Jump to content

Nvidia Forceware οδηγοί για Vista.

mariosalice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αναβολή ξανά στις ημερομηνίες για οδηγούς Vista από την Nvidia.

Όσοι έχουν 8800 ή SLI ας μείνουν καλύτερα με XP για λίγο ακόμα.

http://www.firingsquad.com/hardware/windows_vista_nvidia_forceware_performance/default.asp

http://www.pcper.com/article.php?aid=357

February

For the first in the "monthly" series of Forceware releases from NVIDIA, their main goal is to achieve a WHQL certification on Windows Vista. This may not seem like a big deal for the end users, but the addition of the WHQL seal will definitely put their board partners' minds at ease that have been selling "Vista Ready" graphics cards for months now.

March

This is the first time we'll see new features from NVIDIA over what we have in the 100.59 release currently available. For the month of March, NVIDIA plans on getting full support for SLI on the GeForce 7-series of graphics cards up and running. We should also be getting a big upgrade in TV output and HDTV support including overscan correction and more.

April

April will be the time that NVIDIA targets DirectX 10 SLI support for their Vista driver. Since the software that actually runs on DirectX 10 wont be around in abundance for some time, this target for DX10 SLI seems to be placed well in the priority system; NVIDIA has admittedly placed priority on single DX10 performance over SLI for the time being.

NVIDIA has also targeted this release to add support for H.264 decoding acceleration to aid those users that have HD-DVD and Blu-ray media running in their systems. Since Intel's mobile Santa Rosa platform will be launching at around this time frame, NVIDIA needs to make sure their mobility options are running at full steam to capture some design wins.

May

Nothing is known about the May release time yet, though we expect there to be the standard performance enhancements.

μα ήδη υπάρχουν drivers 8800 για vista..

Δεν βρίσκω τον λόγο άμα θέλει κάποιος να πάει σε vista γιατί να μην πάει..

’σε που σε benchs τα vista με 8800 είναι πιο γρήγορα

Δεν καταλαβαίνω...

Δλδ εσύ τι πιστεύεις ότι συνεπάγεται με αυτό?

Εγώ δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα και καλύτερες επιδόσεις στα 3d λόγο DX10

Αρχική απάντηση από Expert [Σήμερα, στις 11:52]

μα ήδη υπάρχουν drivers 8800 για vista..

Δεν βρίσκω τον λόγο άμα θέλει κάποιος να πάει σε vista γιατί να μην πάει..

’σε που σε benchs τα vista με 8800 είναι πιο γρήγορα

Οι Beta οδηγοί 100.59 δεν είναι WHQL.

Αυτό έχει σημασία για τους κατασκευαστές, που για να προχωρήσουν, απαιτούν το WHQL, όπως η Dell που δίνει τα κορυφαία της συστήματα με XP.

Αν και οι οδηγοί υποστηρίζουν σε Beta το DX10 με 8800, έχει πολλά προβλήματα και σίγουρα δεν το βλέπεις στα Vista.

Πληκτρολόγησε στο Run dxdiag και δες την έκδοση που πραγματικά έχεις κάτω από το tab display εκεί που λέει DDI version.

Πες μας κι εμάς τι DX έχεις.

Αν έχεις βρει κάποιο Demo DX-10 που να μην παίζει το ίδιο με ίδια ποιότητα στις υπόλοιπες κάρτες δείξε μας το.

Από ότι γνωρίζω ένα και μοναδικό demo που έχει η Nvidia για να δείξει τις δυνατότητες του DX10, στηρίζεται σε OpenGL 2.Χ (2.1 νομίζω) και όχι σε DX-10.

Προφανώς παίζει ακριβώς το ίδιο, με όλες τις κάρτες που υποστηρίζουν αυτό το OpenGL, όπως οι 7800 και οι 7900.

Όσο για τις επιδόσεις, πολύ αμφιβάλλω ότι είναι καλύτερες στα Vista όπως λες.

Θα ήθελα να το δω.

Δεν έχω 8800 και δεν ξέρω, αλλά από όσα έχω διαβάσει είναι αρκετά κατώτερες.

Αρχική απάντηση από Expert [Σήμερα, στις 15:23]

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=131586&highlight=vista

Σμρ αν προλάβω θα το δοκιμάσω και ο ίδιο για να στο πώ με σιγουριά..και υπάρχουν και άλλα θέματα με τέτοια αποτελέμσατα

Τα διάβασες όλα τα ποστ στην παραπομπή που έδωσες?

Κάτι δεν πήγαινε καλά ... έ?

Θα σου πω. Φταίει το 3DMark06.

Μην μετρήσεις λοιπόν με 3DMark06, γιατί είναι πειραγμένο να δείχνει περίπου ίδια αποτελέσματα με ίδια κάρτα σε XP και Vista, ώστε να είναι συγκρίσιμα τα αποτελέσματα.

Το γράφει η ίδια η Futuremark στο site της όταν πας να κατεβάσεις την έκδοση για Vista.

Μέτρα με ίδια ποιότητα παιχνίδια που έχουν FPS για μέτρηση (bench).

Κάτσε γιατί με μπέρδεψες τώρα..

Αν έχεις την καλοσύνη δείξε μ λίγο το σημείο που το λέει αυτό η futuremark γιατί εγώ δεν το βρίσκω...

Ευχαριστώ

μην αγχεσαι...θα το δοκιμάσω και μόνος μ σε όσα 3dmark τρέχουν στα vista

Αρχική απάντηση από Expert [Σήμερα, στις 16:03]

Κάτσε γιατί με μπέρδεψες τώρα..

Αν έχεις την καλοσύνη δείξε μ λίγο το σημείο που το λέει αυτό η futuremark γιατί εγώ δεν το βρίσκω...

Ευχαριστώ

μην αγχεσαι...θα το δοκιμάσω και μόνος μ σε όσα 3dmark τρέχουν στα vista

Ούτε εγώ το βρήκα προς το παρόν, sorry.

Δεν μου είπες όμως τι έκδοση DX έχεις πραγματικά.

Είδες το link με το συγκριτικό μεταξύ XP-Vista?

Έχει αποτελέσματα και από 32 bit και από 64 bit XP & Vista.

Εμένα μου φαίνεται ίδια η απόδοση 32-64bit, στα συγκεκριμένα παιχνίδια, στην πράξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, ούτε μπορούμε να το γενικεύσουμε.

Για παράδειγμα τα γραφικά και όλο το παιχνίδι HL2 είναι διαφορετικό στα 64bit συγκριτικά με την έκδοση για 32bit.

Tο έπαιζα αρκετό καιρό στα XP και μου φάνηκε ότι είχε πολύ πιο όμορφα γραφικά, με περισσότερες λεπτομέρειες στα 64bit, χωρίς να χάσω από την ταχύτητα (FPS) που είχα στα 32bit.

’λλα παιχνίδια δεν είναι optimized για 64bit.

Δεν είναι εύκολο να συγκριθούν αυτά τα πράγματα και να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Επίσης πιστεύω ότι του χρόνου τέτοιο καιρό, τα XP θα φαίνονται προιστορικά σε σχέση με τα Vista στα πραγματικά DX10 παιχνίδια, με πραγματικά DX10 Vista.

Μαριο εννοω απο συμβατοτες...επειδη σκεφτομαι να τα βαλω το Σ/Κ και θελω να δουλευουν προγραμματα και ισως καποια παιχνιδια. Αν υπαρχουν ασυμβατοτητες να βαλω 32μπιτα καλυτερα.

Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 18:17]

Μαριο εννοω απο συμβατοτες...επειδη σκεφτομαι να τα βαλω το Σ/Κ και θελω να δουλευουν προγραμματα και ισως καποια παιχνιδια. Αν υπαρχουν ασυμβατοτητες να βαλω 32μπιτα καλυτερα.

Δεν έχω ακόμα τα 64bit Vista και δεν ξέρω.

Πιστεύω όμως ότι θα είναι περίπου ίδια η κατάσταση όπως με τα XP, όπου ασυμβατότητες με τα παιχνίδια, όσα δοκίμασα, δεν είχα.

Νομίζω όμως ότι τα πολύ παλιά παιχνίδια 16bit και DOS δεν παίζει κανένα.

Ίσως να υπάρχει κάποιο τρυκ και γι΄αυτά.

Αρχική απάντηση από Expert [Σήμερα, στις 18:10]

@mariosalice

DirectX Version: DirectX 10

σε κάλυψα?

Όχι.

Δεν ζήτησα αυτό.

Κι εμένα DirectX Version: DirectX 10 λέει.

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=508433#post508433

Πληκτρολόγησε στο Run dxdiag και δες την έκδοση που πραγματικά έχεις κάτω από το tab display εκεί που λέει DDI version.
  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.