Jump to content

ΤΙ ΛΕΣ CRT (TI?) Η LCD?????

Agriniotis

Recommended Posts

Μια χαρά είναι οι TFT για το cad, ότι πρέπει βασικά για να μη κουράζονται τα μάτια απο την πολύωρη εργασία. ’σε που βολεύει το widescreen στο σχεδιασμό ορισμένων κατασκευών!! :p

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από DuKe [Σήμερα, στις 15:04]

Μια χαρά είναι οι TFT για το cad, ότι πρέπει βασικά για να μη κουράζονται τα μάτια απο την πολύωρη εργασία. ’σε που βολεύει το widescreen στο σχεδιασμό ορισμένων κατασκευών!! :p

ναι βεβαια, μονο με widescreen αλλαζω την Philips 109p4 μου, και δεν την δινω αλλα να δουμε και που θα την αποθηκευσω ειναι και λιγο γομαρακι:tomato::p

Αρχική απάντηση από Agriniotis

απ' οτι εχω κοιταξει μια SAMSUNG SYNCMASTER 997MB # Τύπος Οθόνης: 19'' Έγχρωμη Flat CRTμε max αναλυση 1950x1400(και κατι ψηλα εχει 173 :blink: 173 :tomato: ναι 173 ευρω ενω μια αντιστοιχης αναλυσης οθονη παει 20" (note: 1680Χ1050 οι 16:10 και 1600Χ1200 οι 4:3 ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ) TFT παει περι τα 500 ευρω πανω κατω.

Η σύγκριση ανάλυσης που κάνεις είναι μέγα λάθος.

Μία 19αρα CRT εκτός του ότι δεν έχει το φυσικό υλικό να υποστηρίξει την ανάλυση 19ΧΧ*1ΧΧΧ (με λίγα λόγια αν βάλεις αυτή την ανάλυση δεν θα βλέπεις όλα τα pixel) για δοκίμασε να την βάλεις και αν δεν στραβωθείς σε μισή ώρα τα λέμε.

Η μέγιστη υποστηριζόμενη ανάλυση στις CRT δεν έχει καμία σχέση με την βέλτιστη πραγματική (η οποία πολλές φορές προσεγγίζει και την προτεινόμενη από τον κατασκευαστή).

Με λίγα λόγια σε μία 19αρα CRT αν θες να μην βγάζεις τα μάτια σου και να μην χάνεις και πληροφορία, δύσκολα θα δουλέψεις πάνω από 1280*1024 (και ίσως και πολλά λέω εξαρτάται βέβαια και από την ποιότητα της οθόνης η οποία σημειωτέον πλέον στις CRT φθίνει γενικώς καθώς όλοι οι κατασκευαστές ρίχνουν το βάρος τους στις TFT).

Αντίθετα οι TFT δουλεύουν βέλτιστα στην μέγιστη ανάλυση του πάνελ τους (πχ 20αρα 1600*1200).

Έχε υπόψιν ότι με ~300 παίρνεις 20αρα 4/3 TFT με ανάλυση 1400*1050 (έναντι των 1600*1200 που έχουν οι ακριβότερες 20αρες 4/3 ή των 1680*1050 που έχουν οι 20αρες 16/10).

Αρχική απάντηση από Purple_Haze [Σήμερα, στις 13:32]

@dubber

Κι όμως, εγώ έχω δει καμμένη μια οριζόντια σειρά από πίξελ σε sony crt 15''.

Είναι μια λευκή ευθεία γραμμή που διατρέχει όλο το πλάτος της οθόνης;

επειδη αρχισα λιγο με αυτα που μου λετε να τεινω προς τις TFT δεν ειναι πολυ νωρις ακομη για να λεμε για τις επειδοσεις τις TFT οτι ειναι καλυτερες αφου τα μονα καλα που εχουν ειναι η λιγοτερη καταναλωση και η λιγοτερη ακτινοβολια στο οποιο και συμφωνω

Αλλα αν σκεφτει κανεις το χαμηλο κοστος της crt και το οτι σε 1 η 2 χρονια που "λεμε" κραταω την crt που θα παρω, μετα οι TFT δεν θα ειναι πολυ πιο καλες???

Αρα μηπως τα 173 ευρω που την δινει το e-shop ειναι καλα και του χρονου που θα πεσουν οι τιμες βλεπουμε?

:OT: Υ.Γ. νομιζω οτι το 0 pixel που σου δινουν οι LG ειναι για τον 1ο μηνα (μπορει καποιος να μου πει αν ισχυει ή εγω κανω λαθος)

Αρχική απάντηση από Purple_Haze [Σήμερα, στις 20:48]

Ναι, έτσι ήταν. Όπως το λές. Λές να ήταν φυσιολογικό σε αυτές τις sony και όχι καμμένα πίξελ? :D

Δεν είναι καμένα pixel. Είναι ένα νήμα που στηρίζει την οθόνη, όσο κουφό κι αν ακούγεται... Πατέντα της Sony... :worship:

Και μάλιστα είναι 2 τα νήματα , και φαίνονται μόνο οταν το θυμάσαι ...

Προσωπικά δεν με ενοχλούσε ...

Αρχική απάντηση από Galioni

Δεν είναι καμένα pixel. Είναι ένα νήμα που στηρίζει την οθόνη, όσο κουφό κι αν ακούγεται... Πατέντα της Sony... :worship:

δε τη στηριζουν , νομιζω ειναι η διαφορα που εχουν οι απλες καθοδικου με τους trinitron. αυτα τα 2 νηματα δουλευουν σαν "μαγνητες" των ηλεκτρονιων κανοντας τα να "πεφτουν" με μεγαλυτερη ακριβεια στην οθονη σε σχεση με τις απλες καθοδικου σωληνα οθονες. Το κοστος ειναι οι 2 γραμμες αυτες ομως .

εγω παντως δεν εννοουσα τις 2 γραμμες αυτες, μιλαω για πιξελ καμμενο κανονικα

Τα νήματα που λέτε είναι οι 2 στηρίξεις του πλέγματος των Trinitron Καθοδικών σωλήνων...

Είναι προφάνες πλέον ότι ο dubber μιλούσε για την συχνότητα εμφάνισης του φαινομένου και όχι ολιστικά....προφανώς η ύπαρξη εμπειρίας καμμένου εικονοστοιχείου δεν ανατρέπει αυτό που είπε...

Αρχική απάντηση από ea6gka

δε τη στηριζουν , νομιζω ειναι η διαφορα που εχουν οι απλες καθοδικου με τους trinitron. αυτα τα 2 νηματα δουλευουν σαν "μαγνητες" των ηλεκτρονιων κανοντας τα να "πεφτουν" με μεγαλυτερη ακριβεια στην οθονη σε σχεση με τις απλες καθοδικου σωληνα οθονες.

nope

όπως τα λέει ο felix είναι:

Αρχική απάντηση από felix

Τα νήματα που λέτε είναι οι 2 στηρίξεις του πλέγματος των Trinitron Καθοδικών σωλήνων...

http://www.monitorworld.com/faq_pages/q28_page.html

εγω αλλα καταλαβαινω διαβαζοντας το λινκ που εδωσες συριε παραθετω:

This configuration allows the phosphor strips to be placed closer together than conventional dot triads, and the fine vertical wires block less of the electron beam than traditional shadow masks, resulting in a brighter image, and less thermal buildup and distortion. Coupled with changes in the way that the electron guns are arranged, this design results in a crisp, bright image. However, the vertical strips are so fine that they can be set into motion when contacted by the electron beam (thermal changes) . This would result in a shimmer on the screen which would be quite distracting. To remedy this, Sony puts horizontal stabilizing wires across the vertical ones. This reduces shimmer, but results in one or more fine horizontal lines being visible on the monitor.

δεν καταλαβα πουθενα να λεει οτι στηριζει το σωληνα, stabilizing λεει και νομιζω εννοει αυτο που εγραψα εγω

Καλά δεν πειράζει που άλλο καταλαβαίνεις, αυτό είναι όμως, πώς να το κάνουμε, μιλάμε για τεχνολογία χρόνων οι γραμμές αυτές προέρχονται από τα νήματα στήριξης του πλέγματος του trinitron...

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 03:49]

δεν καταλαβα πουθενα να λεει οτι στηριζει το σωληνα, stabilizing λεει και νομιζω εννοει αυτο που εγραψα εγω

ea6gka, του πλέγματος έγραψα, όχι του σωλήνα...Εντέλει βρίσκονται εκεί για να κρατούν σταθερά τις κατακόρυφες γραμμές του πλέγματος και να μην μετατοπίζονται απο την δέσμη των ηλεκτρονίων....εξυπηρετούν δηλαδή σκοπό στήριξης για να μην αλλάζει η γεωμετρία , άρα η απόδοση. Η τεχνολογία Trinitron δεν είναι μόνο αυτό, έχει και άλλα στοιχεία...αυτό είναι ένα επιμέρους στοιχείο της που είναι απλά ορατό και τις διαφοροποιεί οπτικά....

Να συνεχίσουμε επί θέματος για να διευκολύνουμε και το παιδί που έθεσε το ερώτημα...δεν τρέχει τίποτε....

Αρχική απάντηση από dubber

Καλά δεν τειράζει που άλλο καταλαβαίνεις, αυτό είναι όμως, πώς να το κάνουμε, μιλάμε για τεχνολογία χρόνων οι γραμμές αυτές προέρχονατι από τα νληματα στήριξης του πλέγματος του trinitron...

παμε ξανα :

The major disadvantage of using the aperture grill is that a bunch of thin metal strips don't have the same physical stability as a metal sheet with holes in it (the shadow mask). This means that the metal strips can tend to vibrate. To correct this problem, one, two or three thin stabilizing wires are run horizontally across the screen--more are used for larger screens. These eliminate any problems with the metal strips moving around, however they cause an unfortunate side-effect: the appearance of very faint lines where the stabilizing wires are.

αγγλικα γνωριζεις ή να το μεταφρασω?

@Φελιξ , εχεις δικιο αλλα δεν στηριζει το πλεγμα . το σταθεροποιει απο τις ταλαντωσεις που εχει το πλεγμα λογω θερμοτητας.

Αρχική απάντηση από Agriniotis [03-02-2007 23:43]

ΛΟΙΠΟΝ εχουμε και λεμε: θελω να αντικαταστησω την παλια μου CRT μια :laughing: Samsung SyncMaster 550s 15" :laughing: (απο το 1999 με 0 pixel κ@μενα) με μια αλλη καινουρια και ιδου η απορια:

λοιπόν εγώ τα προηγούμενα 3-4 χρόνια ψάχτηκα με διάφορες CRT (για 19" πάντα)

Έφυγαν όμως και τώρα έχω TFT διότι

α) μανούρα στην μεταφορά , χώρος (το οποίο μπορεί να μην σε νοιάζει)

β) το κυριότερο μου την έδινε η γεωμετρία των CRT η οποία γενικώς, σε αυτές που είχα εγώ, δεν ήταν τέλεια και είχα ξενερώσει.

είχα SyncMaster , το LG F900P και ένα Phillips 109P

αν έψαχνα πάλι για CRT μεταχειρισμένο θα έψαχνα για το phillips.

αν έψαχνα για TFT μεταχειρισμένο θα έψαχνα για το LG1915S

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 04:26]

παμε ξανα :

The major disadvantage of using the aperture grill is that a bunch of thin metal strips don't have the same physical stability as a metal sheet with holes in it (the shadow mask). This means that the metal strips can tend to vibrate. To correct this problem, one, two or three thin stabilizing wires are run horizontally across the screen--more are used for larger screens. These eliminate any problems with the metal strips moving around, however they cause an unfortunate side-effect: the appearance of very faint lines where the stabilizing wires are.

αγγλικα γνωριζεις ή να το μεταφρασω?

@Φελιξ , εχεις δικιο αλλα δεν στηριζει το πλεγμα . το σταθεροποιει απο τις ταλαντωσεις που εχει το πλεγμα λογω θερμοτητας.

Ειναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπαίνει κανείς στο forum? Δυστυχώς δεν είχα την τύχη.

Κάντο μια μετάφραση αν δεν βαριέσαι.

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 04:26]

Dude, στήριξη δεν εννοούμε να το κρατάει να μην πέσει...η στήριξη προσφέρει γενικότερα σταθερότητα σε μία κατασκευή, όποιου είδους και να είναι...το ίδιο λέμε, το ίδιο λέει και το κείμενο, το ίδιο έγραψα και στο προηγούμενο ποστ...

Το ζήτημα είναι να διευκρινιστεί στον φίλο μας το για ποιό λόγο πρέπει να επιλέξει κάποια τεχνολογία και τί τον συμφέρει, συμφωνείς? ’λλωστε τις Trinitron μας πόσο θα τις κρατήσουμε ακόμη για να βλέπουμε και τα νήματα? (ΕIZO T57S από το 1998)

Εντάξει,παίζουμε με τις λέξεις. Οχι στήριξη, σταθεροποίηση... και χαλάμε το τόπικ του παιδιού. :)

Επίσης κανείς δε διαφώνησε με τον dubber οτι το φαινόμενο των καμμένων πίξελ είναι πολύ πιο σπάνιο στις crt. Εννοείται αυτό.

Ontopic: και εγώ είμαι της άποψης να πάρεις 20'' wide tft. Οι τμές πλέον είναι χαμηλές και οι tft αρκετά ποιοτικές. Και μόνο από θέμα ακτινοβολίας-υγείας να το δείς, αξίζει μια tft.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.