Jump to content

Συναρμολογούμενο VS Εργοστασιακό...

oekab1992

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum. Ετοιμάζομαι να πάρω ενα νεο Pc, χωρίς όμως οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι γιατι τα έχω. Θα πάρω μόνο το case. Εχω κάνει μια δική μου σύνθεση που με φοβίζει όμως γιατι ορισμένοι μου λένε να πάρω επώνυμο pc διότι έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία λόγω ελεγχμένης συμβατότητας των μεταξύ τους εξαρτημάτων. Μου είπαν οτι τα επώνυμα (dell, hp κτλ) δεν κρασάρουν ποτέ, ενω τα wanna be επώνυμα px turbo x ή ακόμα χειρότερα συνθέσεις προσωπικές ειναι μεγάλο ρίσκο για σταθερότητα.

Εγώ έχω φτιάξει μια σύνθεση και ειμαι έτοιμος να παραγείλώ το ακόλουθο:

CASE Thermaltake VB1000 Soprano Black, Thermaltake Τροφοδοτικό TR2 Power 470W, Core 2 Duo 6400 (s775, 2.133Ghz), m/b asus P5B-E (s775,965,DDR2), ram OCZ Ram 2GB Kit (2x1GB) DDR2 800 MHz Gold, graphics card TwinTech 7600 GT 256 MB, hard disk Western Digital 250GB (7200rpm, 16MB Cache, SATA 2), FDD 3.5'' Μαύρο (IDE), dvd rw Nec

AD7170S SATA (Bulk) Black.

Τι να κάνω? Ειναι η σύνθεση μου καλή? Να το πάρω ή καλύτερα επώνυμο?

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Μην ακους κανεναν αγορινα.

1)Θα πρεπει να φταξεις ενα συστημα συμφωνα με τις αναγκες σου.

2)Μεχρι ποσα χρηματα διαθετεις?

3)Θα κανεις Ocing?

4)Τι θα χρησιμοποιεις πανω κατω?

Βασικα αλαξε τροφοδοτικο,και κοιτα καποια αλλη υπολοποιηση της 7600GT(px Biostar).

H twintech ειναι πολυ φτηνη υλοποιηση.(εμενα που την εχω δεν μου γεμιζει το ματι).:D

Οπώς λέει και ο $George Vasil$ μην ακούς κανένα και φτίαξε την δικία σου σύνθεση

Είχα turbo-x laptop με δικία μου σύνθεση και δεν έπαθε τπτ απολύτως.

Ασε και στις έτοιμες συνθέσεις σου δίνουν δώρο συνδέσεις internet κλπ και στην περιγραφή

γραφούν onboard vga (Οι περισσότερες προσφέρες/έτοιμες συνθέσεις έτσι είναι )

Βασίκη αλλάγη είναι το τροφοδοτικό για να έχεις κάποια ασφάλεια ...δεν είναι σωστό να συνδέσεις ένα τροφοδοτικό των 46euro σε ένα μηχάνημα 855.2 euro (χωρίς το floppy)

είναι σαν να έχεις βάλει στην porche σου αλύσιδα στην μία ρόδα και να την έχεις ασφαλήσει με μία κολόνα@

εγώ έχω το ENERMAX EG565AX-VH (W) SFMA 535W 2.0V RING CORE:

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: 20 / 24pin Mainboard connector, 2 x PCI-Express 6pin-connector και 4pin Power connector 12V, τροφοδοσία για 4 SATA συσκεύες, τροφοδοσία για 7 EIDE συσκεύες, τροφοδοσία για 2 FDD, λειτουργία SmartFan(οι ανεμιστήρες συνεχίζουν να λειτουργούν για τουλάχιστον 2 λεπτά αφού το pc κάνει shut down), λειτουργία Active PFC, χειροκίνητο (με περιστροφικό διακόπτη) και αυτόματο σύστημα ρύθμισης των στροφών του ανεμιστήρα, ring core για την αποφυγή διαρροής ηλεκτρομαγνητικών παλμών από το τροφοδοτικό προς τις άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στην ίδια πρίζα.

Εγγύηση: 3 χρόνια.

? Από πού προκύπτει κάτι τέτοιο; Εγώ δε βλέπω καμιά διαφορά μεταξύ των δύο. Θα έλεγα βασικά ότι πολλές φορές στα "εργοστασιακά" συναντώ προβλήματα με νέους drivers κλπ., μιας και προτιμούν τους δικούς τους.

Αρχική απάντηση από oekab1992

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum. Ετοιμάζομαι να πάρω ενα νεο Pc, χωρίς όμως οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι γιατι τα έχω. Θα πάρω μόνο το case. Εχω κάνει μια δική μου σύνθεση που με φοβίζει όμως γιατι ορισμένοι μου λένε να πάρω επώνυμο pc διότι έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία λόγω ελεγχμένης συμβατότητας των μεταξύ τους εξαρτημάτων. Μου είπαν οτι τα επώνυμα (dell, hp κτλ) δεν κρασάρουν ποτέ, ενω τα wanna be επώνυμα px turbo x ή ακόμα χειρότερα συνθέσεις προσωπικές ειναι μεγάλο ρίσκο για σταθερότητα.

Βασικά, φίλε μου, σου είπαν ανοησίες.

Εξαρτάται τι εννοείς εργοστασιακό. Για παράδειγμα οι μνημες 4* 128 MB στον Ηp server p4 1,7 που είχα ήταν ECC ενώ ότι κυκλοφορούσε στην λιανική τότε ήταν NON ECC. Και να σου πω και κάτι άλλο αν το συναρμολογούμενο PC ήταν πιο αξίοπιστο στα μηχανογραφικά κέντρα δεν θα περνάμε άπό ΙΒΜ και hp αλλά από Πλάισιο.....χαχαχαχα. Τέλος θα σου πρότεινα να δεις και τα MTBF που παίζουν μεταξύ τους και θα δεις την χαοτική διαφορά......

Το MTBF το καθορίζει η HP/Compaq? Τα εντόσθια πάντως είναι άλλων εταιρειών, οι οποίες δίνουν το MTBF τους... Εκτός κι αν η WD, η Seagate, η Ιντελ κλπ έχουν διαφορετικές γραμμές παραγωγής για τα προϊόντα των pre-built.

Κάτι που σου προσφέρει το ΟΕΜ pc, είναι η σιγουριά. Δεν είναι ότι θα κρασάρει λιγότερο ή ότι ο Seagate δίσκος ενός μηχανήματος Dell θα χτυπήσει πιο αργά από τον Seagate Που θα βάλεις στο Turbo-X. Είναι ότι η Dell/HP/IBM/Fujitsu θα σου στείλει έναν μηχανικό την ίδια/επόμενη μέρα να στο φτιάξει (ανάλογα με το τι εγγύηση θα πληρώσεις). Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων ;)

Αρχική απάντηση από Chosen

Κάτι που σου προσφέρει το ΟΕΜ pc, είναι η σιγουριά. Δεν είναι ότι θα κρασάρει λιγότερο ή ότι ο Seagate δίσκος ενός μηχανήματος Dell θα χτυπήσει πιο αργά από τον Seagate Που θα βάλεις στο Turbo-X. Είναι ότι η Dell/HP/IBM/Fujitsu θα σου στείλει έναν μηχανικό την ίδια/επόμενη μέρα να στο φτιάξει (ανάλογα με το τι εγγύηση θα πληρώσεις). Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων ;)

ετσι ακριβως , αν ειναι να βγαζει μεροκαματο το πισι πρεπει να ειναι ΟΕΜ . μεροκαματο δεν εννοω 3 level την ημερα ετσι.

Αρχική απάντηση από $George Vasil$ [Σήμερα, στις 17:06]

Μην ακους κανεναν αγορινα.

1)Θα πρεπει να φταξεις ενα συστημα συμφωνα με τις αναγκες σου.

2)Μεχρι ποσα χρηματα διαθετεις?

3)Θα κανεις Ocing?

4)Τι θα χρησιμοποιεις πανω κατω?

Βασικα αλαξε τροφοδοτικο,και κοιτα καποια αλλη υπολοποιηση της 7600GT(px Biostar).

H twintech ειναι πολυ φτηνη υλοποιηση.(εμενα που την εχω δεν μου γεμιζει το ματι).:D

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας. Τελικά θα κρατήσω και το παλιό pc για μουλάρι- κατεβαστήρι, και στο νέο pc μου πουλάει ενας άσχετος οθόνη γαμάτη crt 19'' eizo flexscan t760 μόνο 70 . Καλά δεν ειναι? Κατα τα άλλα, κρίνοντας και απο εμπειρία πολλών φίλων με συναρμολογούμενο, θα τολμήσω μάλλον προς αυτή την κατεύθυνση. Η σύνθεση θα ειναι όπως σας έχω παραθέσει παραπάνω, θα βάλω καλύτερο τροφοδοτικό, την 7600gt θα την πάρω στο mainboard της asus, και dvdrw μου πρότειναν ενα sata της samsung. Πως κρίνεται τις επιλογές μου για το δέσιμο των εξαρτημάτων (συμβατότητα μνήμης με m/b κτλ)?

Διαθέτω μέγιστο 1000 ευρώ (μαζί με τα 70 της μεταχειρισμένης οθόνης), δεν σκοπεύω να κάνω o/c, τουλάχιστον άμεσα, ίσως στο μέλλον για να αποφύγω καμία αναβάθμιση αλλά και πάλι έρχεται σε δεύτερη μοίρα, και θα χρησιμοποιηθεί το μηχάνημα για Internet surfing και κατέβασμα, εφαρμογές γραφείου, επεξεργασία εικόνας, dvd ripping, video encoding, ερασιτεχνικό video capture & video editing.

Αυτά, καμία ακόμα πρόταση για τις επιλογές μου όσον αφορά αξιοπιστία και συμβατότητα?

Thanks!!

Παίδες, η κάρτα που θα αγοράσω στο νέο pc ειναι η ASUS EN7600GT/2DHT/256M. Η δε οθόνη που θα έχω ειναι crt με βύσμα dsub, και όχι dvi. Αν δεν κάνω λάθος, η κάρτα αυτή (βλέπε http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=1078&l1=2&l2=6&l3=271) δεν έχει dsub, μόνο dvi. Κάνω λάθος? Επιβεβαιώστε παρακαλώ το αληθές!!! Αν δεν έχει η κάρτα dsub, τι κάνω? Υπάρχει αντάπτορας που κάνει το dsub - dvi και αντίστροφα? Θα μου βγεί άχρηστη η οθόνη μήπως?

Eγω προτεινω Βiostar παντως.Ειπα καποια αλλη υλοποιηση εκτος της Twintech.Τα 30-40 που θα δοσεις παραπανω για μια asus κρατα τα να τα δωσεις σε μια 8600GT με DX10 αργοτερα.

αν θες πολυ επεξεργασια βιντεο και ριππινγκ δεν δινεις κατιτις παραπανω για 6600 σε επεξεργαστη........?θα δεις αξιοσημειωτη διαφορα πιστευω...καρτα γραφικων αν δεν θες παιχνιδια σε βγαζει και μια φτηνοτερη πιστευω...τσεκαρε οπωσδηποτε στο site της ασους συμβατοτητα των μνημων με τη μητρικη σου...αυτες οι ocz κανουν καποιες φορες κατι κουλα με ασυμβατοτητες

Αρχική απάντηση από angelos [13-02-2007 17:49]

...........

Βασίκη αλλάγη είναι το τροφοδοτικό για να έχεις κάποια ασφάλεια ...δεν είναι σωστό να συνδέσεις ένα τροφοδοτικό των 46euro σε ένα μηχάνημα 855.2 euro (χωρίς το floppy)

είναι σαν να έχεις βάλει στην porche σου αλύσιδα στην μία ρόδα και να την έχεις ασφαλήσει με μία κολόνα@

....

δεν έχεις δίκιο αγορίνα το TT470 είναι πολύ καλό και τίμιο τροφοδοτικό...

ενδεχομένως να πρέπει να πάρει κάτι πιο βαρβάτο αν θέλει να ασχοληθεί και με OC μελλοντικά...

Αρχική απάντηση από Oric

Βασικά, φίλε μου, σου είπαν ανοησίες.

+1 είμαι 18 χρονών από 14 έχω αλλάξει δε ξέρω πόσες φορές hardware ποτέ δεν έιχα πρόβλημα (πριν από λίγο έστηνα μηχάνημα πάλι) Ασε που το στήσιμο είναι όλη η χαρά. Έλενχος συμβατότητας και @@.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.