Jump to content

Μια απορια για Κατασκευη Κουτιου Υδροψυξης

tasosmos

Recommended Posts

Μετα απο κανα μηνα που εχω χυμα την υδροψυξη αποφασισα να φτιαξω ενα εξωτερικο κουτι για ψυγειο, αντλια και τανκ αλλα εχω ενα διλημμα οσον αφορα την τοποθετηση στο κουτι.

Αν "κρεμεται" το ψυγειο απο την οροφη και η αντλια με το τανκ ειναι στο πατωμα του κουτιου θα ειναι λιγο δυσκολοτερη η εξαερωση αφου θα μαζευεται αερας στο ψυγειο αλλα θα περναει οσο το δυνατον πιο κρυος αερας απο το ψυγειο αφου ο θερμος θα σπρωχνεται στο περιβαλλον εκτος κουτιου απο τους ανεμιστηρες.

Επισης λογικα οταν σταματαει η αντλια δεν θα κατεβαινει το νερο απο το ψυγειο στο τανκ που ειναι χαμηλοτερα μιας που το τανκ δεν εχει 100% στεγανο καπακι ?????

Αν το ψυγειο ειναι στο πατωμα και το τανκ κρεμεται απο πανω η ειναι διπλα στο πατωμα μαζι με την αντλια θα ειναι ευκολη η εξαερωση και δεν θα υπαρχει προβλημα οταν κλεινει η αντλια αφου το υψηλοτερο σημειο του κυκλωματος θα ειναι το τανκ αλλα ο θερμος αερας απο τους ανεμιστηρες εν μερει θα παγιδευεται εντος κουτιου και φυσικα θα πεφτει η αποδοση του ψυγειου αλλα θα θερμαινει ελαφρως και το νερο που υπαρχει στο τανκ.

Η πλευρα με το ψυγειο εχει ηδη ανοιγματα για τους ανεμιστηρες ενω η αντιθετη πλευρα θα εχει μπολικες μικρες τρυπες για να περναει ο αερας αλλα δεν ξερω αν θα επαρκουν για σωστο εξαερισμο στην 2η περιπτωση.

Για ριχτε καμια χειρα βοηθειας please γιατι δεν σκεφτηκα να το δοκιμασω πριν και τωρα ειμαι στη μεση της κατασκευης.

Υποψιν οτι το τανκ δεν μπορει να γινει 100% αεροστεγες και τωρα δεν περισσευουν για να το αλλαξω αλλα δεν θελω να βαλω και βαλβιδες επιστροφης πριν το ψυγειο για αισθητικους λογους.

Να προχωρησω τοποθετωντας το ψυγειο στο πατωμα να ειμαι ησυχος απο διαρροες και εξαερωση ή μηπως μου ξεφευγει κατι και δεν θα υπαρχει προβλημα επιστροφης στην 1η περιπτωση?????

Έχω κάνει και εγώ κουτί για την υδρόψυξη μου.

Το ψυγείο στο πάτωμα του κουτιού θα πέρνει τον πιο κρύο αέρα του δωματίου.Αυτο και μόνο σου δίνει την καλύτερη απόδοση και δεν επιρρεάζει που ο ζεστός αέρας θα περνάει από το κρύο τάνκ.

Φρόντισε να αφήσεις λίγο παραπάνω μήκος σωλίνων για να μπορείς να το κουνάς και να φεύγει ο αέρας από το ψυγείο.

ΜΗΝ ανοιξεις τρυπούλες εκεί που θα παίρνει αέρα το ψυγείο θα χάσεις πολύ σε απόδοση.Απλά κόψε το και άστο με μεγάλο άνοιγμα

Ότι άλλο εδώ ήμαστε:)

Οι (πολλες) μικρες τρυπες θα ειναι στην απεναντι πλευρα απο το ψυγειο, στην πλευρα που θα βιδωθει το ψυγειο εχω ηδη ανοιξει 12αρες τρυπες οσο το ανοιγμα των ανεμιστηρων.

Για τους σωληνες εχω προβλεψει. :)

Εναλλακτικα σκεφτομαι να ανοιξω καμια τρυπα για ανεμιστηρα και στο απεναντι πλεξι και να βαλω καναδυο για να βοηθανε στην εξαγωγη του ζεστου αερα.

Ναι και εγώ δύο 14cm έχω στο πάνω μέρος και ρουφάνε βγάζοντας τον αέρα από το κουτί.

Καλύτερη απόδοση εμφανίζεται όσο μεγαλώνει η παροχή αέρα, δηλαδή η ταχύτητα του αέρα που περνάει από το ψυγείο.

Με άλλα λόγια, με δύο πολύ καλούς ανεμιστήρες (μεγάλη αναρρόφηση χαμηλές στροφές) είσαι μια χαρά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.