winters Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2007 !!!!! SOS!!!!! Το συστημα ειναι: 4400+, Α8Ν-SLI Premium, Corsair 2x1gb 400Mhz 2-3-3-6Ψαχνω αυτον το καιρο max stable και πειραματιζομαι.... max stable οι μνημες στα 235 fsb...Βαζω fsb στα 275 (Ωστε με διαιρετη 166 να πεσει 230) κατεβαζω πολλαπλασιαστη σε 3 στο HT και 8 στον cpu...κανω save & exit...παει να ξεκινησει και παγωνουν ολα...Τι πατατα εκανα; Ξεχασα να βαλω τον διαιρετη....ΟΚ λεω, τον κλεινω.. Κανω clear cmos...Μαυρη οθονη, δεν ακουγεται ουτε το ''beep'' ..... Βγαζω Μπαταρια....Παλι δεν....Τι να κανω;;; [Μηπως εκαψα τιποτα;] Παω να δοκιμασω συνδυασμους μνημων-dimms μηπως τα εφτυσαν οι corsair και ενημερωνω....
winters Φεβρουάριος 7, 2007 Author #2 Φεβρουάριος 7, 2007 Δοκιμασα μια μια τις μνημες σε ολα τα dimm αλλα δεν εγινε τιποτα.... Τα ρευματα ηταν oλα default...
jim_600v Φεβρουάριος 7, 2007 #3 Φεβρουάριος 7, 2007 βγαλε μπαταρια και το ρευμα απο το τροφοδοτικο αστο ολο το βραδυ ετσι και ξαναδοκιμασε...
thanos21 Φεβρουάριος 8, 2007 #4 Φεβρουάριος 8, 2007 εγω προχτες επειδη εκανα παραπλησια πειραματα επαθα και εγω το ιδιο αφου εκανα ρεσετ βιοσ κ.λ.π.. απο 3-4 φορες παρεμενε νεκρο εβγαλα 24πινα τα αφησα αλλα και παλι τιποτα ΤΕΛΙΚΑ τα κουμπωσα ολα παλι ανοιξα ρευματα πηρα ενα συνδετηρα και συνδεσα στο 24πινο το πρασινο με 1 μαυρο και αφου πηρε ξεκινησε χωρις ομως να αναψει το λαμπακι των μνημων αμεσως πατησα τα 2 ρεσετ που εχει πανω η DFI κανει ρεσετ και πηρε κανονικα και ολα οκ !!!!
winters Φεβρουάριος 10, 2007 Author #5 Φεβρουάριος 10, 2007 Επειδη δεν βγαζω ακρη και το pc ειναι αγορασμενο απο eshop.... (Αν το παω να βρουν αυτοι τι φταει καλο πασχα θα το παρω)Καποιος που εχει amd socket 939 αν μπορει να με βοηθησει...δλδ να ερθω σπιτι του να δω αν φταει ram/mobo/psuΑν μπορει καποιος ας μου στειλει πμ:flower: :flower: :flower: Μενω Ζωγραφου
pontium Φεβρουάριος 10, 2007 #6 Φεβρουάριος 10, 2007 Κράτα το Insert πατημένο όταν κάνεις boot αμα δεν έχεις κάνει clear cmos
winters Φεβρουάριος 11, 2007 Author #7 Φεβρουάριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από pontium Κράτα το Insert πατημένο όταν κάνεις boot αμα δεν έχεις κάνει clear cmos Clear cmos δεν κανει τιποτα... Αυτο με το insert μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο καλυτερα; Ρε παιδια δεν υπαρχει καθολου λαμπιτικη αλλυλεγυη ή πηρατε ολοι conroe.... :p Εστω καποιος με pentium4 να δοκιμασω τις μνημες και το psu:help: :help: 20 λεπτα υποθεση ειναι.....
dpresv Φεβρουάριος 12, 2007 #8 Φεβρουάριος 12, 2007 αυτό που δεν κατάλαβα είναι, το pc ανοίγει (παίρνει ρεύμα) αλλά δεν ποστάρει? ή δεν ανοίγει καθόλου όταν πατάς το power on?αν είναι μνήμες το πρόβλημα θα ανοίγει χωρίς αυτές, δηλαδή θα παίρνει ρεύμα αλλά δε θα ποστάρει. οπότε απλά δοκίμασε να ανοίξεις χωρίς μνήμες το pcνα είναι τροφοδοτικό λίγο χλωμό το κόβω, εκτός αν κάηκε καθαρά κατά τύχη εκείνη τη στιγμή.με τα πολλά δες αν ανοίγει το εργαλείο μόνο με επεξεργαστή πάνω. αν ανοίγει θα πρέπει να σου δίνει error codes με κάνοντας beep, και ξεκίνα βάζε πράγματα πάνω σιγά σιγά, κάρτα γραφικών, μνήμες και μετά τα υπόλοιπα.(υποθέτω ακολουθείς τις επίσημες οδηγίες του κατασκευαστή για το clear cmos,γιατί κάθε μητρική έχει τα δικά της κόλπα)
winters Φεβρουάριος 12, 2007 Author #9 Φεβρουάριος 12, 2007 Ρευμα παιρνει... Απλα δεν ποσταρει..... Clear cmos εκανα οπως λεει το manual.... Εβγαλα μπαταρια και psu ολο το βραδυ αλλα δεν.....Δοκιμασα μονο mobo+cpu..... Aλλα τιποτα, ουτε το μπιπ εκκινησης....Λογικα ή η μητρικη τα εφτυσε ή το psu δεν δινει αρκετο ρευμα.... (Λες να ψοφησε ο amd?)Το πηγα στο eshop και θα περιμενω...... θα περιμενω...... θα περιμ......(Διαπιστωσα και εγω οτι οι τυπαδες στο eshop ειναι εντελως ασχετοι)
dpresv Φεβρουάριος 13, 2007 #10 Φεβρουάριος 13, 2007 αν δεν κάνω λάθος από τη στιγμή που παίρνει ρεύμα ο υπολογιστής ο επεξεργαστής σου δεν έχει τίποτα... έτσι όπως την κόβω τη δουλειά η μητρική σου πρέπει να είναι το πρόβλημα, υπομονή τώρα!
pavou Φεβρουάριος 13, 2007 #11 Φεβρουάριος 13, 2007 Αρχική απάντηση από dpresv [Σήμερα, στις 11:21] αν δεν κάνω λάθος από τη στιγμή που παίρνει ρεύμα ο υπολογιστής ο επεξεργαστής σου δεν έχει τίποτα... έτσι όπως την κόβω τη δουλειά η μητρική σου πρέπει να είναι το πρόβλημα, υπομονή τώρα! +1:T: motherboard
winters Φεβρουάριος 13, 2007 Author #12 Φεβρουάριος 13, 2007 Αν εχει προβλημα η μητικη ειμαι τυχερος αφου θα παρω πιστωτικο 170 ευρω και θα τσιμπισω μια μεταχειρισμενη dfi.... :D
theovaz Φεβρουάριος 15, 2007 #13 Φεβρουάριος 15, 2007 Μήπως μετέφερες με τα χέρια σου στατικό ηλεκτρισμό και κατέστρεψες την μιτρική?
winters Φεβρουάριος 15, 2007 Author #14 Φεβρουάριος 15, 2007 Οχι... Ηταν στο κουτι oταν νεκρωσε συστημα...
fotme Φεβρουάριος 16, 2007 #15 Φεβρουάριος 16, 2007 Τι γινεται εποχιακο ειναι? χτες αλλαξα θεση στο cage για να βαλω αντλια πηγα να το ανοιξω και klein mein on the line... Cmos, mpataries, κλπ τιποτα.. Το βαζω στην πριζα, η dfi δεν ανοιγει καθολου ουτε λαμπακι, το οποιο αναβει μονο οταν πατησω διακοπτη on, παει να δωσει ρευμα αλλα 0. Παιζει να ειναι μητρικη η cpu?
winters Φεβρουάριος 23, 2007 Author #16 Φεβρουάριος 23, 2007 Τελικα η μητρικη τα παιξε.... Πηρα πιστωτικο 170E, πουλαω τον επεξεργαστη και τις μνημες και ειμαι ετοιμος για c2d (Εκτος και αν γινει καμμια εκπληξη και παω σε ΑΜ2.....)Μπραβο στο service του eshop... Μου αντικατεστησαν και το psu!!!.... Αρκετα γρηγορα εγινε το check και μετα απο αρκετες αγορες και rma στο eshop κατεληξα οτι το μονο μεγαλο κα σημαντικο ελαττωμα του καταστηματος ειναι οτι οι πωλητες που εχουν ειναι ασχετοι....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.