mitsosoft Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2007 Με αφορμή την αγορά του νέου μου κουτιού μου μπήκε να αλλάξω και το Fan Controller μιας και είχα βαρεθεί το Gatewatch και ήθελα να ελευθερώσω και μια θέση στο case. Απο κάποιο ψάξιμο που έκανα στο internet τελικά μου γυάλισε το Kama Meter, διότι πρόσφερε ότι είχε το Gatewatch (4 αισθητήρες, 4 εξόδους για ρύθμιση ανεμιστήρων κτλ) έχοντας όμως επιπλέον στα συν του τον τρόπο ρύθμισης των ανεμιστήρων μέσω ποτενσιόμετρου (κάτι που μου μου άρεσε ιδιαίτερα) αλλά και για να μην ξεχνιόμαστε καταλάμβανε μια θέση στο case έναντι 2 του Gatewatch. Αρχίζουμε λοιπόν με μερικές φωτογραφίες... Το αρχικό πακέτο συσκευασίας το οποίο είναι σε νορμάλ διαστάσεις και η ματιά σου πάει κατευθείαν στα 'κινέζικα' που έχει πάνω του! Ανοίγοντας το πακέτο βλέπουμε τα περιεχόμενα τα οποία προστατεύονται σχετικά καλά. Επίσης, αξίζει να αναφέρω ότι μέσα στο πακέτο θα βρείτε 3 συνολικά προσόψεις σε 3 διαφορετικά χρώματα (μαύρο, ασημί, άσπρο), έτσι ώστε να μπορείτε να ταιριάξετε το Kama Meter σύμφωνα με το χρώμα του κουτιού σας. Έχοντας βγάλει τα πάντα μέσα απο το κουτί διακρίνουμε το controller, 2 έξτρα προσόψεις, 4 καλώδια για τους ανεμιστήρες, 4 αισθητήρες, το καλώδιο για την σύνδεση με την κάρτα ήχου, το καλώδιο ρεύματος και ένα σακουλάκι με βίδες στήριξης και αυτοκόλλητα για τους αισθητήρες. Εδώ μπορείτε να δείτε τα ποτενσιόμετρα για τις διάφορες ρυθμίσεις Περνώντας και στο πίσω μέρος όπου θα γίνουν όλες οι συνδέσεις. Πάνω (απο αριστερά προς τα δεξιά) διακρίνουμε τις υποδοχές για το ρεύμα (floppy style), τις θέσεις για τους 4 ανεμιστήρες και τις θέσεις για τους 4 αισθητήρες. Κάτω αριστερά, αν και δεν φαίνεται καλά, είναι η υποδοχή για την σύνδεση με την κάρτα ήχου. Η τοποθέτηση είναι μια απο τα ίδια με οποιοδήποτε άλλο Fan Controller και φυσικά θέλει λίγο υπομονή για να μην είναι όλα τα καλώδια χύμα. ’λλες 2 φωτογραφίες εν ώρα λειτουργίας, έχοντας ολοκληρώσει την εγκατάσταση. Συνολικά έχετε να διαλέξετε μεταξύ 7 χρωμάτων για την οθόνη, εγώ προς το παρόν προτίμησα το γαλάζιο. Η ρύθμιση των ανεμιστήρων είναι πολύ καλύτερη απο του Gatewatch και μπορείς να "παίξεις" αυξομειώνοντας την τάση. Ενδεικτικά έναν 12άρι SilenX των 1200 στροφών τον ρίχνει περίπου στις 700. ’λλο ενα καλό που έχει, σε αντίθεση με το Gatewatch, είναι οτι μπορείς να επιλέξεις να κάνεις monitor ένα διαφορετικό κανάλι για τις στροφές του ανεμιστήρα έχοντας παράλληλα επιλέξει άλλο κανάλι για να βλέπεις μια θερμοκρασία. Στα αρνητικά του βάζω το γεγονός ότι δεν έχεις την δυνατότητα να ορίσεις κάποιο όριο θερμοκρασίας για alarm αλλά απο μόνο του σε ειδοποιεί όταν η θερμοκρασία περάσει τους 90 βαθμούς, ενώ το ίδιο συμβαίνει και εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω απο τους 0 βαθμούς. Αυτά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως. Σε γενικές γραμμές φαίνεται σαν καλή επιλογή με αρκετές δυνατότητες και ευκολία στην χρήση. Τέλος παρακάτω μπορείτε να δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το site του κατασκευαστή: Model Name: Kama Meter Model #: SCKM-1000 Manufacturer: Scythe Co., Ltd. Japan Dimension: 149x42x75mm (WxHxD) Front Panel Colors: 3 (Black, Silver, White) Backlight Colors: 7 & Auto Illumination Mode Temperature Module Channels: 4 Temperature Range: 0 ~ 90℃ (32 ~ 194F) Fan Channels: 4 Weight: 320g Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Φεβρουάριος 11, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2007 Τα γράμματα είναι Γιαπωνέζικα, όχι Κινέζικα.Nice review. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Φεβρουάριος 11, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από dubber [Σήμερα, στις 01:51] Τα γράμματα είναι Γιαπωνέζικα, όχι Κινέζικα. Τα άτιμα όλα ίδια μου φαίνονται Αρχική απάντηση από dubber [Σήμερα, στις 01:51] Nice review. Thx Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellbound Φεβρουάριος 12, 2007 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Μπράβο σου mitsosoft, ωραίο review και με αρκετές φωτογραφίες. :T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Φεβρουάριος 12, 2007 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 mitsosoft, το default χρώμα όταν μπουτάρει πιο είναι? Υπάρχει κάποιος τρόπος να μένει σταθερό? Επίσεις τα κουμπία (ρότορες) είναι πολύ μεγάλα σε υψος? (για να δώ αν κλήνει το πορτάκι τις πρόσοψης) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 12, 2007 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Ωραίο review και ωραίο προϊόν. Έγινε παραγγελία ήδη Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Φεβρουάριος 12, 2007 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 nice mitsos..οντως καλο φαινεται το πανελακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Φεβρουάριος 12, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από Mainframe mitsosoft, το default χρώμα όταν μπουτάρει πιο είναι? Υπάρχει κάποιος τρόπος να μένει σταθερό? Επίσεις τα κουμπία (ρότορες) είναι πολύ μεγάλα σε υψος? (για να δώ αν κλήνει το πορτάκι τις πρόσοψης) Aπο ότι έχω δει το γαλάζιο που έχω διαλέξει το κρατάει εαν κλείσεις και ανοίξεις το PC όπως επίσης και όταν βγάλεις το ρευμα απο το PSU. Επειδή τώρα είμαι δουλειά θα δοκιμάσω το βράδυ και με άλλα χρώματα να κάνω μερικά on/ off αλλά και να μετρήσω το ύψος απο τα ποτενσιόμετρα και θα σου πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Φεβρουάριος 12, 2007 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Ωραίος! Ωραίο! Εύγε!Μπας και στο manual λέει πόσα A σηκώνει ανα κανάλι? Έχω κάτι αρκουδέηδες Panaflo και φοβάμαι μη του κάτσουν βαριοί αν το πάρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Φεβρουάριος 12, 2007 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 πολυ καλη παρουσιαση και πολυ κα8αρες φωτογραφειες!τιμουλα ομως δεν μας ειπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
_K_Marios_ Φεβρουάριος 12, 2007 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Εγινε Παραγγελία.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Φεβρουάριος 12, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από inertiacreep Ωραίος! Ωραίο! Εύγε!Μπας και στο manual λέει πόσα A σηκώνει ανα κανάλι? Έχω κάτι αρκουδέηδες Panaflo και φοβάμαι μη του κάτσουν βαριοί αν το πάρω... Απο ότι θυμάμαι δεν αναφέρει κάτι τέτοιο το manual. Θα το τσεκάρω όμως και πάλι το βράδυ που θα επιστρέψω απο την δουλειά.Αρχική απάντηση από CrazyAntτιμουλα ομως δεν μας ειπες Το είχα πάρει 58 απο Hac και απο ότι βλέπω το έχει φέρει και το πλαίσιο στα 50. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Φεβρουάριος 12, 2007 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Κόλαση το Πλαίσιο, χτυπάει την αγορά στεγνά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Φεβρουάριος 12, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από Mainframe mitsosoft, το default χρώμα όταν μπουτάρει πιο είναι? Υπάρχει κάποιος τρόπος να μένει σταθερό? Επίσεις τα κουμπία (ρότορες) είναι πολύ μεγάλα σε υψος? (για να δώ αν κλήνει το πορτάκι τις πρόσοψης) Δοκίμασα και με άλλα χρώματα στην οθόνη και όποιο και εαν άφηνα πριν σβήσω το pc μόλις άνοιγες το είχε κρατήσει (δοκίμασα και κλείνοντας και το psu). Το ύψος απο τα ποτενσιόμετρα είναι 1.1cm. Αρχική απάντηση από inertiacreep Ωραίος! Ωραίο! Εύγε! Μπας και στο manual λέει πόσα A σηκώνει ανα κανάλι? Έχω κάτι αρκουδέηδες Panaflo και φοβάμαι μη του κάτσουν βαριοί αν το πάρω... Δυστυχώς τελικά δεν αναφέρει πουθενά τα ampere που αντέχει κάθε κανάλι στο manual. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barracuda Φεβρουάριος 13, 2007 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2007 ωραίος μπράβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 15, 2007 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2007 Εχθές το παρέλαβα, και το έβαλα επάνω. Πάρα πολύ όμορφο (ειδικά το πρασινο-μπλέ χρωματάκι της οθόνης) και πολύ λειτουργικό. Εκείνο που μου άρεσε πάρα πολύ είναι ο ρυθμιστής έντασης των ηχείων (μόνο για ένα κανάλι L-R από τα 7.1 της ΜοΒο, έβαλα τα μπροστά ηχεία). Alarm χτυπάει όταν: 1) κάποια θερμοκρασία είναι πάνω από 90 ή κάτω από 0 βαθμούς2) οι στροφές κάποιου ανεμιστήρα πέσουν κάτω από 400 στρ/λεπτόΘα ήθελα τα όρια αυτά να μπορούσαν να αλλάξουν.10 λεπτά η τοποθέτηση αλλά έκανα πάνω από 2 ώρες να συμμαζέψω (ευκαιρία ήταν) τα καλώδια του PCιου μου που ήταν χάλια (τροφοδοσίας, HDD κτλ)Ένα προβληματάκι που έχω : Στο κουτί μου (CoolerMaster Stacker STC-T01) υπήρχαν 3 ανεμιστήρες (2χ12 και 1χ8 cm) οι οποίοι παίρνουν ρεύμα από molex (το βύσμα των HDD με 2 καλώδια V+ και γείωση) και όχι το κλασικό θηλυκό 3-pin ( V+ , γείωση και στροφές) των ΜοΒο. Το Kama Meter έχει μόνο "αρσενικά" ένωσης (σαν αυτά των ΜοΒο). Οι μετρητές θερμοκρασιών είναι στον "αέρα", δεν τοποθέτησα κανένα. Λέω μπας και βάλω 2 πάνω στους δίσκους στους οποίους δεν βλέπω θερμοκρασία λόγο RAID και ένα κάπου στο κουτί (αλλά πού ?) να μετρά την θερμοκρασία του κουτιού.Επειδή δεν θέλω να κόψω/ράψω καλώδια, υπάρχει κανένας μετατροπέας από μόλεξ σε 3-πινο ανεμιστηρόβυσμα (στροφές δεν πρόκειται να δω σε αυτούς ούτως ή άλλως ? (που, πόσο κτλ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamantius Φεβρουάριος 15, 2007 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2007 Πολύ ωραίο review, μπράβο!Σκέφτομαι να το χτυπήσω και εγώ.Έρχεται μόνο κατόπιν παραγγελίας ή παίζει και να υπάρχει κάπου ετοιμοπαράδοτο?Και μια τελευταία ερώτηση, καθώς δεν έχω ξανασχοληθεί με κάτι αντίστοιχο...Τα temperature sensors πώς πρέπει να τοποθετηθούν ώστε να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο "πραγματική" θερμοκρασία? Πχ για το northbridge, σκέφτομαι να το κολλήσω στην βάση του cooler. Το ίδιο ισχύει και για το CPU? Υπάρχει καλύτερος τρόπος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamantius Φεβρουάριος 16, 2007 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 /bumpΠαράγγειλα χτες online από Πλαίσιο και παρέλαβα σήμερα με 50 !Έχει πλέον διαθεσιμότητα 24 ώρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zookeeper Μάρτιος 23, 2007 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2007 Καλησπερα guys, Σημερα το πηρα και εγω πολυ ομορφο το συνεδεσα δειχνει στροφες θερμοκρασιες αλλα δεν μπορω να ρυθμισω στροφες Εχω συνδεσει στα τριπηνα τους 2 12αρηδες του Armor (full) και μου δειχνει συνεχεια 1500rpm, ποια ειναι η ακριβης συνδεσμολογια???? Βοηηηηθειααααα!!!! :help: Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Μάρτιος 23, 2007 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2007 Οι ανεμιστηρες του Armor δεν εχουν το καλωδιο που ''μετραει'' τις στροφες... Αντι τριων καλωδιων εχουν δυο και αυτα ειναι μονο για τη τροφοδοσια τους με ρευμα... Αρα ειτε κανεις πατεντα ειτε παιρνεις αλλα fans Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.