007 Αρχική απάντηση από 2cpu [Χθες, στις 23:55] Αναλογα τι θες να κανεις.Η εν λογω που αναφερεις βρισκεται στην Enthusiast αγορα θα ελεγα.Αν θες υπαρχει αυτη -->Tyan η και αυτη -->Iwill οι οποιες κατασκευαζουν μητρικες για 2(και για ενα)cpu και ανω.Απλα αυτες ανηκουν σε αλλη κατηγορια που αν σε εξυπηρετει πιστευω σε καλυπτει. Τις μάρκες που αναφέρεις τις ξέρω, online κατάστημα που να τις έχει μέχρι 400 ευρώ μήπως μπορείς να μου πεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Φεβρουάριος 13, 2007 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2007 Τσέκαρε εδώ έχει μπόλικες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panormitis Φεβρουάριος 13, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2007 Ευχαριστώ για το link.Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια μητρική έστω άλλης μάρκας με περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά χωρίς να ξεπεράσει τα 400 ευρώ;Αφού η μητρική βγήκε από τον Δεκέμβρη δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά μέχρι τώρα; Μήπως τελικά δεν πρόκειται να εισαχθεί καθόλου στην Ελλάδα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Φεβρουάριος 13, 2007 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2007 Κοίτα επειδή και εγώ ψάχτηκα πρόσφατα για dual socket Ελλάδα τα πράγματα είναι στο θέμα κυρίως για sever και ακριβά...Πήρα μια Tyan Tiger 100 από ebay και ξεμπέρδεψα...Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις μια mobo για intel quad και να της βάλεις πάνω έναν Q6600 με έναν extra sata controler.Θα σου βγει πολύ ποιο φθηνά και συνάμα θα έχεις πολύ καλύτερη απόδοση σε συνδυασμό με λιγότερη κατανάλλωση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panormitis Φεβρουάριος 13, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2007 Τελικά ίσως κάνω αυτό που λες.Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει αυτή η μητρική στην Ευρώπη.Και τους επεξεργαστές (Opteron 2218) μόνο στην Αμερική τους βρίσκω.Είναι λογικό που καθυστερούν να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Φεβρουάριος 14, 2007 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 Οι 2218 ειναι socket F?Και η μητρικη που θες δεν ειναι AM2 για 4χ4 πλατφορμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSTSIA Φεβρουάριος 14, 2007 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 Για τους 2218 δες εδώ:http://www.matsoukasbros.com/search.php?PageNo=17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSTSIA Φεβρουάριος 14, 2007 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 Αρχική απάντηση από GoriLLakoS [Σήμερα, στις 08:03] Οι 2218 ειναι socket F?Και η μητρικη που θες δεν ειναι AM2 για 4χ4 πλατφορμα? Όχι, η πλατφόρμα 4χ4 χρησιμοποιεί τροποποιημένους όπτερον αλλά μπορεί να δουλέψει kαι με τους απλούς.Πάντα για sF μιλάμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSTSIA Φεβρουάριος 14, 2007 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 Αρχική απάντηση από Panormitis [Χθες, στις 18:31] Link μόνο για κατάστημα εξωτερικού βρήκα. Στο excaliberpc.com Ευχαριστώ , το βρήκα και δε μου φαίνεται και τόσο ακριβή ακόμη και με τα μεταφορικά , αρκεί βέβαια να μην την εκτελωνήσουν .Σκέφτομαι να την αγοράσω , αλλά θα ρωτήσω πρώτα για το ζήτημα του εκτελωνισμού για να δω πόσο θα μου βγεί το μαλλί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSTSIA Φεβρουάριος 14, 2007 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 Αρχική απάντηση από Panormitis [Χθες, στις 22:18] Τα γνωρίζω όλα αυτά.Θέλω όμως να φτιάξω ένα workstation με δύο opteron χωρίς να είναι ανάγκη να βάλω registered ram. Επίσης θέλω να βάλω πολλούς δίσκους (λέω για 11) και με βολεύει αυτή η μητρική επειδή βάζει μέχρι 12 sata. Όλα αυτά θα μπουν σε ένα κουτί Thermaltake Armor.Τροφοδοτικό έχω ένα 1000 Watt αλλά μάλλον θα χρειαστεί να πάρω και δεύτερο. Τι τροφοδοτικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panormitis Φεβρουάριος 14, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 Το τροφοδοτικό που έχω είναι ένα Enermax Galaxy 1000W. Αρχικά ήθελα ένα Thermaltake Toughpower 1200W αλλά δεν το βρήκα πουθενά. Η μητρική έχει 2 socket F (ή socket L1 όπως το ονομάζει η Asus) Οι Opteron 2218 κυκλοφορούν και για socket F και δουλεύουν με την μητρική άψογα χωρίς να χρειάζεται καμία τροποποίηση ή πατέντα.Για την λειτουργία Opteron με την L1N64 υπάρχουν κάποιες πληροφορίες εδώ http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=131691 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panormitis Φεβρουάριος 14, 2007 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 Αρχική απάντηση από 2cpu [Σήμερα, στις 22:52] Δεν νομιζω να ισχυει αυτο Ποιο δεν νομίζεις να ισχύει; Ότι δουλεύουν οι Opteron 2218 με την L1N64; Δουλεύουν μια χαρά. Το θέμα είναι ότι αν πάρω άλλη μητρική θα πρέπει να επιλέξω κάποια μητρική για server και δυστυχώς θα θέλει registered ram, θα απαιτεί πιο αργή μνήμη και θα πρέπει να βάλω έξτρα sata controller για να συνδέσω πάνω από 6 δίσκους. Το socket 940 που πρότεινες απαιτεί registered ram. Τελικά λέω να πάρω την L1N64 από το excaliberpc.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panormitis Φεβρουάριος 14, 2007 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 Σκέφτομαι να φτιάξω το παρακάτω σύστημα:Μητρική: Asus L1N64Επεξεργαστές: 2 x Opteron 2218Ψύξη: 2 x NoiseBlocker CoolScraper V2.0Μνήμες: 4 x 1GB Team Xtreem PC6400 DDR2 800MHz 4-4-4-10Κάρτα Γραφικών: Albatron 8800 GTX 768MB HTDPΔίσκοι 11 x Samsung 500 GB (7200rpm, 16MB Cache, SATA)DVDRW: 2 x Nec 7173Κουτί: Thermaltake Armor VA8000BWSΤροφοδοτικό: Enermax Galaxy 1000WΑρχικά για ψύξη έλεγα να βάλω δύο Titan Amanda αλλά δεν πιστεύω να χωράνε. Τώρα σκέφτομαι να βάλω δύο NoiseBlocker CoolScraper, πρέπει να χωράνε αλλά δεν είμαι τελείως σίγουρος.Το τροφοδοτικό λέτε να τα αντέξει όλα αυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Φεβρουάριος 14, 2007 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 Δες τι εκανα quote.Εννοω δεν νομιζω να ισχυειopteron χωρις registered μνημες....εδειξα οτι και το 940 αλλα και το F συμφωνα παντα με τον συνδεσμο απαιτουν τετοιες μνημες.δεν σε προτεινα940 απλα ειπα οτι οσο ειχα ψαξει ακομα και για 940 socket οι τιμες κυμαινονταν σε αυτη την κατηγορια. ποσο μαλλον για F. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.