Jump to content



Bad Bios Checksum ...


2Fast4U

Recommended Posts

Exω την ASUS P4C800-E με P4 Prescott 3,0@3,7GHZ και μνημες PQI PC4000 2x512MB στα 2x250=500MHZ DDR. Mερικες φορες αρνειται πεισματικα να bοot-αρει και δεν βγαζει την γνωστη οθονη του bios, αλλα βγαζει μηνυμα:

BAD BIOS CHECKSUM

START BIOS RECOVERY

CHECKING CD-ROM...

CHECKING FLOPPY...

CHECKING CD-ROM...

CHECKING FLOPPY...

και επαναλαμβανει το μηνυμα....

Το αφηνω να ηρεμησει κανενα 15λεπτο και μετα boot-αρει κανονικα, σαν να μην συνεβαινε τιποτα....Επειδη δεν μου εχει ξανατυχει τετοιο μηνυμα, γιατι το κανει αυτο? Υπαρχει λυση (=σωτηρια)?

Ευχαριστω...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Dorian [Σήμερα, στις 14:10]

δοκίμασε κανένα clear cmos, βγάλε τη μπαταρία του bios και πήγαινέ τη σε κανένα μπαταριά να την τσεκάρει αν έχει αδειάσει ώστε να την αλλάξεις.

90% Aυτό είναι.

Link to comment
Share on other sites

Αν ηταν θεμα μπαταριας δεν θα με απασχολουσε. Το setup του bios δεν το εχει χασει ποτε, και την εχω βγαλει παμπολλες φορες για reset. Oμως δεν εχω δοκιμασει ποτε update του bios γιατι δεν εχω floppy. Ειχα παλια m/b της Abit IC7-G η οποια ειχε παρουσιαζε το ιδιο προβλημα οταν κολλουσε στο overclocking....

Link to comment
Share on other sites

Eπισης, υπαρχει στο bios η επιλογη Advanced Chipset -> Configure DRAM Timing by SPD -> DRAM Precharge Delay -> 8/7/6/5 clocks. H μνημη που εχω ειναι Ballistix PC4000 και εχει timing 10 [συμφωνα με το cpu-z εχει 3-4-4-10 στα 250ΜΗΖ ενω στη σελιδα της Crucial http://www.crucial.com/store/partspecs.aspx?imodule=BL2KIT12864L503 εχει 3-4-4-8 στα 250ΜΗz]. To αποτελεσμα ειναι να παρουσιαζει καποια errors στο memtest τα οποια εξαφανιζονται οταν αλλαξω το timing precharge delay απο 8 σε 10. Μπορουμε να το διορθωσουμε αυτο ???

Link to comment
Share on other sites

Εμένα η AW9D μου έβγαζε μηνύματα βλαμμένου BIOS και τελικά είχε βαρέσει το ένα DIMMάκι από τις μνήμες (εντελώς άσχετο το ένα με το άλλο). ’λλαξα μνήμες και το μήνυμα λάθους πήγε περίπατο...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.