Jump to content

συμβουλές για oc σε amd 3800+ Χ2

xterm

Recommended Posts

Για και χαρά σε όλους,

Ύστερα από 1.5 χρόνο κατοχής ενός 3800+ Χ2 αποφάσισα να του χτυπήσω ένα overclock.

Λοιπόν για να μπω στο θέμα έκανα τα εξής. Αρχικά λέω να τον πάω στα 2.200Mhz. Έτσι βάζω:

HTT:220Mhz

CPU multiplier :10

Memory clock:180Mhz

HT:4

και δε πειράζω τίποτα άλλο.

Το pc ξεκινάει κανονικά, ολα OK , πάω να του τρέξω το το SUPER PI στα 32Μ και κολλάει.

Όπως είπα έχω ένα 3800 Χ2 πάνω σε socket 939 msi k8n nforce4 sli, psu 500w και μνήμες 2x512mb KINGSTON

Τις πταίεi;;;;;

Τζιμάνια καταθέστε:):help:

Μαλλον ειναι θεμα μνημων φιλε μου.Βαλε διαιρετη στις μνημες και ξαναπροσπαθησε.Το ιδανικοτερο ειναι να βρεις μεχρι που φτανει ο επεξεργαστης και να το συνδιασεις με τις μνημες σου να τρεχουν 1:1.

edit: sorry τωρα ειδα οτι εχεις ηδη βαλει διαιρετη.

Λοιπόν τώρα που γράφω τρέχω SUPER PI στα 32Μ και όπου να ναι τελειώνει. Είμαι στο εξής configuration:

HTT:220Mhz

Vcore:1.4

Βασικά αυτο που έκανα αύξησα το vcore 1.4. Αλλά δε μπορώ θέλω κι άλλο:)

Θέλω να πάω στα 2.4. Το δοκίμασα προχθές και κολλούσε το σύμπαν, ούτε καν bootαρε.

Το configuration που είχα ήταν:

HTT:240Mhz

Memory clock:166Mhz

Vcore:1.4

αλλα κολλάει. Να δώσω στη μνήμη??Μέχρι πόσο??

Απο περιέργεια, τον multiplier μπορείς να τον βάλεις μικρότερο από 10? Και τι core codename είναι ο επεξεργαστής σου Manchester ή Toledo ή κάτι άλλο? Το codename μπορείς να το δείς με το WCPUID ή με το CPU-z .

Τώρα είμαι στα 2250.00 MHz σταθερος στου 34C idle και 45C full load με το εξής configuration:

HTT:225Mhz

Vcore:1.43

Vmem:2.7

Στα 2.3Mhz bootαρει αλλά super pi δε το βγαζει.Να δώσω κι άλλο?

PS:o cpu ειναι Manchester και φυσικα πάει κατω απο 10.

Τώρα είμαι στα 2250.00 MHz σταθερος στου 34C idle και 45C full load με το εξής configuration:

HTT:225Mhz

Vcore:1.43

Vmem:2.7

Στα 2.3Mhz bootαρει αλλά super pi δε το βγαζει.Να δώσω κι άλλο?

PS:o cpu ειναι Manchester και φυσικα πάει κατω απο 10.

Αφού τον έχεις 45C Full load δώσε παραπάνω τάση Vcore για τα 2.3Mhz. Εκτός αν κολλάει στα 2.3 λόγω μνημών, θυμίσου να βάλεις μνήμες στα 166 ή τον κατάλληλο διαιρέτη. Οι μνήμες σου τελικά τι default (spd) χαρακτηριστικά έχουν σε Timings- frequency?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.