Jump to content

Θέλω μνήμη...γιά ο σκληρός είναι αργός?

Passenger57

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω ένα σύστημα με AMD ATHLON x64 3000+,msi neo2 platinum ,2x512 ddr ram Kingston,club 7600 GS Agp 256 mb, WD 80 GB ( με το λειτουργικό ), WD 250 GB SATA storage,NEC DVDROM 3540A,skystar II pci , Soundcraft Live! και ένα tv τuner.Παίζουν με WIN XP PRO ENG SP2.Έχω σε μία καλωδιοταινία τα dvd kai στην δεύτερη τον σκληρό δίσκο με το λειτουργικόΌλα καλά και όλα ωραία, όταν όμως καίω dvd o υπολογιστής κάνει παγώματα - κρατήματα ,ακόμα και στην κίνηση του ποντικιού. Επίσης αυτό γίνεται αλλά σε λιγότερο βαθμό όταν κάνω αντιγραφή μεγάλα αρχεία απο τον ένα σκληρό στον άλλο...ας πούμε μία ταινία.Δέν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα με το μηχάνημα απλά θέλω να ρωτήσω εάν πρέπει να προσθέσω μνήμη, η οποία αξίζει να σημειώσω είναι σε dual channel, ή μήπως φταίει ο σκληρός δίσκος.Ευχαριστώ!

Εγώ θα έλεγα να βάλεις το λειτουργικό μέσα στον Sata γιατί είναι πιο γρήγορος απο τον IDE που έχεις τώρα.. Με την προσθήκη RAM θα βελτιωθεί η απόδοση του υπολογιστή αλλά καλό ήταν να έιχες 2x1GB και όχι να βάλεις 4x512ΜΒ;)

Η μνήμη για το setup του pc σου και το λειτουργικό σου είναι μια χαρά, μην μπαίνεις σε έξοδα.

Βάλε το λειτουργικό σου στον καλό δίσκο και θα είσαι ΟΚ

Εγώ θα έλεγα να βάλεις τα xp στον sata και τον Pata να τον κάνεις εξωτερικό με usb.

Έτσι θα έχεις καλύτερες επιδόσεις.

Η μνή είναι πολύ καλή, νομίζω πως δεν θέλει να βάλεις κ άλλλη.

Επίσης υπάρχει η πιθανότητα ο Pata μια και είναι πιο αργός να παρασήρει τον sata Και να έχεις κρασαρίσματα και να γενικά να κολάει το Pc σου.

Πάντως καλού κακού έλεγξε το τροφοδοτικό σου....

...μπορεί να φταίει αυτό.’σχετα με τα watt αν είναι κανένα q-tec ή κανένα trust ή δεν έχει καθόλου μάρκα,μπορεί να φταίει αυτό!

Πρωτα απο ολα τα κολληματακια που λες, γινονται διοτι ο δισκος η το drive σου έχει μπει σε PIO Mode...

Δεύτερον ποτέ μα ποτέ μη βάζεις δισκο και drive στην ιδια καλωδιοταινια

χρησιμοποιησε το HD Tune και κανε ενα error scan για να δεις αν και οι δυο σκληροι σου ειναι ΟΚ...ειχα και εγω το ιδιο προβλημα και τελικα εφτεγε ο ενας WD που ειχα μονο για mp3,video,κλπ

Τώρα δουλεύει σωστά.....:D PIO Mode = Speed Killer...

Στη συνέχεια θα πρέπει να δείς γιατί κάνει ο δίσκος γύρισμα σε PIO mode...

Μπορεί να ήταν ελλατωματική η καλωδιοταινία...δές τί ήταν για να μήν στο ξανακάνει...

Πως αλλάζει απο PIO mode σε Ultra DMA?

Το HD Tune θα βρει αν ο δισκος έχει πρόβλημα ή υπάρχει

περίπτωση να μην βρεί. Είναι αξιόπιστο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.