Jump to content

Η οθονη σβήνει αμεσως

firegarden

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ενας φιλος μου εχει μια 17αρα TFT Υukomo (νομιζω) η οποια παρουσιαζει το εξης προβλημα:Πατωντας το κουμπι να αναψει,η οθονη δειχνει κανονικα εικονα για μισο δευτερολεπτο και μετα σβηνει. Την εβαλα και σε αλλο υπολογιστη και παρουσιαζει το ιδιο προβλημα,αρα φταιει σιγουρα η οθονη. Ξερει κανεις τι προβλημα μπορει να εχει;Αξιζει να επισκευαστει ή καλυτερα να παρει μια νεα οθονη;

Μήπως δεν κάνει καλή επαφή το καλώδιο τροφοδοσίας? το έλεγξες? Σβήνει εντελώς ή μήπως πάει σε κατάσταση αναμονής?:...:

Σβηνει. Το λεντακι παραμενει πρασινο. Το καλωδιο σιγουρα δεν ειναι. Αν πατησω το κουμπι δυο φορες (τη σβησω και την ξαναναψω δλδ) παλι δειχνει για μισο δευτερολεπτο

firegarden δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα μια οθονη Υukomo δεν θα εμπαινα καν στον κοπο να την παω για επισκευη. Μου θυμιζουν τις πολυ-φημισμενες...proview!

• 1 year later...

Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς έχει και μια LG οθόνη μου.

Κάποιος που να ξέρει τί μπορεί να φταίει?

το επαθα με μια dell 2005fpw πριν 3 μηνες. Εμενα δε σβηνει αμεσως αλλα μετα απο 1 λεπτο ξερωγω. Απο το ψαξιμο που εκανα τοτε κατεληξα οτι πιθανοτατα ειναι χαλασμενος "inverter". Αυτο ειναι ενα κυκλωματακι που δινει σημα στο backlight της οθονης να αναψει (χοντρικα). Αν ψαξεις στο ebay για lcd backlight inverter θα δεις τι εννοω (και πιθανον μπορει να βρεις και ανταλακτικο για την LCD σου αλλα επειδη δεν ειναι 100% αυτο μη παρεις ετσι ευκολα).

Παντως αν το λαμπακι της LCD παραμενει αναμενο αι στο χρωμα που να δειχνει οτι παιρνει σημα και ειναι κανονικα σε λειτουργια, 90% ειναι ο inverter (και εφοσον αναβει για λιγο αρα δεν εχει καει το backlight) γιατι η οθονη νομιζει πως λειτουργει κανονικα, απλα εσυ δε βλεπεις τιποτα...

χε χε σχεδόν όλα τα inverter από τις οθόνες μπορούν να επισκευαστούν. μην τις πετάτε για τόσο απλές βλάβες, όποις θέλει ας έρθει να του την φτιάξω =)

Εφόσον το inverter ανάβει τις λάμπες και οι λαμπες δεν έχουν κοκκινήσει από την χρήση, το ινβερτερ επισεκευάζεται-ρυθμίζεται!

Χρηστο δε σε ξεχασα (με θυμασαι?) αλλα εφυγα διακοπες και δεν ηθελα να σε πριζω μετα... Αν καποια στιγμη εχεις χρονο πες μου μηπως την αναστησουμε τη dell γιατι ακομα καθεται...

• 1 year later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ..ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣΟΡΗΣΑ...ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ LG L1932P FLATRON..

ΛΟΙΠΟΝ.....ΤΗ ΒΑΖΩ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ..ΠΑΤΑΩ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ,ΑΝΑΒΕΙ ΓΙΑ ΚΛΑΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ....

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?

χε χε σχεδόν όλα τα inverter από τις οθόνες μπορούν να επισκευαστούν. μην τις πετάτε για τόσο απλές βλάβες, όποις θέλει ας έρθει να του την φτιάξω =)

Εφόσον το inverter ανάβει τις λάμπες και οι λαμπες δεν έχουν κοκκινήσει από την χρήση, το ινβερτερ επισεκευάζεται-ρυθμίζεται!

ΚΑΙ ΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΝΑ ΣΤΗ ΦΕΡΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ?

ΓΕΙΑ ΣΑΣ..ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣΟΡΗΣΑ...ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ LG L1932P FLATRON..

ΛΟΙΠΟΝ.....ΤΗ ΒΑΖΩ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ..ΠΑΤΑΩ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ,ΑΝΑΒΕΙ ΓΙΑ ΚΛΑΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ....

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?

Αν έχει ακόμα εγγύηση η LG κάνει επιτόπου παραλαβή και παράδοση από όσο ξέρω.

Για επισκευή σε τεχνικό αξίζει μετά το πέρας της εγγύησης.

Την περίπτωση να είναι το τροφοδοτικό της οθόνης την αποκλείουμε? Ρωτάω γιατί έχανα την εικόνα μετά απο μισό sec σε καινούρια TV (ενώ παρέμενε ο ήχος του καναλιού κανονικά) και στο service είπαν και καλά τροφοδοτικό.

• 9 months later...

paidia kai mena to idio provlima parousiazei..anoigei to ledaki gia ena sec kai meta kleinei..kai kamia fora kanei kai ta trela tis kai leitourgei...chris eida oti mporei na a ftiakseis.mporw na stin ferw na tin deis?

1ον κανε edit και γραψε με ελληνικα

2ον δεν ειναι αναγκη να γραφεις το ιδιο πραγμα 2 φορες με διαφορα 1ος λεπτου...forum ειναι οχι chat....:red:

3)o Χριστος δεν υπαρχει περιπτωσει να σε βοηθησει γιατι εχει να μπει στο lab πανω απο ενα χρονο....

Φιλικα παντα:rofl::happy:

• 3 years later...

ρε παιδια η δικη μου οθονη εκανε κατι κολπα δλδ εσβηνε ολοκληρωτικα και το λαμβακι και ολα και αργουσε να ανοιξει μεχρι που σημερα δεν ανηγει καθολου και δεν φταιει ο pc δεν ξερω τι εχει σασ παρακαλω βοηθειστε με δεν εχω λεφτα για καινουρια οθονη!!!!!!!:(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.