Jump to content

Συναρμολογούμενο VS Εργοστασιακό...

oekab1992

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 15:45]

Ναι, αλλά +den+ είχες πάρει OEM PC δεν θα ήξερες αυτά που ξέρεις τώρα.

Προφανώς! (αν και μπορείς να βάλεις χέρι και στα ΟΕΜ - δεν είναι και τόσο ΟΕΜ πλέον)

BTW, πριν καμια 15ρια, έκανα 2.5 ώρες μόνο για να ανοίξω το κουτί από ένα Olliveti 286 (για να καθαρίσω το χώμα που είχε πιάσει μέσα).

• 2 weeks later...
  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Φιλαράκια μου καλά, έκλεισε το θέμα με την αγορά του νέου pc που σας έλεγα, τελικά θα το αγοράσω απο ΠΛΑΙΣΙΟ χωρίς ΦΠΑ. Η τελική σύνθεση έχει ως κάτωθι και παρακαλώ πείτε μου αν εγκρίνεται ή όχι:

ΘΗΚΗ THERMALTAKE SOPRANO BLACK VB1000

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 550WATT-24PIN CHIEFTEC

M/B ASUS P5B-E (s775,965,DDR2)

CPU INTEL CORE2DUO 6400(s775/2,133G)TRAY

SVGA PCI-EXP 7600 GT 256 MB ASUS

HDD SATA II 250GB WESTERN -16MB CACHE-72

RAM SUPERTALENT DDR2-8002X1GBT800UX2GC4

DVDRW +/- DOUB LAYER SAMSUNG BULK BLACK

FLOPPY DISK DRIVE 3,5" 1,44 ΜΒ ΜΑΥΡΟ

SWITCH NETGEAR 5-PORT 10/100 PLATINUM

COOLER CPU INTEL AVC T15-12

INNACLE PCTV 310I HYBRID PRO PCI

Σας ευχαριστώ και πάλι!!

Gecube X1950 Pro 256 MB 169ευρω αντι για asus 7600GT(αν δεν κανω λαθος 10 ευρω διαφορα ..)

μιας και ειδα tray cpu και αυτο το "COOLER CPU INTEL AVC T15-12" δε το βλεπω στο site πλαισιου,παρε τουλαχιστον μια Cooltek Auras στα 24 ευρω(κατι φτηνοτερο δεν βλεπω,εκτος αν θες να κλοκαρεις οποτε παμε σε λυσεις 40+ ευρω..)

Για την κάρτα γραφικών προφανώς πάρε μια με 1950Pro (Gecube που λέει ο sofix ή και την MSI που πήρα εγώ και είναι μια χαρά). Αν δεν κάνεις πολύ O/C το fan/cooler της Intel είναι μια χαρά.

Σας ευχαριστώ παιδιά για την απάντηση. Δεν θα ασχοληθώ με o/c, οπότε όπως λέτε η ψύκτρα με καλύπτει, ανα μελλοντικά μπώ σε αυτό το χορό θα δούμε, αλήθεια πουσάρετε εύκολα ο core 2 duo και μέχρι πόσο πάει χωρίς να χρειαστεί να δώσεις άλλα τόσα λεφτά για του κάνεις τα τρελλά συστήματα ψύξης?

Αλήθεια γιατι μου προτείνετε ΑΤΙ? Απότι είδα η ΑΤΙ ειναι κατα 15 mhz πιο γρήγορη στο engine clock, 10 mhz πιο αργή στο memory clock, αλλά διπλάσιο interface στα 256. Έχετε βάσιμους λόγους να την προτείνετε απο την 7600? Ειναι αποδεδειγμένα πολύ καλύτερη για τα 10 ευρώ παραπάνω που έχει? Κάτι διάβασα οτι σε παιχνίδια όντως η χ1950 ειναι καλύτερη απο την 7600, αλλά υστερεί σε άλλες εφαρμογές βίντεο κτλ, και πως οι drivers των nvidia καρτών ειναι καλύτεροι.

Όλα τα άλλα τα βρήκατε καλώς? Καμία πιθανή ασυμβατότητα κτλ?

Σας ευχαριστώ και πάλι!!

Απλά το 1950Pro είναι περίπου 1.5-1.7 φορές γρηγορότερο!! Δες εδώ:

http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=529&model2=607&chart=213

Το αντίστοιχο του 1950Pro σε nVidia είναι το 7900GS (ή ίσως το GT)

Πρόσεξε λίγο το στήσιμο και δεν θα έχεις πρόβλημα. Win XP υποθέτω...

Ο 6400 πάει εύκολα σχεδόν μέχρι τα 3GHz με "μαμά" ψύξη. Ετσι λένε τουλάχιστον οι ειδικοί εδώ στο forum.

Για τις άλλες διαφορές που λες μεταξύ ATI - nVidia, δεν τείθεται θέμα προβληματισμού. Οι διαφορές στην ποιότητα εικόνας/video είναι τόσο μικρές που μόνο με ειδικό εξοπλισμό/συνθήκες γίνονται αντιληπτές. Το x1.7 διαφορά σε βαριά παιχνίδια είναι ΜΕΓΑΛΟΣ λογαριασμός - άρα μην το σκέφτεσε πολύ.

Στα λέει αυτά φανατικός nVidiaκιας που πήρε ΑΤΙ. Καλές οι "συμπάθειες" αλλά να μην μας πιάνουν και καρόιδα.

Αρχική απάντηση από neuromancer [Σήμερα, στις 14:29]

Απλά το 1950Pro είναι περίπου 1.5-1.7 φορές γρηγορότερο!! Δες εδώ:

http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=529&model2=607&chart=213

Το αντίστοιχο του 1950Pro σε nVidia είναι το 7900GS (ή ίσως το GT)

Πρόσεξε λίγο το στήσιμο και δεν θα έχεις πρόβλημα. Win XP υποθέτω...

Ο 6400 πάει εύκολα σχεδόν μέχρι τα 3GHz με "μαμά" ψύξη. Ετσι λένε τουλάχιστον οι ειδικοί εδώ στο forum.

Σε ευχαριστώ πολύ, πραγματικά εντυπωσιάστηκα με τις επιδόσεις της κάρτας αυτής!!! Εφόσον η ανωτερότητα των επιδόσεων ξακαθαρίστηκε, θεωρείς οτι θα δέσει απόλύτα με το υπόλοιπο σύνολο? Ως επι το πλείστον win xp βέβαια θα βάλω, αλλά έχω βλέψεις πειραματικά και για πολλαπλά λειτουργικά, έλεγα να βάλω πάνω και win 2003 server corporate edition, win xp 64 bit, vista (΄τα έχω όλα νόμιμα φυσικά :) )

Έκανα ένα update/edit στο προηγούμενο post αν και απ όσο είδα σε έπεισα. Τα Vista βασανίζονται ακόμη από παιδικές ασθένειες - σε κανενα χρόνο ίσως το σκεφτώ αν και το στήσιμο μηχανήματος από το μηδέν πλέον μου παίρνει 15 μέρες και το αποφεύγω (πολλές εφαρμογές development, settings, μεταφορά αρχείων, κτλ κτλ).

Για το δέσιμο που λες, όλα υποτείθετε δένουν μια χαρά μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Δες το δικό μου configuration που είναι παρόμοιο. Δεν είχα πρόβληματα. Εννοείται πριν αρχίσεις να μαζέψεις latest drivers για μητρική, VGA κτλ. Επίσης μια και παίρνεις ASUS μάνα, ρίξε μια ματιά στα forum της ASUS για πιθανά προβλήματα της συγκεκριμένης μητρικής, BIOS updates κτλ. Συνήθως προβληματάκια τυχαίνουν σε νέα προϊόντα (κυρίως motherboards) που όμως διορθώνονται στην πορεία με τα updates.

Αρχική απάντηση από neuromancer [Σήμερα, στις 14:47]

Έκανα ένα update/edit στο προηγούμενο post αν και απ όσο είδα σε έπεισα. Τα Vista βασανίζονται ακόμη από παιδικές ασθένειες - σε κανενα χρόνο ίσως το σκεφτώ αν και το στήσιμο μηχανήματος από το μηδέν πλέον μου παίρνει 15 μέρες και το αποφεύγω (πολλές εφαρμογές development, settings, μεταφορά αρχείων, κτλ κτλ).

Για το δέσιμο που λες, όλα υποτείθετε δένουν μια χαρά μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Δες το δικό μου configuration που είναι παρόμοιο. Δεν είχα πρόβληματα. Εννοείται πριν αρχίσεις να μαζέψεις latest drivers για μητρική, VGA κτλ. Επίσης μια και παίρνεις ASUS μάνα, ρίξε μια ματιά στα forum της ASUS για πιθανά προβλήματα της συγκεκριμένης μητρικής, BIOS updates κτλ. Συνήθως προβληματάκια τυχαίνουν σε νέα προϊόντα (κυρίως motherboards) που όμως διορθώνονται στην πορεία με τα updates.

Καλέ μου φίλε σε ευχαριστώ πάρα πολύ για της πληροφορίες σου. Το μηχάνημα μόλις το παρήγγειλα απο ΠΛΑΙΣΙΟ με την Χ1950 που μου είπες και συμφώνησε απόλυτα και ο πωλητής με την επιλογή αυτή!!!

Αρχική απάντηση από neuromancer [05-03-2007 16:33]

άντε και καλά ξενύχτια ;-)

Γειά σου φίλε μου, το πήρα το μηχάνημα, έβαλα χθές τα windows, όλα καλα. πάει κομμάτια λέμε!!! Έκανε όμως ο συναρμολογητής μια μικρή ******* και δεν σύνδεσε μάλλον τους ανεμιστήρες, διότι το thermaltake soprano vb1000 έχει 3 ανεμιστήρες και άλλος ενας πάνω απο την ψύκτρα της motherboard, σύνολο 4. Κανένας απο αυτούς τους ανεμιστήρες δεν γύρναγε, ρώτησα ενα φίλο που έχει ακριβώς το ίδιο κουτί και μου είπε πως γυρνάνε συνέχεια όλοι (αρχικά νόμιζα μήπως ενεργοποιούνται όταν ο υπολογιστής ανεβάσει θερμοκρασία), αλλά τόσο ο φίλος όσο και ο πωλητής του Η/Υ μου έιπαν να ανοίξω το case και να τσεκάρω αν δεν ειναι συνδεδεμένοι οι ανεμιστήρες. Σε περίπτωση που ειναι συνδεδεμένοι αλλά δεν δουλεύουν, τι κάνουμε? Οι ανεμιστήρες παίρνουν ρεύμα απο το τροφοδοτικό αλλά και απο το motherboard άκουσα? Που ειναι καλύτερο να τους συνδέσεις? Ειναι δυνατόν να ειναι χαλασμένοι και οι τέσσερις ή να μην παίρνουν ρεύμα απο το τροφοδοτικό?

Κατι τελευταίο. Στο εγχειρίδιο της Gecube X1950 pro 256 λέει κάτι για υποστήριξη AVIVO και πώς όχι μόνο έχει tv out και σε HDTV, αλλά και πώς κάνει video capture. Εσύ που έχεις την ίδια, τι έχεις διαπιστώσει? Γενικά τι δυνατότητες multimedia έχει η κάρτα αυτή που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά εκτός απο τις σίγουρα καλές επιδόσεις στα παιχνίδια?

Σε ευχαριστώ και πάλι!!!

για το θεμα με τους ανεμιστηρες,αν εχουν 4-pin βυσμα τους συνδεεις στα αντιστοιχα που υπαρχουν ελευθερα απο το τροφοδοτικο σου..αν ειναι μικρα 2-pin ή 3-pin τοτε ψαξε πανω στην μητρικη σου κ βρες που εχει τα λεγομενα "sys fun" ριξε μια ματια στο manual της μητρικης κ ετσι θα τα εντοπισεις.

ελπιζω να σε βοηθησουν οι φωτο

chipseton3.jpg

ddr2sa3.jpg

Δεν έχω την Gecube. Έχω μια MSI με την ίδια GPU (1950Pro). Η δική μου δεν λέει κάτι για video capture πάντως. Έχει η δική σου είσοδο για video σήμα? Σε αυτό το επίπεδο τιμών χλωμό μου φαίνεται να έχεις video capture. Το avivo ενεργοποιείται από τις ρυθμίσεις video του Catalyst Control Center.

Για δες εδώ: http://www.tomshardware.com/2007/01/09/avivo-vs-purevideo/

και εδώ: http://www.tomshardware.com/2007/01/22/video_capture/page2.html

Επλίζω τουλάχιστον το fan της CPU να δουλεύει γιατί αλλιώς.... Τα υπόλοιπα μάλλον δεν είναι συνδεδεμένα. Καλύτερα να τα βάλεις στην mother αντί στο τροφοδοτικό για να έχεις και έλεγχο από τα tools της mother. Όλο και κατι για monitoring θα έχει.

Από φασαρία πώς πας (εφόσον δουλέψουν τα φουρφούρια)?

Αρχική απάντηση από neuromancer [Χθες, στις 22:43]

Δεν έχω την Gecube. Έχω μια MSI με την ίδια GPU (1950Pro). Η δική μου δεν λέει κάτι για video capture πάντως. Έχει η δική σου είσοδο για video σήμα? Σε αυτό το επίπεδο τιμών χλωμό μου φαίνεται να έχεις video capture. Το avivo ενεργοποιείται από τις ρυθμίσεις video του Catalyst Control Center.

Για δες εδώ: http://www.tomshardware.com/2007/01/09/avivo-vs-purevideo/

και εδώ: http://www.tomshardware.com/2007/01/22/video_capture/page2.html

Επλίζω τουλάχιστον το fan της CPU να δουλεύει γιατί αλλιώς.... Τα υπόλοιπα μάλλον δεν είναι συνδεδεμένα. Καλύτερα να τα βάλεις στην mother αντί στο τροφοδοτικό για να έχεις και έλεγχο από τα tools της mother. Όλο και κατι για monitoring θα έχει.

Από φασαρία πώς πας (εφόσον δουλέψουν τα φουρφούρια)?

Έλα φίλε μου, σχετικά με τους ανεμιστήρες, ειχα κάνει λάθος, ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή δούλευε, και ο μπροστινός του κουτιού, δεν δούλευε ο πίσω του κουτιού καθώς και πλαϊνός στο παράθυρο. ’νοιξα το κουτί, τα πάντα ήταν συνδεδεμένα αλλά δεν έκαναν μάλλον καλή επαφή, οπότε τα έβγαλα, τα ξανακούμπωσα (και ομολογουμένως με δυσκολία κουμπώσαν καλά, γιαυτό μάλλον ο συναρμολογητής βιάστηκε). Τελικά και αισίως έπαιξαν ολοι οι ανεμιστήρες και το κουτάκι ειναι ψυγείο. Απο θόρυβο που με ρώτησες, θα έλεγα άψογο, σχετικά αθόρυβο για τόσους ανεμιστήρες, και γενικά όλα καλά ευτυχώς!!!

Τέλος, αναφορικά με την κάρτα, στο πίσω μέρος της έχει δυο θύρες dvi και μια svideo. Μέσα στο εγχειρίδιο έγραφε σαφέστατα οτι εκτός απο hdtv tv out με χρήση ειδικού καλωδίου μπορεί απο το λογισμικό της να κάνει video capture με συνιστώμενη εφαρμογή το cyberlink power producer. Θα κατεβάσω το εγχειρίδιο απο το site της gecube και θα κάνω copy paste τα σχετικά κείμενα να δούμε τι παίζει τελικά!!!

Κάτι διάβασα στα link που έδωσα παραπάνω για video capture, αλλα κατ'αρχήν, από που θα μπει το video σήμα στην κάρτα? Τα 2 DVI και το ένα sVideo είναι output, σωστά? Μήπως έχω χάσει επεισόδια (και κάποιο από αυτά είναι και input?)

Βασικά δε με πολυαπασχολεί το θέμα video capture. Δεν έχω πηγές....

Αρχική απάντηση από neuromancer [Σήμερα, στις 00:59]

Κάτι διάβασα στα link που έδωσα παραπάνω για video capture, αλλα κατ'αρχήν, από που θα μπει το video σήμα στην κάρτα? Τα 2 DVI και το ένα sVideo είναι output, σωστά? Μήπως έχω χάσει επεισόδια (και κάποιο από αυτά είναι και input?)

Βασικά δε με πολυαπασχολεί το θέμα video capture. Δεν έχω πηγές....

Το svideo δείχνει out, αλλά με χρήση ειδικού καλωδίου γίνεται μάλλον και in, αποτι κατάλαβα ειναι και in & out. Θα το ψάξω και θα σου πώ περισσότερα.

Πρέπει να είναι το καλώδιο με τις "παρδαλές" απολήξεις. Πάντα αναρωτιόμουνα τι διάολο έκανε αυτό το καλώδιο. Το είχα δει σε ένα γνωστό παλιά που είχε ATI All Wonder. Το έχει και η δικιά μου (αν θυμάμαι καλά - τα έχω στο πατάρι....) αλλά και πάλι δεν ασχολούμαι με video. Δεν έχω καλά καλά VHS video (για να μη μιλήσω δια DVD player, camera και τέτοια). Καμιά ταινία που και που από τον Η/Υ. Ψάξτο αν θες και ενημέρωσε.

Αρχική απάντηση από neuromancer [Σήμερα, στις 02:47]

Πρέπει να είναι το καλώδιο με τις "παρδαλές" απολήξεις. Πάντα αναρωτιόμουνα τι διάολο έκανε αυτό το καλώδιο. Το είχα δει σε ένα γνωστό παλιά που είχε ATI All Wonder. Το έχει και η δικιά μου (αν θυμάμαι καλά - τα έχω στο πατάρι....) αλλά και πάλι δεν ασχολούμαι με video. Δεν έχω καλά καλά VHS video (για να μη μιλήσω δια DVD player, camera και τέτοια). Καμιά ταινία που και που από τον Η/Υ. Ψάξτο αν θες και ενημέρωσε.

Δές εδώ τι βρήκα απο το επίσημο site της ΑΤΙ για την κάρτα αυτή:

http://ati.amd.com/products/radeonx1950/radeonx1950pro/specs.html

Key Features

* 256 MB GDDR3 memory

* Shader Model 3.0

* DirectX

Αυτή στο header της σελίδας λέει ότι είναι η ΧΤΧ. Πιο βαρβάτη από την 1950Pro. Επίσης, είναι και θέμα υλοποίησης. Αν έχεις Gecube δες καλύτερα στο site της εταιρίας. Η ΑΤΙ φτιάχνει και δικά της μοντέλα εκτός από τους επεξεργαστές (GPUs).

Αρχική απάντηση από neuromancer [Σήμερα, στις 16:16]

Αυτή στο header της σελίδας λέει ότι είναι η ΧΤΧ. Πιο βαρβάτη από την 1950Pro. Επίσης, είναι και θέμα υλοποίησης. Αν έχεις Gecube δες καλύτερα στο site της εταιρίας. Η ΑΤΙ φτιάχνει και δικά της μοντέλα εκτός από τους επεξεργαστές (GPUs).

Εισαι ικανοποιημένος απο τις επιδόσεις της καρτούλας μας? Στα παιχνίδια πως πάει? Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα γιατι ειναι σε περίοδο στησίματος του μηχανήματος. Ποιές ειναι οι μέγιστες αναλύσεις που υποστήριξει στα παιχνίδια με εφέ ενεργά κτλ χωρίς να δείχνει πως σέρνεται? Τι δυνατότητες έχεις ανακαλύψει και τι αρνητικά έχει?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.