firefox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2007 χαιρετε! ένα ενδιαφέρον πρόβλημα! έχουμε και λέμε. 1) το pc παγώνει μερικές φορες. χτες προχτές έκανα μεταφορά αρχείων από τον σατα που κάθεται πάνω στο controller τις μητρικής στο raid0 που είναι πάνω σε pci controller. μετά από αρκετή ώρα το σύστημα είχε παγώσει. hard reset. 2) μου είχε τύχη εκεί που δούλευα κανονικά και το σύστημα έσβησε. έτσι στα ξαφνικά χωρίς καμια προειδοποίηση. 3) χτες νύχτα το είχα αφήσει να τεστάρει. το πρωί ήταν κλειστό. πήγα στο event viewer και φαίνεται να είναι όλα κάπως related με το event id 52. από όσο καταλαβαίνω είναι θέμα drivers. για δείτε το και εσείς για καμια ιδέα. έψαξα για νέους drivers από sunix αλλα δεν βρήκα κάτι νεότερο από αυτούς που έχω. αυτό που έκανα τώρα ήταν να δώσω τροφοδοσία στον ένα σκληρό από άλλο rail μήπως το συγκεκριμένο υπερφορτωνόταν. χλομό βεβαια αλλα το δοκιμάζω και αυτό. επίσης να πω πως όλα είναι στο default δεν παιζει oc. επίσης το psu τον 480W δύσκολο να φτάνει στα όρια του και απλά να πέφτει. επίσης δεν έχω βάλει το software cool and quiet πρέπει να μπει και αυτό στους X2? τέλος στο σύστημα έχουνε γίνει οι διαδικασίες που περιγράφονται στο thread του gorilakou περί X2 hotfix και drivers ειδα και εκεί που με παραπέμπει στην microsoft απο event viewer αλλα εκεί απλά σoυ λέει αντικατέστησε τον δίσκο. είχε αντιμετώπιση ποτε κανένας παρόμοιο πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 12, 2007 Author #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από firefox [Χθες, στις 12:57] αυτό που έκανα τώρα ήταν να δώσω τροφοδοσία στον ένα σκληρό από άλλο rail μήπως το συγκεκριμένο υπερφορτωνόταν. χλομό βεβαια αλλα το δοκιμάζω και αυτό. τελικά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. σήμερα δοκίμασα να κάνω encoding με flaskmpeg και ενώ το pc είχε να σβήσει 1.5 μέρα μετά από λίγο το ειδα είχε κλεισει.κάποιος δίσκος από το raid0 κάνει fail και έτσι σβήνει από μονο του? δικαιολογείται τέτοια συμπεριφορά? αντί αυτού δεν θα πρέπε να κάνει freeze αλλα όχι να κλίνη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris74 Φεβρουάριος 12, 2007 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 τσεκαρε και αυτοhttp://www.thelab.gr/showthread.php?postid=508660#post508660 Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 12, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 dimitris74 αυτό είναι drivers για vista. εγώ δεν έχω vista. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 14, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 ok να το πάρουμε αλλιώς το θέμα. στο attachment που έδωσα λέει "the driver". μήπως ξέρει κανένας σε ποιον driver αναφέρεται?1) στον driver του chipset?2) στον driver του raid controller?αν έχουμε μια απάντηση σε αυτό τότε ίσος μπορέσει να προχωρήσει το θέμα στο τι φταίει.πάντως χτες έβαλα τους τελευταίους drivers τις via για το chipset αλλα και πάλι πήρα το μήνυμα 52 από το event viewer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Φεβρουάριος 14, 2007 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 ΜΗΝ αγχώνεσαι......Με το i680 και ένα δίσκο να έχεις, πάλι θα έχεις restart και παγώματα σε χρόνο που δεν το περιμένεις......Έτσι απλά - ξαφνικά και ενώ όλα δουλεύουν τέλεια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 14, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 εxής κάποιο link για αυτό να διαβάσω και να ενημερωθώ? καλά είναι δυνατόν να βγάζουν τέτοια προϊόντα στο εμπόριο αν οντός έχουν τέτοια προβλήματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Φεβρουάριος 14, 2007 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 Αρχική απάντηση από firefox [Σήμερα, στις 18:25] εxής κάποιο link για αυτό να διαβάσω και να ενημερωθώ? καλά είναι δυνατόν να βγάζουν τέτοια προϊόντα στο εμπόριο αν οντός έχουν τέτοια προβλήματα? Μπορείς να ψάξεις στο Xtremesystems.org, Overclockers.com κτλ. φόρουμς και θα βρείς ΠΟΛΛΑ με το i680.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 14, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 δεν υπάρχει κανένας τρόπος να "ξεγελασθεί" ο driver και να μην βλέπει ότι ο δίσκος πάει να κάνει fail?γιατί δεν νομίζω ο δίσκος να ετοιμάζεται να κάνει fail , υπερβλικο μου ακούγεται αυτό, απλά ο driver κάποιο κώλυμα τραβάει και συμπεριφέρεται έτσι στην ουσία δεν θέλουμε ο driver να κάνει αυτό του είδους το detect που λέει στο event viewer. γίνετε άραγε κάτι τέτοιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Φεβρουάριος 15, 2007 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2007 Αρχική απάντηση από hipro5 [Χθες, στις 18:08] ΜΗΝ αγχώνεσαι......Με το i680 και ένα δίσκο να έχεις, πάλι θα έχεις restart και παγώματα σε χρόνο που δεν το περιμένεις......Έτσι απλά - ξαφνικά και ενώ όλα δουλεύουν τέλεια.... ωστε ειναι feature αυτο. πως ελεγε ο αλλος; να το χαιροσαστε; κατι τετοιο. περασε και πολυς καιρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 15, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2007 Αρχική απάντηση από hipro5 [Χθες, στις 18:08] ΜΗΝ αγχώνεσαι......Με το i680 και ένα δίσκο να έχεις, πάλι θα έχεις restart και παγώματα σε χρόνο που δεν το περιμένεις......Έτσι απλά - ξαφνικά και ενώ όλα δουλεύουν τέλεια.... δεν πιστευω να εννοεις το chipset της nvidia i680? εψαξα λιγο στο φορουμ που μου εδωσες αλλα δεν βρηκα κατι για silicon image 680i. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 15, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2007 προς το παρόν άλλαξα βίος το τελευταίο. ανέφερε πως θα έχω:Enhanced compatibility with certain PCI RAID cardsγια να δούμε τι θα κάνει το σύστημα με το νέο βίος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 15, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2007 μπα τελικά πάλι το ίδιο error έβγαλε. μάλλον δεν γίνετε tpt.λέω να παο σε κανένα controller τις promise, δεν πιστεύω να έχω και εκεί πρόβλημα τι λέτε? βεβαια μάλλον με βλέπω να αναγκαστώ να παο σε σατα raid controller μιας και οι ide controllers τις promise ξεκινάνε από τα 100. έλεγα για κάτι τέτοιο:1) http://www.promise.com/product/product_detail_eng.asp?segment=RAID%20HBAs&product_id=165 @1502) 2X WD Caviar SE WD1200JS - hard drive - 120 GB - SATA II @ 60επίσης αυτός εδώ λέει τίποτα? Adaptec 1200A PCI IDE RAID. στο site τις adaptec δεν τον βρήκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 16, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 τελικά η Adaptec 1200A PCI IDE RAID χρησιμοποιεί το highpoint 370. είναι αξιόπιστο αυτό η θα έχω πάλι προβλήματα λέτε?http://www.adaptec.com/en-US/support/ide/raid/AAR-1200A/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 16, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 This event is generated by the hard drives that have the ability to detect malfunctions that may cause a failure. The hard disk reports this information to the software driver that records this event message.αρα ειναι καθαρα θεμα δισκου. αν εχει προβλημα τοτε μαλλον θα ειναι ο δισκος. κοιταζω μηπως και στρωσει με κατι utilities της maxtor Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Φεβρουάριος 16, 2007 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Ποια μητρικη εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 16, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Abit AV8 με το K8T800PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 16, 2007 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Αρχική απάντηση από hipro5 [14-02-2007 18:08] ΜΗΝ αγχώνεσαι......Με το i680 και ένα δίσκο να έχεις, πάλι θα έχεις restart και παγώματα σε χρόνο που δεν το περιμένεις......Έτσι απλά - ξαφνικά και ενώ όλα δουλεύουν τέλεια.... μου φαινεται ενοουσες προβληματα με το 680 nvidia τελικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 17, 2007 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 \device\harddisk0\dr0 has predixted that it will fail.από εδώ πως καταλαβαίνει κανεις ποιος δίσκος από τους 2 του raid0 είναι αυτός με το πρόβλημα? για να ξέρω ποιον να απομονώσω.by the way και οι δυο δίσκοι πέρασαν με επιτυχία τα tests ως και burn in test τις maxtor. το επόμενο είναι να κάνω full low level format. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Φεβρουάριος 17, 2007 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 επιστρέφω ελαφρά δριμύτερος. τελικά έκανα full low level format και στους δυο maxtor του raid0 και μετά από ώρες επανέρχομαι για να τεστάρω και αν δω αν θα έχω και πάλι τα ίδια. έχω μεγάλη αγωνια μπορώ να πω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.