thanosmts Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2007 Μου φερανε ενα σκληρο (μικρο απο laptop) ο οποιοs δουλευε για 5-10 λεπτα και μετα εξαφανιζοταν. Τον αφηναμε να κρυωσει και παλι...Καταφερα και του πηρα τα αρχεια μετα απο κοπο. Τον εχω ομωs ακομα στο γραφειο μου και νιωθω πωs με κοιτα με παραπονο. Σα να μου λεει, "ξερειs, μπορειs να με επιδιορθωσειs....".Καμια ιδεα παιδεs? Υπαρχει ελπιδα η' οι φωνεs ερχονται απο το χτεσινο ξενυχτι?Δεν εχω να χασω και τιποτα, αλλα θα ηθελα να ακουσω αν εχει κανειs εμπειρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord Φεβρουάριος 10, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2007 Το καλύτερο θα ήταν να το στείλεις για RMA αν αυτό είναι δυνατών βέβαια. Αν δεν γίνετε αυτό δοκίμασε με τα πρόγραμμα της εταιρίας η κάνα καλό partition manager Αν ο δίσκος παρουσιάζει errors τότε συνήθως φτιάχνετε με ένα delete-create partition Αν όμως παρουσιάζει bad sectors τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanosmts Φεβρουάριος 16, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Το εκανα. Μιλησα στην εταιρια εδω και μου ειπαν πωs η εγγυηση καλυπτεται απο τον προμιθευτη και οχι απο αυτουs. Τωρα ο προμηθευτηs ηταν πριν τρια χρονια στην Ελλαδα, μαγαζι που δεν υπαρχει πια....Οποτε?Καμια ιδεα για το πωs θα μπορουσα να το ανοιξω και ισωσ να προσπαθησω να το επισκευασω? Ειμαι καλοs σε ηλεκτρονικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenforce13 Φεβρουάριος 16, 2007 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Μην κανεις αυτο το λαθος και τον σνοιξεις! αν ανοιξει τερμα μετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 16, 2007 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Όχι μην τον ανοίξεις!Δοκίμασε αυτό,μπορει να βγάλεις άκρη.Αν δεν γίνει κάτι δοκίμασε αυτό για να τραβήξεις τα δεδομένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Φεβρουάριος 16, 2007 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Το πρόβλημα του φίλου μας δεν δείχνει να οφείλεται σε bad tracks αλλά σε κάτι άλλο οπότε και δεν νομίζω πως θα κάνει κάτι κάποιο software. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 16, 2007 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Eγώ στηρίχτηκα στο γεγονός ότι ανεβάζει θερμοκρασια(δεν ξέρω πόσο όμως),γιατί λέει ότι τον αφήνει να κρυώσει.Η Μεγάλη θερμοκρασία είναι ένα σημάδι ότι ο σκληρός ίσως να έχει μερικά Βad sectrors.Του πρότεινα Software για να μην πιάσει κατσαβίδι και στην ουσία καταστρέψει τον σκληρό.To άλλο που λες σαν τι είναι?Τροφοδοσία ας πούμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Φεβρουάριος 16, 2007 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Ναι, είναι πολύ πιθανό να είναι το κύκλωμα τροφοδοσίας.Anyway, καλό είναι να δοκιμάσει ό,τι μπορεί, δεν έχεις άδικο.Πάντως από τη στιγμή που τράβηξε τα δεδομένα που ήθελε δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθεί άλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Φεβρουάριος 16, 2007 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Οι σκληροί συναρμολογούνται σε "αποστειρωμένο" σχετικά περιβάλλον. Γιαυτό και δεν κάνει να εκθέτονται τα Platters στον αέρα που αναπνέουμε, γιατί αν γεμίσουν σκόνες ή νιφάδες απο το δέρμα μας άντε γεια. Όχι αμέσως αλλά πολύ σύντομα. Αν είναι κάτι στην πλακέτα ίσως και να φτιάχνεται. Αν είναι εσωτερικά κάντονα ακουμπιστήρι για τον καφέ καλύτερα. Μπορείς να δοκιμάσεις και αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenforce13 Φεβρουάριος 16, 2007 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Πάντως από τη στιγμή που τράβηξε τα δεδομένα που ήθελε δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθεί άλλο...Θα συμφωνησω με dubber.Δεν αξιζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Φεβρουάριος 16, 2007 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Mα γιαυτό ακριβώς αξίζει να ασχοληθείς. Γιατι δεν έχεις τίποτα να χάσεις άμα πάει κάτι στραβά + ότι αποκτάς και εμπειρία Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanosmts Φεβρουάριος 19, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2007 Το μηχανημα που ειχε το σκληρο (ανηκει στη κοπελα μου) ειναι ενα απο τα χειροτερα μηχανηματα που εχω δει απο θεμα ψυξης. Αυτο, λεει κατι σε κανενα σας? Αν καταφερω και τον φτιαξω απλα γλιτωνω μερικες δεκαδες ευρω, η εμπειρια ειναι ομως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Φεβρουάριος 19, 2007 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2007 να μπει στο χειρουργειο!ολο και κατι θα μαθεις για την αρχιτεκτονικη του σκληρου που εχεις διαβασει ως τωρα στην θεωρια...ε λοιπον τωρα ηρθε η ωρα της πραξης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Φεβρουάριος 19, 2007 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2007 Αρχική απάντηση από thanosmts Το μηχανημα που ειχε το σκληρο (ανηκει στη κοπελα μου) ειναι ενα απο τα χειροτερα μηχανηματα που εχω δει απο θεμα ψυξης. Αυτο, λεει κατι σε κανενα σας? Αν καταφερω και τον φτιαξω απλα γλιτωνω μερικες δεκαδες ευρω, η εμπειρια ειναι ομως. σκέφτηκες για rma στο εξωτερικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG85 Φεβρουάριος 19, 2007 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2007 Οντως αν το πρόβλημα είναι εντός του σκληρού δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Για πλακέτα αν βρεις μια ίδια μπορείς να την αντικαταστήσεις. By the way δεν μας είπες τι σκληρός ειναι ??Μέσα να τον ανοίξεις μόνο για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και περιέργεια ! Αν παιζει που και που και θες κάποιες πιθανότητες να παίζει και αφού τον ανοίξεις και τον κλείσεις να κάνεις την όλη δουλειά στο μπάνιο.Ασε ζεστο νερό να τρέχει μέχρι να γεμίσει όλος ο χώρος υδρατμούς. Περιμένεις μετά να εξαφανιστούν και μπορείς να τον αποτελειώσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Φεβρουάριος 19, 2007 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2007 +1 @ σκέφτηκες για rma στο εξωτερικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanosmts Φεβρουάριος 20, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Ενας TOSHIBA 80αρης ειναι, σε 2.5 για laptop. Αυτοι που μου ειπαν να παω στην Ελλαδα ειναι η κατασκευαστρια στο UK.Υπαρχει κατι να μπορω να πειραξω λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Φεβρουάριος 20, 2007 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 http://sdd.toshiba.com/main.aspx?Path=8182000000220000000100006598000015a5/818200000108000000010000659c00000f09Δε δοκιμάζεις από εδώ να έρθεις σε επαφή μαζί τους, και να τους στείλεις εκεί το σκληρό για rma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saber_Rider Φεβρουάριος 25, 2007 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2007 Αρχική απάντηση από JohnG85 [20-02-2007 02:11] Μέσα να τον ανοίξεις μόνο για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και περιέργεια ! Αν παιζει που και που και θες κάποιες πιθανότητες να παίζει και αφού τον ανοίξεις και τον κλείσεις να κάνεις την όλη δουλειά στο μπάνιο.Ασε ζεστο νερό να τρέχει μέχρι να γεμίσει όλος ο χώρος υδρατμούς. Περιμένεις μετά να εξαφανιστούν και μπορείς να τον αποτελειώσεις... Ερώτησις: Eγώ μέχρι τώρα ήξερα πως τουλάχιστον στους σύγχρονους σκληρούς έχει μέσα κενό αέρος και πως αν τους ανοίξεις και μπεί ο παραμικρός κόκκος σκόνης καταστρέφονται καθώς η κεφαλή που ακουμπά πάνω στο δίσκο είναι παρα πολύ μικρή και η απόσταση που την χωρίζει από την επιφάνεια του δίσκου είναι επίσης παρα πολύ μικρή. Έτσι λοιπόν αν μπει κόκκος σκόνης χτυπάει πάνω στην άκρη της κεφαλής και αχρηστεύει τον δίσκο!!! Αν τα παραπάνω είναι σωστά πώς είανι δυνατόν να μην πάθει τπτ μέτα από την διαδικασία που περιγράφεις;; :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Φεβρουάριος 25, 2007 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2007 Γιατί με τη διαδικασία περιγράφει ένα πρακτικό τρόπο να φτιάξει ένα clean room. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.