Jump to content

Συναρμολογούμενο VS Εργοστασιακό...

oekab1992

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από minus

επωνυμο, επωνυμο, επωνυμο!

Ιδια τεστ κανουν στην toshiba, ίδια στο καθε πλαισιο? Ιδιους ποιοτικους ελεγχους εχουν?

για εξηγησε μου σε παρακαλω τι εννοεις με τον ορο "ποιοτικους ελεγχους" γιατι το επιχειρημα σου εκ πρωτης οψεως δεν πειθει...

oekab1992,εχεις δει απο κοντα οθονη 19 crt..μιλαμε για ΤΕΡΑΣ....αν εχεις χωρο στο γραφειο σου κ δεν σε απασχολει,go for it!

επισης θα προτεινα ενα ποιοτικοτερο τροφοδοτικο στα 500W διοτι η απαιτουμενη ισχυς στα pc αυξανει δραματικα μερα με τη μερα και τροφοδοτικο δεν αλλαζεις καθε μερα..

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Γεια σας φιλαράκια και σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σας. Το σύστημα θα το πάρω μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται, επειδή θα το πάρω απο την εταιρεία πληροφορικής που υποστηρίζει την εταιρεία που δουλεύω, η αγορά δεν θα γίνει απο ΠΛΑΙΣΙΟ αλλα απο INFOQUEST. Και εκει αντιμετωπίζω ενα μικρό πρόβλημα, διότι δεν έχουν ακριβώς τα πράγματα που θέλω. Δεν έχουν καταρχάς το case που ήθελα και μου πρότειναν μια τελειωμένη μάρκα J.J. αλλά θα βρώ κάτι καλύτερο. Πολλά του Πλαισίου η Infoquest δεν τα έχει.

Τροφοδοτικό θα βάλω 500αρι, επεξεργαστής όπως είχαμε πει ο core 2 duo 6400, μητρική asus p5b-e, στη μνήμη όμως μου έκαναν μαμακία. Απο το site της asus έλεγξα μόνο για τους εγκεκριμένους τύπους μνήμης, και ούτε καν η ocz δεν ήταν μέσα, μόνο Kingston με συγκεκριμένο part number. Μια βλαμμένη εκει μου έβαλε 2 gb 800αρα ddr2 μάρκας buffalo, πρέπει να ειναι μεγάλη μούφα, αμφιβάλλω αν θα μπουτάρει καν το μηχάνημα, και εδώ θα έχω πρόβλημα με το θέμα μνήμη. Για κάρτα γραφικών, την 7600 gt που ήθελα την έχουν μόνο σε υλοποίηση της asus, οπότε τι να κάνω... και dvdrw ενώ ήθελα nec μου πρότειναν samsung. Σκέφτηκα να βάλω αντι atapi, sata, αλλά κάπου διάβασα οτι απο θέμα ταχύτητας δεν είχε καμία διαφορά η διασύνδεση αυτή. Αληθεύουν τα παραπάνω?

Τι εξτρα γνώμες έχετε για τα θέματα που προέκυψαν με μνήμη κτλ?

Αρχική απάντηση από steve_m

Μικρη σημασια η μαρκα της 7600.Επισης και της μνημης.Αν δε μπουταρει τους το πας πισω.

Συμφωνώ σε αυτό.Ειδικά αν δεν κάνεις overcloking δε σε πολύ απασχολεί θα λειτουργεί κανονικά.

Το θέμα είναι αλλού στα ίδια λεφτά που θα έβαζες 2gb ocz θα σου βάλουν 2gb buffalo με τα ίδια timings? To ίδιο ισχύει και για το κουτί θα είναι αντίστοιχων δυνατοτήτων

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω. Εντάξει η συγκεκριμένη εταιρεία σε εξυπηρετεί στην δουλεία. Το προσωπικό σου όμως υπολογιστή δεν είσαι αναγκασμένος να τον πάρεις απο αυτούς ειδικά όταν δεν έχουν και δεν μπορούν να φέρουν αυτά που θες.

Αγοράζεις ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ

Αρχική απάντηση από blkik [Χθες, στις 13:59]

Συμφωνώ σε αυτό.Ειδικά αν δεν κάνεις overcloking δε σε πολύ απασχολεί θα λειτουργεί κανονικά.

Το θέμα είναι αλλού στα ίδια λεφτά που θα έβαζες 2gb ocz θα σου βάλουν 2gb buffalo με τα ίδια timings? To ίδιο ισχύει και για το κουτί θα είναι αντίστοιχων δυνατοτήτων

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω. Εντάξει η συγκεκριμένη εταιρεία σε εξυπηρετεί στην δουλεία. Το προσωπικό σου όμως υπολογιστή δεν είσαι αναγκασμένος να τον πάρεις απο αυτούς ειδικά όταν δεν έχουν και δεν μπορούν να φέρουν αυτά που θες.

Αγοράζεις ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ

Ξέχασα να επισημάνω οτι ο λόγος που το παίρνω απο αυτή την εταιρεία ειναι οτι 8α γλυτώσω το φπα, και αυτοί δεν παίρνουν απο άλλού, μόνο infoquest!!! Επίσης να επισημάνω οτι πήρα την eizo 19 τ760 που λέγαμε και ειναι άψογη!!! Μόνο που λέει οτι δουλεύει 1280χ1024@89hz μέγιστο, αλλά εμένα μου δουλεύει στα 85, φταίει η κάρτα γραφικών απο το παλιό χρέπι (5200 fx) ή θέλει να κατεβάσω drivers για την οθόνη? Χωρίς να βάλω drivers πάντως την αναγνώρισαν τα windows ως τ760. Χώρο έχω, δεν με ενοχλεί!!!

Σε οποιαδήποτε εταιρεία αν κόψεις τιμολόγιο σου επιστρέφεται το φ.π.α

Αρχική απάντηση από sofix

για εξηγησε μου σε παρακαλω τι εννοεις με τον ορο "ποιοτικους ελεγχους" γιατι το επιχειρημα σου εκ πρωτης οψεως δεν πειθει...

oekab1992,εχεις δει απο κοντα οθονη 19 crt..μιλαμε για ΤΕΡΑΣ....αν εχεις χωρο στο γραφειο σου κ δεν σε απασχολει,go for it!

επισης θα προτεινα ενα ποιοτικοτερο τροφοδοτικο στα 500W διοτι η απαιτουμενη ισχυς στα pc αυξανει δραματικα μερα με τη μερα και τροφοδοτικο δεν αλλαζεις καθε μερα..

Εννοω αλλο να υπαρχει γραμμη παραγωγης πχ. toshiba με συστηματα διασφαλισης ποιοτητας, ρομποτικα, τεστ που αφηνουν τα μηχανηματα ανοικτα για x ωρες, και αλλα τεστ που δεν ξερω ουτε εγω, και γενικοτερα ελεγχο ποιοτητας, και αλλο να υπαρχει ενα εργαστηρι στο μενιδι, με 5 παιδες που απλα συναρμολογει και δινει στον κοσμο pcια, απλα κολλωντας την σταμπα τους. Εκτος αν θεωρεις κι αυτη κανουν ποιοτικους ελεγχους.

Ή οτι τα περι ελεγχων και πιστοποιησεων ποιοτητας στο μηχανημα ειναι κουραφεξαλα.

συγνωμη,αλλα εγω δεν θα πληρωσω 20% επι της τιμης για να αποκτησω το επωνυμο που θα φερει μια μουρατη σταμπα πχ alienware,dell,...θα το στησω οπως θελω εγω,αμα βαριεμαι θα αφησω να το συναρμολογησουν οι "5 παιδες απο το μενιδι" και αμα κατι δεν παει καλα ,θα πεταχτω στο καταστημα θα πιασω τον παι ευγενικα απο το γιακα και θα του πω φτιαξτο..

εγγυησεις εχουν ολα τα επιμερους κομματια απο τον κατασκευαστη τους και με αυτο ειμαστε καλυμενοι!

δηλαδη πχ η dell hellas,εχει γραμμη συναρμολογησης για τα desktop που πουλαει ή εχει 10 παιδακια απο τις κουκουβαουνες(λεγε με και μεταμορφωση) οι οποιοι συνδεουν τα επιμερους κομματια?

αν παμε στα laptop εκει υπαρχει διαφορα στη ποιοτητα υλικων κ στο θεμα συναρμογη-συναρμολογηση,οπότε αν αντεχει η τσεπη μου θα παω στο επωνυμο,αλλιως και η "πλαστικουρα" του turbo-x,innovator,multirama,etc θα με καλυψει πληρως!

Αρχική απάντηση από sofix

δηλαδη πχ η dell hellas,εχει γραμμη συναρμολογησης για τα desktop που πουλαει ή εχει 10 παιδακια απο τις κουκουβαουνες(λεγε με και μεταμορφωση) οι οποιοι συνδεουν τα επιμερους κομματια?

Τα PC που πουλάει η Dell Hellas συναρμολογούνται στην Ιρλανδία. Αν θες να δεις πως είναι τα 10 παιδάκια από τις Κουκουβάουνες που συναρμολογούν Dell PCs για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ναι, όλα στο ίδιο εργοστάσιο κι από τους ίδιους Κουκουβαουνιώτες συναρμολογούνται) να σου στείλω φωτογραφίες ;)

Αλλά ρε αδερφέ, να μου λες ότι το ίδιο είναι η εγγύηση "επόμενης μέρας" της Dell, με την εγγύηση "Στείλτο μας κι αν περάσει RMA σε κανα-δυο μήνες έχει καλώς" εγγύηση του e-shop, με στεναχωρείς. ’σε που θα νομίζει κανείς ότι δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς... :eek:

φυσικα και δεν ειπα οτι ειναι το ιδιο οσο αφορα το θεμα RMA..

το οτι ολα τα pc της dell συναρμολογουνται Ιρλανδια για τις αγορες Ευρωπης-Αφρικης-Μεσης Ανατολης,ομολογω με εντυπωσιαζει..αλλα και παλι δε ξερω,αν αυτο εχει επιπτωση στην πιθανοτητα αστοχιας των επιμερους κομματιων που συνθετουν ενα pc.μαλλον η ιδια ειναι, ειτε αυτα ερχονται απο Δουβλινο,ειτε απο μεταμορφωση..

κατεθεσα τη γνωμη μου,οτι εμενα δεν με ενδιαφερει να πληρωσω παραπανω για να εχω εγγυηση επομενης μερας..ας περιμενω 5-10 μερες παραπανω..

αν ημουν επαγγελματιας τοτε φυσικα θα ηταν μονοδρομος η λυση επωνυμου pc με εγγυηση μιας μερας..

Αρχική απάντηση από blkik [Χθες, στις 11:42]

Σε οποιαδήποτε εταιρεία αν κόψεις τιμολόγιο σου επιστρέφεται το φ.π.α

Το ξέρω αυτό, αλλα η εταιρεία που δουλεύω έχει μια πολιτική που δεν κάνει αγορές μούφα λόγω προβλήματος με τα πάγια, και επίσης ειναι λίγο όργια και δεν τους θέλω υποχρέωση, οπότε θα το κάνω με την εταιρεία που μας υποστηρίζει που ειναι φίλοι μας, και αυτοί με την σειρά τους κάνουν την αγορά για πελάτη τους που θέλει να δείξει έξοδα, οπότε η ευελιξία μου για την επιλογή εταιρείας ειναι ελάχιστη.

Αρχική απάντηση από sofix [Χθες, στις 20:43]

το οτι ολα τα pc της dell συναρμολογουνται Ιρλανδια για τις αγορες Ευρωπης-Αφρικης-Μεσης Ανατολης,ομολογω με εντυπωσιαζει..αλλα και παλι δε ξερω,αν αυτο εχει επιπτωση στην πιθανοτητα αστοχιας των επιμερους κομματιων που συνθετουν ενα pc.μαλλον η ιδια ειναι, ειτε αυτα ερχονται απο Δουβλινο,ειτε απο μεταμορφωση..

κατεθεσα τη γνωμη μου,οτι εμενα δεν με ενδιαφερει να πληρωσω παραπανω για να εχω εγγυηση επομενης μερας..ας περιμενω 5-10 μερες παραπανω..

αν ημουν επαγγελματιας τοτε φυσικα θα ηταν μονοδρομος η λυση επωνυμου pc με εγγυηση μιας μερας..

Τελικά καταλήγω μετά απο προσεκτική μελέτη του post αυτού, οτι η επιλογή επώνυμου pc μάλλον ειναι μονόδρομος για τις εταιρείες, ειδικά αυτές που βασίζονται πάρα πολύ σε ενα σωστό σύστημα μηχανογράφησης. Ο απλός χρήστης που δεν λειτουργεί με τους ρυθμούς και τις απαιτήσεις ενός μεγάλου οργανισμου, μπορεί να αρκεστεί σε ενα καλά συναρμολογημένο με τις σωστές επιλογές των επι μέρους εξαρτημάτων του.

Υ.Γ. Το μηχάνημα λογικά θα το έχω μέχρι την άλλη βδομάδα!!

Οι μεγάλες εταιρίες χρειάζονται για τις μεγάλες αγορές (βλέπε π.χ. δημόσιο, μεγάλες εταιρίες, κτλ.). Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο δεν είναι απλά θέμα συναρμολόγησης. Το "μικρό μαγαζάκι" δεν μπορεί να εξασφαλίσει ζητήματα όπως: ολόιδιο configuration για μεγάλο αριθμό PCs, ίδια ανταλακτικά εξαρτήματα για λογικό χρονικό διαστήμα (ώστε να είναι απλούστερη η διαχείριση των μηχανημάτων - βλ. μαζικά updates, στήσιμο H/Y με copy ενός disk image από ολόιδιο "πρότυπο" μηχάνημα, κτλ).

@blkik

για να κόψεις τιμολόγιο πρέπει να "είσαι" εταιρία ή ελεύθερος επαγγελματίας. Το ΦΠΑ ποτέ δεν το παίρνεις πίσω σε χρήμα. Απλά συμψηφίζεται με ΦΠΑ που έχεις να αποδώσεις στην εφορία.

@oekab1992

αυτός που ψωνίζει με τιμολόγιο εκτός από το 19% ΦΠΑ γλυτώνει, υπό συνθήκες, και φόρο κατά την εκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Αν π.χ. είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και έχεις έσοδα ας πούμε 25Κ euro τότε σε αγορά 1000euro υπάρχουν 160ευρο ΠΦΑ. Τα υπόλοιπα 840 δηλώνονται ως έξοδα οπότε στη φορολογική δήλωση θα αφαιρεθούν 840 ευρο τα οποία αν έμεναν θα σου δημιουργούσαν 252 ευρο φόρο καθώς με 25Κ έσοδα είσαι στην φορολογική κλίμακα 30%. ’ρα το PC των 100 ευρό τελικά σου κοστίζει κάτι λιγότερο από 600ευρο. Not bad...!

Όσο για το αρχικό ερώτημα, αντί απάντησης να πώ ότι είμαι επαγγελματίας 15 χρόνια και μέχρι τώρα τα PC μου τα έστηνα νόμος μου και ήταν rock stable. Αν πιάνει το χέρι σου στήσ'το μόνος σου. Αν νιώθεις χαμένος και θες να ζητάς λογαριασμό από τρίτους ακολούθα λύση ΟΕΜ. Το κακό με τους ΟΕΜιδες είναι ότι αν πειράξεις το παραμικρό "δε σε ειδαν - δε σε ξέρουν". Για την ιστορία, το 1988 πήρα το πρώτο μου PC 220K δραχμούλες και ένας φίλος πήρε IBM PC ίδιων προδιαγραφών με 400Κ. To PC μου (Amstrad 1640) δούλευε μέχρι πρόσφατα σαν ταμιακή με πρόγραμμα που έτρεχε από δισκέτα.

Αρχική απάντηση από sofix [Χθες, στις 20:43]

Εμ, αυτό είναι το υπερ του branded pc, η εγγύηση της επόμενης ημέρας (ανάλογα του τι συμφωνία κάνεις) όπως είπε ο Chosen...Μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρει...:p

sofix, οπως λενε συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Θεμα εκτιμησης και προτεραιοτητων ειναι. Επειδη ειμαι χρηστης 20 χρονια τωρα κι εχουν δει πολλα τα ματια μου, εγω, προσωπικα μιλωντας, προτιμω να δωσω κατι παραπανω και να εχω μια παραπανω πιθανοτητα οτι ολα θα λειτουργουν καλυτερα και πιθανως με λιγοτερα προβληματα. Ειναι και θεμα τυχης τι θα σου βγει στο κατω κατω της γραφης, αλλα δεν μπορουμε να τα ριχνουμε ολα εκει.

Γι αυτο ξαναλεω, ο καθενας κανει την εκτιμηση του και πραττει αναλογως.

Αν δεν είχα τις γνώσεις και δυνατότητα να ελέγξω από πριν τι είναι αυτά που θα πάρω και αν παρουσιάζουν προβλήματα, τότε θα επέλεγα κάποιο OEM που να καλύπτει τις ανάγκες μου.

Αρχική απάντηση από neuromancer

Αν δεν είχα τις γνώσεις και δυνατότητα να ελέγξω από πριν τι είναι αυτά που θα πάρω και αν παρουσιάζουν προβλήματα, τότε θα επέλεγα κάποιο OEM που να καλύπτει τις ανάγκες μου.

Ναι, αλλά είχες πάρει OEM PC δεν θα ήξερες αυτά που ξέρεις τώρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.