Jump to content

Νομοι περι ενοικιαση ακινητου. που ?

YDinopoulos

Recommended Posts

Πρέπει να κατσω να τα βρω. Μιλάω απο προσωπικη πειρα (ημουν ο ιδιοκτήτης) σε συγκεκριμένη περίπτωση (ο ενοικιαστης εφυγε βραδυ, 7 μηνες πριν την ληξη του συμβολάιου και χρωστώντας 2 ενοικια). Αφου τελικα δεν μπορεσα να παρω κατι προσωπικα (δεν ειχε ουτε σωβρακο στο ονομα του) εγινε η διαδικασια καταθεσης στο Ταμειο Παρ. και Δανειων

Τωρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξερω τι ισχυει και τι οχι. Θα πρέπει να απευθυνθει σε δικηγόρο.

παντως το επομενο σπιτι που θα νοικιασω θα εχω μεγαλητερη εμπειρια...πολυ απλα πριν υπογραψω απλα θα ρωτησω τον δικηγορο μου για τα παντα..ισως να ειναι η τελευταια μου φορα που εβαλα υπογραφη τοσο ευκολα..οπως και να εχει ο ιδιοκτητης εχει το πανω χερι αφου καποιος φυγει νωριτερα απο το συμβολαιο και εφοσων το ακινητο εχει ολα τα νομιμα χαρτια και ο ιδιοκτητης δεν εχει προβληματα με τις δικαστικες αρχες σε κινηγαει οσο παει... :triniti:

Η προσωπικη μου γνωμη ειναι και το τονιζω καθαρα προσωπικη πρωτα θα εξετασω τον ιδιοκτητη και μετα το σπιτι....γιατι εχει λαμογια ενοικιαστες ο κοσμος μας αλλα και λαμογια ιδιοκτητες:triniti:

Τον ιδιοκτήτη τον ενημέρωσες οτι θα φυγεις σε πχ 2 μηνες, ωστε να μπορέσει να βρει σε αυτο το ευλογο χρονικο διάστημα αλλο ενοικιαστη;

Γιατι αν του το λες τελευταια στιγμη και εγω να ημουν στην θέση του λογικο ειναι να θελω να συνεχισω να εχω το εισόδημα χωρις να ζημιωθω, μεχρι να βρεθεί αλλος ενοικιαστης.

• 2 years later...

kalispera paidia eimai kainourgios se auto to site loipon akouste tin istoria m.... prin 4 mines nikiasa ena spiti stin menemeni me 160 eurw enikio to spiti einai 33.4 tetragonika metra exoume kani sumvoleo kai den exei sfragida apo tin eforia opote den to exei katathesi o nikokiris stin eforia kai apili oti an den ton doso 2 enikia p tou xrostaw se mia vdomada leei oti tha m stili ejodika kai na figw apo to spiti kai na tou doso ta lefta p tou xrwstaw ama autos nomizi oti dn jerw oti eimai mikros epidi eimai 20 xronon kai den jerw oti dn to exei katathesi stin eforia to syvmolaio fovamai mipws tou to pw kai paei kai to dosi twra to syvmoleo stin eforia ti mpori na kani autos kai ti mpwro na tou kanw egw giati me apili mpwro na parw pisw ta lefta m exw apodiji apo tin trapeza oti tou exw dosi ta lefta gia ta enikia tou spitiou kai to spiti einai palio poli palio dn exei oute thermansi oute tipota mesa egw to evapsa kai to ekana olo voithiste me sas parakalw parte me kai til an mporite whats up einai δε γράφουμε αριθμούς κινητών δημόσια

kalispera paidia eimai kainourgios se auto to site loipon akouste tin istoria m.... prin 4 mines nikiasa ena spiti stin menemeni me 160 eurw enikio to spiti einai 33.4 tetragonika metra exoume kani sumvoleo kai den exei sfragida apo tin eforia opote den to exei katathesi o nikokiris stin eforia kai apili oti an den ton doso 2 enikia p tou xrostaw se mia vdomada leei oti tha m stili ejodika kai na figw apo to spiti kai na tou doso ta lefta p tou xrwstaw ama autos nomizi oti dn jerw oti eimai mikros epidi eimai 20 xronon kai den jerw oti dn to exei katathesi stin eforia to syvmolaio fovamai mipws tou to pw kai paei kai to dosi twra to syvmoleo stin eforia ti mpori na kani autos kai ti mpwro na tou kanw egw giati me apili mpwro na parw pisw ta lefta m exw apodiji apo tin trapeza oti tou exw dosi ta lefta gia ta enikia tou spitiou kai to spiti einai palio poli palio dn exei oute thermansi oute tipota mesa egw to evapsa kai to ekana olo voithiste me sas parakalw parte me kai til an mporite whats up einai 6972199492

Αμα οντως δεν το εχει καταθεσει στην εφορια και δεν εχει δηλωσει τα ενοικια, δεν μπορει να σε βγαλει εξω. Τουλαχιστον δεν μπορει με τον γρηγορο τροπο. Λεει ο 2238/1994 οτι αν δεν δηλωνεις τα ενοικια δεν μπορεις να τον βγαλεις εξω τον ενοικιαστη. Εξωδικο μπορει να σου κανει, αλλα με το εξωδικο δεν σε βγαζει εξω.

Αμα οντως δεν το εχει καταθεσει στην εφορια και δεν εχει δηλωσει τα ενοικια, δεν μπορει να σε βγαλει εξω. Τουλαχιστον δεν μπορει με τον γρηγορο τροπο. Λεει ο 2238/1994 οτι αν δεν δηλωνεις τα ενοικια δεν μπορεις να τον βγαλεις εξω τον ενοικιαστη. Εξωδικο μπορει να σου κανει, αλλα με το εξωδικο δεν σε βγαζει εξω.

pws mporis wmos na me vgali alliws apo to spiti egw dn mpwro na kanw kati p me koroidepse gia auto to thema file m ?

pws mporis wmos na me vgali alliws apo to spiti egw dn mpwro na kanw kati p me koroidepse gia auto to thema file m ?

Εσυ εισαι100% σιγουρος οτι δεν τοχει καταθεσει στην εφορια; Συνηθως κραταει ο ιδιοκτητης ενα αντιγραφο με σφραγιδα εφοριας. Προσεχε γιατι αμα τοχει καταθεσει και δεν τοχεις καταλαβει θα σουρθει μια μερα "διαταγη αποδοσης μισθιου" κ μετα απο 15 μερες σου κανει κατασχεση οτι πραγμα εχεις μεσα στο σπιτι για ενοικια.

Απο εκει και περα, τι να κανεις που δεν το κατεθεσε αυτος στην εφορια, αν οντως δεν τοχει καταθεσει στην εφορια; Εσενα σε συμφερει γιατι δεν μπορει να σε βγαλει εξω. Αλλα αφου του χρωστας που του χρωστας δυο ενοικια, θες να του κανεις και κατι;

• 1 month later...

Παιδες ξερει κανεις τι παιζει με τον νομο περι μειωσης του ενοικιου?

Ακουγεται οτι εχει ψηφιστει νομος που υπαγορευει μειωση μεχρι και 20% στο ενοικιο και μαλλιστα με ρητρες αν δεν συμμορφωθει ο ιδιοκτητης. Κανα λινκ η πληροφορια παιζει?

Ακουγεται οτι εχει ψηφιστει νομος που υπαγορευει μειωση μεχρι και 20% στο ενοικιο και μαλλιστα με ρητρες αν δεν συμμορφωθει ο ιδιοκτητης. Κανα λινκ η πληροφορια παιζει?

Νομος μειωσης ενοικιου; :hehe:

Νομος μειωσης ενοικιου; :hehe:

Ναι και εμενα παραξενο μου φανηκε, αλλα το εχω ακουσει δεξια αριστερα. Μου ειπαν οτι υπαρχει αρθρο στα "Νεα" και στο "Ποντικι", αλλα δεν τα βρηκα.

Ειδικος νομος φρεσκος δεν παιζει, αλλα γενικα τα δικαστηρια κανουν μειωσεις αβερτα κουβερτα. Δηλ κατα πασα πιθανοτητα εχεις ελπιδες, απλα θελει δικαστηριο. Η μειωση υπολογιζεται συνηθως βασει ιδιων κατοικιων στην ιδια περιοχη. Βασικα εχει πολλες λεπτομερειες ολο αυτο και δεν μπορω να γραψω σεντονι τωρα, αν θες ζητα πμ το κινητο μου να σε τσακωνοφωτισω...

Δεν υπάρχει νόμος για μείωση ενοικίου και βασικά δεν χρειάζεται στην Ελλάδα του 2013, εδώ παρακαλάνε οι ενοικιαστές πλεον να βρουν νοικάρηδες :hehe:

Υπαρχει, αλλα δεν ειναι νεος οπως νομιζε ο Κοσμος

Δηλ αν εισαι ενοικιαστης, πρεπει να αποδειξεις

α)οτι χειροτερεψαν τα πραγματα απο τοτε που νοικιασες

β)οτι εχουν πεσει τα ενοικια στην γυρω περιοχη [παιρνεις συμβολαια αλλων απο την εφορια]

και μειωνει το ενοικιο το δικαστηριο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.