aguero Φεβρουάριος 5, 2007 #41 Φεβρουάριος 5, 2007 Το θέμα από επιλογή μεταξύ TFT και CRT οθόνης, μετατράπηκε σε τι είναι ακριβώς οι δύο λευκές οριζόντιες γραμμές στις trinitron ΤFT ftw.Δεν κατασκευάζονται πλέον αξιόλογες CRT, καθώς το μέλλον είναι σε νέες τεχνολογίες απεικόνισης και οι πελάτες προτιμούν τις TFT.Eκτός και αν είσαι harcore gamer(αλλά μιλάμε για πολύ hardcore) ή επαγγελματίας γραφίστας και θέλεις την απόλυτη χρωματική απόδοση, αλλά στη δεύτερη περίπτωση αναφερόμαστε φυσικά σε κορυφαία μοντέλα. Με την πτώση τιμών στις TFT δεν αξίζει να προτιμήσεις μία τεχνολογία που ανήκει στο παρελθόν.Make CRT history.
Agriniotis Φεβρουάριος 5, 2007 Author #42 Φεβρουάριος 5, 2007 παιδια ty για τις προτασεις και μαλλον απο αυτα που ακουσα κατελειξα οτι, αν και ειμαι ενθερμος υποστηρικτης των crt, θα παρω μια tft.αλλα μηπως ξερει κανενας αν το 0 pixel της lg ειναι για μεγαλο χρονικο διαστημα ή για εναν μηνα οπως ειχα ακουσει ( μπορει να κανω λαθος)
felix Φεβρουάριος 5, 2007 #43 Φεβρουάριος 5, 2007 Εάν το κριτήριο είναι οικονομικό τότε μπορείς να την βγάλεις καθαρός με μία CRT.Δεν εξελίσσονται άλλο , αλλά εκεί που έχουν φτάσει σε μερικά ζητήματα είναι ακόμη ψηλά..Τα + των TFT είναι όπως είπαν και οι προλαλήσαντες...Είναι η τεχνολογία του παρόντος και του μέλλοντος...Μικρός όγκος, Μηδενική ακτινοβολία, Μικρή κατανάλωση, Τιμές που πέφτουν συνέχεια, Καλή χρωματική απεικόνιση, Καλό Μαύρο, Καλή απόκριση..αν ξεχνάω κάτι μπορούν να το προσθέσουν οι υπόλοιποι ελέυθερα....Τα δύο τελευταία των στοιχείων που ανέφερα (χρώματα + μαύρο) είναι πάντα σε σχέση με τα αντίστοιχα άριστα (για μένα) των CRT...Η τεχνολογία των TFT όμως εξελίσσεται οπότε υπάρχουν κάποια και θα υπάρξουν περισσότερα μοντέλα που θα ξεπερνούν τις CRT σε αυτούς τους τομείς....-->Για να το διαπιστώσεις και μόνος σου...βάλε 3-4 μοντέλα CRT που έχεις υπόψιν...και σύγκρινέ τα με 3-4 TFT που σου αρέσουν...και τσέκαρε και τις τιμές...Πιστεύω πως θα διαπιστώσεις ότι τα λίγα χρήματα παραπάνω που ίσως χρειαστεί να διαθέσεις για TFT αξίζουν κρίνοντας στο σύνολό τους τα μόνιτορ....Αν θέλεις πάλι να περιμένεις το "τέλειο" TFT μόνιτορ, μπορείς να το κάνεις...Σκέψου όμως τι συνεπάγεται το "κηνύγι" της τεχνολογίας και το αν μπορείς να το σταματήσεις την κατάλληλη στιγμη και να πάρεις κάτι που σε ικανοποιεί τελικά...Επίσης ρώτησες για την ισχύ του 0 pixel της εγγύησης...Δεν νομίζω ότι είναι για τον πρώτο μήνα...χωρίς να το έχω εξακριβώσει ο ίδιος...απλά σε διάφορα threads αναφέρονται μέχρι και 3-4 αλλαγές ενός μόνιτορ λόγω καμμένων pixel και μάλιστα χωρίς αναφορά στο χρόνο που έχει περάσει από την αγορά...Κάποιος που διαθέτει LG και έχει 0 pixel εγγύηση μπορεί πιό εύκολα να το επιβεβαιώσει...
Galioni Φεβρουάριος 5, 2007 #44 Φεβρουάριος 5, 2007 Κάποτε είχα το ίδιο δίλλημα. Τότε όμως τα ελαττώματα της τεχνολογίας tft ήταν πιο τρανταχτά ενώ τώρα έχουμε και καλούς χρόνους απόκρισης και ικανοποιητικό μαύρο. Οπότε για μένα δεν τίθεται θέμα. Παίρνεις μια tft που θα στολίζει το γραφείο σου και δεν θα κουράζει τα μάτια σου.
Agriniotis Φεβρουάριος 5, 2007 Author #45 Φεβρουάριος 5, 2007 μια επισημανση οι crt εχουν περισσοτερα fps απο τις tft ετσι με τα ματια κουραζονται λιγοτερο. Η ακτινοβολια επειρεαζει μονο την υγεια του ματιου δλδ αν θα παθεις π.χ. κατι με την υγεια του ματιου σου τοτε ναι φταιει η ακτινοβολια. η μυωπια δημιουργειται απο την κουραση που δεχεται το ματι απο την αργη κινηση της εικονας που βλεπει (εδω τα fps) συμφωνα με οσα εχω συζητησει με καθηγητη πληροφορικης στο λυκειο.αυτη τη στιγμη τα πρωτεια στα fps τα εχουν οι crt, οσο για την καταναλωση τυφλα να εχουν οι vga, απο ακτινοβολια φυσικα οι tft εχουν πολυ χαμηλη εκπομπη τετοιων κυματων (δν θυμαμαι ποιο ειναι το πλατος του αυτη τη στιγμη )
Wardenangel Φεβρουάριος 19, 2007 #46 Φεβρουάριος 19, 2007 Παιδιά επειδή και εγώ είχα αυτήν την απορία είδα ολα τα μηνύματα σας και έχω να προσθέσω:1.Ανάλογα τι θέλεις παίρνεις CRT ή LCD.Για παράδειγμα πιστεύω οτι για παιχνίδια μια CRT απο τις φτηνές και λίγες που υπάρχουν ακόμα ειναι μακράν καλύτερες απο τις αντίστοιχες φτηνές LCD.Τόσο καιρό που παίζω παιχνίδια και χρησιμοποιώ υπολογιστή καμία LCD απο αυτές που εχω δουλεψει δεν με ικανοποίησε.Για παράδειγμα με έπιανε πονοκέφαλος και κουραζόμουν σε μια LCD LG 19' me 8ms ενώ δεν είχα αυτό το πρόβλημα με μια Philips 109b4 αν θυμάμαι καλά όσες ώρες και αν έπαιζα.Το μεγάλο πρόβλημα ήταν στο λευκό χρώμα το οποίο σε σκοτεινό δωμάτιο πραγματικά με τύφλωνε.Απο την άλλη ομως υπάρχουν τα πλεονεκτήματα χώρου,αισθητικής και ακτινοβολίας και γενικά αν δεν παίζετε παιχνίδια FPS ή αλλα παρόμοια μια TFT δεν έχει προβλημα.2.Ειναι γεγονός οτι οι CRT είναι λίγες που υπάρχουν πλέον.Έτσι πιστεύω μια καλή (ακριβή μεν) οθόνη TFT είναι και επένδυση αλλά και δεν θα έχει τα προβλήματα που ανέφερα στο 1.Προσωπικά θα μείνω στις CRT,αλλά αυτό ειναι προσωπική γνώμη του καθενός.Αν θέλετε να διαλέξετε ανάμεσα στις 2 τεχνολογίες ,δουλέψτε και με τις 2 και θα καταλαβετε τα πλεονηκτήματα και τις διαφορες τους.Υ.Γ.Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι να αγοράσω μια CRT και το μόνο που έχς υπ΄όψιν ειναι μια Viewsonic απο Infoshop.Θα ήθελα αν έχετε να προτείνετε τπτ άλλο.
neuromancer Φεβρουάριος 20, 2007 #47 Φεβρουάριος 20, 2007 Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα επιλογής μεταξύ νέας CRT ή TFT. Κάτι άλλο που κανείς δεν σχολίασε είναι οι ανάγκες σε βαρβάτη κάρτα γραφικών που απαιτεί η TFT οθόνη. Στη CRT έχεις τέλεια εικόνα σε όλες τις αναλύσεις. Δεν παίζει το DOOM3 στην Ti4200 σε 1280χ1024 που έχω την 17αρα CRT μου? Κανένα πρόβλημα! Θα ζήσω και με 800x600. Στην TFT όμως, απόσο ξέρω (και εδώ ζητώ τις εμπειρίες σας) αν φύγεις από την φυσική ανάλυση... κλάφ'τα Χαράλαμπε. Βέβαια το ζήτημα αφορά games αλλά όλο και κανένα παιχνιδάκι θα δοκιμάσουμε για να θυμόμαστε τα παλιά...
JimmyFox Φεβρουάριος 20, 2007 #49 Φεβρουάριος 20, 2007 Κουβάδες μπορεί να είναι αλλά δεν έχουν προβλήματα που οι TFT τα έχουν όσο κι αν πληρώσεις.Και 0 να είναι ο χρόνος εναλλαγής των χρωμάτων, το ghosting δεν το γλυτώνεις. Το καλό μαύρο δύσκολο θα το βρεις. Τα χρώματα θα τα πληρώσεις πολύ ακριβά. Όσο για το πιο ξεκούραστες, προσωπικά, δεν το έχω διαπιστώσει.Η στάνταρ ανάλυση είναι τραγικό χαρακτηριστικό. Ξοδεύεις 2 χιλιάρικα για μαμάτες κάρτες γραφικών, επεξεργαστές και μνήμες και δεν μπορείς να παίξεις σε διαφορετικές αναλύσεις. Αυτό καταργεί αυτόματα την μακροπρόθεσμη χρήση των TFT. Το να θεωρεί κάποιος τα 150-200 υπερβολικά για CRT και τα 500 λογικά για μια TFT, μου ακούγεται τουλάχιστον αστείο. Με αυτά τα χρήματα κάνεις πλήρη αναβάθμιση και παίρνεις και CRT οθόνη.Οι TFT ήταν και είναι πεθαμένη τεχνολογία. Το backlight κάνει τη ζημιά. Οι SED μπορεί να είναι το μέλλον, οι TFT όχι.’ν δεν έχεις χώρο στο γραφείο σου, πάρε TFT. Αλλιώς μια καλή CRT βάζει τα γυαλιά σε οποιαδήποτε TFT. Αρκεί να τη βρεις...
tarasque Φεβρουάριος 20, 2007 #50 Φεβρουάριος 20, 2007 μόνο και μόνο η κουραση στα μάτια είναι αρκετή, αν κάθεσε αρκετές ώρες καθημερινά μπροστά στην οθόνη η διαφορά μεταξύ μια 19-20crt και μιας αντίστοιχης tft είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αν δεν αφιερώνεις πολύ χρόνο και έχεις αρκετό χώρο τότε πάω πάσο
ΟΕW1999 Φεβρουάριος 20, 2007 #51 Φεβρουάριος 20, 2007 Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 14:02] Κουβάδες μπορεί να είναι αλλά δεν έχουν προβλήματα που οι TFT τα έχουν όσο κι αν πληρώσεις. Και 0 να είναι ο χρόνος εναλλαγής των χρωμάτων, το ghosting δεν το γλυτώνεις. Το καλό μαύρο δύσκολο θα το βρεις. Τα χρώματα θα τα πληρώσεις πολύ ακριβά. Όσο για το πιο ξεκούραστες, προσωπικά, δεν το έχω διαπιστώσει. Η στάνταρ ανάλυση είναι τραγικό χαρακτηριστικό. Ξοδεύεις 2 χιλιάρικα για μαμάτες κάρτες γραφικών, επεξεργαστές και μνήμες και δεν μπορείς να παίξεις σε διαφορετικές αναλύσεις. Αυτό καταργεί αυτόματα την μακροπρόθεσμη χρήση των TFT. Το να θεωρεί κάποιος τα 150-200 υπερβολικά για CRT και τα 500 λογικά για μια TFT, μου ακούγεται τουλάχιστον αστείο. Με αυτά τα χρήματα κάνεις πλήρη αναβάθμιση και παίρνεις και CRT οθόνη. ’ν δεν έχεις χώρο στο γραφείο σου, πάρε TFT. Αλλιώς μια καλή CRT βάζει τα γυαλιά σε οποιαδήποτε TFT. Αρκεί να τη βρεις... + 1 εχει δικιο ο JimmyFox η αληθεια ειναι αυτη οτι οι απλες, φθηνες και οχι μονο TFT ειναι πολυ πισω σε συγκριση με μια αιπλη CRT το οτι μας πασαρουν τις TFT δεν σημαινει οτι ειναι και καλυτερες απλα εχουν πολυ χαμηλοτερο κοστος παραγωγης και μεταφορας απο τις εταιριες για αυτο κιαι τις προωθουν καμια σοβαρη εταιρια που ασχολειται με εικονα και γραφικα δεν εχει TFT αν αυτο σας λεει κατι.
neuromancer Φεβρουάριος 20, 2007 #52 Φεβρουάριος 20, 2007 Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός χρήστης που να επιμένει ότι οι CRT τον κουράζουν. Μόνο κάτι "σκοτεινοί" τύποι που παίζουν FPS με κλειστά τα φώτα του δωματίου οι κάτι άλλοι που επιμένουν να έχουν λευκό φόντο στο word. Δουλεύω 15 ώρες τη μέρα μπροστά σε 17αρα CRT στα 1280x1024 και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
aguero Φεβρουάριος 21, 2007 #53 Φεβρουάριος 21, 2007 Προσωπικά μπαούλο στο γραφείο μου δεν ξαναβάζω Επίσης αμφιβάλω αν κανείς μετά τη χρήση TFT ξαναγυρίζει σε CRT.
Wizard! Φεβρουάριος 21, 2007 #54 Φεβρουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από JimmyFox’ν δεν έχεις χώρο στο γραφείο σου, πάρε TFT. Αλλιώς μια καλή CRT βάζει τα γυαλιά σε οποιαδήποτε TFT. Αρκεί να τη βρεις... Κι εγώ ο μόνος λόγος που γύρισα σε TFT ήταν ο χώρος... [διαφήμιση]Αν κάποιος θέλει μια 21'' EIZO CRT μου λέει, ε? [/διαφήμιση]
JimmyFox Φεβρουάριος 21, 2007 #55 Φεβρουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από Wizard! Κι εγώ ο μόνος λόγος που γύρισα σε TFT ήταν ο χώρος... [διαφήμιση]Αν κάποιος θέλει μια 21'' EIZO CRT μου λέει, ε? [/διαφήμιση] Και άλλαξες την ΕΙΖΟ λόγω χώρου? Εγώ θα γκρέμιζα τον τοίχο για να μην την αλλάξω.
Wizard! Φεβρουάριος 21, 2007 #56 Φεβρουάριος 21, 2007 Πάλι EIZO πήρα... Mε τη διαφορά ότι κοστίζει 1200.... για να έχω ανάλογη εικόνα
neuromancer Φεβρουάριος 22, 2007 #57 Φεβρουάριος 22, 2007 ρε Wizard!, πολλά λεφτά για οθόνη...!! Με τι ασχολείσαι (εκτός από μαγικά ;-) ???
Wizard! Φεβρουάριος 22, 2007 #58 Φεβρουάριος 22, 2007 Προγραμματιστής & επιχειρηματίας...Πολλά τα λεφτά? Για τα μάτια μου? Δεν ξέρω... :wassat:
MADKiller7 Φεβρουάριος 22, 2007 #59 Φεβρουάριος 22, 2007 Eπειδη εχω κατσει σε πολλες οθονες TFΤ η CRT,θα πω την αποψη μου,γενικα στις TFT με πειραζει ο εντονος φωτισμος τους,ειδικα αν ειναι σκοτεινα,απ ολες τις TFT μονο με τις Philips (τις μαυρες 17 + 19 ιντσες) ψιλοπαλευεται η κατασταση και παλι πανω απο τις 2-3 ωρες δεν αντεχω,με τις υπολοιπες στο μισαωρο εχω πονοκεφαλο,η χειροτερη ηταν μια ViewSonic 17αρα την θυμαμαι γιατι πανω απο 10λεπτα πονουσαν τα ματια μου.Στις CRT τωρα για περιεργο λογο παλι με τις Philips CRT καθομαι με τις ωρες μεχρι 14ωρες εχω κατσει με ενα μικρο διαλλειμα μετα ερχοντε οι LG και Samsung,στις υπολοιπες μαρκες δε μπορω πανω απο 2ωρο.Το θεμα με τις Philips CRT το παρατηρησα οταν ειχα παρει μια 15αρα πριν ειχα Sony,απο τοτε Philips CRT για οσο υπαρχουν.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.